17-12-2006 19:41
Dit zou mij samen met vrienden wel smaken.
Ingrediënten:
1 karper (ca. 1 kg.), 150 g mager spek, 1/8 l. bouillon, 2 uien, sap van 1 citroen, ¼ l. zure room, zout, zwarte peper, 1 eetl. paprikapoeder
Bereiding:
Zout de karper van binnen en van buiten en wrijf hem ook van binnen met citroensap in. Fruit de gesnipperde uien licht in het in reepjes gesneden spek, leg de vis erin, maal er peper over, voeg de bouillon toe en laat de karper ca. 30 min. in de oven gaar worden bij een temperatuur van 180ºC. Neem het deksel van de pan of schaal, voeg het met zure room aangemaakte paprikapoeder toe en overgiet de vis een paar keermet de saus. Laat nog ca. 10 min. stoven en geef er aardappelpuree bij.
Maar als je hier morele problemen mee hebt zou ik voortaan voor vegetarisch gaan.
Ingrediënten:
600 gram tagliatelle
50 gram boter
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui in dunne ringen gesneden
600 gram gemengde paddestoelen
Bijv: kastanje champignons, shii-take, oesterzwammen of grotchampignons)
10 gram bloem
1½ dl groentebouillon
2 eetlepel droge witte wijn (of rode port)
2 eetlepel crème fraîche
3 eetlepel gehakte verse tijm (of 2 theelepel gedroogde tijm)
2 eetlepel paprikapoeder
zout, peper
Bereiding:
Kook tijdens het maken van dit recept de tagliatelle gaar. Snijd de paddestoelen in reepjes of plakjes (of houd ze heel). Smelt de boter in een grote braadpan en fruit ui en knoflook 7 minuten of tot de ui lichtbruin is. Voeg de paddestoelen toe en bak ze 2 minuten. Roer de bloem erdoor. Verhit 30 seconden en voeg dan langzaam, al roerend de bouillon en de wijn toe. Breng de saus aan de kook. Roer de crème fraiche, tijm en paprikapoeder erdoor. Kook nog 2 minuten en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de warme tagliatelle.
Verder lijkt het mij niet verstandig een heel volk te beoordelen op de handelingen van individuen. Prettige kerst.
Groet, Kees