tijgers slijmen niet
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
beetje bruin bier erbij en ze slijmen binnen een dag!
- Michiel ter Beest
- Berichten: 479
- Lid geworden op: 17-03-2005 16:33
- Locatie: Achterhoek
- Contacteer:
Heb veel dingen over voor me hobby, maar bier erbij? Dat gerstenat moet je opdrinken!
-
- Berichten: 22
- Lid geworden op: 06-05-2007 19:35
- Locatie: schaijk
dat oudbruin bier erbij, moet dat pas na het koken of kan dit ook al vóór het koken in het weekvocht toegevoegd worden...?!
Het is gewoon verslavend!!!
- Stef Jansens
- Berichten: 978
- Lid geworden op: 09-02-2007 21:59
stufke janse schreef:ik heb nu 1 kilo tijgernoten te weken staan achter op het dakterras in een gesloten emmer flink wat water in de volle zon, ik heb hierbij nog eens 2 handen trouvitpellets gedaan nu was mijn vragen soaken tijgernoten?
dus krijgen ze dan ook een beetje de smaak van die pellets?
-
- Berichten: 22
- Lid geworden op: 06-05-2007 19:35
- Locatie: schaijk
ja en waarom plaats je dit bericht 2 keer
Het is gewoon verslavend!!!
-
- Berichten: 22
- Lid geworden op: 06-05-2007 19:35
- Locatie: schaijk
ow je hebt nog geen duidelijk antwoord srry, maar idd dan nemen de noten de smaak en geur van de pellets ook over ja. En vooral tijdens het koken... !
Het is gewoon verslavend!!!
-
- Berichten: 22
- Lid geworden op: 06-05-2007 19:35
- Locatie: schaijk
paul akkermans schreef:ow je hebt nog geen duidelijk antwoord srry, maar idd dan nemen de noten de smaak en geur van de pellets ook over ja. En vooral tijdens het koken... !
maar het blijven tijgers natuurlijk maar dan met een extra'tje
Het is gewoon verslavend!!!
- Stef Jansens
- Berichten: 978
- Lid geworden op: 09-02-2007 21:59
haha ja dat is ook de bedoeling van het hele verhaal en ik plaatste het inderdaad nogmaals omdat ik er nog geen antwoord op had maar nu is het voor mij duidelijk! bedankt
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 11-08-2006 09:34
peter andrae schreef:grommen die van jullie ook altijd als je na 3 dagen de deksel eraf haalt .
denk erom dat je de noten niet rechtstreeks aankijkt.............!
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
bruin bier na het koken erbij..scheutje is genoeg de rest is voor jezelf!
-
- Berichten: 22
- Lid geworden op: 06-05-2007 19:35
- Locatie: schaijk
hmm en als het erbij zit tijdens het weken voor het koken...?
Het is gewoon verslavend!!!
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
Je zou zeggen dat het beter is want als je ze weekt dan zuigen ze het op.
Is het geen idee om eerst te koken met suiker en bier en dan 2 dagen laten weken?.
Dan zuigen de nootjes het beter op of zit ik nu dom te lullen:oops: ??
groeten peter
Is het geen idee om eerst te koken met suiker en bier en dan 2 dagen laten weken?.
Dan zuigen de nootjes het beter op of zit ik nu dom te lullen:oops: ??
groeten peter
vr gr peter
- robin de graaf
- Berichten: 432
- Lid geworden op: 27-06-2004 20:50
- Locatie: heemskerk
- Contacteer:
je noten meot je niet onder water leggen. dan slijmen ze ook niet toch!?
Wouter Bos schreef:"Ik begrijp dat niet, mensen die vissen. Volgens mij heb je dan zo'n slecht huwelijk"
-
- Berichten: 95
- Lid geworden op: 25-03-2005 17:17
- Locatie: Dorpje midden in t land
Ik doe het altijd zo.
Eerst 48 uur weken, dan 30 min koken en tijdens koken suiker erin, na het koken een oud bruin er doorheen en dan weer 2 tot 3 dagen laten staan maar meestal staat na 1 dag het slijm er dik op.
E
Eerst 48 uur weken, dan 30 min koken en tijdens koken suiker erin, na het koken een oud bruin er doorheen en dan weer 2 tot 3 dagen laten staan maar meestal staat na 1 dag het slijm er dik op.
E
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
ze staan nu een week te borrelen alleen nog steeds geen slijm
vr gr peter
- Remco van der Maas
- Berichten: 122
- Lid geworden op: 29-05-2006 09:02
- Locatie: Barendrecht
Peter kuipers schreef:ze staan nu een week te borrelen alleen nog steeds geen slijm
Weet je zeker dat het wel tijgernoten zijn
- Rinus Schuurman
- Berichten: 695
- Lid geworden op: 26-08-2006 14:50
- Locatie: Lelijkstad
- Contacteer:
Remco van der Maas schreef:Peter kuipers schreef:ze staan nu een week te borrelen alleen nog steeds geen slijm
Weet je zeker dat het wel tijgernoten zijn
Ja joh tuurlijk, staat heel groot op: "Duyvis Tijgernoten"!!!
Van al degenen die niets te zeggen hebben zijn de meest aangenamen zij die zwijgen.
http://www.icarp.nl
http://www.icarp.nl
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
ja die bacon kaas toch
vr gr peter
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
nee ff zonder gekheid zijn het gewoon geen oude verotte tijgernoten.
of kan dat niet?
of kan dat niet?
vr gr peter
-
- Berichten: 349
- Lid geworden op: 14-03-2006 15:19
- Locatie: Noord Brabant/ Liessel
nee want oude tijgers slijmen ook.
Gr. thijs.
Gr. thijs.
- Harry Otse
- Berichten: 948
- Lid geworden op: 17-07-2006 15:51
- Locatie: Barneveld
Kan je mischien een foto van je emmer+ tijgers plaatsen?
tralalala....
-
- Berichten: 11
- Lid geworden op: 29-05-2007 16:20
- Locatie: melissant
Veel langer koken, zo,n 2 uur, eventueel met een glas donker bier erdoor. Daarna gewoon in het kookvocht in een afgesloten emmer laten staan tot je het slijm dik genoeg vind. PS volgens mij is de functie van het slijm lang niet zo groot als veel mensen denken, zeker niet als de karper al gewend is om te azen op tijgers. Het crunch-effect is belangrijker.
- tino beunk
- Berichten: 2626
- Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
- Locatie: Duiven
2uur koken!?!? .. Is helemaal niet nodig!
~~Dreams can be true.~~
-
- Berichten: 11
- Lid geworden op: 29-05-2007 16:20
- Locatie: melissant
Misschien niet nodig maar de smaak en het slijm van de tijgers gaan er wel op vooruit. Snij maar eens een tijger open na 2 uur koken en proef maar eens. Geen suiker nodig en toch heerlijk zoet. Vis al lang met tijgers en deze methode bevalt mij uitstekend!