Lieve beestjes die ratten, voor de mensen die er ook zo over denken en van koken houden
![:roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
(persoonlijk vind ik broodje hamburger lekerder)
BENODIGDHEDEN
1 flesje Leffe brune dubbel ( 30 cl, bier)
1 œ deciliter vleesbouillon (of water en een bouillonblokje)
1 ui (circa 100 gram)
1 teen knoflook
1 bosje peterselie ( 25 gram)
1 bosje bladselderij ( 25 gram)
1 takje verse rozemarijn ( 10 centimeter)
1 afgestreken theelepel kaneelpoeder
50 gram gerookt doorregen spek
1 œ kilogram waterkonijndelen
peper en zout
1 eetlepel (olijf) olie + 1 eetlepel boter
1 zeer volle eetlepel maïzena
BEREIDEN
Giet het flesje Leffe en de bouillon in een grote kookpan.
Pel de ui en de knoflook en snipper de ui grof.
Doe de gesnipperde ui en de teen knoflook in de pan met bouillon.
Leg een paar takjes peterselie apart voor de garnering en was de rest van de peterselie, de selderij en de verse rozemarijn.
Doe de peterselie, selderij, rozemarijn en het kaneelpoeder in de pan met de bouillon.
Zet de pan op een lage hittebron en laat de inhoud langzaam warm worden.
Bestrooi de stukken waterkonijn rondom met peper en zout.
Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak de spekblokjes er in uit.
Schep de spekjes uit de koekenpan in de pan met bouillon (laat het vet zoveel als mogelijk in de koekenpan).
Bak de stukken waterkonijn rondom bruin in de koekenpan en doe de stukken die klaar zijn steeds meteen in de pan met bouillon.
Breng de inhoud van de pan aan de kook, leg een deksel op de pan en laat het waterkonijn op een lage hittebron in circa 1 tot 1-1/4 uur gaar sudderen.
Pak een schone pan en doe de stukken waterkonijn er in, verwijder kruiden die er aan plakken.
Zet een zeef op de pan met de stukken waterkonijn, giet de bouillon er door.
![Afbeelding](http://www.musketiers.net/Afbeeldingen/duiken/muskusrat%20verhaal%207.jpg)