bol smaakt altijd t zelfde


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Andre Jacobs
Berichten: 1974
Lid geworden op: 29-09-2003 02:00
Locatie: Finsterwolde

14-07-2006 15:48

beste boarders,

Vraagje, mijn boilies lijken altijd t zelfde te smaken, t is voornamelijk het maismeel wat overheerst. de mix die ik de laatste tijd gebruik is de volgende:

maismeel 20%
griesmeel 20%
soyabloem vet 20%
vismeel 15%
brinta 10%
ei-albumine 5%
robin red 5%
grof gemalen vogelzaad 5%

meestal maak ik het aan met vloeibare melasse en of boullion of iets dergelijks, doe ik er wel eens wat suiker bij en ook heb ik wel eens paprika poeder gebruikt, maar de smaak blijft altijd hetzelfde. ik kook ze meestal anderhalve minuut ofzo tot ze gaan drijven. misschien is het meer voor mijn eigen zelfvertrouwen dan voor de vissen maar ik zou toch graag een wat meer specifieke smaak aan mijn bollen willen brengen.

hoe breng ik dus meer smaak aan mijn bollen? is het een idee een pakje saroma toe te voegen aan mijn mix? ik hoop dat jullie mij kunnen helpen

MVG André

ps overige tips wat betreft mijn mix zijn ook welkom
Herman Esveld
Berichten: 1188
Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
Locatie: nomaad

14-07-2006 16:08

Ga eens naar een kruidenrek in de supermarkt.
Ik gebruik nu koek en speculaas poeder ofzo. En oh wat smaken mijn bollen heerlijk! Ook knoflookpoeder werkt geweldig.
Kaneel is ook niet verkeerd..... Zo kan ik nog even doorgaan.
Dus het advies luid: Ga naar het kruidenrekje bij de albert heijn en pak er wat leuks tussenuit.
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
Gebruikersavatar
Daaf Wolters
Berichten: 4012
Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
Locatie: Hengelo

14-07-2006 16:49

Robin red percentage verhogen, flink doorgieten met die melasse, enz.
Reken trouwens maar dat de karper ook nu het verschil wel proeft hoor.
There aint no way but the hard way!

Spiegel gevangen op het Twentekanaal? Skp@ksnregiooost.nl
Gebruikersavatar
Andre Jacobs
Berichten: 1974
Lid geworden op: 29-09-2003 02:00
Locatie: Finsterwolde

14-07-2006 17:42

heb dr nu maar eens saroma doorgedaan dus, met baukje vanille aroma en (rare combi :P) een klein beetje knoflook poeder. dat knoflookpoeder is wel flink overheersend volgens mij heb dr maar een klein snufje opgedaan en je blijft het ruiken. zometeen nog even koken kijken hoe het daarna smaakt :)

ik wilde dus graag een zoete boilie maken, hoop dat t zo een beetje gelukt is. zoals ik al zei kon ik vorige keer niet veel merken van t paprika poeder na t koken. hoe brengen jullie jullie boilies over t algemeen op smaak?
Gebruikersavatar
Rick Van Derks
Berichten: 1121
Lid geworden op: 24-02-2005 21:16
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

14-07-2006 21:52

Door het niet te lang te koken of bijv. na te flavouren.
Te weten wat men weet, en te weten wat men niet weet, dat is kennis.

Combineer wat je meemaakt, met wat je al wist




http://www.hetvettebaarsje.nl/karpergroep
Herman Esveld
Berichten: 1188
Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
Locatie: nomaad

15-07-2006 09:55

Je kan ze ook dippen, heb er zelf geen ervaring mee, maar ik ga het binnenkort toch eens proberen.
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
Gebruikersavatar
Andre Jacobs
Berichten: 1974
Lid geworden op: 29-09-2003 02:00
Locatie: Finsterwolde

15-07-2006 14:50

ik wel eens geprobeerd ze in melasse te dippen , das tenminste nog goedkoop bij grotere hoeveelheden maar dat wordt wel een geklieder bij het voeren...
Remco Oudhuyzen
Berichten: 2162
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: Hengelo

15-07-2006 17:59

100ml melasse over 2,5 kilo boilies gieten.. zak een beetje opblazen en dichtknuppen.. even goed schudden en zo elke half uur herhalen totdat het na een uur of 2-3 goed ingetrokken is!! daarna de vriezer in of voeren.. niets geen geklieder meer met natte boilies..

dit kan natuurlijk ook met visolie of andere producten.. let wel bij flavours dat je niet over-flavourd..
Gebruikersavatar
Andre Jacobs
Berichten: 1974
Lid geworden op: 29-09-2003 02:00
Locatie: Finsterwolde

16-07-2006 11:18

volgens mij heb ik zo iig wel een behoorlijke zoete boilies gemaakt :D ik lust ze ook wel :P moet ze vandeweek maar even testen :-)
Plaats reactie