soyameel gevaarijk of niet
-
- Berichten: 82
- Lid geworden op: 01-12-2004 10:29
- Locatie: ter apel
- Contacteer:
mijn vraag is of er karpervissers zijn die na het leze van het boek van eddy sterkcs ook het zoveel gebruikte soyabloem laten staan en kiesen voor en vervangend ingredient
draaien draaien en nog eens draaien
- Ray v/d Bos
- Berichten: 497
- Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
- Locatie: Doesburg
Henry
Geloof niet dat soya gevaarlijk is voor de vis, mischien als het oud is.
een zeer goede vervanger is volvet getaoste lupinemeel.
getoast lupinenmeel
De afgelopen jaren stonden in het kader van transgene sojabonen als grondstof voor melen, oliën en lecithine. Een aantal fabrikanten van levensmiddelen heeft daardoor te kennen gegeven op zoek te zijn naar andere eiwitbronnen.
wij hebben het alternatief gevonden in de vorm van meel uit zoete lupinen.
De zoete lupinenplant behoort tot de familie Fabaceae (leguminosae) en is een peulvrucht.
Vanwege het hoge eiwitgehalte is dit een goed alternatief voor andere plantaardige eiwitbronnnen.
Het gehalte van ruim 40% eiwit is zelfs nog iets hoger dan dat van sojabonen.
De anti-nutrionele factoren zijn lager dan in de meeste andere plantaardige eiwitbronnen.
FRALU-T is een getoast, vermalen en gezeefd lupinenmeel dat geschikt is voor de totale levensmiddelenindustrie.
Gemiddelde analyse
Eiwit (N x 6.25) 42 %
Vet 8 %
As 3 %
Vocht 8 %
Koolhydraten 39 %
Deeltjes grootte < 0,250 mm
Kleur licht-geel
Geur nootachtig/specifiek
Energetische waarde 1205 kJ/100g
Microbiologisch:
Totaal kiemgetal < 25000/g
Coliformen < 100/g
E.Coli afwezig in 1 g
Salmonella afwezig in 25 g
Gisten & schimmels < 100/g
Verpakking:
FRALU-T wordt geleverd in meervoudig papieren ventielzakken, netto gewicht 25 kg, 750 kg op een euro-pallet of 800 kg in een big-bag.
Houdbaarheid:
Minimaal 6 maanden, indien droog en koel opgeslagen.
Opmerking: Dit produkt is kosher.
Geloof niet dat soya gevaarlijk is voor de vis, mischien als het oud is.
een zeer goede vervanger is volvet getaoste lupinemeel.
getoast lupinenmeel
De afgelopen jaren stonden in het kader van transgene sojabonen als grondstof voor melen, oliën en lecithine. Een aantal fabrikanten van levensmiddelen heeft daardoor te kennen gegeven op zoek te zijn naar andere eiwitbronnen.
wij hebben het alternatief gevonden in de vorm van meel uit zoete lupinen.
De zoete lupinenplant behoort tot de familie Fabaceae (leguminosae) en is een peulvrucht.
Vanwege het hoge eiwitgehalte is dit een goed alternatief voor andere plantaardige eiwitbronnnen.
Het gehalte van ruim 40% eiwit is zelfs nog iets hoger dan dat van sojabonen.
De anti-nutrionele factoren zijn lager dan in de meeste andere plantaardige eiwitbronnen.
FRALU-T is een getoast, vermalen en gezeefd lupinenmeel dat geschikt is voor de totale levensmiddelenindustrie.
Gemiddelde analyse
Eiwit (N x 6.25) 42 %
Vet 8 %
As 3 %
Vocht 8 %
Koolhydraten 39 %
Deeltjes grootte < 0,250 mm
Kleur licht-geel
Geur nootachtig/specifiek
Energetische waarde 1205 kJ/100g
Microbiologisch:
Totaal kiemgetal < 25000/g
Coliformen < 100/g
E.Coli afwezig in 1 g
Salmonella afwezig in 25 g
Gisten & schimmels < 100/g
Verpakking:
FRALU-T wordt geleverd in meervoudig papieren ventielzakken, netto gewicht 25 kg, 750 kg op een euro-pallet of 800 kg in een big-bag.
Houdbaarheid:
Minimaal 6 maanden, indien droog en koel opgeslagen.
Opmerking: Dit produkt is kosher.
-
- Berichten: 82
- Lid geworden op: 01-12-2004 10:29
- Locatie: ter apel
- Contacteer:
niemand die een mening heeft over de al dan niet gevaarlijke eigenschappen van soyameel
draaien draaien en nog eens draaien
- Wouter Steggink
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
- Locatie: TwentuH
Hoi,
ik heb het desbetreffende boek (nog) niet gelezen;
- Waarom zou de sojameel schadelijk zijn voor de vis?
- In welke hoeveelheden t.o.v. de droge mix zou het gevaarlijk zijn?
'k ben benieuwd!
MVrGr;
WouteRStegginK
ik heb het desbetreffende boek (nog) niet gelezen;
- Waarom zou de sojameel schadelijk zijn voor de vis?
- In welke hoeveelheden t.o.v. de droge mix zou het gevaarlijk zijn?
'k ben benieuwd!
MVrGr;
WouteRStegginK
--
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl
Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl
Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!
- Wouter Steggink
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
- Locatie: TwentuH
Of is het soja-goedje nu ineens niet meer zo schadelijk....???
Met "nu slapend gaande want morgen weer vroeg op"-groet;
WouteRStegginK
Met "nu slapend gaande want morgen weer vroeg op"-groet;
WouteRStegginK
--
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl
Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl
Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!
-
- Berichten: 82
- Lid geworden op: 01-12-2004 10:29
- Locatie: ter apel
- Contacteer:
het ging vooral om een stof die gebrukt word om het ranzig worden tegenm te gaan die schadelijk zou zijn ik weet niet of dit zo is maar wou weten of mensen er zich ook druk om maken of het niet meer gebruiken vandaar deze topic .
draaien draaien en nog eens draaien
- Wouter Steggink
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
- Locatie: TwentuH
ooh, stof die toegevoegd zou worden tegen het ranzig worden zal wel een soort van antioxydant zijn of wat dan ook.
Als je de ontvette versie's van sojaproducten gebruikt, zit daar nauwelijks vet meer in. dus de kans op ranzig worden (het vet wordt ranzig) is dan zeer klein.
nadeel, het ontvette sojameel/bloem stuift wel veel harder...
MVrGr;
Wouter Steggink
Als je de ontvette versie's van sojaproducten gebruikt, zit daar nauwelijks vet meer in. dus de kans op ranzig worden (het vet wordt ranzig) is dan zeer klein.
nadeel, het ontvette sojameel/bloem stuift wel veel harder...
MVrGr;
Wouter Steggink
--
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl
Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl
Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Ik vind het mooie reclame voor zijn eigen bedrijfje...
ja reclame maken is toch verboden of niet soms wrom zie ik dan de wereld van dat spul bij hem staan
- Bas Bakker
- Berichten: 1598
- Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
- Locatie: Zuid Holland
- Contacteer:
Het zijn maar letters.....
Hetzelfde met informatie op internet.
Laat onderzoek het maar uitwijzen.
Hetzelfde met informatie op internet.
Laat onderzoek het maar uitwijzen.
- martijn bunte
- Berichten: 1342
- Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
- Locatie: ENSCHEDE
- Contacteer:
verse ingredienten zijn zowiezo van groot belang en in dat geval is het in mijn ogen niet schadelijk
aldejekes loat goan!
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Martijn,
Juist!
Verse ingredienten zijn sowieso van belang, voor een goede boilie. Soja-
bloem vet, is een product wat beperkt houdbaar is. Het is dan ook van be-
lang dat als je ECHT verse sojabloem inkoopt, dat je deze dan ook zo
spoedig mogelijk verwerkt. Op deze manier kan sojabloem volgens mij
geen kwaad...!? Ik heb het over getoast.
Wanneer het vet in sojabloem ranzig wordt, dan zou ik het zekers niet
meer gebruiken; kan volgens mij nooit en te nimmer goed zijn.
En wat Eddy zegt over een bepaalde stof in sojabloem voor het ranzig
worden, ik weet het niet. Het lijkt mij eerlijk gezegt sterk, want dan zou
geen "één" sojabloem meer overstuur gaan...
groetjes Benny
Juist!
Verse ingredienten zijn sowieso van belang, voor een goede boilie. Soja-
bloem vet, is een product wat beperkt houdbaar is. Het is dan ook van be-
lang dat als je ECHT verse sojabloem inkoopt, dat je deze dan ook zo
spoedig mogelijk verwerkt. Op deze manier kan sojabloem volgens mij
geen kwaad...!? Ik heb het over getoast.
Wanneer het vet in sojabloem ranzig wordt, dan zou ik het zekers niet
meer gebruiken; kan volgens mij nooit en te nimmer goed zijn.
En wat Eddy zegt over een bepaalde stof in sojabloem voor het ranzig
worden, ik weet het niet. Het lijkt mij eerlijk gezegt sterk, want dan zou
geen "één" sojabloem meer overstuur gaan...
groetjes Benny
- Ruben Niphuis
- Berichten: 418
- Lid geworden op: 11-12-2005 19:53
- Locatie: Berkel&Rodenrijs
Gewoon blijven gebruiken het is volgends my niet schadelijk
Mgv Ruben Niphuis
Mgv Ruben Niphuis
“Use your imagination, be creative“