Mijn boilies scheuren en worden niet hard genoeg, waarom?
-
- Berichten: 69
- Lid geworden op: 07-12-2005 16:52
Ik heb voor het eerst zelf boilies gedraid maar in mijn boilies komen scheuren wat heb ik verkeerd gedaan of wat moet ik aan mijn mix toevoegen zodat ze na het koken niet gaan scheuren. Ik heb mijn mix gedraaid 7 minuten gekookt en 24 uur laten drogen.. Wie weet het ik hoor het graag????
Mvg. Marco
Mvg. Marco
- ferenc van de vorstenbosc
- Berichten: 3043
- Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
- Locatie: lisse
- Contacteer:
Wat is je mix?
7minuten gekookt? Als ze gaan drijven zijn ze klaar.
7minuten gekookt? Als ze gaan drijven zijn ze klaar.
- martijn dekker
- Berichten: 383
- Lid geworden op: 22-10-2003 02:00
- Locatie: Geldermalsen
- Contacteer:
Het kan zijn dat je mix te grof is bijvoorbeeld teveel birdfood toegevoegd, dan gaan ze scheuren tijdens het droogproces. De kooktijd kan ook een stuk korter, 2-4 minuten is voldoende.
Penvissen.... met geen pen te beschrijven.
-
- Berichten: 69
- Lid geworden op: 07-12-2005 16:52
Mijn mix was:
- 250 gram griesmeel
- 500 gram maismeel
- 100 gram vismeel
- 50 gram tomatesoep zakjes
- 35 gram paprikapoeder
Hiervoor heb ik 10 eieren gebruikt en moest zelfs nog water toevoegen wat moet ik er aan veranderen om wel tot goede boilies te komen??
Mvg. Marco
- 250 gram griesmeel
- 500 gram maismeel
- 100 gram vismeel
- 50 gram tomatesoep zakjes
- 35 gram paprikapoeder
Hiervoor heb ik 10 eieren gebruikt en moest zelfs nog water toevoegen wat moet ik er aan veranderen om wel tot goede boilies te komen??
Mvg. Marco
- tino beunk
- Berichten: 2626
- Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
- Locatie: Duiven
Je zou de hoeveelheid van maismeel en griesmeel om kunnen draaien. En je boilies worden vrij zacht als je er water bij doet. Dus geen water meer!
~~Dreams can be true.~~
-
- Berichten: 69
- Lid geworden op: 07-12-2005 16:52
okeej maar heeft dan nut voor het draaien en het scheuren van de boilies. ik heb er water bij gedaan en mijn boilies kon ik zo in knijpen en na 7 minuten koken waren ze ook nog niet aan het drijven????
Mvg. Marco
Mvg. Marco
- Nick Verhagen
- Berichten: 391
- Lid geworden op: 18-12-2004 16:06
- Locatie: Schijndel
Marco,
Mischien moet je polentabloem in je mix opnemen, dat is namelijk ook een uitharder. Of als je egt harde knikkers wil hebben caseine. Maar dat is redelijk prijzig.
Mvg..
Mischien moet je polentabloem in je mix opnemen, dat is namelijk ook een uitharder. Of als je egt harde knikkers wil hebben caseine. Maar dat is redelijk prijzig.
Mvg..
Wie het kleinen niet eerd, die is het groten niet weerd.
-
- Berichten: 69
- Lid geworden op: 07-12-2005 16:52
okeej en wat is dan de verhouding van polenta of caseine tenopzichte van je mix ??
Mvg. Marco
Mvg. Marco
- Dick van Middelaar
- Berichten: 334
- Lid geworden op: 11-11-2005 13:29
- Contacteer:
Ik zou de hoeveelheid griesmeel niet verhogen. De boilies bevatten waarschijnlijk te veel vocht (water, eieren) dus laat in ieder geval het water achterwege.
Mvg,
Dick
Mvg,
Dick
Geen natuur maakt m'n leven zuur...
- Nick Verhagen
- Berichten: 391
- Lid geworden op: 18-12-2004 16:06
- Locatie: Schijndel
Marco,
Ik heb altijd een vaste basis-mix die bestaat uit 1 deel tarwegries, 1 deel polentabloem en 1 deel sojabloem. Als je caseine gaat gebruiken dan heb je aan 10% wel genoeg, maar ook met 5% word het effect al merkbaar.
Mvg..
Ik heb altijd een vaste basis-mix die bestaat uit 1 deel tarwegries, 1 deel polentabloem en 1 deel sojabloem. Als je caseine gaat gebruiken dan heb je aan 10% wel genoeg, maar ook met 5% word het effect al merkbaar.
Mvg..
Wie het kleinen niet eerd, die is het groten niet weerd.
- Dirk Maatman
- Berichten: 788
- Lid geworden op: 29-11-2005 19:08
- Locatie: thuis
- Contacteer:
Je kunt er ook een beetje lactal bumine doorheen smijten voor het uirharden. Gaat bij ons altijd goed..
.
-
- Berichten: 387
- Lid geworden op: 27-10-2004 17:19
- Locatie: borne
ok, even to the point.
250 gram griesmeel
- 500 gram maismeel
- 100 gram vismeel
- 50 gram tomatesoep zakjes
- 35 gram paprikapoeder
veranderen in:
200 gram soja bloem
250 gram vismeel
250 gram griesmeel
200 gram maismeel
55 gram tomatensoep zakjes
45 gram paprika poeder.
je kan er zoveel mee experimenteren als je wilt, maar de 1e, 3e en 4e zijn wel je basisingrediénten en die moet je ongeveer gelijk afstellen en als grondmix gebruiken, anders draait hij niet, of hard niet uit of scheurt, je kent het wel blijkbaar
je kan eventueel ook nog koekmeel toevoegen maar dat moet je zelf weten, na een paar jaar experimenteren en met verschillende mixen vissen kom je wel achter een fijne mix.
succes.
Jp
250 gram griesmeel
- 500 gram maismeel
- 100 gram vismeel
- 50 gram tomatesoep zakjes
- 35 gram paprikapoeder
veranderen in:
200 gram soja bloem
250 gram vismeel
250 gram griesmeel
200 gram maismeel
55 gram tomatensoep zakjes
45 gram paprika poeder.
je kan er zoveel mee experimenteren als je wilt, maar de 1e, 3e en 4e zijn wel je basisingrediénten en die moet je ongeveer gelijk afstellen en als grondmix gebruiken, anders draait hij niet, of hard niet uit of scheurt, je kent het wel blijkbaar
je kan eventueel ook nog koekmeel toevoegen maar dat moet je zelf weten, na een paar jaar experimenteren en met verschillende mixen vissen kom je wel achter een fijne mix.
succes.
Jp
verscholen tussen het riet, niemand die mij ziet
-
- Berichten: 69
- Lid geworden op: 07-12-2005 16:52
bedankt voor alle reacties ik ga hetz eker nog is proberen met een uitharder er bij en kijken of die dan wel goed gaat werken mijn boilies gingen ook nietd rijven zelfs na 7 minuten nog niet snap ik ook geen bal van maarja we gaan het egwoon nog een keer proberen.
Mvg. Marco
Mvg. Marco
-
- Berichten: 387
- Lid geworden op: 27-10-2004 17:19
- Locatie: borne
nog even iets marco, boilies laten drijven met het koken kan zeker wel, maar op het moment dat je je mix aan gaat passen en de mix zwaarder maakt zal het ook langer duren voordat deze kookt.
kook je boilies 2, 3 of 4 minuten en laat ze op een doek een hele nacht drogen, je zult zien dat ze best hard zijn, eventueel kan je er ook 24 uur van maken, maar dat ligt net aan je diameter en aan hoe hard/zacht je je boilies wilt hebben.
zo simpel is't, waarom moeilijker maken..
Jp
kook je boilies 2, 3 of 4 minuten en laat ze op een doek een hele nacht drogen, je zult zien dat ze best hard zijn, eventueel kan je er ook 24 uur van maken, maar dat ligt net aan je diameter en aan hoe hard/zacht je je boilies wilt hebben.
zo simpel is't, waarom moeilijker maken..
Jp
verscholen tussen het riet, niemand die mij ziet
-
- Berichten: 69
- Lid geworden op: 07-12-2005 16:52
ik heb ze zeker 7 minuten laten koken en nog gingen zeniet drijven hetw aren gewoon ongeveer 20 mm boilies maar ja binnekort ga ik het weer proberen maar dan met een verharder door me mix heen.
Mvg. marco
Mvg. marco
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
gewoon het griesmeel en de maismeel omdraaienm, za=oals Tino aangaf. Eitjes erbij en klaar...
-
- Berichten: 87
- Lid geworden op: 14-08-2006 18:25
- Locatie: kampen
je moet meer eiwitten toevoegen aan je boilies eiwitten zetten tijdens het koken gigantisch uit waardoor de boilies gaan drijven
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Als ik een bol met heeeeellllllll veel eiwitten maak en ze gaan drijven bij het koken zinken ze weer als ik het gas uitdraai, ligt dat ook aan de eiwitten?
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 87
- Lid geworden op: 14-08-2006 18:25
- Locatie: kampen
dat heb ik ook dat is normaal,door de kortstondige hitte zet het eiwit uit en gaan de boilies drijven als je het gas uit zet gaan de boilies weer zinken.
dat moet ook anders blijven de boilies natuurlijk niet op de bodem liggen als je er mee vist
wie weet hoe lang ik mijn boilies in de vriezer kan goed houden
dat moet ook anders blijven de boilies natuurlijk niet op de bodem liggen als je er mee vist
wie weet hoe lang ik mijn boilies in de vriezer kan goed houden
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Volgens mij heeft het meer te maken met uitzetten en trillen van moleculen ipv meer of minder eiwitten dat de boilies gaan drijven.
Een bol op puur meel met een binding gaat ook drijven tijdens het koken.
Zie daarvoor ook de
Een bol op puur meel met een binding gaat ook drijven tijdens het koken.
Zie daarvoor ook de
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 87
- Lid geworden op: 14-08-2006 18:25
- Locatie: kampen
ik heb dit probleem zelf ook gehad naar 10 minuten koken kwamen ze nog niet boven drijven en heb toe advies gekregen mijn mix was niet er eiwit rijk maar dat was geen probleem
ik heb mijn mix toen aangepast met meer eiwitrijke bestandsdelen en nu gaan ze wel drijven na ongeveer 3 minuten
als je een mix heb met weinig eiwitten moet je ze gewoon 3 minuten koken en zijn ze klaar
ik heb de volgende mix
25% tarwegriesmeel
25% soyabloem
25%polenta
en 25% koekjesmeel of trouvit
en 8 eieren
ik heb mijn mix toen aangepast met meer eiwitrijke bestandsdelen en nu gaan ze wel drijven na ongeveer 3 minuten
als je een mix heb met weinig eiwitten moet je ze gewoon 3 minuten koken en zijn ze klaar
ik heb de volgende mix
25% tarwegriesmeel
25% soyabloem
25%polenta
en 25% koekjesmeel of trouvit
en 8 eieren
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Hoe bereken jij veel of weinig eiwitten?
Hoe hoog is het eiwitgehalte als de boilies niet meer gaan drijven?
Er zit bv nogal wat verschil tussen trouvit en koekjesmeel, gaan die met koekjesmeel niet drijven?
Hoe hoog is het eiwitgehalte als de boilies niet meer gaan drijven?
Er zit bv nogal wat verschil tussen trouvit en koekjesmeel, gaan die met koekjesmeel niet drijven?
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 87
- Lid geworden op: 14-08-2006 18:25
- Locatie: kampen
wat het eiwit gehalte is weet ik niet het recept heb ik van internet,en ik vang er goed op
met koekjes meel gaan ze inderdaad niet drijven
en met trouvit word de rolbaarheid van het deeg minder dan met koekjesmeel
maar is nog wel tedoen
met koekjes meel gaan ze inderdaad niet drijven
en met trouvit word de rolbaarheid van het deeg minder dan met koekjesmeel
maar is nog wel tedoen
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Henri het spijt mij geweldig maar jij stelt dat je het eiwit omhoog moet brengen.
Dan zul je toch ook moeten weten wat het eiwitgehalte is.
Maar zoals zo vaak is het niet weten maar aannemen van iemand anders heb ik het idee.
Maak van je griesmeel ( zwaar ) eens volkorentarwemeel en hoppa.
Dan zul je toch ook moeten weten wat het eiwitgehalte is.
Maar zoals zo vaak is het niet weten maar aannemen van iemand anders heb ik het idee.
Maak van je griesmeel ( zwaar ) eens volkorentarwemeel en hoppa.
Vissen is een hobby, geen religie!