02-05-2004 19:38
HenK, je moet even flink aan het graven in je geheugen, maar op 15-04-2004 21:43 heb je iets gevraagd aan mij.
Wegens een 2 a 3 weken onderbreking van m'n internetaansluiting (nu adsl....hehe) en doordat ik een dag of wat in Noorwegen rondgecruisd heb krijg je nu alsnog een antwoord!
Je vroeg waarom ik niet alle worsten ineens pers, en dan ga rollen.
Nou, toen had ik in mijn "boilie-laboratorium" nog gas en was dit de gemakkelijkste werkwijze. Nu heb ik daar geen gasaansluiting meer, en kook ik ze in de keuken, nu pers ik ook eerst veel worsten, en dan rol ik ze, en dan kook ik de hele bende achter elkaar.
Waarom ik eerst de genoemde werkwijze hanteerde is simpel; als ik veel worsten pers, en dan rol, en dan kook, dan plakken alle ongekookte deegbolletjes zo irritant aan mekaar, en dat is bij het koken weer een lastig fenomeen. Als je de deegbolletjes vanuit een bak in de pan met kokend water wilt doen, en er valt dan een klomp deegbolletjes in het kokende water wat dan weer alle kanten op spat.... neeh, da's echt niet gaaf!
Dus daarom deed ik het op deze manier. dit deed ik toen met 18mm boilies, we hebben nu ook een 22mm plank, maar dan gaat deze werkwijze niet op, nu kan ik veel meer deeg verwerken in dezelfde tijd, terwijl de kooktijd juist langer moet zijn... maar zoals ik al zei, ik heb nu geen gas daar (oude onbetrouwbare gasleiding....) dus ik kan nu niks anders dan persen, rollen en dan ineens alles koken.
dus, daarom!
Met vriendelijke, maar net drie kroketten te lang in de frituurpan laten zittende, en daarom erg balende groet;
WouteR StegginK