Hoelang kan je meel ongeveer bewaren?
en dan wel deze soorten.
sojameel volvet getoast
maismeel
griesmeel
vismeel
robin red
En dan bedoel ik na opening. ik bewaar ze in mijn slaapkamer zodat het zeker goed droog staat.
Gr Maurits
houdbaarheid meel
- maurits alberda
- Berichten: 679
- Lid geworden op: 19-08-2004 10:48
- Locatie: Trakker Trident As
Een mens met lange armen heeft veel bereik in het leven..
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Over de houdbaarheid van meelproducten zijn nogal wat onduidelijkheden. In het algemeen zijn de zakken met meel uit de winkel van een molen zo'n twee tot drie maanden houdbaar, mits u het meel goed bewaart:
* het meel in de zak, waarin u het kocht bewaren in een schone pot, blik of emmer en deze goed afsluiten.
* doet u het meel "los"in een blik, pot of emmer, dan deze eerst heel goed schoon maken; ook de buitenrandjes van de deksel en de bodem.
* doe nooit vers meel bij een "oud restje" dat nog in de pot zit
* bewaar het meel nooit op een warme plaats, bijvoorbeeld in de buurt van een geiser, boven een gasfornuis, bij een kachel enz.
* bewaar het meel nooit op een vochtige plaats.
HOE HERKENT U OF HET MEEL NOG GOED IS:
Het meel kan het snelst last krijgen van meelmot. In een vroeg stadium manifesteert meelmot zich ale een larfje, dat zich later inpopt. Als u twijfelt of het meel nog goed is, laat het meel dan schuin van de binnenkantvan de zak wegvallen. Als u tussen het papier en het weggevallen meel "draden" ziet hangen, dan is dit het vroegste stadium van ongedierte. Ernstig bedreigend is het niet, maar eigenlijk is het product dan niet meer geschikt voor consumptie.
Ook een beetje meel of bloem op een schoteltje doen en glad strijken met een glas of iets dergelijks kan 'leven' aantonen, wanneer na een tiental minuten het glad gestreken oppervlak ineens niet meer zo glad blijkt te zijn.
Koel, droog, donker en in een afgesloten zak of emmer bewaren gaat nog het best.
Dus niet op het balkon van de flat in de zon, regen, weer en wind..da's niet de beste plek

* het meel in de zak, waarin u het kocht bewaren in een schone pot, blik of emmer en deze goed afsluiten.
* doet u het meel "los"in een blik, pot of emmer, dan deze eerst heel goed schoon maken; ook de buitenrandjes van de deksel en de bodem.
* doe nooit vers meel bij een "oud restje" dat nog in de pot zit
* bewaar het meel nooit op een warme plaats, bijvoorbeeld in de buurt van een geiser, boven een gasfornuis, bij een kachel enz.
* bewaar het meel nooit op een vochtige plaats.
HOE HERKENT U OF HET MEEL NOG GOED IS:
Het meel kan het snelst last krijgen van meelmot. In een vroeg stadium manifesteert meelmot zich ale een larfje, dat zich later inpopt. Als u twijfelt of het meel nog goed is, laat het meel dan schuin van de binnenkantvan de zak wegvallen. Als u tussen het papier en het weggevallen meel "draden" ziet hangen, dan is dit het vroegste stadium van ongedierte. Ernstig bedreigend is het niet, maar eigenlijk is het product dan niet meer geschikt voor consumptie.
Ook een beetje meel of bloem op een schoteltje doen en glad strijken met een glas of iets dergelijks kan 'leven' aantonen, wanneer na een tiental minuten het glad gestreken oppervlak ineens niet meer zo glad blijkt te zijn.
Koel, droog, donker en in een afgesloten zak of emmer bewaren gaat nog het best.
Dus niet op het balkon van de flat in de zon, regen, weer en wind..da's niet de beste plek


Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- henktjassing
- Berichten: 103
- Lid geworden op: 28-01-2007 17:06
- Locatie: oosterwolde fr
Maurits, het zal wel lekker meuren bij jou op je kamer? Ingredienten het best in goed afsluitbare emmers bewaren, zo koel en donker mogelijk.
Versheid van de ingredienten is van groot belang. ( met name sojameel en vismeel zijn aan bederf onderhevig).
Ik bestel het liefst zo vers mogelijke ingredienten en verwerk dat zo snel mogelijk. Bewaar liever niets dus.
Versheid van de ingredienten is van groot belang. ( met name sojameel en vismeel zijn aan bederf onderhevig).
Ik bestel het liefst zo vers mogelijke ingredienten en verwerk dat zo snel mogelijk. Bewaar liever niets dus.
Probeer eerst te begrijpen, dan begrepen te worden.