Vismeel bolie....ervaring??
-
- Berichten: 125
- Lid geworden op: 03-12-2005 12:27
beste medevissers,
dit jaar ga ik vanalles proberen waaronder de vismeelbolie, ik heb gelezen dat die vismeelbolie vol olieën zit en dat die met warm weer(warm water) er uit komen, nou is de vraag of ik deze bolie ook in april kan gebruiken ondanks dat de temperatuur dan nog niet zo hoog is,dus heeft iemand ervaring met de vangst met vismeelbolie in april??
gr chiel
dit jaar ga ik vanalles proberen waaronder de vismeelbolie, ik heb gelezen dat die vismeelbolie vol olieën zit en dat die met warm weer(warm water) er uit komen, nou is de vraag of ik deze bolie ook in april kan gebruiken ondanks dat de temperatuur dan nog niet zo hoog is,dus heeft iemand ervaring met de vangst met vismeelbolie in april??
gr chiel
-
- Berichten: 87
- Lid geworden op: 30-11-2005 00:18
- Locatie: Zoetermeer
Scoort goed in herfst, winter en vroege voorjaar
Volkoren tarwemeel 1400 gram.
Maïsmeel zoet 800 gram.
Trouvit 720 gram.
Vismeel 72% 500 gram.
Melkpoeder mager 300 gram.
Aardappelmeel 250 gram.
Ei-poeder 180 gram.
Abekamel 50 gram.
Vismeel kan het hele jaar. Omdat in koud water niet iedere olie uittreed kan je overwegen de boilie te dippen in een gel-dip met fish flavour. Dan heb je toch maximale aantrekkingskracht.
Volkoren tarwemeel 1400 gram.
Maïsmeel zoet 800 gram.
Trouvit 720 gram.
Vismeel 72% 500 gram.
Melkpoeder mager 300 gram.
Aardappelmeel 250 gram.
Ei-poeder 180 gram.
Abekamel 50 gram.
Vismeel kan het hele jaar. Omdat in koud water niet iedere olie uittreed kan je overwegen de boilie te dippen in een gel-dip met fish flavour. Dan heb je toch maximale aantrekkingskracht.
M.vr.gr,
Theo.
Theo.
-
- Berichten: 532
- Lid geworden op: 22-12-2005 00:36
succes verzekerd chiel.
-
- Berichten: 145
- Lid geworden op: 20-02-2006 20:30
- Locatie: Den Haag
ik zelf heb in april meer gevangen met een zoete boilie.
groetjes mitchell
groetjes mitchell
- Gerben Lievers
- Berichten: 364
- Lid geworden op: 24-02-2003 01:00
- Locatie: Hengelo (ov)
- Contacteer:
Chiel,
Persoonlijk vis ik in ieder jaargetijde met vismeelboilies.
Varierend van 10% tot 30% vismeel.
Persoonlijk vis ik in ieder jaargetijde met vismeelboilies.
Varierend van 10% tot 30% vismeel.
-
- Berichten: 125
- Lid geworden op: 03-12-2005 12:27
bedankt voor jullie reacties....graag meer reacties gr chiel
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
plakken en knippen is geen kunst
Tarwemeel-volkor.
200
Ei-kip
120
Aardappelmeel
104
Maismeel
100
Tarwebloem-patent
75
Soja-volvet
55
Haringmeel-Deens
50
Tarwekiemen
30
Ei-albumine
20
Een 9
Tarwemeel-volkor.
200
Ei-kip
120
Aardappelmeel
104
Maismeel
100
Tarwebloem-patent
75
Soja-volvet
55
Haringmeel-Deens
50
Tarwekiemen
30
Ei-albumine
20
Een 9
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Even ter verduidelijking: Ik had de tabel van karpervoer 2000 weer gevonden.
Dus voor mij is een receppie plakken en knippen geen kunst.
MVG
Klaas
Dus voor mij is een receppie plakken en knippen geen kunst.
MVG
Klaas
Klaas van den Herik schreef:plakken en knippen is geen kunst
Tarwemeel-volkor.
200
Ei-kip
120
Aardappelmeel
104
Maismeel
100
Tarwebloem-patent
75
Soja-volvet
55
Haringmeel-Deens
50
Tarwekiemen
30
Ei-albumine
20
Een 9
vismeel overheerst hier wel heel duidelijk
Volgens mij, als je een vismeelboillie maakt, moet de vismeel toch wel duidelijk aanwezig zijn, kan je hier niet echt zeggen.. Ik wil niet zeggen dat het een verkeerde mix is, maar van de cijfers moet je niet uitgaan van het programma karpervoer!!
Ik heb het programma zelf ook enkele keren gebruikt, de meeste ingredienten kent die niet eens dat is al 1 groot nadeel van het hele programma. Ten tweede is alles gebaseerd op ZIJN mening. Ik heb er 2 mixen doorheen gehaald, allebei scoorden ze niet hoger dan een 4 :S
Ik viste al een jaar met die boillie, heb op elk water me visje gevangen en ook de leukere mooiere vissen, verklaar dat eens dan? Volgens het mooie programma moet je niet met meer dan 30% eiwitten vissen..??
slaat ook nergens op, want een HNV bestaat ook uit meer dan 35% eiwit. Volgens hem is alles boven de 30% overbodig en onverzadig.. Dat krijg je als je niet weet hoe je een HNV moet maken met goede (bruikbare) eiwitten en dan ga je zulke dingen zeggen, maar dat is naar mijn mening! Maar verder met de vitaminen en dergelijke is het een mooi programma, maar ga absoluut niet op de cijfers letten want dan klopt er straks niks meer want zelfs met alleen drieen kan je heel leuk vangen EN dat zijn mijn ervaringen ermee
Maar goed.. weer ff on-topic
een vismeelboillie om maar weer even terug te komen is inderdaad het hele jaar door goed te gebruiken, hoeveel je doet is altijd afhankelijk van wat je zelf wil en een beetje van het water en het jaargetijde.
Ik zelf vis liever altijd met een vismeel boillie waar je ook daadwerkelijk de vismeel ruikt ZONDER olien en of flavours te gebruiken die het versterken. Ik kom hierdoor vaak richting de 25 a 30% en sommige mixen gaan er RUIM over heen, maar dat is wat je zelf wil he
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Jelle Dries
- Berichten: 235
- Lid geworden op: 02-05-2002 02:00
- Locatie: Zoersel
- Contacteer:
janwillem hilverts schreef:
vismeel overheerst hier wel heel duidelijk
Volgens mij, als je een vismeelboillie maakt, moet de vismeel toch wel duidelijk aanwezig zijn, kan je hier niet echt zeggen..
waarom denk je dit dan wel???
Jelle Dries schreef:janwillem hilverts schreef:
vismeel overheerst hier wel heel duidelijk
Volgens mij, als je een vismeelboillie maakt, moet de vismeel toch wel duidelijk aanwezig zijn, kan je hier niet echt zeggen..
waarom denk je dit dan wel???
Als jij nasi eet met sambal, neem ik aan dat je de sambal ook wel wil proeven om het iets meer smaak en pit te geven!?!?!?!?!
Zo is het hetzelfde met vismeel, maak en wil je een aardbeien boillie dan neem ik aan dat je ook wel wil dat die er (zo uit komt te zien) zo ruikt (smaakt, proeft whatever) Anders is het toch geen aardbeien boillie meer? En in dit geval vismeel..
Ik heb het over de mix die klaas er neer zette..
55 gram op 584 gram is aardig weinig.. ca. 10%
Lijkt mij niet dat het dan echt overheersend overkomt zonder olien en dergelijke toevoegingen.
Klaas, ik kan geen pdf bestanden openen op mijn computer, dus kan daar niet op ingaan wat erin staat
- Jelle Dries
- Berichten: 235
- Lid geworden op: 02-05-2002 02:00
- Locatie: Zoersel
- Contacteer:
ik kan u redenering volgen, maar ik denk er het mijne over
Het zou niet best zijn als iedereen hetzelfde denkt! Dus blijf denken wat ji jdenken wil, dan doe ik dat niet
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
da's een goeie ja...laten we elkaar overtuigen dat het goed is wat je denkt.......
"Je moet niet doen wat ik je vertel" zei hij met klem.
hahaha
"Je moet niet doen wat ik je vertel" zei hij met klem.
hahaha
-
- Berichten: 304
- Lid geworden op: 28-09-2004 14:13
- Locatie: haarlem
Even over het eiwit, veel eiwit is alleen maar duur en in de wintermaanden schiet je er totaal niks mee op. Eiwit zeker niet hoger dan 20 %. Mais bevat totaal geen eiwitten en karper is er dol op.
grtn
grtn
pieeeeeeeeeeeeeeeeeeeep
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Jurrien,
Maïs bevat totaal geen eiwitten??
Rap naar de schoolbank maar weer..
Bestanddelen van de maïskorrel
Maïs behoort tot de monocotylen of eenzaadlobbige planten. Het reserve voedsel zit bij de maïskorrel dus opgeslagen in het endosperm. Er wordt onderscheid gemaakt in dent en flint. De dent korrel is te herkennen aan het deukje in de top van de korrel. Een maïskorrel van het denttype bestaat voor 80% uit koolhydraten (zetmeel en suikers), 10% eiwit, 4,5 % olie, 3,5 % vezels en 2% mineralen. Het zetmeel bestaat hoofdzakelijk uit twee polysachariden, waarvan amylopectine met 75-80 % van de hoeveelheid polysacchariden de belangrijkste is. Amylose is de andere belangrijke polysacharide. Bij de kleefmaïs bestaat het zetmeel in de korrel hoofdzakelijk uit amylopectine..
Maïs bevat totaal geen eiwitten??
Rap naar de schoolbank maar weer..
Bestanddelen van de maïskorrel
Maïs behoort tot de monocotylen of eenzaadlobbige planten. Het reserve voedsel zit bij de maïskorrel dus opgeslagen in het endosperm. Er wordt onderscheid gemaakt in dent en flint. De dent korrel is te herkennen aan het deukje in de top van de korrel. Een maïskorrel van het denttype bestaat voor 80% uit koolhydraten (zetmeel en suikers), 10% eiwit, 4,5 % olie, 3,5 % vezels en 2% mineralen. Het zetmeel bestaat hoofdzakelijk uit twee polysachariden, waarvan amylopectine met 75-80 % van de hoeveelheid polysacchariden de belangrijkste is. Amylose is de andere belangrijke polysacharide. Bij de kleefmaïs bestaat het zetmeel in de korrel hoofdzakelijk uit amylopectine..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
Maismeel geen eiwitten
Wat henk zegt over de maismeel ben ik het totaal mee eens, alleen dacht ik zelf dat maismeel ongeveer 15% eiwit bevat.. Dit heb ik toen de tijd is met een maat van me over gehad, en die had dat op gezocht ofzo, maar het kan ook wezen dat het idd maar 10% is!
Jurrien,
eiwitten zijn inderdaad duur, maar dit ligt ook grotendeels aan de ingredienten die je gebruikt. Je hebt namelijk meer dan genoeg ingredienten die veel en ook zeer goede eiwitten bevatten EN deze zijn een stuk goedkoper dan de caseine en dergelijke, dus je kan dat zo duur maken als je zelf wil.. Vismeel is in princiepe een niet zo duur ingredient.. Neem bijvoorbeeld haringmeel, bevat 72% eiwitten.. zo kan je heel makkelijk het eiwit percentage verhogen en het kost je niet zo heel veel!
Je moet alleen weten waar je het goedkoop kan halen
Leg ff uit.. in de winter nit meer dan 20% eiwit???
Ik zou eerder voor de zomer 20% of minder gebruiken en in de winter toch wel iets meer dan 20, dit omdat je dan vrij weinig natuurlijk voedsel hebt en diverse andere redenen, maar goed dat is ieder voor zich, maar ik denk dat de meeste er toch wel zo over denken om in de winter iets meer eiwitten te gebruiken dan in de zomer!
Wat henk zegt over de maismeel ben ik het totaal mee eens, alleen dacht ik zelf dat maismeel ongeveer 15% eiwit bevat.. Dit heb ik toen de tijd is met een maat van me over gehad, en die had dat op gezocht ofzo, maar het kan ook wezen dat het idd maar 10% is!
Jurrien,
eiwitten zijn inderdaad duur, maar dit ligt ook grotendeels aan de ingredienten die je gebruikt. Je hebt namelijk meer dan genoeg ingredienten die veel en ook zeer goede eiwitten bevatten EN deze zijn een stuk goedkoper dan de caseine en dergelijke, dus je kan dat zo duur maken als je zelf wil.. Vismeel is in princiepe een niet zo duur ingredient.. Neem bijvoorbeeld haringmeel, bevat 72% eiwitten.. zo kan je heel makkelijk het eiwit percentage verhogen en het kost je niet zo heel veel!
Je moet alleen weten waar je het goedkoop kan halen
Leg ff uit.. in de winter nit meer dan 20% eiwit???
Ik zou eerder voor de zomer 20% of minder gebruiken en in de winter toch wel iets meer dan 20, dit omdat je dan vrij weinig natuurlijk voedsel hebt en diverse andere redenen, maar goed dat is ieder voor zich, maar ik denk dat de meeste er toch wel zo over denken om in de winter iets meer eiwitten te gebruiken dan in de zomer!