Zit wel wat in hoor, Kris.
de verhouding tijgers/slijm moet niet te ver doorslaan naar slijm, behalve als je wilt oppervlaktevissen
Bert.
Hoeveelheid suiker bij Tijgers
-
- Berichten: 74
- Lid geworden op: 27-10-2006 17:49
- Locatie: Barneveld
Bij ongeveer 2.5 kilo (ongekookt) tijgernoten gooi ik altijd na het koken een flesje oud bruin en een halve kilo bruine suiker bij. Dit laat ik dan staan in een afgesloten ton of emmer. Ik gebruik me tijgernoten dan pas als er een dikke laag slijm bij zit.
Als je dan voer met een spod krijg je dat slijm ook goed op je stek.
Als je dan voer met een spod krijg je dat slijm ook goed op je stek.
- YANNICK deksuh
- Berichten: 950
- Lid geworden op: 21-05-2006 17:52
- Locatie: doetinchem
- Contacteer:
altijd een kilo suiker op een kilo tijgers + flavour .
mvg yannick
mvg yannick
- Fabian stukker
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 14-08-2006 23:00
- Locatie: Twente
Verse tijgers is ook van belang, heb je oude troep, vergeet die slijmlaag maar.
Zelf nog nooit geen suiker of dergelijk gebruikt.
Wat ik zelf soms ook doe is een grote tijgers zoeken en dan van te voren voor het weken met een boortje een gaatje inboren. heel klein gaatje
en dan een stuk of 30 en dan weken en het hele proces. krijg je wat zachtere tijgers, en dan ff souken in pindaolie en hoppa
Zelf nog nooit geen suiker of dergelijk gebruikt.
Wat ik zelf soms ook doe is een grote tijgers zoeken en dan van te voren voor het weken met een boortje een gaatje inboren. heel klein gaatje
en dan een stuk of 30 en dan weken en het hele proces. krijg je wat zachtere tijgers, en dan ff souken in pindaolie en hoppa
ik had afgelpen seizoen geen bier meer om erin te doen ,dus ik dacht van laat ik eens cola ebij doen en dat heeft mij een paar leuke vissen opgeleverd
laat ze zelf als ik ze al gebruik 24 uur weken en dan kook ik ze een uur, altijd kilo tijgers kilo bruine suiker, na koken normaal gesprokenflesje oud bruin, maar dat had ik toen niet en dus vervangen door cola en dan nog een dag of drie laten staan in emmer met deksel erop en jongens wat een slijm wat een slijm. dan ballen in boterhamzakjes invriezen en klaar is clara.
groeten
laat ze zelf als ik ze al gebruik 24 uur weken en dan kook ik ze een uur, altijd kilo tijgers kilo bruine suiker, na koken normaal gesprokenflesje oud bruin, maar dat had ik toen niet en dus vervangen door cola en dan nog een dag of drie laten staan in emmer met deksel erop en jongens wat een slijm wat een slijm. dan ballen in boterhamzakjes invriezen en klaar is clara.
groeten
- martijn dekker
- Berichten: 383
- Lid geworden op: 22-10-2003 02:00
- Locatie: Geldermalsen
- Contacteer:
Bedankt Bert & Douwe,
weer wat geleerd. Ga dit jaar toch weer wat vaker met de noten aan de slag. Er wordt verbazend weinig mee gevist valt mij op. Dat gaan we maar eens uitbuiten!
weer wat geleerd. Ga dit jaar toch weer wat vaker met de noten aan de slag. Er wordt verbazend weinig mee gevist valt mij op. Dat gaan we maar eens uitbuiten!
Penvissen.... met geen pen te beschrijven.
- Fabian stukker
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 14-08-2006 23:00
- Locatie: Twente
mss op de water waar jij vist martijn.
de wateren hier in mijn omgeving worden behoorlijk met tijgers bevist.
maar dat is vooral zomers het geval. Vaak grote emmers met tijgers en die zijn naar 1 a 2 dagen dan ook totaal verspreid over het water . sta er soms best van te kijken hoeveel sommige mensen met tijgers voeren.
Ze zullen allemaal maar verkeerd bereid zijn
e de gevoelen weten de meesten van jullie wel
groeten
de wateren hier in mijn omgeving worden behoorlijk met tijgers bevist.
maar dat is vooral zomers het geval. Vaak grote emmers met tijgers en die zijn naar 1 a 2 dagen dan ook totaal verspreid over het water . sta er soms best van te kijken hoeveel sommige mensen met tijgers voeren.
Ze zullen allemaal maar verkeerd bereid zijn
e de gevoelen weten de meesten van jullie wel
groeten
- Bert Vooijs
- Berichten: 1871
- Lid geworden op: 22-12-2005 23:41
- Locatie: Amsterdam
Succes Martijn,
Het is boekenwijsheid van me, maar volgens mij werken tijgers juist goed op die wateren waar de vissen ze wél kennen, maar er niet mee overvoerd worden.
Dat klinkt ongeveer als wat jij van plan bent. Vang ze.
Bert.
Het is boekenwijsheid van me, maar volgens mij werken tijgers juist goed op die wateren waar de vissen ze wél kennen, maar er niet mee overvoerd worden.
Dat klinkt ongeveer als wat jij van plan bent. Vang ze.
Bert.
ff v==
-
- Berichten: 11
- Lid geworden op: 08-01-2004 21:22
- Locatie: hoevelaken
Maar hoelang kun je de tijgers nou onder het water waar je ze in hebt gekookt en met een biertje erbij nou in die emmer goed houden????
goedhouden na koken kan ik ze niet langer goedhouden dan 5 tot 7 dagen. dan verzuren ze mij.
groeten
groeten
- Bert Vooijs
- Berichten: 1871
- Lid geworden op: 22-12-2005 23:41
- Locatie: Amsterdam
Ik heb ook geen idee hoe lang.
Meestal maak ik zoveel als ik in tien dagen denk op te vissen/voeren.
Na een week kijk ik of er over gaat blijven. Dat surplus gaat vervolgens de vriezer in.
Bert.
Meestal maak ik zoveel als ik in tien dagen denk op te vissen/voeren.
Na een week kijk ik of er over gaat blijven. Dat surplus gaat vervolgens de vriezer in.
Bert.
ff v==
- Mitchel Bruinsma
- Berichten: 323
- Lid geworden op: 05-10-2004 22:56
Hier ook enkel een paar dagen weken in een afgesloten ton.
Daarna een uurtje goed doorkoken.
En daarna in het kookvocht weer in en afgesloten emmer.... en of ze slijmen..
Tis idd wel van belang, dat je noten van een goede kwaliteit hebt.
Ben wel van mening dat je tijgers moet introduceren op het te bevissen water. De vissen doen de rest, en zullen ze zelf verspreiden over het hele water. ( uitkakken )
Daarna een uurtje goed doorkoken.
En daarna in het kookvocht weer in en afgesloten emmer.... en of ze slijmen..
Tis idd wel van belang, dat je noten van een goede kwaliteit hebt.
Ben wel van mening dat je tijgers moet introduceren op het te bevissen water. De vissen doen de rest, en zullen ze zelf verspreiden over het hele water. ( uitkakken )
¤¤¤PROOST¤¤¤
- raymond renirie
- Berichten: 266
- Lid geworden op: 03-11-2002 01:00
- Locatie: Den Haag
- Contacteer:
Zorg dat je Schoon steriel begint ,
laat ze weken in je emmer (24 uur) kook (40 min) en gooi ze over in een SCHONE emmer , waar absoluut geen vuil aanwezig is , gooi je gehele gekookte pan over , en vul deze af met water deksel erop en zo min mogelijk lucht erbij . Dus water level zo hoog mogelijk , (neem een goed sluitende emmer , je zult merken dat de Deksel bol kan komen te staan
Nu kan je ze veel langer bewaren ,
ik haal zelf de benodigde tijgers voor mijn sessie eruit met een (SCHONE)frituur spaan en haal gelijk wat slijm eruit , Nu weer water toevoegen tot rand , en ze gaan weken mee zonder zuur te worden.
Dit is alleen van belang als je niet gelijk al je tijgers opvoerd met een voersessie , Ik ben trouwens overtuigd na alle jaren dat ook een stinkende (verzuurd water) tijger , door een karper geaccepteerd word , het is alleen voor jezelf zo rot als je handen zo stinken terwijl je net op je stretcher wilt gaan liggen ,
laat ze weken in je emmer (24 uur) kook (40 min) en gooi ze over in een SCHONE emmer , waar absoluut geen vuil aanwezig is , gooi je gehele gekookte pan over , en vul deze af met water deksel erop en zo min mogelijk lucht erbij . Dus water level zo hoog mogelijk , (neem een goed sluitende emmer , je zult merken dat de Deksel bol kan komen te staan
Nu kan je ze veel langer bewaren ,
ik haal zelf de benodigde tijgers voor mijn sessie eruit met een (SCHONE)frituur spaan en haal gelijk wat slijm eruit , Nu weer water toevoegen tot rand , en ze gaan weken mee zonder zuur te worden.
Dit is alleen van belang als je niet gelijk al je tijgers opvoerd met een voersessie , Ik ben trouwens overtuigd na alle jaren dat ook een stinkende (verzuurd water) tijger , door een karper geaccepteerd word , het is alleen voor jezelf zo rot als je handen zo stinken terwijl je net op je stretcher wilt gaan liggen ,
- Mitchel Bruinsma
- Berichten: 323
- Lid geworden op: 05-10-2004 22:56
Dat zeg ik toch?
¤¤¤PROOST¤¤¤