Hoe maak je tijgernoten klaar om mee te vissen..
-
- Berichten: 517
- Lid geworden op: 22-06-2006 15:24
- Locatie: Limburg
- Contacteer:
Het is misschien een domme vraag, maar ik heb tot nu toe altijd met boillies gevist. Nu wil ik het ook eens met tijgernoten gaan proberen.
Ik kan het ook op internet opzoeken maar ik zag een foto van een karper waarbij de tijgernoot ontpit was in de darmen dit zag er niet echt bepaald lekker uit.... als ik het jullie vraag komt het voor mij uit een betrouwbare bron en weet ik dat ik het goed doe.
alvast bedankt
Luke
Ik kan het ook op internet opzoeken maar ik zag een foto van een karper waarbij de tijgernoot ontpit was in de darmen dit zag er niet echt bepaald lekker uit.... als ik het jullie vraag komt het voor mij uit een betrouwbare bron en weet ik dat ik het goed doe.
alvast bedankt
Luke
-
- Berichten: 109
- Lid geworden op: 13-06-2006 11:21
Beste Luke,
Zeker geen domme vraag.. in mijn ogen zou het dommer zijn om met noten te gaan vissen die niet goed klaargemaakt zijn.
Ik was ze eerst altijd, hierna gaan ze bij mij in nieuw water. Hier blijven ze 24 uur in staan weken.
Na het weken kook ik ze 20 min tot een half uur, ook weer in schoon water.
Na het koken bewaar je ze wel in het zelfde water als waar de ook in gekookt zijn...
Eventueel kan je tijdens het koken ietswat suiker toevoegen.. Al hebben de noten al genoeg aantrekkingskracht van zichtzelf als je het mij vraagt.
Tip: Maak een hele bult klaar en vries ze in kleinere porties in. (wel met water er bij.)
Suc6 er mee!
Zeker geen domme vraag.. in mijn ogen zou het dommer zijn om met noten te gaan vissen die niet goed klaargemaakt zijn.
Ik was ze eerst altijd, hierna gaan ze bij mij in nieuw water. Hier blijven ze 24 uur in staan weken.
Na het weken kook ik ze 20 min tot een half uur, ook weer in schoon water.
Na het koken bewaar je ze wel in het zelfde water als waar de ook in gekookt zijn...
Eventueel kan je tijdens het koken ietswat suiker toevoegen.. Al hebben de noten al genoeg aantrekkingskracht van zichtzelf als je het mij vraagt.
Tip: Maak een hele bult klaar en vries ze in kleinere porties in. (wel met water er bij.)
Suc6 er mee!
-
- Berichten: 517
- Lid geworden op: 22-06-2006 15:24
- Locatie: Limburg
- Contacteer:
Eej bedankt voor de reactie!!
Maar ik heb op internet gelezen dat je ze daarna nog 3 tot 5 dagen beter kon laten staan. Tot er een stroop laagje op het water ontstond dat ze dan beter vangde of een sweetner toevoegen..
maar ja jullie weten het beter als mij dus ik hoor het wel!
Maar ik heb op internet gelezen dat je ze daarna nog 3 tot 5 dagen beter kon laten staan. Tot er een stroop laagje op het water ontstond dat ze dan beter vangde of een sweetner toevoegen..
maar ja jullie weten het beter als mij dus ik hoor het wel!
-
- Berichten: 20
- Lid geworden op: 17-04-2005 11:49
- Locatie: zuilichem
24 uur weken 30 min koken met een flesje bruin bier en bruine suiker.
een paar dagen laten staan totdat het gaat slijmen en dan pas invriezen
een paar dagen laten staan totdat het gaat slijmen en dan pas invriezen
-
- Berichten: 109
- Lid geworden op: 13-06-2006 11:21
Je kan ze inderdaar laten staan totdat ze gaan slijmen, voor zover ik weet komt dit door de gisting die dan begint op te treden.
Misschien is het wl zo dat je ze beter langer kan laten staan, maar ik vang wel op noten die een tijdje hebben gestaan, maar ik vang ook op noten die nog niet slijmen.
Suc6 er mee.
Misschien is het wl zo dat je ze beter langer kan laten staan, maar ik vang wel op noten die een tijdje hebben gestaan, maar ik vang ook op noten die nog niet slijmen.
Suc6 er mee.
-
- Berichten: 88
- Lid geworden op: 14-01-2004 16:59
- Locatie: Bladel
ik week ze nooit..
ik kook ze altijd 4 uur achter elkaar..
ik doe altijd een halve pan tijgernoten en na de vier uur koken heb je dan een hele pan..
ik kook ze altijd 4 uur achter elkaar..
ik doe altijd een halve pan tijgernoten en na de vier uur koken heb je dan een hele pan..
MVG Jeroen
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Onverstandig gasverbruik, daar zul jij geen problemen mee hebben dat betaal je immers toch niet.
24 uur weken en een half uur koken is voldoende, en voor het proces van omzetting van suikers ook beter.
24 uur weken en een half uur koken is voldoende, en voor het proces van omzetting van suikers ook beter.
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 532
- Lid geworden op: 22-12-2005 00:36
na het koken doe ik er meestal nog een flinke scheut amaretto bij in het kookwater. de toptijd voor de nootjes komt er weer aan in ieder geval.
- Eus Molewijk
- Berichten: 2418
- Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
- Contacteer:
Wat zijn karpervissers toch een kuddedieren.
Een paar vragen:
1) Waarom iets toevoegen nadat de noot zich tot het maximium heeft volgezogen?(zoals bier, bier notabene..... )
2) Waarom suiker toevoegen aan een mierzoete noot?
3) Wat is het voordeel van noten die al aan het slijmen zijn?
Nog een tip, ingevroren noten hebben niet half de aantrekkingskracht van verse noten, tis maar dat je het weet.
Een paar vragen:
1) Waarom iets toevoegen nadat de noot zich tot het maximium heeft volgezogen?(zoals bier, bier notabene..... )
2) Waarom suiker toevoegen aan een mierzoete noot?
3) Wat is het voordeel van noten die al aan het slijmen zijn?
Nog een tip, ingevroren noten hebben niet half de aantrekkingskracht van verse noten, tis maar dat je het weet.
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."
-
- Berichten: 517
- Lid geworden op: 22-06-2006 15:24
- Locatie: Limburg
- Contacteer:
Weet er iemand antwoord op de vragen van Molewijk....?
Ik wil natuurlijk geen flesje bruin bier verkloten
nog bedankt voor jullie reacties!
Ik wil natuurlijk geen flesje bruin bier verkloten
nog bedankt voor jullie reacties!
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Luke,
Ik!
- Eerste punt heeft Eus gelijk in! Iets wat zich al volgezogen heeft, kan
niets meer opnemen. Dus gelijk als je iets in de week zet, je eventuele
toevoeging toevoegen.
- Is inderdaad niet speciaal nodig, maar kan GEEN kwaad! Als ik iets toe-
voeg aan tijgernoten, dan is het steevast een combi van bruine suiker en
vloeibare melasse (fikse hoeveelheid!).
- Officieel is het nooit bewezen, dat slijmende tijgernoten beter vangen.
Alhoewel ik wel moet bekennen, dat ik ze liever slijmend vis. Lijkt dan
toch dat het iets meer aantrekkingskracht heeft. Maar nooit officieel be-
wezen...
groetjes Benny
Ik!
- Eerste punt heeft Eus gelijk in! Iets wat zich al volgezogen heeft, kan
niets meer opnemen. Dus gelijk als je iets in de week zet, je eventuele
toevoeging toevoegen.
- Is inderdaad niet speciaal nodig, maar kan GEEN kwaad! Als ik iets toe-
voeg aan tijgernoten, dan is het steevast een combi van bruine suiker en
vloeibare melasse (fikse hoeveelheid!).
- Officieel is het nooit bewezen, dat slijmende tijgernoten beter vangen.
Alhoewel ik wel moet bekennen, dat ik ze liever slijmend vis. Lijkt dan
toch dat het iets meer aantrekkingskracht heeft. Maar nooit officieel be-
wezen...
groetjes Benny
- Eus Molewijk
- Berichten: 2418
- Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
- Contacteer:
Benny,
Zou het niet meer in je voordeel werken als het slijmproces zich in het water voordoet i.p.v. in de emmer?
Een slijmende bonk noten die in het water wordt gegooid is wanneer het de bodem bereikt niet meer als een hand noten, het slijm is er dan van afgespoeld, anders wel na een kwartietje in het water.
Als de noot nou op de bodem dit slijm pas loslaat is er een constant "geurspoor".
Bovendien zijn noten die aan het slijmen zijn snel zuur, ook al geen voordeel lijkt me.
Ik kan gerust stellen dat ik wel "enige" evaring heb met het vissen met tijgernoten, zowel vers (nog bijna warm ) slijmerig, zuur en ingevroren.
Ik heb met vers altijd het best gevangen, zonder slijm dus.
Zuur en ingvroren was ronduit slecht net als hele oude noten trouwens.
Slijmerig ving maar absoluut niks beter dan vers.
De kant en klare noten van Dynamite zijn ook niet slijmerig trouwens.
Over toevoegingen kan ik kort zijn, het is totaal overbodig.
Zou het niet meer in je voordeel werken als het slijmproces zich in het water voordoet i.p.v. in de emmer?
Een slijmende bonk noten die in het water wordt gegooid is wanneer het de bodem bereikt niet meer als een hand noten, het slijm is er dan van afgespoeld, anders wel na een kwartietje in het water.
Als de noot nou op de bodem dit slijm pas loslaat is er een constant "geurspoor".
Bovendien zijn noten die aan het slijmen zijn snel zuur, ook al geen voordeel lijkt me.
Ik kan gerust stellen dat ik wel "enige" evaring heb met het vissen met tijgernoten, zowel vers (nog bijna warm ) slijmerig, zuur en ingevroren.
Ik heb met vers altijd het best gevangen, zonder slijm dus.
Zuur en ingvroren was ronduit slecht net als hele oude noten trouwens.
Slijmerig ving maar absoluut niks beter dan vers.
De kant en klare noten van Dynamite zijn ook niet slijmerig trouwens.
Over toevoegingen kan ik kort zijn, het is totaal overbodig.
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."
- Bas Jansen
- Berichten: 335
- Lid geworden op: 10-02-2005 12:46
- Locatie: Renkum / Wageningen
Ik heb ook nog wel een vraagje.
Als je 2 kg tijgers hebt geweekt en gekookt, met hoeveel water zet je ze dan weg?
Ik zet ze meestal met ong 1/2 tot 1 cm water op de nootjes weg.
Maar ze willen niet slijmen bij mij hoe lang ik ook wacht.
Verzuren doen ze wel
Als je 2 kg tijgers hebt geweekt en gekookt, met hoeveel water zet je ze dan weg?
Ik zet ze meestal met ong 1/2 tot 1 cm water op de nootjes weg.
Maar ze willen niet slijmen bij mij hoe lang ik ook wacht.
Verzuren doen ze wel
- jordyopthof
- Berichten: 1606
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Zuid-Holland
Bas,
slechte tijgers?
Ik heb altijdt goed slijmende noten in de emmers staan? Soms zelf als na 24 uur na het koken een goede laag. Of de suiker die ik na het koken toevoeg een belangrijke rol speelt hierbij?
Suc6 en probeer eens een kilo van een andere winkel om te kijken of dit wel goede noten zijn.
slechte tijgers?
Ik heb altijdt goed slijmende noten in de emmers staan? Soms zelf als na 24 uur na het koken een goede laag. Of de suiker die ik na het koken toevoeg een belangrijke rol speelt hierbij?
Suc6 en probeer eens een kilo van een andere winkel om te kijken of dit wel goede noten zijn.
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
- Tim van der Steen
- Berichten: 125
- Lid geworden op: 25-07-2005 22:43
- Locatie: Houten
Ik heb ook nog een beetje een combi vraagje:
Ik heb dus duivenvoer gekocht en tijgernoten. Ik vroeg me af:
-Kan ik deze samen in 1 pan voegen en dan 1 uur koken. Zijn alle particels dan goed uitgekiemt e.d ? En slijmen de tijgernoten dan nog wel ? (neem aan van niet )
-Of beter apart koken en ernaa samen voegen
-Hoe bewaar ik duivenvoer het beste (voor het koken e.d gwn droog nog
dus)
-Hoe bewaar ik tijgernoten het beste (voor het koken e.d gwn droog nog dus)
-Maakt het uit welke duivenvoer je kookt? de gene met het minste zaad of juist veel mais e.d ? of is dit persoonlijke 'smaak' ?
-en enven voor de zekerheid: Geeft biergistmeel hetzelfde effect als oud bruin bier ? (jah heh ? )
Beetje lange vraag, maar ik hoop op een reactie
Bedankt alvast
Ik heb dus duivenvoer gekocht en tijgernoten. Ik vroeg me af:
-Kan ik deze samen in 1 pan voegen en dan 1 uur koken. Zijn alle particels dan goed uitgekiemt e.d ? En slijmen de tijgernoten dan nog wel ? (neem aan van niet )
-Of beter apart koken en ernaa samen voegen
-Hoe bewaar ik duivenvoer het beste (voor het koken e.d gwn droog nog
dus)
-Hoe bewaar ik tijgernoten het beste (voor het koken e.d gwn droog nog dus)
-Maakt het uit welke duivenvoer je kookt? de gene met het minste zaad of juist veel mais e.d ? of is dit persoonlijke 'smaak' ?
-en enven voor de zekerheid: Geeft biergistmeel hetzelfde effect als oud bruin bier ? (jah heh ? )
Beetje lange vraag, maar ik hoop op een reactie
Bedankt alvast
Karpervissen... 'Even helemaal weg'
- Tim van der Steen
- Berichten: 125
- Lid geworden op: 25-07-2005 22:43
- Locatie: Houten
Luke Peters schreef:Weet er iemand antwoord op de vragen van Molewijk....?
Ik wil natuurlijk geen flesje bruin bier verkloten
nog bedankt voor jullie reacties!
Even tussedoor
Luuk..14 jaar en al aan de drank?...de jeugd van tegenwoordig
maarja zelf weten
Karpervissen... 'Even helemaal weg'
- Tim van der Steen
- Berichten: 125
- Lid geworden op: 25-07-2005 22:43
- Locatie: Houten
NIEMAND die antwoord ? meestal echt binnen 20 minuten iemand...
Karpervissen... 'Even helemaal weg'
-
- Berichten: 517
- Lid geworden op: 22-06-2006 15:24
- Locatie: Limburg
- Contacteer:
Sorry maar kijk naar je eigen naam:
24 uur per dag 24 flesjes in een krat
alcoholist?
24 uur per dag 24 flesjes in een krat
alcoholist?
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
iedereen praat over mijn drinken.... hoor er nooit over mijn dorst
- Eus Molewijk
- Berichten: 2418
- Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
- Contacteer:
Nou, vooruit maar dan...
Kan prima samen, 1 uur is wel erg lang, half uur is zat, mits voorgeweekt natuurlijk. Slijmen boeit niet, hier vang je echt niks meer door, laat dat idee toch eens los.
In goed afgeloten emmers, bij voorkeur donker en koel maar vooral droog.
Maakt niet uit, die duiven lusten ze allebei.
Welk effect doel je op? Van biergistmeel wordt je niet dronken, van oud bruin wel.
Maakt niet uit, doe nu maar een biertje. (geen oud bruin aub)
Tim van der Steen schreef:Ik heb ook nog een beetje een combi vraagje:
Ik heb dus duivenvoer gekocht en tijgernoten. Ik vroeg me af:
-Kan ik deze samen in 1 pan voegen en dan 1 uur koken. Zijn alle particels dan goed uitgekiemt e.d ? En slijmen de tijgernoten dan nog wel ? (neem aan van niet )
Kan prima samen, 1 uur is wel erg lang, half uur is zat, mits voorgeweekt natuurlijk. Slijmen boeit niet, hier vang je echt niks meer door, laat dat idee toch eens los.
-Hoe bewaar ik duivenvoer het beste (voor het koken e.d gwn droog nog
dus)
-Hoe bewaar ik tijgernoten het beste (voor het koken e.d gwn droog nog dus)
In goed afgeloten emmers, bij voorkeur donker en koel maar vooral droog.
-Maakt het uit welke duivenvoer je kookt? de gene met het minste zaad of juist veel mais e.d ? of is dit persoonlijke 'smaak' ?
Maakt niet uit, die duiven lusten ze allebei.
-en enven voor de zekerheid: Geeft biergistmeel hetzelfde effect als oud bruin bier ? (jah heh ? )
Welk effect doel je op? Van biergistmeel wordt je niet dronken, van oud bruin wel.
Beetje lange vraag, maar ik hoop op een reactie
Bedankt alvast
Maakt niet uit, doe nu maar een biertje. (geen oud bruin aub)
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."
- Tim van der Steen
- Berichten: 125
- Lid geworden op: 25-07-2005 22:43
- Locatie: Houten
hmm bedankt voor je reactie...maar nog ff een vraagje...
De mais uit het duivenvoer is andere mais dan de normale.. bv c1000 mais..ik bedoel hij is harder...maakt dit uit?
Voor de vangst maar voornamelijk ook voor de karper?
Ik had het duivenvoer een uur ongeveer gekookt (in de hoop dat ze zachter werden).
Ze zijn nu een beetje crocant
Normaal dit of.. ?
De mais uit het duivenvoer is andere mais dan de normale.. bv c1000 mais..ik bedoel hij is harder...maakt dit uit?
Voor de vangst maar voornamelijk ook voor de karper?
Ik had het duivenvoer een uur ongeveer gekookt (in de hoop dat ze zachter werden).
Ze zijn nu een beetje crocant
Normaal dit of.. ?
Karpervissen... 'Even helemaal weg'
- ferenc van de vorstenbosc
- Berichten: 3043
- Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
- Locatie: lisse
- Contacteer:
Normaal,5minuten koken is meer als zat voor duivenvoer.Zal nooit zo zacht als blikmais worden.
-
- Berichten: 29
- Lid geworden op: 17-04-2006 16:57
- Locatie: Terheijden
als ik na het koken de tijgernote wil laten staan om het slijm te vormen. moet die dan in een afgesloten emmer of iets zijn of moet het gewoon open zijn???
- ferenc van de vorstenbosc
- Berichten: 3043
- Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
- Locatie: lisse
- Contacteer:
Maakt volgens mij niks uit,bij mij gaat het open al slijmen.Maar doe alsnog een deksel erop ivm hond
-
- Berichten: 369
- Lid geworden op: 21-03-2005 21:26
- Locatie: Didam
ferenc van de vorstenbosc schreef:Maakt volgens mij niks uit,bij mij gaat het open al slijmen.Maar doe alsnog een deksel erop ivm hond
Hmmm als ik boilie's in een emmer heb met deksel en op de grond laat staan kan ik het nog vergeten met de hond! Dan denkt dat beest ze kunnen me wat en vreet ie gewoon de emmer eerst kapot :S
Leuke dieren afentoe honden