boillies frituren
-
- Berichten: 25
- Lid geworden op: 07-06-2005 19:36
- Locatie: Gendt
Hallo karpervissers.
Ik hoorde van een karpervisser dat hij zijn boillies in folie deed rollen en dan frituren.
Weet iemand hier meer van en waarom doen ze dat?
Groetjes Luuk
Ik hoorde van een karpervisser dat hij zijn boillies in folie deed rollen en dan frituren.
Weet iemand hier meer van en waarom doen ze dat?
Groetjes Luuk
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
niet aan beginnen
-
- Berichten: 25
- Lid geworden op: 07-06-2005 19:36
- Locatie: Gendt
Hallo Mitch.
wat is het effect en waarom moet ik er dan niet aan beginnen?
Groetjes Luuk
wat is het effect en waarom moet ik er dan niet aan beginnen?
Groetjes Luuk
-
- Berichten: 25
- Lid geworden op: 07-06-2005 19:36
- Locatie: Gendt
Sorry dat ik je naam verkeers heb geschreven.
- Erik Rozen
- Berichten: 588
- Lid geworden op: 24-11-2003 01:00
Frituren gaat goed, moet je alleen wel de frietpan goed schoonmaken, en er dan water in doen.
Kook je ze op een pan die bijna constant dezelfde temperatuur houdt, werkt heel lekker
Kook je ze op een pan die bijna constant dezelfde temperatuur houdt, werkt heel lekker
- Paul Wijnants
- Berichten: 214
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
Heren,
fri·tu·ren (ov.ww., ook abs.)
1 bakken door onderdompeling in hete olie of vet.
gr.
Paul
fri·tu·ren (ov.ww., ook abs.)
1 bakken door onderdompeling in hete olie of vet.
gr.
Paul
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
verhitten is al een noodzakelijk kwaad. Als ik boilies zou kunnen maken, zonder ze te koken, dan zou ik het zeker doen.
dus om ze dan ook nog eens te gaan frituren......dacht het niet.
dus om ze dan ook nog eens te gaan frituren......dacht het niet.
- Erik Rozen
- Berichten: 588
- Lid geworden op: 24-11-2003 01:00
Ben ik nu zo stom, of bedoelt Luuk gewoon boillies in de frituurpan bereiden......?
Gekektmar.....
Gekektmar.....
-
- Berichten: 25
- Lid geworden op: 07-06-2005 19:36
- Locatie: Gendt
Hallo
Ik heb er al achtergekomen. Hij zij dat dan de zoetstoffen er beter in blijven zitten. Maar ik vraag me af of dat wel zo is? Wie weet hier meer over?
Alvast bedankt voor je reactie.
Groetjes Luuk
Ik heb er al achtergekomen. Hij zij dat dan de zoetstoffen er beter in blijven zitten. Maar ik vraag me af of dat wel zo is? Wie weet hier meer over?
Alvast bedankt voor je reactie.
Groetjes Luuk
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
meer hoef je niet te weten...
gewoon niet doen
gewoon niet doen
- Erik Rozen
- Berichten: 588
- Lid geworden op: 24-11-2003 01:00
luuk rensen schreef:Hallo
Ik heb er al achtergekomen. Hij zij dat dan de zoetstoffen er beter in blijven zitten. Maar ik vraag me af of dat wel zo is? Wie weet hier meer over?
Alvast bedankt voor je reactie.
Groetjes Luuk
Dus toch in dn OLIE... sjesus
Lekker 190graden.... Maak je idd veel te veel stuk, werkt helemaal niet.
De buitenmantel wordt misschien wel meteen hard, maar lekt het dan nog uit?
Net wat mitsz zegt, nie doen dus...
Gr. Erik
-
- Berichten: 25
- Lid geworden op: 07-06-2005 19:36
- Locatie: Gendt
Hallo
nu ik al jullie reacties gehoort heb ben ik van plan om niet te gaan frituren.
Bedankt allemaal voor jullie reacties.
Groetjes Luuk
nu ik al jullie reacties gehoort heb ben ik van plan om niet te gaan frituren.
Bedankt allemaal voor jullie reacties.
Groetjes Luuk
- Lesley Mulder
- Berichten: 127
- Lid geworden op: 31-01-2005 09:16
- Locatie: Houten
beinvloedbaar
Met Vriendelijke Groet,
Lesley.
Lesley.
-
- Berichten: 396
- Lid geworden op: 02-12-2004 11:50
Dat is dit board zeker!!
Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan: KSN!
- Rob van Burik
- Berichten: 158
- Lid geworden op: 22-07-2002 02:00
Ik heb gisteren even geëxperimenteerd met het frituren van boilies, bevroren boilies (die dus al gekookt waren) ongeveer 1,5 minuut gefrituurd, mooi hard korstje, de bolies drijven, en wat me het meeste opviel, er dreef wat vet op het water (na 4 uur), het was in eerste instantie mijn bedoelling om alleen het haakaas te frituren door dat mooie harde laagje om de boilie, ze roken alleen een beetje naar oliebollen (die heb ik het laatst in dat vet gebakken )
- Harm Bakuwel
- Berichten: 135
- Lid geworden op: 13-10-2006 13:49
- Locatie: Maarssen
Vingen ze een beetje, Rob?
-
- Berichten: 376
- Lid geworden op: 06-05-2003 02:00
- Locatie: Melick
- Contacteer:
@mitz,
ik vind je reacties een beetje vreemd.
Op de vraag over het frituren geef je het antwoord : niet aan beginnen.
Op de vraag waarom niet ": als ik ze kon maken zonder te koken...
daarna een antwoord : Meer hoef je niet te weten.
Waarom beargumenteer je je antwoorden niet, of onderbouw je ze goed zodat we er wat van kunnen leren.
Mijn inziens is dit board toch daarvoor ?
je hoeft niet tot in detail te gaan maar een antwoord geven waarin je beargumenteerd of onderbouwt lijkt me geen verkeerde insteek.
gr. Toine
ik vind je reacties een beetje vreemd.
Op de vraag over het frituren geef je het antwoord : niet aan beginnen.
Op de vraag waarom niet ": als ik ze kon maken zonder te koken...
daarna een antwoord : Meer hoef je niet te weten.
Waarom beargumenteer je je antwoorden niet, of onderbouw je ze goed zodat we er wat van kunnen leren.
Mijn inziens is dit board toch daarvoor ?
je hoeft niet tot in detail te gaan maar een antwoord geven waarin je beargumenteerd of onderbouwt lijkt me geen verkeerde insteek.
gr. Toine
- Rob van Burik
- Berichten: 158
- Lid geworden op: 22-07-2002 02:00
Harm Bakuwel schreef:Vingen ze een beetje, Rob?
Weet ik nog niet ik heb de eerste natuurlijk gewoon in een beker water gelegen, anders zat ik met een pop-up van 30 cm te vissen......
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
heb vroeger eens vis gevangen op frieten....
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
-
- Berichten: 46
- Lid geworden op: 30-11-2006 20:05
- Locatie: Nw Pekela
- Contacteer:
Dit is een uitstekende manier om popups te maken. Wat ook goed kan is een klontje boter in de pan en dan de pan zo bewegen dat je boilies steeds rond draaien boven het vuur. Zorg er voor dat ze niet aanbranden. Geloof het of niet maar Karpers zijn gek op deze ballen. De beste resultaten waren met vismeel boilies.
-
- Berichten: 720
- Lid geworden op: 20-10-2004 21:43
- Locatie: Twente
Ernesto,
Verwijder dat klontje boter uit de pan en je bollen worden nog een stukkie beter....
Groet,
Patrick
Verwijder dat klontje boter uit de pan en je bollen worden nog een stukkie beter....
Groet,
Patrick
-
- Berichten: 426
- Lid geworden op: 23-05-2005 20:14
- Locatie: Delft
kan je ze nou wel of niet frituren, wel met water dan he
mg
mg
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
muts! frituren met water is gewoon koken
-
- Berichten: 144
- Lid geworden op: 12-04-2006 23:28
- Locatie: Maarssen
Alleen water wel
Gr Donny
Gr Donny
-
- Berichten: 426
- Lid geworden op: 23-05-2005 20:14
- Locatie: Delft
Viktor van Ophuizen schreef:muts! frituren met water is gewoon koken
koken op 180 graden wel te verstaan, mischien was dit wel een factor waardoor je je boilies kapot kon koken?