Klopt, de kook is erg lang er kost een hoop gas/stroom. Dat is zonde, simpelweg je water koken en de tijgers onder druk wegzetten is net zo effectief. Het is de ideale manier om op lange sessies je voer te bereiden.
Ik wil even aanhalen dat deze methode niet geldt voor pinda's!!
tijgernoten
- Jeroen Hof op't
- Berichten: 1346
- Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
- Locatie: Zuid-Holland
- Contacteer:
BORN TO FISH, FORCED TO WORK
- Michiel de Vries
- Berichten: 1359
- Lid geworden op: 13-10-2006 00:13
- Locatie: Leiden
ik week nooit me noten, niet voor het koken en niet na het koken.
of is dit slecht voor de geschubdevrienden??
of is dit slecht voor de geschubdevrienden??
-
- Berichten: 278
- Lid geworden op: 02-08-2006 18:29
Nee, dit weken doen we met z'n allen voor piet jan lul!
Mvg
Mvg
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Davey,
Jou antwoordt kan wel anders, en dat verwacht ik volgende keer ook van
je!
Michiel,
Ten alletijde je tijgernoten minimaal 24 uur weken of nog liever 48 uur.
En daarna 45 minuten koken op hoog vuur.
Bijna alle partikels moet je weken en koken! Een uitzondering zijn mais
en tarwe. Hier volstaat 48 uur weken ook, maar koken zorgt gewoon
voor een betere attractie van je aas. Mais en tarwe kun je dus ook alleen
koken en daarna weg zetten in kookwater. De kooktijd is nu wel langer!
groetjes Benny
Jou antwoordt kan wel anders, en dat verwacht ik volgende keer ook van
je!
Michiel,
Ten alletijde je tijgernoten minimaal 24 uur weken of nog liever 48 uur.
En daarna 45 minuten koken op hoog vuur.
Bijna alle partikels moet je weken en koken! Een uitzondering zijn mais
en tarwe. Hier volstaat 48 uur weken ook, maar koken zorgt gewoon
voor een betere attractie van je aas. Mais en tarwe kun je dus ook alleen
koken en daarna weg zetten in kookwater. De kooktijd is nu wel langer!
groetjes Benny
-
- Berichten: 278
- Lid geworden op: 02-08-2006 18:29
Benny van de Werfhorst schreef:Davey,
Jou antwoordt kan wel anders, en dat verwacht ik volgende keer ook van
je!
En ik had er nog wel 'met vriendelijke groet' onder gezet .
Excuses.
Mvg
- tino beunk
- Berichten: 2626
- Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
- Locatie: Duiven
Jeroen Hof op't schreef:Een aantal methoden:
Hoog vangrijk gehalte
Wanneer je de tijgers klaar hebt meng deze dan met een flinke hoeveelheid hennep, de hennep week je en kook je in KOKOS melk.
He Jeroen,
Gebruik je dan 50/50 tijgers en hennep? Trouwens hoezo het koken in Kokosmelk?? Ivm met de wolk die dan onderwater ontstaat?
~~Dreams can be true.~~
- Jeroen Hof op't
- Berichten: 1346
- Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
- Locatie: Zuid-Holland
- Contacteer:
Het is inderdaad een 50/50 mix. Ik week mijn partikel in de kokosmelk om hem vervolgens in het zelfde weekwater/melk te koken, de kook zorgt er net even voor dat de melk zich hecht aan de partikel.
En inderdaad, de wolk die ontstaat is een enorme attractor. Dus zorgt voor snel vis op de stek.
En inderdaad, de wolk die ontstaat is een enorme attractor. Dus zorgt voor snel vis op de stek.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK
- Michiel de Vries
- Berichten: 1359
- Lid geworden op: 13-10-2006 00:13
- Locatie: Leiden
heb je dan ook veel last van de brasems met die kokoswolk??
- Jeroen Hof op't
- Berichten: 1346
- Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
- Locatie: Zuid-Holland
- Contacteer:
Natuurlijk je ontkomt er ook eigenlijk niet aan. Om brasems te remmen gebruik ik een geheel andere techniek en bevis ik ander water. Maar goed, vis trekt vis.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK