duidelijkheid over mais
-
- Berichten: 15
- Lid geworden op: 24-05-2005 18:33
- Locatie: zuid-holland
zou iemand mij nu is duidelijk kunnen zeggen of (harde) mais nu wel of niet gekookt hoeft te worden. dus dan heb ik het over de harde particel mais. Ik weet dat mais 24 uur geweekt moet worden maar ik kan nergens op dit forum een egt duidelijk antwoord vinden of het nou ook daarna nog gekookt moet worden, want ik wil natuurlijk niet dat ik iets onverantwoord aan onze goede vriend de karper geef
Sander
Sander
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Heel simpel om meerdere redenen gewoon koken.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Rinus Schuurman
- Berichten: 695
- Lid geworden op: 26-08-2006 14:50
- Locatie: Lelijkstad
- Contacteer:
Van al degenen die niets te zeggen hebben zijn de meest aangenamen zij die zwijgen.
http://www.icarp.nl
http://www.icarp.nl
-
- Berichten: 289
- Lid geworden op: 02-04-2007 20:26
Mais en flavours/boosters gaan heel goed samen, als voorbeeld kun je nemen Starbaits banana/peach
Even een vraagje, waarneer voeg je een dergelijke flavour/booster toe aan je mais? tijdens het weken? of kook je het mee (lijkt me niet marjah ) of giet je het er bij waarneer de mais klaar is met weken en koken en laat je het onderwater staan met de booster? Ik ben benieuwd.
ik zelf gooi het er al bij met het voorweken gooi ik er nog wta bij als ik ga koken
-
- Berichten: 15
- Lid geworden op: 24-05-2005 18:33
- Locatie: zuid-holland
ok bedankt voor jullie reacties ,maar dit is WEER een tegenstrijdig antwoord; kijk maar naar een voorafgaande post
http://www.karperwereld.nl/board/viewto ... light=mais
daarom heb ik dit topic geopend omdat er zoveel tegenstrijdigheden zijn en er eigenlijk geen duidelijkheid gegeven word (over zoiets simpels), omdat de ene zegt van wel en de andere van niet wie moet ik nu geloven?????
Sander
http://www.karperwereld.nl/board/viewto ... light=mais
daarom heb ik dit topic geopend omdat er zoveel tegenstrijdigheden zijn en er eigenlijk geen duidelijkheid gegeven word (over zoiets simpels), omdat de ene zegt van wel en de andere van niet wie moet ik nu geloven?????
Sander
- joris Leferink
- Berichten: 837
- Lid geworden op: 15-12-2002 01:00
- Locatie: Haaksbergen
Als je KOOKT en WEEKT kan er NOOIT wat verkeeerds gaan.
Groeten Joris
Groeten Joris
-
- Berichten: 15
- Lid geworden op: 24-05-2005 18:33
- Locatie: zuid-holland
dat snap ik en ik kook de mais ook altijd (tot 1 kilo) maar ik ben nu bezig met grote hoeveelheden mais om daar een aantal dagen mee voor te voeren en ik zie het niet zitten om de hele middag mais te gaan staan koken
dus ik las in die post dat het niet gekookt hoeft te worden en alleen geweekt is het dan niet handiger om het gewoon alleen te laten weken??
ik denk dat veel mensen het hier met mij eens zijn dat als het om grote hoeveelheden gaat en er word aangegeven dat het NIET nodig is (op het forum) en je alleen maar 2 dagen hoef voor te weken, dan waarom moeilijk doen???
Sander
dus ik las in die post dat het niet gekookt hoeft te worden en alleen geweekt is het dan niet handiger om het gewoon alleen te laten weken??
ik denk dat veel mensen het hier met mij eens zijn dat als het om grote hoeveelheden gaat en er word aangegeven dat het NIET nodig is (op het forum) en je alleen maar 2 dagen hoef voor te weken, dan waarom moeilijk doen???
Sander
-
- Berichten: 369
- Lid geworden op: 21-03-2005 21:26
- Locatie: Didam
Grootste pan die je hebt op het fornuis! Lekker vol proppen, afentoe een kijkje nemen of het nog goed gaat. Dat is toch niet moeilijk doen.
- joris Leferink
- Berichten: 837
- Lid geworden op: 15-12-2002 01:00
- Locatie: Haaksbergen
Week ze dan in warm water.(fluitketel opzetten en telkens erbij in gieten.
Anders blijft de binnenkant te hard.
3 dagen weken zal ik dan doen en 2 keer daags het water verwersen.
Groeten Joris
Anders blijft de binnenkant te hard.
3 dagen weken zal ik dan doen en 2 keer daags het water verwersen.
Groeten Joris
Als je het op heet water 2 dagen wegzet is het ook goed.
Soms kook ik de mais stuk,en dan 4 dagen laten staan vinden ze lekker.
Soms kook ik de mais stuk,en dan 4 dagen laten staan vinden ze lekker.
- Jeroen Hof op't
- Berichten: 1346
- Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
- Locatie: Zuid-Holland
- Contacteer:
Beste Peter,
De Frankrijk manier zo te zien
De Frankrijk manier zo te zien
BORN TO FISH, FORCED TO WORK
-
- Berichten: 15
- Lid geworden op: 24-05-2005 18:33
- Locatie: zuid-holland
ok dan gooi ik wel af en toe een paar volle waterkokers erbij
bedankt voor de reactie
Sander
bedankt voor de reactie
Sander
- Remco van Hal
- Berichten: 550
- Lid geworden op: 28-06-2005 00:13
- Locatie: Strijen
joris Leferink schreef: en 2 keer daags het water verwersen.
Groeten Joris
Juist niet verversen!!!
-
- Berichten: 15
- Lid geworden op: 24-05-2005 18:33
- Locatie: zuid-holland
Week ze dan in warm water.(fluitketel opzetten en telkens erbij in gieten.
Anders blijft de binnenkant te hard.
naar mijn mening is de binnenkant juist het zachtst; bijt er maar is 1 kapot.
Sander
-
- Berichten: 524
- Lid geworden op: 19-10-2006 21:33
- Locatie: rheden
Gewoon een 2 weken weken, is perfect.
Leven is als een neus, haal eruit wat er in zit!!!!!!!!!
- Koos Snijders
- Berichten: 172
- Lid geworden op: 07-01-2005 16:06
Gewoon effe lekker koken om alle risico's te elimineren !
Geen gezeik , gewoon doen !
Nee , .. niet waarom dan , gewoon doen !
Geen gezeik , gewoon doen !
Nee , .. niet waarom dan , gewoon doen !
-
- Berichten: 212
- Lid geworden op: 09-03-2007 20:43
- Locatie: Guatemala
- Contacteer:
Lekker zuur met witte drap!
Fantastisch laat maar fermenteren die zooi, ik zou zeggen 4 tot 5 dagen laten weken in eigen vocht nooit verversen dat water als het zurig gaat ruiken drie dagen voorvoeren! Dubbel hairtje eraan.....
Hans wat voor zooi gooide jij er vroeger doorgeen aminol ofzo? Met duivenvoer lekker weken??
Ach ik hou het simpel een weekje laten staan, je kunt inderdaad kokend water erover heen gooien om het weken wat sneller op te starten!
Wat de ideale frankrijk tip is (ook in nederland). Gewoon een vuilniszak vol met mais water erbij knoop erin en lekker onder de zon zetten. Dit versnelt het fermentatie proces.
Fantastisch laat maar fermenteren die zooi, ik zou zeggen 4 tot 5 dagen laten weken in eigen vocht nooit verversen dat water als het zurig gaat ruiken drie dagen voorvoeren! Dubbel hairtje eraan.....
Hans wat voor zooi gooide jij er vroeger doorgeen aminol ofzo? Met duivenvoer lekker weken??
Ach ik hou het simpel een weekje laten staan, je kunt inderdaad kokend water erover heen gooien om het weken wat sneller op te starten!
Wat de ideale frankrijk tip is (ook in nederland). Gewoon een vuilniszak vol met mais water erbij knoop erin en lekker onder de zon zetten. Dit versnelt het fermentatie proces.
-
- Berichten: 524
- Lid geworden op: 19-10-2006 21:33
- Locatie: rheden
En stinken he
Leven is als een neus, haal eruit wat er in zit!!!!!!!!!
- Jeroen Hof op't
- Berichten: 1346
- Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
- Locatie: Zuid-Holland
- Contacteer:
Zal je hem weer hebben met zijn specerijen fabriek, jaja kan niet achterblijven. Gooi eens 7 theelepels kerrie of knoflook poeder in je emmer nadat je de mais gekookt hebt en laat hem dan nog even 12 uur trekken.
Dan ga je als ze er zin in hebben wat beleven , neem maar een extra geheugen kaartje mee!!
Dan ga je als ze er zin in hebben wat beleven , neem maar een extra geheugen kaartje mee!!
BORN TO FISH, FORCED TO WORK
-
- Berichten: 15
- Lid geworden op: 24-05-2005 18:33
- Locatie: zuid-holland
ok nogmaals bedankt voor alle reacties en ik ben het nu aan het koken.
maar kan iemand mij uitleggen waarom ik het precies kook en wat voor meerwaarde ik hier mee bereik, want ik denk dat de heren die gezegt hebben dat het niet gekookt hoeft te worden wel verstand van zaken hebben en het nier zomaar zeggen.
waarom zoveel verschillende meningen? en waarom dan moeilijk doen als het makkelijk kan?
maar nogmaals ik ben het nu aan het koken!
Sander
maar kan iemand mij uitleggen waarom ik het precies kook en wat voor meerwaarde ik hier mee bereik, want ik denk dat de heren die gezegt hebben dat het niet gekookt hoeft te worden wel verstand van zaken hebben en het nier zomaar zeggen.
waarom zoveel verschillende meningen? en waarom dan moeilijk doen als het makkelijk kan?
maar nogmaals ik ben het nu aan het koken!
Sander
-
- Berichten: 97
- Lid geworden op: 22-05-2006 13:18
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
Als je het niet kookt kan het ontkiemen in de maag van de karper waardoor ze kunnen sterven
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Koken doe je voor 2 dingen, het week procces stoppen en iets zachtermaken van het aas waardoor je ze gemakelijker aan de hair kan krijgen en blijkt dat de karper iets zachtere aas eerder pakt.
En voor sommige aas soorten giftige stoffen eruit koken.
En voor sommige aas soorten giftige stoffen eruit koken.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Karpers hebben GEEN maag.
Koken doe je idd voor twee dingen, maar wel twee andere dingen.
1. De partikels beter verteerbaar te maken.
2. de koolhydraten omzetten in suikers, en dat is voor de karpervisser de meest belangrijke reden.
Koken doe je idd voor twee dingen, maar wel twee andere dingen.
1. De partikels beter verteerbaar te maken.
2. de koolhydraten omzetten in suikers, en dat is voor de karpervisser de meest belangrijke reden.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Ook goed Douwe
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!