Nou Hans, grijp je kans..
Oliebollen
Ingrediënten :
* 500 gram Patent bloem
* 125 gram Gewelde rozijnen
* 125 gram Gewelde krenten
* 1 appel goudrenetten + 30 gram fijne sukade blokjes
* 25 gram Bakkers gist
* 4 dl melk
* 1 ei
* snufje zout en een theelepel citroenrasp
Bereiding:
Gist oplossen in bijna handwarme melk.(30 gr C)
In de bloem een kuiltje maken het ei en de gistoplossing
erbij en door de bloem roeren.
De rest van de melk erdoor roeren (mixer) totdat
er een glad (stroperig/hangend) beslag ontstaat.
Het beslag eerst 10 minuten laten rijzen en onderwijlde appel in stukjes snijden en dit met, de krenten , rozijnen, de sukade en citroenrasp
door het beslag mengen en het beslag op een warme plaats zetten.
Laat het beslag een uur rijzen met een theedoek eroverheen.
Reken ongeveer op 4 minuten bakken per portie.
Bak niet teveel oliebollen in een keer.
Laat de oliebollen uitlekken en bestrooi ze met poedersuiker.
Tijd zat tot 9 januari om wat "testmiksies" te draaien

Groet'n Henk..
still growing Old.