ingevroren boiliedeeg


Plaats reactie
Gebruikersavatar
william van den broek
Berichten: 354
Lid geworden op: 17-12-2004 22:59
Locatie: made noord-brabant
Contacteer:

01-02-2006 17:33

nou heb ik een tijdje geleden boilies gemaakt.(drie maanden geleden )

en had nog wat redelijk veel deeg over.dus ik had het ingepakt en in gevroren.
nou waren mijn freezerbaits op dus ik dacht hé dat deeg heb ik nog.
dus ik vlijtig boilies draaien en uiteraart ff koken tot ze beginnen te drijven en dan zijn de oilies klaar.

alles ging goed alleen de boilies gingen niet drijven.ook al na 10 min koken gingen ze niet drijven.
hebben jullie hier een soortgelijke ervaring in.
of komt dit zomaar even voor de lol voor
brabant karperland
( http://www.bbkbiesboschkarpers.nl , http://www.lgbosveld.nl ,powercatcher rules )
Gebruikersavatar
Daniel Legrand
Berichten: 459
Lid geworden op: 23-06-2004 10:17
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

01-02-2006 18:05

Typiche geval van Deeg met winterslaap..

Nee even zonder gekheid, ik heb er nog nooit van gehoord

Greetz Daan
<Eclips Baitrange-Carpsounder Nederland-Atropa Benelux-Bush Boats Nederland-Carpwear Benelux>
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

01-02-2006 18:12

De structuur is kapotgevroren.


Geeft verder nix, gewoon mee vissen.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Peter Alter
Berichten: 161
Lid geworden op: 15-03-2006 17:19

20-03-2006 22:24

Er zit waarschijnlijk wat water in je deeg, is door in te vriezen...
Zou het niet helpen moest je de deeg voor het koken wat laten uitdrogen of zo???
geert baillievier
Berichten: 62
Lid geworden op: 14-02-2006 12:33
Locatie: Zwevegem/ Belgie

21-03-2006 22:39

Proteinen die instaan voor het stijven(drijven) , zijn kapot gevroren?
That's live!
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

21-03-2006 23:03

Nee de structuur van het deeg is kapotgevroren.
Het drijven heeft niet zoveel met eiwitten te maken het is meer een natuurkundige reactie wat gepaart gaat met verhitting en moleculen die gaan trillen.
Graag weer een opfrissing van iemand die het weet, ik herinner mij iets in die richting maar weet het niet meer precies.
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

21-03-2006 23:17

't is iets met 'celstructuur' en ijskristallen van doen, dacht ik.
Groet'n Henk..

still growing Old.
geert baillievier
Berichten: 62
Lid geworden op: 14-02-2006 12:33
Locatie: Zwevegem/ Belgie

22-03-2006 15:50

Door de hitte gaan de celstructuren van de eiwitten beginnen trillen en gaan kapot. Het soortelijk gewicht van die nieuwe eiwitmoleculen is lichter dan de oorspronkelijk structuur en deze van opbrobbellend water!?
Alle, vermoed ik toch.
That's live!
Willem Barnas

22-03-2006 17:42

Gewoon vissen met die hap!!!
Plaats reactie