In mijn zoektocht naar vers wit vismeel deed ik tijdens de zaterdagse kibbeling sessie de viskraam op de markt aan. De beste vishandelaar liet mij een emmer zien met wit vismeel. Volgens hem maakte hij dat aan met water en dat zorgde voor het krokante laagje over de gebakken vis / kibbeling.
Mijn vraag is:
Is dit DÉ witte vismeel die ook gebruikt kan worden in boilies op basis van vismeel? Kostte overigens 4 euro per kilogram. Andere tips waar ik (vers) wit vismeel kan krijgen zijn overigens ook welkom. (De zoekfunctie heb ik al gebruikt!)
Sjouke
Wit vismeel bij de vishandel op de markt?
- henktjassing
- Berichten: 103
- Lid geworden op: 28-01-2007 17:06
- Locatie: oosterwolde fr
Sjouke, Wat die visboer je laat zien zal wel tarwebloem zijn, kan inderdaad als bestandeel gebruikt worden voor het krokante laagje op de kibbelingetjes.
Is ook wel te gebruiken als ingredient voor je boilies. Is enthousiast bindend maar heeft weinig voedingswaarde.
Je niet als vismeel laten aansmeren.
Is ook wel te gebruiken als ingredient voor je boilies. Is enthousiast bindend maar heeft weinig voedingswaarde.
Je niet als vismeel laten aansmeren.
Probeer eerst te begrijpen, dan begrepen te worden.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Beignetdeeg
Beignetdeeg of frituurdeeg wordt gemaakt op basis van bloem, water, bier, arachideolie, eiwit en een snuifje zout.
De eierdooiers loskloppen met bier (of water), peper en zout en roeren met de gezeefde bloem tot een glad beignetbeslag.
De visfilets in reepjes snijden, ze door het beslag wentelen en goudbruin bakken in hete frituurolie. Laten uitlekken op keukenpapier.
Sjouke,
het is gewoon bloem geweest wat die visboer liet zien, waarschijnlijk Koopmans.
Beignetdeeg of frituurdeeg wordt gemaakt op basis van bloem, water, bier, arachideolie, eiwit en een snuifje zout.
De eierdooiers loskloppen met bier (of water), peper en zout en roeren met de gezeefde bloem tot een glad beignetbeslag.
De visfilets in reepjes snijden, ze door het beslag wentelen en goudbruin bakken in hete frituurolie. Laten uitlekken op keukenpapier.
Sjouke,
het is gewoon bloem geweest wat die visboer liet zien, waarschijnlijk Koopmans.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 27
- Lid geworden op: 10-02-2007 16:34
Nou lekker dan,
Als ik nu beignetdeeg of tarwebloem nodig had, dan had ik daar wel om gevraagd!!!
enfin, hebben jullie nog adressen voor vers wit vismeel?
Sjouke
Als ik nu beignetdeeg of tarwebloem nodig had, dan had ik daar wel om gevraagd!!!
enfin, hebben jullie nog adressen voor vers wit vismeel?
Sjouke
-
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
-
- Berichten: 532
- Lid geworden op: 22-12-2005 00:36
Sjouke laat je niks wijsmaken joh.
Ik zou er nooit weer kibbeling halen als ik jou was.
Wie weet wat dat is?????????
Ik zou er nooit weer kibbeling halen als ik jou was.
Wie weet wat dat is?????????
-
- Berichten: 27
- Lid geworden op: 10-02-2007 16:34
Hendrik Mienstra (henk) schreef:Sjouke laat je niks wijsmaken joh.
Ik zou er nooit weer kibbeling halen als ik jou was.
Wie weet wat dat is?????????
Eigenlijk geef je antwoord op mijn vraag, volgens mij zijn dit witte stukjes kabeljouw. Nu nog een manier om er wit vismeel van te maken
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Als je twijvelt, ruik en proef er dan even aan, als het echt vismeel is dan merkt je het wel.
Als het tarwebloem is trouwens ook en dan kan je die visboer goed uitlachen.
Als het tarwebloem is trouwens ook en dan kan je die visboer goed uitlachen.