Hoe krijg ik mijn zelfgemaakte boilies hard?
-
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 14-09-2006 21:54
Hoe krijg ik mijn zelfgemaakte boilies hard?
Boilies zonder eieren en zonder toevoeging van ei-albumine of rijstebloem.al verschillende methoden geprobeert maar na een dag vissen zijn ze plump pudding geworden.Ze worden wel hard als ik ze laat uitdrogen maar worden dan zo brossig na een paar uurtjes vissen.
freezer baits blijven wel goed hard,wat stoppen zij erin wat ik niet in mijn zelfgemaakte boilies verwerk.Kan iemand mij iets meer hierover vertellen? Groet Jeroen
Boilies zonder eieren en zonder toevoeging van ei-albumine of rijstebloem.al verschillende methoden geprobeert maar na een dag vissen zijn ze plump pudding geworden.Ze worden wel hard als ik ze laat uitdrogen maar worden dan zo brossig na een paar uurtjes vissen.
freezer baits blijven wel goed hard,wat stoppen zij erin wat ik niet in mijn zelfgemaakte boilies verwerk.Kan iemand mij iets meer hierover vertellen? Groet Jeroen
-
- Berichten: 616
- Lid geworden op: 15-10-2005 18:11
- Locatie: zaanstad
- Contacteer:
zoekfunctie
plassen zijn perfeckte viswateren,
Vraag: Waarom geen eieren?
(Boek gelezen.....?)
Als je perse iets aan de eieren wil doen kan je ook gewoon eens minder eieren nemen ipv. van alles weg te laten. Bv twee eieren per pond droge mix. De rest wordt dan water.
Geheim recept van JPBRC ((Jop Boot's Boilie Research Center), (ook voor TV-snacks en zelfgemaakte meeneem bami....)):
50% niet te fijn gemalen vogelzaad. (Dus geen birdfood, maar uitsluitend zaadjes)
50 % Griesmeel Albert Heyn.
Draait niet echt lekker, dus eventueel nog wat soyabloem toevoegen voor het betere draaien.
Wordt snoeihard met eieren en gewoon hard zonder.
En je hebt ook nog eens een crunch-factor in je boilie.....
(Boek gelezen.....?)
Als je perse iets aan de eieren wil doen kan je ook gewoon eens minder eieren nemen ipv. van alles weg te laten. Bv twee eieren per pond droge mix. De rest wordt dan water.
Geheim recept van JPBRC ((Jop Boot's Boilie Research Center), (ook voor TV-snacks en zelfgemaakte meeneem bami....)):
50% niet te fijn gemalen vogelzaad. (Dus geen birdfood, maar uitsluitend zaadjes)
50 % Griesmeel Albert Heyn.
Draait niet echt lekker, dus eventueel nog wat soyabloem toevoegen voor het betere draaien.
Wordt snoeihard met eieren en gewoon hard zonder.
En je hebt ook nog eens een crunch-factor in je boilie.....
-
- Berichten: 259
- Lid geworden op: 13-07-2005 22:12
- Locatie: den haag
IN DE VRIEZER GOOIEN ( geintje)
shit doesn't happen it is caused by ass-holes!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
-
- Berichten: 259
- Lid geworden op: 13-07-2005 22:12
- Locatie: den haag
probeer wat polenta meel
is bijna het zelfde als gries alleen wat fijner van struktuur
mzzl vinnie
is bijna het zelfde als gries alleen wat fijner van struktuur
mzzl vinnie
shit doesn't happen it is caused by ass-holes!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
- Dirk Maatman
- Berichten: 788
- Lid geworden op: 29-11-2005 19:08
- Locatie: thuis
- Contacteer:
lactal bumine
.
- bart van bezouw
- Berichten: 2161
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
- Locatie: groningen
- Contacteer:
Polenta is NIET bijna het zelfde als gries..
GR Bart
GR Bart
-
- Berichten: 259
- Lid geworden op: 13-07-2005 22:12
- Locatie: den haag
wat is het dan
shit doesn't happen it is caused by ass-holes!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
-
- Berichten: 259
- Lid geworden op: 13-07-2005 22:12
- Locatie: den haag
okee ,
gries is een tarwe product en polenta mais maar de eigenschappen lijken sterk op elkaar
gries is een tarwe product en polenta mais maar de eigenschappen lijken sterk op elkaar
shit doesn't happen it is caused by ass-holes!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
- bart van bezouw
- Berichten: 2161
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
- Locatie: groningen
- Contacteer:
OOK de eigenschappen lijken niet op elkaar..
Gries is een binder, Polenta is GEEN binder.. een vrij essentieel verschil lijkt mij!!
Polenta is overigens de fijngemalen vorm van Maismeel.
Gr Bart
Gries is een binder, Polenta is GEEN binder.. een vrij essentieel verschil lijkt mij!!
Polenta is overigens de fijngemalen vorm van Maismeel.
Gr Bart
-
- Berichten: 259
- Lid geworden op: 13-07-2005 22:12
- Locatie: den haag
polenta is geen binder ???????????
heel vreemd dat half italie zun pudding er mee bind dan
heb je dat wel een gezien dat spul is taai en hard als de t*ring
en zoals je zag in mn vorige post dat ik weet dat hetmais meel is
overigens is maizena dit ook is dat ook geen binder dan?????
mzzlo vinnie
heel vreemd dat half italie zun pudding er mee bind dan
heb je dat wel een gezien dat spul is taai en hard als de t*ring
en zoals je zag in mn vorige post dat ik weet dat hetmais meel is
overigens is maizena dit ook is dat ook geen binder dan?????
mzzlo vinnie
shit doesn't happen it is caused by ass-holes!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
- bart van bezouw
- Berichten: 2161
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
- Locatie: groningen
- Contacteer:
en toch is Polenta geen binder hoor Vinnie, dat kunnen anderen je ook wel vertellen.
sorry
Gr Bart
sorry
Gr Bart
-
- Berichten: 259
- Lid geworden op: 13-07-2005 22:12
- Locatie: den haag
als je bedoeld in de rauwe vorm snap ik het
maar het zorgt zeker voor hardheid na het koken
dit is volgens mij toch ook gewoon binding
om schrijf binder is dan
iets wat je mix bind bij het aan maken??????
dat was niet de vraag in dit topic volgens mij
overigens bind polenta vocht dat zegt volgens mij genoeg
maar als je echt wil binden neem dan gewoon touw!!!
maar het zorgt zeker voor hardheid na het koken
dit is volgens mij toch ook gewoon binding
om schrijf binder is dan
iets wat je mix bind bij het aan maken??????
dat was niet de vraag in dit topic volgens mij
overigens bind polenta vocht dat zegt volgens mij genoeg
maar als je echt wil binden neem dan gewoon touw!!!
shit doesn't happen it is caused by ass-holes!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
- bart van bezouw
- Berichten: 2161
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
- Locatie: groningen
- Contacteer:
Vinnie,
Een misverstand dus. Ik vind een Binder absoluut niet hetzelfde als een uitharder. Maismeel hard bijzonder goed uit, maar bindt voor geen meter. De meeste binders (B.v. Griesmeel, Tarwebloem, Tarwegluten) Hebben daarentegen (door hun bindende kracht) wel de eigenschap dat ze de boilie taai maken! En je zou taaiheid als een soort van hardheid kunnen beschouwen ja..
Polenta hard redelijk goed uit maar bindt dus niet!
Gr Bart
Een misverstand dus. Ik vind een Binder absoluut niet hetzelfde als een uitharder. Maismeel hard bijzonder goed uit, maar bindt voor geen meter. De meeste binders (B.v. Griesmeel, Tarwebloem, Tarwegluten) Hebben daarentegen (door hun bindende kracht) wel de eigenschap dat ze de boilie taai maken! En je zou taaiheid als een soort van hardheid kunnen beschouwen ja..
Polenta hard redelijk goed uit maar bindt dus niet!
Gr Bart
- leonard bakker
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 11-09-2006 23:44
- Locatie: leiderdorp
de pasta in italy word niet ALDENTE van de palenta
kzou ff gaan google dan is het probleem uit de wereld
gr
leo
kzou ff gaan google dan is het probleem uit de wereld
gr
leo
Rijstemeel,ook goeie uitharder!
paul
paul
hou het netjes aan de waterkant!!
-
- Berichten: 259
- Lid geworden op: 13-07-2005 22:12
- Locatie: den haag
welk probleem??????
shit doesn't happen it is caused by ass-holes!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Polenta (maisgries), polentabloem en maismeel zijn geen van allen bin-
ders. Het laat je boilie wel redelijk uitharden, maismeel hard nog het beste
uit van de 3 genoemde maisproducten. Gebruik zelf meestal polenta-
bloem.
En nogmaals: Voor de genen die het niet geloven. Polentabloem is hetzelf-
de als maisbloem. Ik weet dit 100% zeker...
groetjes Benny
ders. Het laat je boilie wel redelijk uitharden, maismeel hard nog het beste
uit van de 3 genoemde maisproducten. Gebruik zelf meestal polenta-
bloem.
En nogmaals: Voor de genen die het niet geloven. Polentabloem is hetzelf-
de als maisbloem. Ik weet dit 100% zeker...
groetjes Benny
Daar heb je een punt benny,het is inderdaad hetzelfde!!
paul
paul
hou het netjes aan de waterkant!!
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
Benny, wat is dan wel een goede BINDER???
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
- bart van bezouw
- Berichten: 2161
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
- Locatie: groningen
- Contacteer:
Zie ook mijn post Joeri,
Griesmeel, Tarwebloem en Tarwegluten zijn enkele voorbeelden van goede binders.
GR Bart
Griesmeel, Tarwebloem en Tarwegluten zijn enkele voorbeelden van goede binders.
GR Bart
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Joeri,
Tarwebloem tot een dosering van maximaal 30%. Teveel tarwebloem in
je mix, maakt je deeg behoorlijk kleverig. Mixen die van zichzelf te weinig
binding hebben, kunnen met tarwebloem behoorlijk "gered" worden.
Vaak voldoet 10% tarwebloem in een mix al wel, als de mix wat te weinig
binding heeft.
Het is niet een echte uitharder. Boilies met redelijk wat tarwebloem wor-
den meer rubberachtig.
En ja, dan heb je nog ei-albumine. Zeer goede uitharder en binder. Ook
tarwegriesmeel is een perfecte uitharder en binder, maar hard niet zo
goed uit als ei-albumine.
groetjes Benny
Tarwebloem tot een dosering van maximaal 30%. Teveel tarwebloem in
je mix, maakt je deeg behoorlijk kleverig. Mixen die van zichzelf te weinig
binding hebben, kunnen met tarwebloem behoorlijk "gered" worden.
Vaak voldoet 10% tarwebloem in een mix al wel, als de mix wat te weinig
binding heeft.
Het is niet een echte uitharder. Boilies met redelijk wat tarwebloem wor-
den meer rubberachtig.
En ja, dan heb je nog ei-albumine. Zeer goede uitharder en binder. Ook
tarwegriesmeel is een perfecte uitharder en binder, maar hard niet zo
goed uit als ei-albumine.
groetjes Benny
- bart van bezouw
- Berichten: 2161
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
- Locatie: groningen
- Contacteer:
Als je NU nog geen goede binder hebt gevonden
Gr Bart
Gr Bart
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
ik heb ze gevonden , en welke van die binders heeft een zoete smaak?
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
- bart van bezouw
- Berichten: 2161
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
- Locatie: groningen
- Contacteer:
Griesmeel Vanille van de Albert Heyn
Bart
Bart