![:-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Het is voor ons allemaal het eerste water wat we op een 'professionele manier' bevissen. En we blanken 9 op de 10 keer. Normaal gezien zou ik het opgeven. Maar met mooi weer, een helder zonnetje zie je tussen de 15 tot wel 20 karpers rondzwemmen, en het zijn geen kleintjes ook, 80 cm+. Dat is zo motiverend om te zien om toch weer door te gaan. Tevens zit het water VOL met witvis, we vangen met een beetje maden al snel 100 vissen per 2 uur, blei, Brasem , en gewone voorntjes. We hebben inmiddels allerlei verschillende boilies en voormethode's geprobeerd. Maar het wil maar niet lukken. Ook vershillende rigs.
We vissen met standaard uitrusting...Haak maat 8, gewoon standaard rig. We hebben hennep klaargemaakt, en vervolgens geprobeerd uit te varen en de rig op de hennep te leggen. Dit alles na uren vissen. Zonder resultaat.
Ik vraag mij af, wat voor mogelijkheden er nog liggen om wel vis te kunnen vangen. Naar mijn idee hebben we alles geprobeerd, ik heb me helemaal suf gelezen in bladen zoals de Spiegel, en dit forum heb ik ook al uren naar lopen staren.
Het water wordt voor zover ik weet nauwelijks bevist. Ik heb in 15 jaar nog geen karpervisser zien zitten. (misschien hebben die karpers geen idee wat boilies zijn?
![:D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ik hoop dat iemand mij wat tips kan geven over het voeren, ik ben nu met duurdere boilies gaan vissen, en het lijkt me een beetje ontzettend geldverspillerij om 50 euro per week in het water te gooien. En misschien visstek keus...Ik lees veel over peilen, dat hebben we dat ook gedaan, maar lees vrij weinig over wat dan goed is om op te vissen.
Ook lees ik veel over het observeren van water. Maar echt de enige manier om karpers te spotten is met mooi helder weer, wanneer ze aan de oppervlakte liggen. Met bewolkt weer is er geen teken van karper te vinden ( voor zover wij daar zicht op hebben ).
Ik laat het hierbij, als er nog meer informatie nodig is om tips te geven, stuur me een privé bericht of vraag het hier
![:-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Alvast bedankt,
Frank Boersma