einde herfst boillie
-
- Berichten: 18
- Lid geworden op: 15-08-2006 19:19
- Locatie: amersfoort
hallo daar ik ben van plan om eind october ergens in frankrijk te vissen.
Mijn boillie s maak ik altijd met evert zijn cdrom en dat gaat goed.
Nu wil ik een vismeel bol maken die erg hard word en toch redelijk uuit lekt.
Het is erg moeilijk om in evert zijn herfst/winter waardes te blijven met deze eisen.
Wie kan mij helpen.
groeten aldrik de cock
Mijn boillie s maak ik altijd met evert zijn cdrom en dat gaat goed.
Nu wil ik een vismeel bol maken die erg hard word en toch redelijk uuit lekt.
Het is erg moeilijk om in evert zijn herfst/winter waardes te blijven met deze eisen.
Wie kan mij helpen.
groeten aldrik de cock
- Peter Pallandt
- Berichten: 345
- Lid geworden op: 29-04-2003 02:00
- Locatie: Haelen ( omg Roermond )
Hoi,
voor mij geldt dezelfde vraag...wie heeft een goed recept voor mij
( ons ) ?
Zie op dit forum door de bomen het bos niet meer...
Alvast bedankt,
Gr..Peter
voor mij geldt dezelfde vraag...wie heeft een goed recept voor mij
( ons ) ?
Zie op dit forum door de bomen het bos niet meer...
Alvast bedankt,
Gr..Peter
If you change nothing, nothing will change !
- Kees Verheij
- Berichten: 2866
- Lid geworden op: 09-12-2005 20:49
Ik zoek nog een 1- 15 september boilie.
The human spirit needs places where nature has not been rearanged by the hand of man.
http://www.canadiancarpsafari.com : rivieravontuur in het groot!
http://www.canadiancarpsafari.com : rivieravontuur in het groot!
- Harnold Kikkert
- Berichten: 2174
- Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
- Locatie: Hoogeveen
Kees Verheij schreef:Ik zoek nog een 1- 15 september boilie.
En ook nog vangen zeker, tja doh!
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
De getallen achter de komma zijn niet zo belangrijk. Die zijn er alleen omdat je nou eenmaal ergens moet afronden nadat je een sommetje maakt. Dus dat mierenneuken zegt wellicht meer iets over Jop dan over Evert.
Kom op, heren. De vraag is een harde poreuze boilie. Niet zo moeilijk om te beantwoorden voor de thuisdraaiers. Toch?
Groet, Kees
Kom op, heren. De vraag is een harde poreuze boilie. Niet zo moeilijk om te beantwoorden voor de thuisdraaiers. Toch?
Groet, Kees
Ik zou kiezen voor 18,97 % eiwit, 17,9 % vezels, 22,7895 % koolhiedraat.
Maarrrrrr, zodra het volle maan is geweest en Jupiter niet lekker in het sterrenbeeld Stier staat dan zou ik toch wel naar 18,2 % vezels gaan. De BW hou ik geheim. Komt de O in de maand, tja...Dan wordt het allemaal weer anders.
Ik vind Evert een enorme drammer. Ik wel.
(Maar dat zegt meer over mij dan over Evert.....)
Maar alle gekheid op een stok, je zou toch wel gek zijn om je geheel te laten lijden door zo'n CD'tje.
Receptje dan.
40% Gemalen kanariezaad
40% Griesmeel fijn(=Albert Heyn)
20% Goeie soyabloem.
Wordt staalhard, barst van de vezels en lekt. Ideale herftboilie dus.
Maarrrrrr, zodra het volle maan is geweest en Jupiter niet lekker in het sterrenbeeld Stier staat dan zou ik toch wel naar 18,2 % vezels gaan. De BW hou ik geheim. Komt de O in de maand, tja...Dan wordt het allemaal weer anders.
Ik vind Evert een enorme drammer. Ik wel.
(Maar dat zegt meer over mij dan over Evert.....)
Maar alle gekheid op een stok, je zou toch wel gek zijn om je geheel te laten lijden door zo'n CD'tje.
Receptje dan.
40% Gemalen kanariezaad
40% Griesmeel fijn(=Albert Heyn)
20% Goeie soyabloem.
Wordt staalhard, barst van de vezels en lekt. Ideale herftboilie dus.
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Jop Boot schreef:
Ik vind Evert een enorme drammer. Ik wel.
Daar ga je weer.
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand.
Kees
Zeg Kees, waarom mag ik d'n Evert geen drammer vinden dan?
Kijk de topic starter heeft een boilie waar hij veel vertrouwen in heeft. Nu wordt het wat later in het jaar en opeens gaat hij twijfelen. Door die dram CD.
Dat kan nooit de bedoeling zijn.
Kijk de topic starter heeft een boilie waar hij veel vertrouwen in heeft. Nu wordt het wat later in het jaar en opeens gaat hij twijfelen. Door die dram CD.
Dat kan nooit de bedoeling zijn.
Even terug naar de kern van dit topic.
Ik herinner me dat(de CD heb ik lang geleden al met groot genoegen aan stukken geslagen...) de EAT voorziet in een hoger eiwit percentage naar mate het kouder wordt. Dit zou dan worden bereikt dmv het verhogen van het aandeel vismeel. Tot zover niks mis met de EAT. Echter vismeel hard niet lekker uit en dus gaat de functionaliteit van de boilie achteruit. Dat is lijkt mij het probleem bij de topic starter. Nou is de EAT geen voorstander van het gebruik van melkeiwit, maar in dit geval; als je dus met alle geweld je % eiwit wilt verhogen toch voor een melkeiwit kiezen.
Functionaliteit is ook gewoon een hele belangrijke eigenschap van je aas. Je in allerlei bochten wringen om maar aan een bepaalde theorie, en let op: THEORIE!!!!, te voldoen zou niet mijn aanpak zijn.
Maar ik zou gewoon, maar ik wil niet drammerig over komen, de boilies die je altijd gebruikt blijven gebruiken.
Ik herinner me dat(de CD heb ik lang geleden al met groot genoegen aan stukken geslagen...) de EAT voorziet in een hoger eiwit percentage naar mate het kouder wordt. Dit zou dan worden bereikt dmv het verhogen van het aandeel vismeel. Tot zover niks mis met de EAT. Echter vismeel hard niet lekker uit en dus gaat de functionaliteit van de boilie achteruit. Dat is lijkt mij het probleem bij de topic starter. Nou is de EAT geen voorstander van het gebruik van melkeiwit, maar in dit geval; als je dus met alle geweld je % eiwit wilt verhogen toch voor een melkeiwit kiezen.
Functionaliteit is ook gewoon een hele belangrijke eigenschap van je aas. Je in allerlei bochten wringen om maar aan een bepaalde theorie, en let op: THEORIE!!!!, te voldoen zou niet mijn aanpak zijn.
Maar ik zou gewoon, maar ik wil niet drammerig over komen, de boilies die je altijd gebruikt blijven gebruiken.
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Evert vist al langer niet meer op karper dan de meest boarders al op karper vissen...
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Bedankt Job, zo kan het dus ook.
Iemand nog ideeën?
Groet, Kees
Iemand nog ideeën?
Groet, Kees
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Jawel Kees,
ideeën zat!
Maar ik ga nu eerst een berg boeken verbranden die ik toch niet begrijp..
ideeën zat!
Maar ik ga nu eerst een berg boeken verbranden die ik toch niet begrijp..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Henk,
Ik ben geen voorstander van boekverbrandingen. Boeken moet je koesteren. Maar sinds er boeken zijn worden er al boeken verbrand, tot meest recent Harry Potter in de US. Tegenhouden kan ik het dus niet.
Groet, Kees
Ik ben geen voorstander van boekverbrandingen. Boeken moet je koesteren. Maar sinds er boeken zijn worden er al boeken verbrand, tot meest recent Harry Potter in de US. Tegenhouden kan ik het dus niet.
Groet, Kees
Ik begreep die cd wel, de cd begreep mij niet en nam alle plezier weg uit het boilies draaien. En ik vind boilies maken leuk. Erg leuk zelfs.
Ik had een aantal dingetje die echt goed vingen naar mijn mening. Lekker afwijkend spul. Ik ben een enorme liefhebber van grote hoeveelheden vogelzaad. Dus niet 10 procentjes, nee 50%. En veel griesmeel. Op de rails gezet door het boek Foxpool. En flesjes, veel flesjes. Gewoon omdat ik dat leuk vind. En van Evert kreeg ik alleen maar onvoldoende's. En Evert vind flesjes niks. En ik ging nog twijfelen ook. Terwijl ik me de schompes ving. En je ziet aan dit topic dat ik niet de enige ben.
Het nam gewoon alle plezier weg. Maar dat duurde maar even...Hamer gepakt en hup....Weg d'r mee.
En de vergelijking met boeken verbranden ontgaat mij eventjes.
(En dan nu weer aan het werk.....)
Ik had een aantal dingetje die echt goed vingen naar mijn mening. Lekker afwijkend spul. Ik ben een enorme liefhebber van grote hoeveelheden vogelzaad. Dus niet 10 procentjes, nee 50%. En veel griesmeel. Op de rails gezet door het boek Foxpool. En flesjes, veel flesjes. Gewoon omdat ik dat leuk vind. En van Evert kreeg ik alleen maar onvoldoende's. En Evert vind flesjes niks. En ik ging nog twijfelen ook. Terwijl ik me de schompes ving. En je ziet aan dit topic dat ik niet de enige ben.
Het nam gewoon alle plezier weg. Maar dat duurde maar even...Hamer gepakt en hup....Weg d'r mee.
En de vergelijking met boeken verbranden ontgaat mij eventjes.
(En dan nu weer aan het werk.....)
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
Het komt echt niet neer op een paar procentjes.. zelfde met mixen. je merkt geen verschil als je 30% vismeel of 31% vismeel verwerkt..
je moet de theorie meer als een richtlijn zien. het geeft je aan wanneer je evt meer of minder eiwitten/koolhydraten moet gebruiken.. maar om te zeggen dat 19% eiwit beter is dan 20%?? hier merk je niets van in je vangsten..
Gr. Remko
je moet de theorie meer als een richtlijn zien. het geeft je aan wanneer je evt meer of minder eiwitten/koolhydraten moet gebruiken.. maar om te zeggen dat 19% eiwit beter is dan 20%?? hier merk je niets van in je vangsten..
Gr. Remko
- marc van den brink
- Berichten: 204
- Lid geworden op: 21-12-2004 22:11
- Locatie: dordrecht
het zou mischien ook helpen als je het boek van evert aalten zou lezen over zijn aas theorie.(succesvol vissen op grote karper) daar word het haar fijn in uitgelegd. waarom hij b.v. de eiwit percentages niet de pan wil uit laten reizen. het heeft nml. te maken met de stofwisseling van Grote karpers. en boilies gebruikt op een voerplek, dus niet voor instant werk.aantekkelijkheid van aas op lange termijn voor grote karpers. en ja als je een bol instant ook aantrekkelijk wil maken zal je dat moeten doen doormiddel van je ingredieenten.naar mijn mening natuurlijk ook zeer zinvol. en natuurlijk is er niets mis met flavours en toevoegingen. het is mij ook ontgaan dat evert een tegenstander hier van zou zijn.
vr.gr.marc
vr.gr.marc
-
- Berichten: 48
- Lid geworden op: 04-09-2005 21:30
- Locatie: Doesburg
- Contacteer:
Geachte karpervisser,
Als ik in jouw laarzen zou staan, neem ik de volgende mix naar Frankrijk:
Griesmeel 100 gram
Wouwbloem 100 gram
Maïsmeel, grof gemalen 150 gram
Brinta 50 gram
Vismeel, Kabeljauw 100 gram
Vismeel, Haring, LT 100 gram
Druivensuiker 100 gram
Tarwezemelen 125 gram
Caseïne, Mash 90 50 gram
Kelp, grof gemalen 50 gram
Vogelvoer, Witte Molen 50 gram
Gemberpoeder 25 gram
Eieren, 6x 360 gram
Lijnzaadolie 10 ml
Sardineolie 10 ml
Soja lecithine 10 gram
Eiwit: 32%
Vet: 22%
Koolhydraten: 46%
Vezels 3.6gram/240kcal
NEB 76
Aandeel Aminozuren 19.2%
Prijs per 1kg droge mix is ongeveer € 2.95.
Griesmeel: hardheid, binding, instant respons.
Wouwbloem: hardheid, rolbaarheid, instant respons.
Maïsmeel, grof gemalen: hardheid, rolbaarheid, instant respons, lekverhaal.
Brinta: binding, instant respons, B vitamines.
Kabeljauw: eiwit, aminozuren.
Haring: eiwit, aminozuren, B vitamines.
Druivensuiker: snelle en gezonde koolhydraten.
Tarwezemelen: vezels, B vitamines.
Caseïne: hardheid, rolbaarheid, aminozuren.
Kelp, grof gemalen: mineralen, B2, lekverhaal.
Vogelvoer: vezels, vitamine A, B vitamines, cellulose.
Gemberpoeder: het beste natuurlijke product voor de afbraak van de eiwitten.
Zoals je kunt zien procenten komen ongeveer overeen met EA theorie.
Persoonlijk werk ik met hoger eiwit percentages in mijn mix, gehele jaar door.
In het wintervoer voor de koi karpers zit algauw 35-40% eiwit.
dARKO
Als ik in jouw laarzen zou staan, neem ik de volgende mix naar Frankrijk:
Griesmeel 100 gram
Wouwbloem 100 gram
Maïsmeel, grof gemalen 150 gram
Brinta 50 gram
Vismeel, Kabeljauw 100 gram
Vismeel, Haring, LT 100 gram
Druivensuiker 100 gram
Tarwezemelen 125 gram
Caseïne, Mash 90 50 gram
Kelp, grof gemalen 50 gram
Vogelvoer, Witte Molen 50 gram
Gemberpoeder 25 gram
Eieren, 6x 360 gram
Lijnzaadolie 10 ml
Sardineolie 10 ml
Soja lecithine 10 gram
Eiwit: 32%
Vet: 22%
Koolhydraten: 46%
Vezels 3.6gram/240kcal
NEB 76
Aandeel Aminozuren 19.2%
Prijs per 1kg droge mix is ongeveer € 2.95.
Griesmeel: hardheid, binding, instant respons.
Wouwbloem: hardheid, rolbaarheid, instant respons.
Maïsmeel, grof gemalen: hardheid, rolbaarheid, instant respons, lekverhaal.
Brinta: binding, instant respons, B vitamines.
Kabeljauw: eiwit, aminozuren.
Haring: eiwit, aminozuren, B vitamines.
Druivensuiker: snelle en gezonde koolhydraten.
Tarwezemelen: vezels, B vitamines.
Caseïne: hardheid, rolbaarheid, aminozuren.
Kelp, grof gemalen: mineralen, B2, lekverhaal.
Vogelvoer: vezels, vitamine A, B vitamines, cellulose.
Gemberpoeder: het beste natuurlijke product voor de afbraak van de eiwitten.
Zoals je kunt zien procenten komen ongeveer overeen met EA theorie.
Persoonlijk werk ik met hoger eiwit percentages in mijn mix, gehele jaar door.
In het wintervoer voor de koi karpers zit algauw 35-40% eiwit.
dARKO
Een medicijn die de gezondheid bevorderd is veel meer waard dan een medicijn die de ziekte moet genezen.
-
- Berichten: 8585
- Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
- Locatie: Dronten
Darko, op wateren in Frankrijk waar veel dwergmeervalletjes zitten hebben vismeelboilies totaal geen zin. Die worden binnen 5 minuten eraf gevreten door die beestjes. Goed om altijd vooraf te weten waar wel of geen dwergmeervalletjes zitten om teleurstellingen te voorkomen.
De topicstarter wil er mee naar Frankrijk. Een weekje vissen neem ik aan. Of twee. Wat nou lange termijn? Juist in dit geval is functionaliteit vele malen belangrijker dan wat voor voedingswaarde theorie ook. Zou zou de draaibaarheid van de mix vele malen belangrijker zijn voor mij dan een aminopatroon. Of de hardheid, of meervalletjes die er vanaf blijven.
De JBFT is geboren.....
De JBFT is geboren.....
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Jij verkondigd ook een theorie, de EA methode liep samen met werkelijke vangsten wat nou die bol vangt niet?
Jij gelooft er niet meer in jij doet het anders, mag ook gerust hoor ik doe het ook anders.
Alleen kan Evert lachtend zeggen dat op zijn methode het Nederlands Record staat en dat er heel bekende vissers in binnen en buitenland op die methode hun vissen vingen.
Zo slecht is die methode dus niet, je moet je alleen niet blindstaren op die cijfertjes achter de komma en op de theorie van voedingswaarde.
Achterhaald zijn bepaalde dingen zeker, maar dat maakt niets uit je moet het boek en de theorie ook bekijken met dat tijdsbeeld voor ogen.
Schrijf anders zelf een boek met jou bevindingen iemand neersabelen is simpel.
Jij gelooft er niet meer in jij doet het anders, mag ook gerust hoor ik doe het ook anders.
Alleen kan Evert lachtend zeggen dat op zijn methode het Nederlands Record staat en dat er heel bekende vissers in binnen en buitenland op die methode hun vissen vingen.
Zo slecht is die methode dus niet, je moet je alleen niet blindstaren op die cijfertjes achter de komma en op de theorie van voedingswaarde.
Achterhaald zijn bepaalde dingen zeker, maar dat maakt niets uit je moet het boek en de theorie ook bekijken met dat tijdsbeeld voor ogen.
Schrijf anders zelf een boek met jou bevindingen iemand neersabelen is simpel.
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 8585
- Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
- Locatie: Dronten
Wat ik mis (ook bij de vragenstellers) is dat b.v. tijgernoten soms enorme 'killers' zijn waar mijns inziens soms geen enkele boilie tegenop kan. Naar iedere Franse rivier neem ik in ieder geval standaard net zoveel tijgernoten als boilies mee, waarbij ook van belang is dat dwergmeervalletjes geen tijgernoten vreten.