hoe bolies bewaren buiten de vriezer
- Bas Goorhuis
- Berichten: 260
- Lid geworden op: 27-10-2002 02:00
- Locatie: Twente
als je ze gaat na flavouren dan moet je wel eerst het zout eraf spoelen lijkt me.
-
- Berichten: 77
- Lid geworden op: 14-09-2002 02:00
- Locatie: hendrik ido ambacht
bij het na flavouren zou ik wel doen, maar als je ze zo gewoon gebruik valt het zout erin het water wel af.
ik heb ze een maand geleden gemaakt en had toevallig is even gisteren gekeken en schrok eingelijk v/d lucht. zo goed als die naar voren kwam. (flavour) geweldig, dit heb je niet als je ze invriest, dat weet ik zeker.
groetjes
ik heb ze een maand geleden gemaakt en had toevallig is even gisteren gekeken en schrok eingelijk v/d lucht. zo goed als die naar voren kwam. (flavour) geweldig, dit heb je niet als je ze invriest, dat weet ik zeker.
groetjes
- Bas Goorhuis
- Berichten: 260
- Lid geworden op: 27-10-2002 02:00
- Locatie: Twente
had je ze dan van tervoren geflavourt? voor of na het draaien en koken?Op 2003-02-13 18:31, schreef walter verheij:
bij het na flavouren zou ik wel doen, maar als je ze zo gewoon gebruik valt het zout erin het water wel af.
ik heb ze een maand geleden gemaakt en had toevallig is even gisteren gekeken en schrok eingelijk v/d lucht. zo goed als die naar voren kwam. (flavour) geweldig, dit heb je niet als je ze invriest, dat weet ik zeker.
groetjes
-
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 31-07-2002 02:00
- Locatie: Hank
- Contacteer:
Walter,
Het verschil tussen zout kristallen en schimmel ruik je wel, + schimmel kleurt blauw.
groeten
Het verschil tussen zout kristallen en schimmel ruik je wel, + schimmel kleurt blauw.
groeten
-
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 31-07-2002 02:00
- Locatie: Hank
- Contacteer:
Bas,
wat ik altijd doe. zeer weinig tot geen flavour door de boilie (die heeft al vismeel en beetje trassie met bloedmeel). Na 1 dag drogen na flavouren met echte visolie vers uit een rokerij. daarna nog een dag in laten trekken en daarna in het zout. de geur is daarna zonder veel flavour optimaal.
wat ik altijd doe. zeer weinig tot geen flavour door de boilie (die heeft al vismeel en beetje trassie met bloedmeel). Na 1 dag drogen na flavouren met echte visolie vers uit een rokerij. daarna nog een dag in laten trekken en daarna in het zout. de geur is daarna zonder veel flavour optimaal.
-
- Berichten: 77
- Lid geworden op: 14-09-2002 02:00
- Locatie: hendrik ido ambacht
hoi bas, goeien vraag, ik heb flavour door mijn mix gedaan, dus eieren, flavour, en de flavour spray (na flavour)
voor de rest heb ik ze niet na geflouverd
als ik zo is ruik is dat onzin. hihi
wat ik wel ga doen is de bolie even een kleine 5 min. in het olie leggen en dan aan de haak.
groetjes
voor de rest heb ik ze niet na geflouverd
als ik zo is ruik is dat onzin. hihi
wat ik wel ga doen is de bolie even een kleine 5 min. in het olie leggen en dan aan de haak.
groetjes
-
- Berichten: 77
- Lid geworden op: 14-09-2002 02:00
- Locatie: hendrik ido ambacht
euhhh hair sorry.
groetjes
groetjes
gewoon laten drogen in champion trayes. voor een dag of 4/5 dan zij ze maanden goed houdbaar. lukt bij mij ook goed.
tight lines,
Marco
tight lines,
Marco
-
- Berichten: 415
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Hoeveel zout moet er nu bij die boilies, is een kg zout op 5 kg boilies te weinig?
gr lode
gr lode
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Lode,
Ik deed 1 kg op 1 kg, maar Wil deed 0,65 kg op 1 kg. Dat laatste wordt dan 3,25 kg op 5 kg. Ik zou dus zeker zeggen dat 1 kg op 5 kg te weinig is
Succes, Kees
Ik deed 1 kg op 1 kg, maar Wil deed 0,65 kg op 1 kg. Dat laatste wordt dan 3,25 kg op 5 kg. Ik zou dus zeker zeggen dat 1 kg op 5 kg te weinig is
Succes, Kees
-
- Berichten: 77
- Lid geworden op: 14-09-2002 02:00
- Locatie: hendrik ido ambacht
hallo,
ik heb daar totaal niet naar gekeken, hoeveel zout erop gaat, ik heb gewoon gezorgd dat alles bedekt is met zout, meer niet.
(als je dat ook nog eens af moet wegen pfff)
groetjes
ik heb daar totaal niet naar gekeken, hoeveel zout erop gaat, ik heb gewoon gezorgd dat alles bedekt is met zout, meer niet.
(als je dat ook nog eens af moet wegen pfff)
groetjes
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Tja Walter, vermoeiend hoor 4 pakken keukenzout bij 5 kg boilies. Ik zweet er nog van.
Kees
Kees