De situatie:
Stuwmeer met een gemiddelde diepte van 10 meter. Recht voor de stuw dam is de diepte rond de 20 meter. Aan beide zijden voor de dam vinden we een rotsachtige oever waar de karper rond een diepte van 10 meter een trekroute heeft. Mijn veronderstelling is dat de karper vanuit de oever, langs de dam op oversteekt naar de tegenovergelegen oever.
De spronglaag voor de dam ligt op 10 meter. Ik ga er van uit dat de karper net boven de spronglaag naar de tegenovergelegen oever zwemt.
Het aas:
Een via zigrig gepresenteerde boilie met een zeer open structuur (gemaakt via baksteen methode) in combinatie met een horizontaal uitwasemende dip op olie en flavor basis. De gedachte is om de dip zoveel mogelijk bovenop de spronglaag te laten zweven.
De vraag:
Wat is een goede emulgator om mais olie zo veel mogelijk horizontaal te laten uitlekken. Is soja lecithine hier geschikt voor of zou dit bijvoorbeeld ook lukken met een middels maizena gebonden dipje van olie en flavor?
Hoe zit het bijvoorbeeld met mayonaise en mosterd (reeds in sterke mate geemulgeerd) al dan niet in combinatie met een flavor?
Enige ervaringen hiermee?
