Tijgers
- 
				Koos van Spronsen
 - Berichten: 186
 - Lid geworden op: 08-06-2003 02:00
 - Locatie: 's-Gravenzande
 
Ik heb nog een zak tijgernoten (1 kilo) in de schuur liggen die ik vorig jaar heb gekocht, nog niet geweekt of gekookt gewoon nog "droog"!
Kan ik deze nog gebruiken?
Later
            
			
									
									
						Kan ik deze nog gebruiken?
Later
- robert klapman
 - Berichten: 342
 - Lid geworden op: 11-01-2006 14:19
 - Locatie: Nootdorp
 - Contacteer:
 
neej ik zou het ook nie weten gewoon even weken en een urrtje of 3 koken 
en vissen
            
			
									
									
						en vissen
- 
				Reinder van Lune
 
robert klapman schreef:neej ik zou het ook nie weten gewoon even weken en een urrtje of 3 koken
en vissen
3 uur, een 3 kwartier is toch voldoende ??
- 
				Herman Esveld
 - Berichten: 1188
 - Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
 - Locatie: nomaad
 
gewoon weken en koken totdat ze er uit zien zoals het moet. Dus zover mogelijk uitgezet.
            
			
									
									
						- 
				Koos van Spronsen
 - Berichten: 186
 - Lid geworden op: 08-06-2003 02:00
 - Locatie: 's-Gravenzande
 
Heb een kilo met een halve kilo bastard suiker in een emmertje gezet, afgesloten...ze zijn vanavond om 7 uur precies 24 uur geweekt.....Daarna nog ietsje langer weken of gewoon gaan koken in hetzelfde vocht en vervolgens nog een tijdje laten staan?
            
			
									
									
						- 
				Koos van Spronsen
 - Berichten: 186
 - Lid geworden op: 08-06-2003 02:00
 - Locatie: 's-Gravenzande
 
Ja ok sorry.....ik bedoelde eigenlijk...nog ff langer laten weken en dan koken of na 24 uur al koken...
            
			
									
									
						- 
				Klaas van den Herik
 - Berichten: 4621
 - Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
 
Waar komen al die lange kooktijden nu vandaan?
Ik merk/proef/zie geen verschil tussen 5 minuten en een uur koken. Alleen de gasrekening is iets lager.
MVG
Klaas
            
			
									
									
						Ik merk/proef/zie geen verschil tussen 5 minuten en een uur koken. Alleen de gasrekening is iets lager.
MVG
Klaas
- 
				Reinder van Lune
 
Ben ik ook wel benieuwd naar . . . iedereen heeft het altijd over een half uur - 3 kwartier  . . vandaar !
            
			
									
									
						- 
				Koos van Spronsen
 - Berichten: 186
 - Lid geworden op: 08-06-2003 02:00
 - Locatie: 's-Gravenzande
 
idd!
            
			
									
									
						- 
				Koos van Spronsen
 - Berichten: 186
 - Lid geworden op: 08-06-2003 02:00
 - Locatie: 's-Gravenzande
 
Ik kom dus net thuis van me stage en zie tot mijn grote verbazing dat de emmer van me tijgers als helemaal vol met slijm zit...na 24 uur precies??? hoe is dit mogelijk? (had er ook suiker bij gedaan)
Kan ik dat wel koken? wordt het dan geen bende?
Ik hoor het wel
Groetjes
            
			
									
									
						Kan ik dat wel koken? wordt het dan geen bende?
Ik hoor het wel
Groetjes
- 
				patrick noorman
 - Berichten: 216
 - Lid geworden op: 11-12-2005 15:25
 - Locatie: benthuizen (is bij zoetermeer)
 - Contacteer:
 
nee je kan het gewoon een beetje afgieten en dan in een pan mieteren en dan gewoon een uurtje koken 3 uur is helemaal niet nodig je vangt er niet minder op
            
			
									
									
						- j van der beek
 - Berichten: 2281
 - Lid geworden op: 17-04-2005 12:52
 
er zit zeker wel een verschil tussen 5 min of 30 min koken! door ze langer te koken kook je ze helemaal door en door! ze gaan vaak eerder slijmen en dat werkt naar mijn idee veel beter! en het is veiliger voor de vis om ze langer te koken.
alleen dat weken van noten(dus geen andere particles) vind ik overdreven.
tijgers zetten pas uit bij kokend water en nemen dan vrij snel vocht op, ik kook mijn noten altijd tussen de 30 en 50 min en laat ze daarna een nachtje in het kookwater staan. werkt perfect en heb ze nog nooit voorgeweekt.
            
			
									
									alleen dat weken van noten(dus geen andere particles) vind ik overdreven.
tijgers zetten pas uit bij kokend water en nemen dan vrij snel vocht op, ik kook mijn noten altijd tussen de 30 en 50 min en laat ze daarna een nachtje in het kookwater staan. werkt perfect en heb ze nog nooit voorgeweekt.
i love france...
http://www.youtube.com/watch?v=mC6wEFZYbpM
						http://www.youtube.com/watch?v=mC6wEFZYbpM
- 
				Koos van Spronsen
 - Berichten: 186
 - Lid geworden op: 08-06-2003 02:00
 - Locatie: 's-Gravenzande
 
Ik heb ze nu een tijdje laten staan in de schuur........en me slijm is ineens verdwemen!! :S:S 
Er zit ook een soort wit laagje op het water.....ik denk een beetje schimmel...maar het ruikt niet naar schimmel en de tijgers ruiken in principe best sterk en zoetig......mijn vraag......
Kan je ze eigenlijk wel een week na het koken nog steeds in hetzelfde water laten staan of hadden ze allang ingevriest moeten worden?
Laters
            
			
									
									
						Er zit ook een soort wit laagje op het water.....ik denk een beetje schimmel...maar het ruikt niet naar schimmel en de tijgers ruiken in principe best sterk en zoetig......mijn vraag......
Kan je ze eigenlijk wel een week na het koken nog steeds in hetzelfde water laten staan of hadden ze allang ingevriest moeten worden?
Laters
- j van der beek
 - Berichten: 2281
 - Lid geworden op: 17-04-2005 12:52
 
je zou ze in hetzelfde water kunnen laten staan maar ik ververs meestal om de paar dagen het water. aan de waterkant dan, maar thuis vries ik ze gewoon na een paar dagen in.
grtz joery
            
			
									
									grtz joery
i love france...
http://www.youtube.com/watch?v=mC6wEFZYbpM
						http://www.youtube.com/watch?v=mC6wEFZYbpM














