hallo, ik vertrek namelijk vrijdag naar frankrijk, wil dus weten hoe ik mijn boilies het best bewaar.
ik heb namelijk al enkele topics gelezen.
Nu moet de keuze gemaakt worden.
ik twijfel namelijk tussen 2 manieren.
1ste mogelijkheid: de boilies in een emmer gooien en er dan een lading zout of rijst overkappen
Maar dan heb je wel keiharde boilies.(wat soms wel negatief kan uitdraaien)
Moeten de boilies goed uitgehard zijn voor je methode 1 toepast?
2e mogelijkheid: de boilies bewaren door middel van een dip.
Maar ik zou dan graag willen weten hoeveel liter je nodig hebt voor 20kg boilies.
MVG kenny
boilies bewaren voor een weekje
- Ben de Groot
- Berichten: 333
- Lid geworden op: 11-08-2005 13:04
- Locatie: Leidschenveen ====== The Hague
Kenny, zo kan het ook.
http://www.specialbaits.com/Vacuum.htm
of klik op de paarse banner links boven in je beeldscherm, onder het kopje navigatie.
Misschien kan de slager bij je in de buurt helpen.
bon pêche op je vakantie
http://www.specialbaits.com/Vacuum.htm
of klik op de paarse banner links boven in je beeldscherm, onder het kopje navigatie.
Misschien kan de slager bij je in de buurt helpen.
bon pêche op je vakantie
C atch
A nd
R elease
P lease
<*))))><
A nd
R elease
P lease
<*))))><
-
- Berichten: 369
- Lid geworden op: 21-03-2005 21:26
- Locatie: Didam
Gewoon boilie's goed laten drogen.
Dan in een emmer stoppen rijst er overheen en vangen
Dan in een emmer stoppen rijst er overheen en vangen
of kompleet overgieten met melasse
dit kost ook weinig als je het bij een boer/molen haalt
bacterien hebben nl ook zuurstof nodig
dit kost ook weinig als je het bij een boer/molen haalt
bacterien hebben nl ook zuurstof nodig
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
jacco noordermeer schreef:bacterien hebben nl ook zuurstof nodig
dus elke methode is goed zolang er geen lucht bij je bollen kan?
nee!
in een afgesloten emmer werkt dus niet
vacuum weer wel
het mooiste is het als je bol rondom afgesloten is van de lucht
melasse heeft een super lage aw waarde (lees artikel van willem peeters in de karper nr62)
een redelijk gedroogde bol in melasse zou dus behoorlijk houdbaar moeten zijn
in een afgesloten emmer werkt dus niet
vacuum weer wel
het mooiste is het als je bol rondom afgesloten is van de lucht
melasse heeft een super lage aw waarde (lees artikel van willem peeters in de karper nr62)
een redelijk gedroogde bol in melasse zou dus behoorlijk houdbaar moeten zijn
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
okey,
bedankt voor de info
bedankt voor de info
-
- Berichten: 457
- Lid geworden op: 03-01-2006 19:20
Bestaat er niet gewoon iets van bewaarmiddel dat je door je boilies kan draaien?
Ik heb zelf ook het probleem dat ze gaan schimmelen en als ik ze te lang laat drogen. langer dan 3 dagen, dan krijg ik altijd kleine scheurtjes (ben k niet zo blij mee)
En dat vacuum verpakken; moet dan je boilie echt droog zijn, of mag hij nog beetje vochtig zijn (2 dagen drogen)?
Is het betaalbaar om zelf zo'n apparaat aan te schaffen?
Peter
Ik heb zelf ook het probleem dat ze gaan schimmelen en als ik ze te lang laat drogen. langer dan 3 dagen, dan krijg ik altijd kleine scheurtjes (ben k niet zo blij mee)
En dat vacuum verpakken; moet dan je boilie echt droog zijn, of mag hij nog beetje vochtig zijn (2 dagen drogen)?
Is het betaalbaar om zelf zo'n apparaat aan te schaffen?
Peter
- remon van dusschoten
- Berichten: 473
- Lid geworden op: 31-08-2004 22:06
- Locatie: Nijkerk
ik vacuumeer ook mij bolies mijn schoonvader is slager van daar.Gaat geweldig altijd vers de pre is wel dat je er een goeie machiene voor nodig heb en maximaal 2.5 kilo per keer
elke vangst telt hoe groot of klein dat je vangt daar gaat het om
behandel een karper zoals je zelf ook behandelt wilt worden met RESPECT
steun de KSN en wordt lid gewoon doen
behandel een karper zoals je zelf ook behandelt wilt worden met RESPECT
steun de KSN en wordt lid gewoon doen
-
- Berichten: 457
- Lid geworden op: 03-01-2006 19:20
Dus je kan ook als je je boilies nog niet super hebt gedroogd ze al vacuum trekken en dan toch lang goed houden zonder dat er schimmel op komt?
-
- Berichten: 97
- Lid geworden op: 08-10-2005 11:06
- Locatie: Velddriel GLD
Ik zou er suiker overheen gooien. Werkte bij mij altijd super, krijg je een soort siroop wat over je boillies ligt. Ik deed dan 5kg in een emmer met 1kg suiker erover en dan om de halve dag de emmer omdraaien / op zijn kop zetten. Wel ff controleren of je deksel goed dicht zit
Ze worden flink hard je boillies en dat suiker geeft ook net ff wat meer aantrekkingskracht vind ik zelf.
Drogen kan ook maar ik krijg dan vaak een soort haarscheurtjes op mijn boillies. Verder niks mis mee maar doe mij maar flink wat kg suiker.
Ze worden flink hard je boillies en dat suiker geeft ook net ff wat meer aantrekkingskracht vind ik zelf.
Drogen kan ook maar ik krijg dan vaak een soort haarscheurtjes op mijn boillies. Verder niks mis mee maar doe mij maar flink wat kg suiker.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
jacco noordermeer schreef:of kompleet overgieten met melasse
dit kost ook weinig als je het bij een boer/molen haalt
bacterien hebben nl ook zuurstof nodig
Niet helemaal waar Jacco, sommige ontwikkelen zich prima zonder.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
klopt henk,maar het helpt iig iets zonder dat je gelijk naar de mpg hoeft te grijpen
goed drogen blijft de beste oplossing
of geen ei gebruiken
ach willem beschreef meerdere manieren
maar wie leest er nu zulke ingewikkelde artikelen
goed drogen blijft de beste oplossing
of geen ei gebruiken
ach willem beschreef meerdere manieren
maar wie leest er nu zulke ingewikkelde artikelen