Alcohol
- Luc Maessen
- Berichten: 264
- Lid geworden op: 12-07-2006 11:02
- Locatie: Nieuwegein
Wat ik me laatst afvroeg:
Wat is nou het effect als je bijv een scheutje wodka/rum bij je boiliemix doet?
Is het schadelijk voor de vis, aangezien het best wel sterk is of werkt het zeg maar als een soort flavour?
Zou een vis er ook dronken van kunnen worden?
Niet dat ik het van plan was om te doen, maar ik vroeg het me gewoon af.
Ik heb de zoekfunctie nog gechecked maar kon nou niet zo 1,2,3 wat vinden.
Wat is nou het effect als je bijv een scheutje wodka/rum bij je boiliemix doet?
Is het schadelijk voor de vis, aangezien het best wel sterk is of werkt het zeg maar als een soort flavour?
Zou een vis er ook dronken van kunnen worden?
Niet dat ik het van plan was om te doen, maar ik vroeg het me gewoon af.
Ik heb de zoekfunctie nog gechecked maar kon nou niet zo 1,2,3 wat vinden.
-
- Berichten: 1188
- Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
- Locatie: nomaad
Ik denk dat de alcohol zeer snel uit je boilie is. Je houd er hoogstens een bittere smaak aan over.
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
-
- Berichten: 254
- Lid geworden op: 23-05-2006 22:34
- Locatie: hellevoetsluis
ik heb vorig jaar in hellevotsluis een nachtje gvist, en toen kwam er een andere visser naar ons toe waar wij mee viste, van deze man heb ik a wat vaker gehoort dat hij dan om boilies gaat zeuren enzo dus ik had nog wat rcreanten bollen(van die bollen waar geen reuk of smaak aanzit van 3,25 de kilo) di heb ik hem gegeven. kwam hij de volgnde ochtend trug of we al wat hadden gevangen we hadden niks dus we zeiden ook van niet hij had zich klem zitten vangn door die boilies in rode wodka te leggen n te latn weken heb er maar niet te veel over doorgegaan maar hij stonk iig goed naar drank.
-
- Berichten: 376
- Lid geworden op: 06-05-2003 02:00
- Locatie: Melick
- Contacteer:
indien je alcohol toevoegd aan je mix en en dan de boillies kookt, kookt de alcohol eruit.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
de meeste flavours van RH zijn op basis van alcohol en die heeft het er toch leuk op gedaan niet waar?
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Mitsz,
En wat dacht je van een paar EA flavours van Nutrabaits?
In de winter wil een combinatie van een vlug en traag uitlekkende flavour
nog weleens leuk werken. Andere jaargetijden trouwens ook! Vooral bij
het instant vissen...
groetjes Benny
En wat dacht je van een paar EA flavours van Nutrabaits?
In de winter wil een combinatie van een vlug en traag uitlekkende flavour
nog weleens leuk werken. Andere jaargetijden trouwens ook! Vooral bij
het instant vissen...
groetjes Benny
-
- Berichten: 151
- Lid geworden op: 12-11-2006 21:37
- Locatie: Amersfoort
En volgens mij nam hij zelf ook nog wel eens een bolletje die "ietsje" overgeflavourd waren, Mitsz.Wel prachtige verhalen van die man. Veel flavours zijn toch nog op alcoholbasis, toch?
- Luc Maessen
- Berichten: 264
- Lid geworden op: 12-07-2006 11:02
- Locatie: Nieuwegein
Maar je zou je boilies dus ook na het koken kunnen weken in drank?
Luc Maessen schreef:Maar je zou je boilies dus ook na het koken kunnen weken in drank?
Dit is nu wat je noemt 'Drankmisbruik!!??
-
- Berichten: 278
- Lid geworden op: 02-08-2006 18:29
Ik dacht al de laatste tijd, die vissen hier doen wel heel gek, maarja wat wil je als je met alcohol vist
- henktjassing
- Berichten: 103
- Lid geworden op: 28-01-2007 17:06
- Locatie: oosterwolde fr
Alcohol in je boilies? Nou jazeker wel! Hennie Mattemaker schreef al over het gebruik van Cognac. Gebruikte hij 30 jaar geleden al! Henk.
Probeer eerst te begrijpen, dan begrepen te worden.
-
- Berichten: 517
- Lid geworden op: 22-06-2006 15:24
- Locatie: Limburg
- Contacteer:
Haha, stel je eens voor wat er zou kunnen gebeuren... Als ze geen BOB meenemen!
mvg,
Luke
Luke
-
- Berichten: 8585
- Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
- Locatie: Dronten
Henny Mattemaker gebruikte zelfs spiritus
- Mitchel Bruinsma
- Berichten: 323
- Lid geworden op: 05-10-2004 22:56
Alcohol op zich weet ik niet, maar een scheutje Heineken in mijn koi-vijver doet wel iets met de vissen, dat is zeker!
Kwam er bij toeval achter, toen er een flesje omviel die op de rand vd vijver stond. Maar nogmaals, ik weet niet of ze nu zozeer op de alcohol afkwamen.
Kwam er bij toeval achter, toen er een flesje omviel die op de rand vd vijver stond. Maar nogmaals, ik weet niet of ze nu zozeer op de alcohol afkwamen.
¤¤¤PROOST¤¤¤
De meeste flavours worden vaak op alcohol basis gemaakt. Ook dit kook je nooit geheel uit je boillies laat staan pure drank als wodka, rum enz.
Zelf heb ik het niet meegemaakt. Een favoriet (toch wel zonde) om te gebruiken is nog altijd de stro rum 80%. Ism een zoet iets (ingredient/flavour ervan) heeft mij zeer goede resultaten geleverd. Zelfs na het koken bleef de rum, smaak en geur, er gewoonweg in! Zelfs na een paar uur in het water te gelegen hebbe nog. En kon het kwaad... Heb er eigenlijk niks van gemerkt, maar het liep wel als een trein
Zelf heb ik het niet meegemaakt. Een favoriet (toch wel zonde) om te gebruiken is nog altijd de stro rum 80%. Ism een zoet iets (ingredient/flavour ervan) heeft mij zeer goede resultaten geleverd. Zelfs na het koken bleef de rum, smaak en geur, er gewoonweg in! Zelfs na een paar uur in het water te gelegen hebbe nog. En kon het kwaad... Heb er eigenlijk niks van gemerkt, maar het liep wel als een trein
- henktjassing
- Berichten: 103
- Lid geworden op: 28-01-2007 17:06
- Locatie: oosterwolde fr
Heb zelf wel eens wat met Beerenburger (natuurlijk van weduwe Joustra)geexperimenteerd maar gebruikte nooit grotere hoeveelheden dan een borrelglaasje op 500 gram mix. Ik weet niet wat er met een karper gebeurt als je grotere hoeveelheden gaat gebruiken! Kan iemand mij dat uitleggen?
Heb gelukkig nog nooit een bezopen Karper op de mat gehad! Wel een bezopen karpervisser maar dat is een ander verhaal.
Heb gelukkig nog nooit een bezopen Karper op de mat gehad! Wel een bezopen karpervisser maar dat is een ander verhaal.
Probeer eerst te begrijpen, dan begrepen te worden.
- henktjassing
- Berichten: 103
- Lid geworden op: 28-01-2007 17:06
- Locatie: oosterwolde fr
O ja, bij mijn weten verdampt de alcohol als je je boilies gaat koken.
Stomen in een rijstpan is ook een alternatief ( een heel goede!) maar de temperastuur loopt ook dan op tot boven de 80 graden.
Wat er in de boilies achterblijft zijn waarschijnlijk de toegevoegde smaakstoffen en in geval van Beerenburger de kruidextracten.
Stomen in een rijstpan is ook een alternatief ( een heel goede!) maar de temperastuur loopt ook dan op tot boven de 80 graden.
Wat er in de boilies achterblijft zijn waarschijnlijk de toegevoegde smaakstoffen en in geval van Beerenburger de kruidextracten.
Probeer eerst te begrijpen, dan begrepen te worden.
-
- Berichten: 95
- Lid geworden op: 25-03-2005 17:17
- Locatie: Dorpje midden in t land
En wat denk je van tijgernoten.
Ik gooi na het koken altijd een oud bruin van heineken erin.
Ik gooi na het koken altijd een oud bruin van heineken erin.
- martijn bunte
- Berichten: 1342
- Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
- Locatie: ENSCHEDE
- Contacteer:
sarcastisch bedoelt of weet je wat je zegtAart Lokhorst schreef:Henny Mattemaker gebruikte zelfs spiritus
aldejekes loat goan!
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Martijn,
Aart bedoeld dat niet sarcastisch!
Henny Mattemaker gebruikte inderdaad "kampfer spiritus"! Waar ik
me bedenkingen bij heb, als dat wel zo verantwoord is!
groetjes Benny
Aart bedoeld dat niet sarcastisch!
Henny Mattemaker gebruikte inderdaad "kampfer spiritus"! Waar ik
me bedenkingen bij heb, als dat wel zo verantwoord is!
groetjes Benny
- martijn bunte
- Berichten: 1342
- Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
- Locatie: ENSCHEDE
- Contacteer:
ik ken hem persoonlijk en hep hem daar nooit over gehoord,vandaar,ps lijkt mij ook niet verantwoordBenny van de Werfhorst schreef:Martijn,
Aart bedoeld dat niet sarcastisch!
Henny Mattemaker gebruikte inderdaad "kampfer spiritus"! Waar ik
me bedenkingen bij heb, als dat wel zo verantwoord is!
groetjes Benny
aldejekes loat goan!
- Fabian stukker
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 14-08-2006 23:00
- Locatie: Twente
zelf is mijn ervaring dat als ik alcohol gebruik, het hele huis een alcohol damp is ,
souk meestal me boilies dan in een mix van coqnac gemixt met een flavour. Niet veel flavour gebruiken want is nogal geconsentreerd.
en souk de boilies net zo lang als je ze aan de haak wilt gebruiken. Over het algemeen wel resultatief weet niet of dat een nl's woord is maar jullie weten wat ik bedoel
souk meestal me boilies dan in een mix van coqnac gemixt met een flavour. Niet veel flavour gebruiken want is nogal geconsentreerd.
en souk de boilies net zo lang als je ze aan de haak wilt gebruiken. Over het algemeen wel resultatief weet niet of dat een nl's woord is maar jullie weten wat ik bedoel
Benny van de Werfhorst schreef:Martijn,
Aart bedoeld dat niet sarcastisch!
Henny Mattemaker gebruikte inderdaad "kampfer spiritus"! Waar ik
me bedenkingen bij heb, als dat wel zo verantwoord is!
groetjes Benny
In het verleden ook gebruikt op mensen. Dit om allerlei medische expirimenten. Bleek toch niet zo gezond te zijn. Denk ook niet dat het goed kan zijn.....In het Oostblok (overal) vooral wordt het bij geldnood nog gedronken door alcohol. Mensen gaan er een stuk sneller dood van.
Niet gebruiken dus...kun je beter de kalmoes uit de berenburgh hebben jah.
Groeten Harald