eigen bolies
- 
				lars van der sluijs
 - Berichten: 207
 - Lid geworden op: 26-04-2006 22:44
 
ik had vorige week eigen bolies gemaakt......
24 uur laten drogen en in de vriezen gedaan..wou ik ze er gister uithalen om vandaag me te vissen zitten er allemaal witte plekken op
had de bolies ongeveer 2/3 minuten gekookt
weet iemand wat ik fout had gedaan?
samenstelling ofzo is het denk ik niet want ik heb het kant en kalar uit een emmer van ucp
            
			
									
									
						24 uur laten drogen en in de vriezen gedaan..wou ik ze er gister uithalen om vandaag me te vissen zitten er allemaal witte plekken op
had de bolies ongeveer 2/3 minuten gekookt
weet iemand wat ik fout had gedaan?
samenstelling ofzo is het denk ik niet want ik heb het kant en kalar uit een emmer van ucp
- mitsz van der kamp
 - Berichten: 6100
 - Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
 - Locatie: amsterdam
 - Contacteer:
 
topic kan gesloten 
            
			
									
									
						- 
				lars van der sluijs
 - Berichten: 207
 - Lid geworden op: 26-04-2006 22:44
 
gaat het er nog wel af of blijft het zitten>?
            
			
									
									
						- mitsz van der kamp
 - Berichten: 6100
 - Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
 - Locatie: amsterdam
 - Contacteer:
 
het zijn enkel ijskristallen, die "kruien"uit je aas...
niks mis mee
            
			
									
									
						niks mis mee
- 
				lars van der sluijs
 - Berichten: 207
 - Lid geworden op: 26-04-2006 22:44
 
ik had ze een tijdje laten ontdooien en al het ijs eraf gehaalt maar die witte plekken zaten egt in de bolies zegmaar 
            
			
									
									
						- 
				Chris Gabriele
 
Diepvriezen gaat gepaard met de vorming van ijskristallen. Dit betekent dat het water dat in het ingevroren voedingsmiddel aanwezig is niet meer beschikbaar is voor micro-organismen waardoor zij niet meer kunnen groeien. De biochemische processen die van water afhankelijk zijn, worden door diepvriezen eveneens tot stilstand gebracht. 
De bewaartijd van producten wordt behoorlijk verlengd door ze in te vriezen. Toch is ook hierdoor een product niet onbeperkt houdbaar. Diepvriezen zet de bederfbevorderende factoren op een laag pitje maar schakelt ze niet definitief
Invriezen moet gebeuren bij -24°C, de bewaartemperatuur bedraagt -18°C. Bij sommige diepvriezers kan de capaciteit tijdelijk worden verhoogd om het invriezen te versnellen.
De kwaliteit wordt bepaald door de grootte van de ijskristallen die bij vriestemperaturen worden gevormd. Hoe sneller het invriesproces, hoe kleiner de gevormde ijskristallen. Naarmate de ijskristallen groter worden, kunnen zij schade toebrengen aan celmembranen en de broze celwanden doorprikken. Het celvocht waarin zich vitaminen, mineralen, eiwitten, koolhydraten en smaakstoffen bevinden, loopt uit de cel en bevriest vervolgens langzaam buiten de cel. Bij het ontdooien zal al dat kostbare vocht, ook drip genoemd, met het dooiwater weglopen Daarnaast verliest het product ook aan smakelijkheid en uitzicht door dit extra vochtverlies tijdens het ontdooien.
            
			
									
									
						De bewaartijd van producten wordt behoorlijk verlengd door ze in te vriezen. Toch is ook hierdoor een product niet onbeperkt houdbaar. Diepvriezen zet de bederfbevorderende factoren op een laag pitje maar schakelt ze niet definitief
Invriezen moet gebeuren bij -24°C, de bewaartemperatuur bedraagt -18°C. Bij sommige diepvriezers kan de capaciteit tijdelijk worden verhoogd om het invriezen te versnellen.
De kwaliteit wordt bepaald door de grootte van de ijskristallen die bij vriestemperaturen worden gevormd. Hoe sneller het invriesproces, hoe kleiner de gevormde ijskristallen. Naarmate de ijskristallen groter worden, kunnen zij schade toebrengen aan celmembranen en de broze celwanden doorprikken. Het celvocht waarin zich vitaminen, mineralen, eiwitten, koolhydraten en smaakstoffen bevinden, loopt uit de cel en bevriest vervolgens langzaam buiten de cel. Bij het ontdooien zal al dat kostbare vocht, ook drip genoemd, met het dooiwater weglopen Daarnaast verliest het product ook aan smakelijkheid en uitzicht door dit extra vochtverlies tijdens het ontdooien.
- jordyopthof
 - Berichten: 1605
 - Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
 - Locatie: Zuid-Holland
 
Kijk dat is nog eens een keer een antwoord waar we iets aan hebben!! 
            
			
									
									Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
						- mitsz van der kamp
 - Berichten: 6100
 - Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
 - Locatie: amsterdam
 - Contacteer:
 
goh
            
			
									
									
						- Jeroen Leuven
 - Berichten: 465
 - Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
 - Locatie: Amsterdam
 
Tja.....
            
			
									
									Na 20 biertjes is alles een goed idee....
						- ferenc van de vorstenbosc
 - Berichten: 3042
 - Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
 - Locatie: lisse
 - Contacteer:
 
Ik vries al 9jaar mijn boilies keer op keer in en heb er nog nooit wat van gemerkt.
            
			
									
									
						- Kees Ouwehand
 - Berichten: 11593
 - Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
 - Locatie: Nederland
 
Ja, als je al negen jaar keer op keer hetzelfde doet, dan merk je nooit wat.  
 
Kees
            
			
									
									
						Kees
- ferenc van de vorstenbosc
 - Berichten: 3042
 - Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
 - Locatie: lisse
 - Contacteer:
 
Moet je nagaan,doe al 9jaar lang dezelfde boilies keer op keer in de vriezer  
            
			
									
									
						- Kees Ouwehand
 - Berichten: 11593
 - Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
 - Locatie: Nederland
 
Spaarzaam. Dan maakt het niet veel uit wat ze per kilo kosten.  
            
			
									
									
						- ferenc van de vorstenbosc
 - Berichten: 3042
 - Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
 - Locatie: lisse
 - Contacteer:
 
Zelf gemaak,zou dat miss de reden zijn waarom ik er zolang mee doen?
            
			
									
									
						












