boiliemix
- Marc Henstra
- Berichten: 241
- Lid geworden op: 14-12-2006 12:09
- Locatie: hoogeveen
kan ik de boiliedeeg wel een dag laten staan in een afgesloten emmer?en de volgende dag weer verder draaien?
- remco de koster
- Berichten: 1034
- Lid geworden op: 03-04-2006 11:11
Het is natuurlijk beter om het niet te doen.Maar als jij een pendaal emmer zak pakt en daar je deeg indoet en het goed lucht dicht afknijpt en dan in de emmer zou het wel moeten lukken denk.Zou het deeg nog wel ff goed nat maken met een beetje ei of water ofzo.
Mvg R de K
Mvg R de K
- martijn bunte
- Berichten: 1342
- Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
- Locatie: ENSCHEDE
- Contacteer:
ik zou het niet doen,gewoon afmaaken deeg gaat dan toch uitdroogen,gaat in mijn ogen dan toch een stukje kwaliteit (versheid) verloren.ps zeere vingers
aldejekes loat goan!
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
ik zou het deeg gewoon invriezen voor een dag, dan weer laten ontdooien en verderdraaien. Als het bedervingsproces van een boilie vertraagd wordt als je ze invriest zal dat bij het boiliedeeg ook wel het geval zijn niet...
adios
Joeri
adios
Joeri
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
- martijn bunte
- Berichten: 1342
- Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
- Locatie: ENSCHEDE
- Contacteer:
vers,invriezen,ontdooien,invriezen,ontdooien,vissen.in mijn ogen niet echt goed
aldejekes loat goan!
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
gewoon in een afgesloten emmer lijkt me nog slechter nah
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
- martijn bunte
- Berichten: 1342
- Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
- Locatie: ENSCHEDE
- Contacteer:
das een feit.maar als je het zo leest zal het duidelijk zijn dat het niet bevordelijk is
aldejekes loat goan!
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
true
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
- beumer marc
- Berichten: 71
- Lid geworden op: 30-06-2002 02:00
- Locatie: limburg
ge kunt het gerust een paar dagen bewaren
doe het gewoon in een plastiek zakje en leg het in de frigo
dat zal zeker geen probleem geven
doe het gewoon in een plastiek zakje en leg het in de frigo
dat zal zeker geen probleem geven
wie het kleine niet eert is het .....................
- Bas Bakker
- Berichten: 1598
- Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
- Locatie: Zuid Holland
- Contacteer:
Mijn ervaring ermee is dat je deeg droger wordt en dus ook moeilijker om te draaien.
Eventueel nat maken kan helpen.
Eventueel nat maken kan helpen.
-
- Berichten: 28
- Lid geworden op: 31-05-2006 16:25
- Locatie: Berlicum (N-Br)
jongens vries het nu maar gewoon een dagje in, haal het eruit, ontdooit is het net zo vers als dedag ervoor. Ik doe dit namelijk ook met een bol deeg die ik bewaar om naderhand om mijn haakaas te bevestigen als extra attractie.(is na een week nog net zo vers als de eerste dag)
Groetjes
Barry van Boven
Groetjes
Barry van Boven
Niet geslagen is altyd mis!!!!!!!
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Beetje water erdoor kneden en daarna gewoon in een plastic zak gekoeld bewaren.
Na 24 uur is het deeg misschien zelfs beter geworden om te verwerken.
Joeri gaat weten waarom, trefwoord; Enzymwerking..
Niet invriezen, het beperkt een mogelijk voordeeltje.
Na 24 uur is het deeg misschien zelfs beter geworden om te verwerken.
Joeri gaat weten waarom, trefwoord; Enzymwerking..
Niet invriezen, het beperkt een mogelijk voordeeltje.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.