wie kan mij helpen.
Ik ben een beginnend karpervisser van 16 jaar en ik ben dit seizoen begonnen met boilies maken.
Ik heb het volgende probleem.
Mijn mix bestaat uit maismeel, griesmeel, soyabloem vet en polenta bloem en als toevoeging knoflookl en vismeel.
Het deeg maken gaat harstikke goed, maar als ik ze heb gekookt dan laat ik ze drogen in een droogkastje, dit is een oud kastje met laadjes gemaakt van horregaas.
Elke keer gaan mijn boilies scheuren als ik ze lang laat liggen, na ongeveer 6 uurtjes.
Hoe kan dit?
wie helpt mij?
mvg Willem
Help mijn boilies scheuren
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Willem,
probeer eerst de boilies minder snel te drogen.
lukt het dan nog niet, voeg dan een product toe wat gluten bevat.
Vervang bijvoorbeeld de polentabloem door tarwemeel.
probeer eerst de boilies minder snel te drogen.
lukt het dan nog niet, voeg dan een product toe wat gluten bevat.
Vervang bijvoorbeeld de polentabloem door tarwemeel.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 23-03-2006 22:35
Bedankt Henk,
Maar Hoe kan ik mijn boilies minder hard laten drogen?
mvg Willem
Maar Hoe kan ik mijn boilies minder hard laten drogen?
mvg Willem
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Willem,
Hoe werkt jou 'droogkastje'?
Met geforceerde warme lucht?
Hoe werkt jou 'droogkastje'?
Met geforceerde warme lucht?
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Henk heeft bijna altijd gelijk Willem....
Als ie je verteld dat er een scheut olie bij moet, dan heeft ie ook gelijk.
Als ie verteld dat er teveel mais in zit en daardoor te weinig binding, dan klopt het ook.
Dus als ie zegt dat de droogkast te hoog staat, dan spreek ik hem ook niet tegen.
He Henk?
Als ie je verteld dat er een scheut olie bij moet, dan heeft ie ook gelijk.
Als ie verteld dat er teveel mais in zit en daardoor te weinig binding, dan klopt het ook.
Dus als ie zegt dat de droogkast te hoog staat, dan spreek ik hem ook niet tegen.
He Henk?
-
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 23-03-2006 22:35
hallo mitz en henk,
Mijn droogkastje staat op een andere kast zo ongeveer op een hoogte van 120cm en nee er komt volgens mij geen geforceerde warme lucht langs.........ms kooklucht?
Mijn droogkastje staat op een andere kast zo ongeveer op een hoogte van 120cm en nee er komt volgens mij geen geforceerde warme lucht langs.........ms kooklucht?
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Nou v/d Kamp,
Ik zie de laatste tijd meer boilies met scheurtjes en in die gevallen kon wat meer binding en wat olie wel eens wonderen verrichten..
Ik zei nog niet dat de droogkast van Willem te hoog stond, het zou echter heel goed mogelijk kunnen zijn in combinatie met de gebruikte receptuur.
Ik zie de laatste tijd meer boilies met scheurtjes en in die gevallen kon wat meer binding en wat olie wel eens wonderen verrichten..
Ik zei nog niet dat de droogkast van Willem te hoog stond, het zou echter heel goed mogelijk kunnen zijn in combinatie met de gebruikte receptuur.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
willem de groot schreef:hallo mitz en henk,
Mijn droogkastje staat op een andere kast zo ongeveer op een hoogte van 120cm en nee er komt volgens mij geen geforceerde warme lucht langs.........ms kooklucht?
Dan zou ik het gedeelte polentabloem vervangen door tarwebloem/meel.
En doe gelijk het scheutje olie van Mitsz er bij, drogen ze nog net iets minder snel.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Jan van Rijn
- Berichten: 11
- Lid geworden op: 07-03-2003 01:00
- Locatie: Wateringen
Wat is de verhouding, neem b.v 250 gr griesmeel en 125 gram mais of polenta niet beide of i.pv gries tarwemeel
- Rick Van Derks
- Berichten: 1121
- Lid geworden op: 24-02-2005 21:16
- Locatie: Hoogeveen
- Contacteer:
soms kan het gebeuren dat dat de kooktijd in relatie tot de gebruikte producten de oorzaak is van scheuren, de buitenkant droogt dan wel, maar te snel, de binnenkant blijft dan relatief zacht, scheuren is het gevolg. zoals gezegd, even wat rommelen met je meeltjes.
Te weten wat men weet, en te weten wat men niet weet, dat is kennis.
Combineer wat je meemaakt, met wat je al wist
http://www.hetvettebaarsje.nl/karpergroep
Combineer wat je meemaakt, met wat je al wist
http://www.hetvettebaarsje.nl/karpergroep
-
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 23-03-2006 22:35
wat is dan een goede verdeling van mijn bestands delen?
-
- Berichten: 125
- Lid geworden op: 03-12-2005 12:27
ik heb ook wel eens last gehad van scheurtjes in de bolies met bijna het zelfde recept maar ik had er nog lactose bij in gedaan maar naar iets minder van dat er in gedaan te hebben was dat probleem van scheurtjes ook verholpen
gr chiel
gr chiel