Rubriek mbt "gevaarlijke en risico" asssoorten ?
- Dennis van den Bogaert
- Berichten: 4400
- Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
- Locatie: Den Haag
- Contacteer:
Hallo,ik lees zojuist in de "aas" rubriek in een topic over zoetstoffen een stukje van Hans Brinkel,waarin hij verteldt dat aspartaam giftig is,had zelf idd al eens vernomen dat het kankerverwekkend is !
nu vraag ik me af of het mogelijk is om een (sub)rubriek op te zetten met daarin waarschuwingen en evt. tips over "gevaarlijke"- en "risico"-produkten die wij onze beschubte vriend voorschotelen.
Bijvoorbeeld simpele tips als de absolute noodzakelijkheid van het koken van pinda's(denk nu niet van "dat weet ik toch al"want het zou je verbazen hoeveel "vissers" hun pinda's ongekookt te water laten !)en dat het noodzakelijk is alle particles te weken ivm het uitzetten hier van.
Bijv tips en evt.waarschuwingen mbt het gebruik van allerlei zoetstoffen,amino's,preservers en andere "chemicalien" en dan vooral de maximale doseringen enz enz...
Laat maar eens weten wat jullie hier van vinden.
mvrgr Dennis
_________________
BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Dennis van den Bogaert op 2003-02-24 22:58 ]</font>
nu vraag ik me af of het mogelijk is om een (sub)rubriek op te zetten met daarin waarschuwingen en evt. tips over "gevaarlijke"- en "risico"-produkten die wij onze beschubte vriend voorschotelen.
Bijvoorbeeld simpele tips als de absolute noodzakelijkheid van het koken van pinda's(denk nu niet van "dat weet ik toch al"want het zou je verbazen hoeveel "vissers" hun pinda's ongekookt te water laten !)en dat het noodzakelijk is alle particles te weken ivm het uitzetten hier van.
Bijv tips en evt.waarschuwingen mbt het gebruik van allerlei zoetstoffen,amino's,preservers en andere "chemicalien" en dan vooral de maximale doseringen enz enz...
Laat maar eens weten wat jullie hier van vinden.
mvrgr Dennis
_________________
BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Dennis van den Bogaert op 2003-02-24 22:58 ]</font>
- Dennis van den Bogaert
- Berichten: 4400
- Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
- Locatie: Den Haag
- Contacteer:
Nog even ter aanvulling:
Denk niet dat ik mezelf als alwetend beschouw of zo,in tegendeel,ik wil ook graag weten of ik iets fout doe of deed en daar evt. wat over opsteken
mvrgr Dennis
Denk niet dat ik mezelf als alwetend beschouw of zo,in tegendeel,ik wil ook graag weten of ik iets fout doe of deed en daar evt. wat over opsteken
mvrgr Dennis
PROUD TO HAVE BEEN A WATERLANDER
BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
- Hans Brinkel
- Berichten: 5271
- Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
Vindt ik helemaal geen gek idee Dennis!!
Hans Brinkel
Hans Brinkel
- Dennis van den Bogaert
- Berichten: 4400
- Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
- Locatie: Den Haag
- Contacteer:
Mooi,een stem heb ik dus al
Dennis
Dennis
PROUD TO HAVE BEEN A WATERLANDER
BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
-
- Berichten: 395
- Lid geworden op: 13-01-2003 01:00
- Locatie: Genk
Dennis,
maak er daar maar twee van, kerel!
Het zou best nog wel eens leerzaam kunnen worden. Vooral dan wat betreft die chemie en amino's.
Mvg Rob.
maak er daar maar twee van, kerel!
Het zou best nog wel eens leerzaam kunnen worden. Vooral dan wat betreft die chemie en amino's.
Mvg Rob.
-
- Berichten: 432
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Maastricht
Lijkt me ook wel een goed idee om zo'n rubriek op te zetten.
Met vriendelijke groet,
Josse de Bruin
Met vriendelijke groet,
Josse de Bruin
Wie wil, zoekt een mogelijkheid. Wie niet wil, zoekt een reden.
-
- Berichten: 605
- Lid geworden op: 21-01-2002 01:00
- Locatie: Omg. Sittard
Mwah.... lijkt me inderdaad niet geheel nutteloos!! Niet alleen voor dier maar ook voor mens. Het proeven aan je mix van eieren en FLAVOURS en smaakstoffen kan idd kankerverwekkend zijn
groetjes tim
groetjes tim
- Mark Noorman
- Berichten: 1922
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
- Locatie: Zeist
Heren,
Een nobel streven, maar... wie beschikt over de scheikundige kennis om genoeg informatie over ingrediënten en toevoegingen te verzamelen en te verwerken? Ook zal er het een en ander getest moeten worden voordat je een conclusie kunt trekken. Niet echt haalbare kaart lijkt me.
Groeten,
Mark
Een nobel streven, maar... wie beschikt over de scheikundige kennis om genoeg informatie over ingrediënten en toevoegingen te verzamelen en te verwerken? Ook zal er het een en ander getest moeten worden voordat je een conclusie kunt trekken. Niet echt haalbare kaart lijkt me.
Groeten,
Mark
- Dennis van den Bogaert
- Berichten: 4400
- Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
- Locatie: Den Haag
- Contacteer:
Kan me niet voorstellen dat geen mensen op het DB komen die enige kennis hebben mbt chemische middelen e.d.
Dennis
PS niet geschoten is altijd mis,toch ?
_________________
BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Dennis van den Bogaert op 2003-02-25 16:03 ]</font>
Dennis
PS niet geschoten is altijd mis,toch ?
_________________
BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Dennis van den Bogaert op 2003-02-25 16:03 ]</font>
-
- Berichten: 731
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Maaseik (België)
Ben ook wel eens benieuwd naar schadelijke stoffen, vloeistoffen,.... Iemand die wat weet, daar zou ik het graag van vernemen. Kan alleen maar positief zijn!
MVG
Piotr
MVG
Piotr
-
- Berichten: 1178
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Zaandam
- Contacteer:
Niet dat ik het een Slecht id vind, maar dan krijgen we straks voor elk ding, een Rubriek.
Word denk ik op een gegeven moment een beetje onoverzichtelijk.
Het zou handig wezen als er eens een goed artikel over geschreven werd op internet / in een blad.
Op een Fox video band behandelen ze het onderdeel Particels, en goed ook.
Ze laten precies zien welke er schadelijke stoffen bevatten, hoe ze te behandelen e.d.
Ze behandelen de "normale" particels, en tevens de (voor)bereidingswijze, ook.
Ik vind het een goede zaak dat ze dit soort dingen behandelen naast het commerciele gedeelte van de video...
Christiaan.
Word denk ik op een gegeven moment een beetje onoverzichtelijk.
Het zou handig wezen als er eens een goed artikel over geschreven werd op internet / in een blad.
Op een Fox video band behandelen ze het onderdeel Particels, en goed ook.
Ze laten precies zien welke er schadelijke stoffen bevatten, hoe ze te behandelen e.d.
Ze behandelen de "normale" particels, en tevens de (voor)bereidingswijze, ook.
Ik vind het een goede zaak dat ze dit soort dingen behandelen naast het commerciele gedeelte van de video...
Christiaan.
- richard van der vliet
- Berichten: 748
- Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
- Locatie: Delfzijl
ik ben er voor om gewoon zo'n topic te openen, want veel vissers laten nog steeds hun mais ongeweekt ter water omdat de meesten niet weten dat je die mais moet weken en koken, dus mijn stem heb je
mvgr Richard
mvgr Richard
-
- Berichten: 84
- Lid geworden op: 01-08-2002 02:00
- Locatie: Lekkerkerk
Valt dit niet gewoon onder de rubriek aas? Zijn er genoeg biologen en scheikundigen onder ons die ons daadwerkelijk van deze informatie gaan voorzien, gebaseerd op feiten uit onderzoek?
En als deze 'feiten' zijn gepresenteerd, wie ben ik dan, als telecom engineer, om over dit soort zaken inhoudelijke te gaan discuseren?
Je mening geven over je ervaring tijdens het karpervissen en het delen van tips&trics of een waarschuwing plaatsen over slechte ervaringen over bijv. bepaalde stoffen is denk ik iets anders? Is een pinda giftig voor de karper of zet deze gewoon veel uit? Chloor is giftig. Natriumchloride (keukenzout) kanje eten. Als je een pot zout in een vuur gooit kan je de lucht beter maar niet inademen, deze is giftig. Misschien een raar voorbeeld, maar sommige giftige stoffen vermengt, zijn eetbaar.
Ik denk dat dit soort info in een artikel moeten worden gepresenteerd met een bronvermelding.
Men kan dan zijn of haar reactie onder een van de andere hoofdgroepen kwijt.
Groeten,
Cliff
En als deze 'feiten' zijn gepresenteerd, wie ben ik dan, als telecom engineer, om over dit soort zaken inhoudelijke te gaan discuseren?
Je mening geven over je ervaring tijdens het karpervissen en het delen van tips&trics of een waarschuwing plaatsen over slechte ervaringen over bijv. bepaalde stoffen is denk ik iets anders? Is een pinda giftig voor de karper of zet deze gewoon veel uit? Chloor is giftig. Natriumchloride (keukenzout) kanje eten. Als je een pot zout in een vuur gooit kan je de lucht beter maar niet inademen, deze is giftig. Misschien een raar voorbeeld, maar sommige giftige stoffen vermengt, zijn eetbaar.
Ik denk dat dit soort info in een artikel moeten worden gepresenteerd met een bronvermelding.
Men kan dan zijn of haar reactie onder een van de andere hoofdgroepen kwijt.
Groeten,
Cliff
- Edwin Ten Böhmer
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 23-02-2003 01:00
- Locatie: Ede
- Contacteer:
kunnen de fabriekanten niet gewoom op hun potjes zetten hoeveel mg je maximaal mag toevoegen aan je mix ?
is voor hun een kleine moeite en voor ons wel makkelijk om te doseren.
is voor hun een kleine moeite en voor ons wel makkelijk om te doseren.
-
- Berichten: 84
- Lid geworden op: 01-08-2002 02:00
- Locatie: Lekkerkerk
Het zou wel het mooiste zijn Edwin, maar dat gaat ten koste van de prijs. Die 'kleine moeite' kost geld.
-
- Berichten: 410
- Lid geworden op: 13-02-2002 01:00
- Locatie: Breda
Die kleine moeite kost volgens mij helemaal niks!! (ok een beetje meer inkt op het etiket ) De fabrikanten zouden de prijs wel KUNNEN verhogen maar het lijkt me een zinloze actie om juist daarvoor de prijzen te gaan verhogen. Ik denk dat ze het niet doen omdat ze bang zijn dat als iedereen weet wat er in zit dat de vissers naaar een concurrent gaan die er iets anders in heeft zitten. Of is dat een gekke gedachte?
Over de beginvraag van de topic,
Ik vind het op zich ook een goed idee maar langzamerhand raak je dan het overzicht kwijt zoals Christiaan al zei. Zo'n topic kun je denk ik idd prima onder de rubriek 'aas' kwijt of evt. onder de rubriek 'Bedreigingen voor de karpervisserij'.
mvg Rob
Over de beginvraag van de topic,
Ik vind het op zich ook een goed idee maar langzamerhand raak je dan het overzicht kwijt zoals Christiaan al zei. Zo'n topic kun je denk ik idd prima onder de rubriek 'aas' kwijt of evt. onder de rubriek 'Bedreigingen voor de karpervisserij'.
mvg Rob
-
- Berichten: 84
- Lid geworden op: 01-08-2002 02:00
- Locatie: Lekkerkerk
Sorry, om even off topic te blijven, Rob, Heb jij weleens de ingredienten gelezen welke op bijvoorbeeld een fles coca cola staat? Dit geeft absoluut geen 'recept' prijs. Knappe producent die dit namaakt. Zo'n ingredienten lijst komt niet uit de lucht vallen en word samengesteld uit scheikundig onderzoek en dient ook instand gehouden te worden c.q. gecontroleerd te worden d.m.v. onderzoek, om zo de kwaliteit en (gedrukte) waarheid te waarborgen. Dit kost geld.
-
- Berichten: 410
- Lid geworden op: 13-02-2002 01:00
- Locatie: Breda
Ze hoeven ook niet precies op de verpakking te zitten hoeveel ze van elk ingredient gebruiken, dan ou je het ook na kunnen maken. Maar als ze nou gewoon erop zetten welke soorten stoffen er in zitten die voor ons vissers van belang zouden kunnen zijn...
mvg Rob
mvg Rob
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Als ze alleen aan de voorwaarden voor diervoeders voldoen is dat genoeg en maakt het toetsbaar voor een keuringsdienst van waren. Het is volgens mij een markt waarin veelal hoge winstmarges op het product zitten (een enkeling uitgezonderd). De kosten voor een beetje kwaliteit moeten er dus vanaf kunnen. Het is van de zotte dat we duur betalen en er geen enkele zichtbare controle voor wat betreft de kwaliteit van het product is. Voor mij vragen ze tien euro per kg voor iets wat mogelijk slechts inferieure polenta als voornaamste bestandsdeel heeft om maar wat te noemen. Niemand die het controleert.
Groeten, Kees
Groeten, Kees