boilie mix
- Jeroen Overmars
- Berichten: 844
- Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
- Locatie: Raalte
Hallo,
ik weet dat dit een veelgestelde vraag is, maar ik wil nu graag een keer goede boilies maken, die goed rollen en goed hard worden. Ik heb het wel eens eerder geprobeerd, maar dan met allemaal keukenproducten, en nu wil ik het eens goed aanpakken. Ik dacht zelf aan een mix met gemalen tijgers.
30% maismeel
20% tarwegriesmeel
20% gemalen tijgernoot
20% tarwebloem
10% gemalen speculaas
ik weet dat dit een veelgestelde vraag is, maar ik wil nu graag een keer goede boilies maken, die goed rollen en goed hard worden. Ik heb het wel eens eerder geprobeerd, maar dan met allemaal keukenproducten, en nu wil ik het eens goed aanpakken. Ik dacht zelf aan een mix met gemalen tijgers.
30% maismeel
20% tarwegriesmeel
20% gemalen tijgernoot
20% tarwebloem
10% gemalen speculaas
Gr,
Jeroen
Jeroen
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
7,5 % speculaas
2,5 % ei-albumine
Van het griesmeel 10% opofferen voor 10% sojameelvolvet....
2,5 % ei-albumine
Van het griesmeel 10% opofferen voor 10% sojameelvolvet....
- Jeroen Overmars
- Berichten: 844
- Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
- Locatie: Raalte
ok bedankt
Gr,
Jeroen
Jeroen
- Jeroen Overmars
- Berichten: 844
- Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
- Locatie: Raalte
als je babycorn korrels fijnmaalt, heb je dan ook maismeel?
Gr,
Jeroen
Jeroen
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
maismeel zoet....
- Jeroen Overmars
- Berichten: 844
- Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
- Locatie: Raalte
dat kan toch ook, ipv de gewone maismeel?
Gr,
Jeroen
Jeroen
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
ja, maar pas wel op voor de totale hoeveelheid suiker in je aas...
mag niet té hoog...
mag niet té hoog...
- Jeroen Overmars
- Berichten: 844
- Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
- Locatie: Raalte
moet ik er dan een ingredient uithalen??
Gr,
Jeroen
Jeroen
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Nee Jeroen,
Gewoon maïsmeel nemen, tijgernoten bevatten suikers genoeg.
Je kan ook 2% zout toevoegen dan blijft het suikergehalte even hoog maar je haalt de zoete smaak er mee op.
En dat vinden ze echt lekker
Gewoon maïsmeel nemen, tijgernoten bevatten suikers genoeg.
Je kan ook 2% zout toevoegen dan blijft het suikergehalte even hoog maar je haalt de zoete smaak er mee op.
En dat vinden ze echt lekker
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Jeroen Overmars
- Berichten: 844
- Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
- Locatie: Raalte
dus dan wordt het:
30% maismeel zoet
20% tarwegriesmeel
20% gemalen tijgernoot
20% tarwebloem
8% gemalen speculaas
2% zout
30% maismeel zoet
20% tarwegriesmeel
20% gemalen tijgernoot
20% tarwebloem
8% gemalen speculaas
2% zout
Gr,
Jeroen
Jeroen
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Jeroen Overmars schreef:dus dan wordt het:
30% maismeel zoet
20% tarwegriesmeel
20% gemalen tijgernoot
20% tarwebloem
8% gemalen speculaas
2% zout
Fout Jeroen,
Gewone maïsmeel nemen
30% maismeel
10% tarwegriesmeel
10% sojameel volvet
20% gemalen tijgernoot
20% tarwebloem
8% gemalen speculaas
2% zout
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Jeroen Overmars
- Berichten: 844
- Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
- Locatie: Raalte
ok dan doe ik dat wel, en bij een winkel hier in de buurt zeiden ze dat polenta hetzelfde was, klopt dit??
Gr,
Jeroen
Jeroen
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Hetzelfde als WAT Jeroen?
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Jeroen Overmars
- Berichten: 844
- Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
- Locatie: Raalte
o wat dom, hetzelfde als maismeel
Gr,
Jeroen
Jeroen
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Het is niet helemaal hetzelfde.
Maïsmeel is gemaakt uit de rauwe volle gemalen maïskorrel.
Polenta word gemaakt uit het binnenste van diezelfde korrel zonder de vliezen en zemelen enz enz.
Vervolgens word het schoon gezeefde meel gekookt, gedroogd en weer gemalen tot een fijnkorrelige bloem.
De eigenschappen verschillen wel degelijk van maïsmeel.
Maïsmeel is gemaakt uit de rauwe volle gemalen maïskorrel.
Polenta word gemaakt uit het binnenste van diezelfde korrel zonder de vliezen en zemelen enz enz.
Vervolgens word het schoon gezeefde meel gekookt, gedroogd en weer gemalen tot een fijnkorrelige bloem.
De eigenschappen verschillen wel degelijk van maïsmeel.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Tim Horsthuis
- Berichten: 128
- Lid geworden op: 13-02-2003 01:00
- Locatie: Rossum ov
- Contacteer:
Henk ter Maat schreef:Jeroen Overmars schreef:dus dan wordt het:
30% maismeel zoet
20% tarwegriesmeel
20% gemalen tijgernoot
20% tarwebloem
8% gemalen speculaas
2% zout
Fout Jeroen,
Gewone maïsmeel nemen
30% maismeel
10% tarwegriesmeel
10% sojameel volvet
20% gemalen tijgernoot
20% tarwebloem
8% gemalen speculaas
2% zout
Henk (of Mitsz) , Waarom moet Jeroen gewone maismeel gebruiken ipv maismeel zoet?
Ik gebruik altijd zoet namelijk altijd.
vr gr Tim
-
- Berichten: 117
- Lid geworden op: 16-02-2005 17:45
- Locatie: Hertsberge (B)
Vergeet je niet die 2,5% ei-albumine mee te rekenen die Mitz aangaf?
(waarschijnlijk i.v.m. het uitharden, waarnaar je vroeg in je eerste post)
Groeten.
(waarschijnlijk i.v.m. het uitharden, waarnaar je vroeg in je eerste post)
Groeten.
- Jeroen Overmars
- Berichten: 844
- Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
- Locatie: Raalte
kan ik die ei albumine niet ergens voor vervangen, angezien ik dat hier nergens kan krijgen, en sojameel volvet kan ik ook nergens krijgen hier in de buurt
Gr,
Jeroen
Jeroen
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Tim Horsthuis schreef:Henk (of Mitsz) , Waarom moet Jeroen gewone maismeel gebruiken ipv maismeel zoet?
Ik gebruik altijd zoet namelijk altijd.
vr gr Tim
Tim,
Tijgernotenmeel bevat ook al veel suikers, samen met zoete maïs kan het wel eens teveel worden.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Jeroen,
probeer eens bij de plaatselijke bakker, of ie eiwitpoeder heeft.
Het is wel de moeite waard in deze receptuur, die erg veel grove ingredienten bevat.
mvg Mitsz
probeer eens bij de plaatselijke bakker, of ie eiwitpoeder heeft.
Het is wel de moeite waard in deze receptuur, die erg veel grove ingredienten bevat.
mvg Mitsz
- Jeroen Overmars
- Berichten: 844
- Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
- Locatie: Raalte
en dat eiwitpoeder is dan hetzelfde als ei-albumine??
Gr,
Jeroen
Jeroen
- Jeroen Overmars
- Berichten: 844
- Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
- Locatie: Raalte
??
Gr,
Jeroen
Jeroen
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
ja
- Jeroen Overmars
- Berichten: 844
- Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
- Locatie: Raalte
ik heb de boilies een paar weken geleden gedraaid, ze waren wel goed gelukt, alleen namen ze de geur van de bodem op van het water . moet ik ze dan minder lang laten drogen in vervolg?
Gr,
Jeroen
Jeroen
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Een boilie zal altijd de bodem geur en kleur opnemen, maar als je hem lang genoeg laat drogen kun je dat sterk verminderen.
Mischien had je ze idd niet lang genoeg laten drogen.
Mischien had je ze idd niet lang genoeg laten drogen.