dus hier gaat de karper van het twenthe kanaal naar toe
-
- Berichten: 218
- Lid geworden op: 07-07-2005 13:38
- Locatie: leidseveen
de kerstkarper uit polen?
ik zie het al , bulgarije... oosteuropeanen...
ik zie het al , bulgarije... oosteuropeanen...
- Stef Dijkstra
- Berichten: 1106
- Lid geworden op: 02-06-2006 18:38
- Locatie: Twente
Waar basseer je op dat dit een karper uit het twente kanaal is ?! Dat er veel duitsers en ander raar volk komt, waren we al achter:(! Dat ze ook nog es vis meenemen, waren we ook al achter..
- Stef Dijkstra
- Berichten: 1106
- Lid geworden op: 02-06-2006 18:38
- Locatie: Twente
Haha ja ik had laatst ook een vis met tomatenschijfjes als schubben
- Gerard Brondijk
- Berichten: 1233
- Lid geworden op: 08-07-2006 08:57
- Locatie: Friesland
- Contacteer:
is dat die ene van 40 pond ?
KSN
-
- Berichten: 517
- Lid geworden op: 22-06-2006 15:24
- Locatie: Limburg
- Contacteer:
Gerard Brondijk schreef:is dat die ene van 40 pond ?
Nee eentje van 2
mvg,
Luke
Luke
-
- Berichten: 217
- Lid geworden op: 26-11-2006 21:02
- Locatie: Hoogeveen
deze perfecte rijen, heb ik overgezet op een ander water, dus wiebrand, dat kan echt niet. je kunt goed zien wat voor kleurstof ik in mijn boilies gebruik, grappig he. .
gr maar weer en eet smakelijk.
henk.
gr maar weer en eet smakelijk.
henk.
-
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
Aha!!!
Dus mijn kookboek staat op internet.
Dus mijn kookboek staat op internet.
-
- Berichten: 399
- Lid geworden op: 19-08-2006 22:38
- Locatie: someren
Lijkt wel een of ander surinaams gerecht wis niet dat daar ook vis rond zwom.
Als ze me missen.
Dan ben ik vissen.
http://www.carpproducts.nl neem een kijkje vele artikelen online voor mooie prijzen.
Dan ben ik vissen.
http://www.carpproducts.nl neem een kijkje vele artikelen online voor mooie prijzen.
- martijn bunte
- Berichten: 1342
- Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
- Locatie: ENSCHEDE
- Contacteer:
hoop dat ze de karper aan de kant van enschede op het bord hebben liggen,dan sterven ze pijnlijk en lekker langzaam.kutvolk
aldejekes loat goan!
-
- Berichten: 606
- Lid geworden op: 20-12-2005 20:34
- Locatie: helmond
Waar dit op slaat weet ik niet, maar zo iets plaats je niet hier op de site. Dit is echt niet gepast martijn bunte....Mvgr Vlekkie
- martijn bunte
- Berichten: 1342
- Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
- Locatie: ENSCHEDE
- Contacteer:
als ik je persoonlijk hep beledigd mario van de westerlo,mijn excuus verder blijf ik wel bij mijn mening hep al teveel (alleen maar) naare ervaringen met deeze mensen(duitse polen)met vriendelijke gr martijn
aldejekes loat goan!
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Dit zou mij samen met vrienden wel smaken.
Ingrediënten:
1 karper (ca. 1 kg.), 150 g mager spek, 1/8 l. bouillon, 2 uien, sap van 1 citroen, ¼ l. zure room, zout, zwarte peper, 1 eetl. paprikapoeder
Bereiding:
Zout de karper van binnen en van buiten en wrijf hem ook van binnen met citroensap in. Fruit de gesnipperde uien licht in het in reepjes gesneden spek, leg de vis erin, maal er peper over, voeg de bouillon toe en laat de karper ca. 30 min. in de oven gaar worden bij een temperatuur van 180ºC. Neem het deksel van de pan of schaal, voeg het met zure room aangemaakte paprikapoeder toe en overgiet de vis een paar keermet de saus. Laat nog ca. 10 min. stoven en geef er aardappelpuree bij.
Maar als je hier morele problemen mee hebt zou ik voortaan voor vegetarisch gaan.
Ingrediënten:
600 gram tagliatelle
50 gram boter
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui in dunne ringen gesneden
600 gram gemengde paddestoelen
Bijv: kastanje champignons, shii-take, oesterzwammen of grotchampignons)
10 gram bloem
1½ dl groentebouillon
2 eetlepel droge witte wijn (of rode port)
2 eetlepel crème fraîche
3 eetlepel gehakte verse tijm (of 2 theelepel gedroogde tijm)
2 eetlepel paprikapoeder
zout, peper
Bereiding:
Kook tijdens het maken van dit recept de tagliatelle gaar. Snijd de paddestoelen in reepjes of plakjes (of houd ze heel). Smelt de boter in een grote braadpan en fruit ui en knoflook 7 minuten of tot de ui lichtbruin is. Voeg de paddestoelen toe en bak ze 2 minuten. Roer de bloem erdoor. Verhit 30 seconden en voeg dan langzaam, al roerend de bouillon en de wijn toe. Breng de saus aan de kook. Roer de crème fraiche, tijm en paprikapoeder erdoor. Kook nog 2 minuten en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de warme tagliatelle.
Verder lijkt het mij niet verstandig een heel volk te beoordelen op de handelingen van individuen. Prettige kerst.
Groet, Kees
Ingrediënten:
1 karper (ca. 1 kg.), 150 g mager spek, 1/8 l. bouillon, 2 uien, sap van 1 citroen, ¼ l. zure room, zout, zwarte peper, 1 eetl. paprikapoeder
Bereiding:
Zout de karper van binnen en van buiten en wrijf hem ook van binnen met citroensap in. Fruit de gesnipperde uien licht in het in reepjes gesneden spek, leg de vis erin, maal er peper over, voeg de bouillon toe en laat de karper ca. 30 min. in de oven gaar worden bij een temperatuur van 180ºC. Neem het deksel van de pan of schaal, voeg het met zure room aangemaakte paprikapoeder toe en overgiet de vis een paar keermet de saus. Laat nog ca. 10 min. stoven en geef er aardappelpuree bij.
Maar als je hier morele problemen mee hebt zou ik voortaan voor vegetarisch gaan.
Ingrediënten:
600 gram tagliatelle
50 gram boter
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui in dunne ringen gesneden
600 gram gemengde paddestoelen
Bijv: kastanje champignons, shii-take, oesterzwammen of grotchampignons)
10 gram bloem
1½ dl groentebouillon
2 eetlepel droge witte wijn (of rode port)
2 eetlepel crème fraîche
3 eetlepel gehakte verse tijm (of 2 theelepel gedroogde tijm)
2 eetlepel paprikapoeder
zout, peper
Bereiding:
Kook tijdens het maken van dit recept de tagliatelle gaar. Snijd de paddestoelen in reepjes of plakjes (of houd ze heel). Smelt de boter in een grote braadpan en fruit ui en knoflook 7 minuten of tot de ui lichtbruin is. Voeg de paddestoelen toe en bak ze 2 minuten. Roer de bloem erdoor. Verhit 30 seconden en voeg dan langzaam, al roerend de bouillon en de wijn toe. Breng de saus aan de kook. Roer de crème fraiche, tijm en paprikapoeder erdoor. Kook nog 2 minuten en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de warme tagliatelle.
Verder lijkt het mij niet verstandig een heel volk te beoordelen op de handelingen van individuen. Prettige kerst.
Groet, Kees
neem van mij aan wat je ook met karper doet hij is niet te eten.lekker laten zwemmen
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Alleen van vrienden neem ik soms wel eens wat aan.
- martijn bunte
- Berichten: 1342
- Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
- Locatie: ENSCHEDE
- Contacteer:
ik hep alleen naare ervaringen,dus is het moeilijk voor mij om er positief over te praten,lijkt mij duidelijk.ps hep mij laaten vertellen dat karper altijd een grondsmaak behoud,kees bedankt voor het recept,mijn keus is gevallen op recept 2 alhoewel ik geen vegetarier ben,past niet bij mijn beroep
aldejekes loat goan!
-
- Berichten: 8585
- Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
- Locatie: Dronten
Wiebrand, alleen al in Duitsland wordt per jaar meer dan 10 miljoen kg karper voor consumptie gekweekt. Daarnaast in o.a. Frankrijk, de Oost-Europese landen, Oostenrijk en Israel ook nog vele miljoenen kg.
Het lijkt mij moeilijk vol te houden dat al deze mensen geen smaak hebben en jij wel...
Het lijkt mij moeilijk vol te houden dat al deze mensen geen smaak hebben en jij wel...