Kaneel
Iemand ervaring ermee,kan men het bezigen in een vismix??
Hoeveel %?
dank op voorhand.
Paul
Hoeveel %?
dank op voorhand.
Paul
hou het netjes aan de waterkant!!
- Jeroen Hof op't
- Berichten: 1346
- Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
- Locatie: Zuid-Holland
- Contacteer:
Paul,
Je kan het inderdaad toevoegen aan je mix, maar of je dit in combinatie doet met een vismeel basis, dat zou niet mijn eerste keuze zijn. Dan zou ik meer gaan voor knoflook (kan heel overheersend zijn, maar in combi met vismeel erg goed) of een gezoete samenstelling.
Als ik een balletje met kaneel zou draaien zou ik deze min of meer heel basis houden, mede omdat kaneel zeer overheersend aanwezig is.
Ik zou het op 15% houden.
Je kan het inderdaad toevoegen aan je mix, maar of je dit in combinatie doet met een vismeel basis, dat zou niet mijn eerste keuze zijn. Dan zou ik meer gaan voor knoflook (kan heel overheersend zijn, maar in combi met vismeel erg goed) of een gezoete samenstelling.
Als ik een balletje met kaneel zou draaien zou ik deze min of meer heel basis houden, mede omdat kaneel zeer overheersend aanwezig is.
Ik zou het op 15% houden.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK
- Daniel Legrand
- Berichten: 459
- Lid geworden op: 23-06-2004 10:17
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
Beste Paul,
Wat Jeroen zegt als je met Kaneel aan de gang gaat maak het jezelf dan niet te moeilijk.
Denk aan een niet te moeilijke en lekker makkelijk draaiende basis mix.
Doe er tot 10 % kaneel op en maal eventueel wat goed vogelvoer ook goed fijn.
Greetz Daan
Wat Jeroen zegt als je met Kaneel aan de gang gaat maak het jezelf dan niet te moeilijk.
Denk aan een niet te moeilijke en lekker makkelijk draaiende basis mix.
Doe er tot 10 % kaneel op en maal eventueel wat goed vogelvoer ook goed fijn.
Greetz Daan
<Eclips Baitrange-Carpsounder Nederland-Atropa Benelux-Bush Boats Nederland-Carpwear Benelux>
- rik ligthart
- Berichten: 231
- Lid geworden op: 01-09-2005 22:02
- Contacteer:
Nee 12,5% dus.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Max 5%!
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Koen Septer
- Berichten: 867
- Lid geworden op: 09-05-2004 19:37
- Contacteer:
Henk ter Maat schreef:Max 5%!
Ben ik het mee eens, kaneel is een erg sterk middel. Als ik 5% heb dan ruik je het al heel goed.
Mvg, Koen
-
- Berichten: 38
- Lid geworden op: 26-11-2005 12:14
- Locatie: Woudenberg
Heb het gebruikt tot 10%. Was geen probleem. Bijna elke gevangen vis had er goed van gegeten. Heb er bijna de hele populatie mee gevangen op een klein kanaal tussen 2 stuwen. Mijn vismaat op het stuwvak ernaast idem dito.
Gr. Mark
Gr. Mark
Net als wat Koen en Henk zeggen, niet meer dan 5%
dit is met de meeste specerijkruiden zo.. Ze hebben vaak een sterke en specifieke geur/smaak!!
Maar met kaneel moet je wel uitkijken... teveel kan teveel brasem opgaan leveren, ze zijn er helemaal dol op daarom gebruiken witvissers het ook veelal vaak..
dit is met de meeste specerijkruiden zo.. Ze hebben vaak een sterke en specifieke geur/smaak!!
Maar met kaneel moet je wel uitkijken... teveel kan teveel brasem opgaan leveren, ze zijn er helemaal dol op daarom gebruiken witvissers het ook veelal vaak..
- Daniel Legrand
- Berichten: 459
- Lid geworden op: 23-06-2004 10:17
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
Heb wel geexprirementeerd ermee.
In het begin met 5 % ging goed .
Toen 10 % ging nog beter (eigen ondervinding)
Greetz daan
In het begin met 5 % ging goed .
Toen 10 % ging nog beter (eigen ondervinding)
Greetz daan
<Eclips Baitrange-Carpsounder Nederland-Atropa Benelux-Bush Boats Nederland-Carpwear Benelux>
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
10%?
Foei toch, arme vissen..
Maar welke kaneel gebruiken jullie dan, is het puur of een versneden product?
Ik heb ook verschillende soorten in huis, o.a. die van Degens.
Deze is niet half zo sterk als een pure kaneel.
De pure kaneel van Polak uit Steenwijk is bij 5% sterk zat.
Foei toch, arme vissen..
Maar welke kaneel gebruiken jullie dan, is het puur of een versneden product?
Ik heb ook verschillende soorten in huis, o.a. die van Degens.
Deze is niet half zo sterk als een pure kaneel.
De pure kaneel van Polak uit Steenwijk is bij 5% sterk zat.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Daniel Legrand
- Berichten: 459
- Lid geworden op: 23-06-2004 10:17
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
Beste Henk,
De kaneel die ik toen heb gebruikt betrof zeker geen puur puur spul.
Want pas bij 10 % kreeg ik echt dat zware kaneelgeur zeg maar.
Greetz Daan
De kaneel die ik toen heb gebruikt betrof zeker geen puur puur spul.
Want pas bij 10 % kreeg ik echt dat zware kaneelgeur zeg maar.
Greetz Daan
<Eclips Baitrange-Carpsounder Nederland-Atropa Benelux-Bush Boats Nederland-Carpwear Benelux>
-
- Berichten: 57
- Lid geworden op: 24-02-2006 21:25
- Locatie: Gelderland.
klopt het dat kaneel voornamelijk in de winter een goede toevoeging is aan je boillie. Ik heb het ook wel eens geprobeerd maar dan de boillies koken in water met een aantal kaneelstokjes.
Groeten Rik.
Groeten Rik.
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Volgens mij is die kaneel uit de bakkerij wel aardig sterk spul. Zit in rode hersluitbare blikken/emmers. Henk weet vast wel welk merk en wat ik bedoel. Dit gebruik ik ook echt tot maximaal 5%. Ook andere kruiden uit de bakkerij als anijs en speculaaskruiden tot die hoeveelheden.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Rick Boerboom schreef:Volgens mij is die kaneel uit de bakkerij wel aardig sterk spul. Zit in rode hersluitbare blikken/emmers. Henk weet vast wel welk merk en wat ik bedoel. Dit gebruik ik ook echt tot maximaal 5%. Ook andere kruiden uit de bakkerij als anijs en speculaaskruiden tot die hoeveelheden.
Ja Rick, ik weet welk merk jij bedoeld..Polak Steenwijk.
Ook voor steranijs, speculaas, koekruiden en ouwe wijvenkruiden.
Max 5% van dit topspul.
Andere merken zijn vaak wat voordeliger per kilo, maar door het dubbele doseren relatief weer duurder dan het iets duurdere spul.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 8585
- Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
- Locatie: Dronten
Er wordt wat aangerotzooid in karperland
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Henk ter Maat schreef:Rick Boerboom schreef:Volgens mij is die kaneel uit de bakkerij wel aardig sterk spul. Zit in rode hersluitbare blikken/emmers. Henk weet vast wel welk merk en wat ik bedoel. Dit gebruik ik ook echt tot maximaal 5%. Ook andere kruiden uit de bakkerij als anijs en speculaaskruiden tot die hoeveelheden.
Ja Rick, ik weet welk merk jij bedoeld..Polak Steenwijk.
Ook voor steranijs, speculaas, koekruiden en ouwe wijvenkruiden.
Max 5% van dit topspul.
Andere merken zijn vaak wat voordeliger per kilo, maar door het dubbele doseren relatief weer duurder dan het iets duurdere spul.
Juist, die bedoel ik ja! Zal inderdaad best duur zijn, maar een paar ons meenemen is bij bakkertje Bram geen probleem. Ook nu weet Henk wel wie ik bedoel.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Yep Rick,
Bram is The Only Number One koekenbakker ter wereld..
Wereldkampioen
Konden die Friesche en Groninger koekenbakkers nog wat van leren!
Tralalalaaaalllaaaa
Bram is The Only Number One koekenbakker ter wereld..
Wereldkampioen
Konden die Friesche en Groninger koekenbakkers nog wat van leren!
Tralalalaaaalllaaaa
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Zo is dat!
Ik hoorde dat "manke nelis" zo heel af en toe ook nog weleens wat kampioensingredienten kwam halen?
Ik hoorde dat "manke nelis" zo heel af en toe ook nog weleens wat kampioensingredienten kwam halen?
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Neen Rick, je hebt niet goed geluisterd!
Niet manke nelis, maar De Manke!
En daar is er echt ook maar eentje van
Heb tien jaar in Groningen gewerkt, veel koek gemaakt daarzo.
Kwam als "koekingredieënt" weer in de achterhoek terecht, het aanwezige koekvirus waart nog steeds rond in Wehl en Didam.
Niet manke nelis, maar De Manke!
En daar is er echt ook maar eentje van
Heb tien jaar in Groningen gewerkt, veel koek gemaakt daarzo.
Kwam als "koekingredieënt" weer in de achterhoek terecht, het aanwezige koekvirus waart nog steeds rond in Wehl en Didam.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
ja zeker, en daar profiteer ik mooi van mee. Die rooie blikken Polak keken me al snel aan daar
Ouwewijvenboilies!!
Ouwewijvenboilies!!
-
- Berichten: 553
- Lid geworden op: 03-01-2006 00:43
hoi
vorig jaar had ik een mixje met speculaas kruiden en kaneel erin. echter vond ik deze boilie niet heel erg actractief. daarom deed ik er wat aminol en wateroplosbaarvismeel in. vangsten gingen omhoog....
echter wil ik dit jaar ook een kruidenballetje maken. maar dan wil ik er geen vismeel in doen odmat iedereen daar al mee vist. wat zou ik dan kunnen gebruiken?
groeten
vorig jaar had ik een mixje met speculaas kruiden en kaneel erin. echter vond ik deze boilie niet heel erg actractief. daarom deed ik er wat aminol en wateroplosbaarvismeel in. vangsten gingen omhoog....
echter wil ik dit jaar ook een kruidenballetje maken. maar dan wil ik er geen vismeel in doen odmat iedereen daar al mee vist. wat zou ik dan kunnen gebruiken?
groeten
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Ja, maar tegen wonderingredienten als wateroplosbaar vismeel LT en aminol kunnen wat simpele kruiden ook niet op!
Nee, even serieus.
Als je kruiden wilt gebruiken en geen vismix wil kiezen kun je misschien de zoete kant op gaan. Naast je basis wat koekjesmeel erin en/of wat sweetner, melasse. Ook kun je wat vogelvoer gebruiken voor een grovere structuur. Van alles is mogelijk.
Heb weleens met vierkante boilies gevist met als mix ongeveer: griesmeel, soyabloem, tarwemeel, koekjesmeel, speculaaskruiden en zoetstof (vloeibaar). Ging prima!
Nee, even serieus.
Als je kruiden wilt gebruiken en geen vismix wil kiezen kun je misschien de zoete kant op gaan. Naast je basis wat koekjesmeel erin en/of wat sweetner, melasse. Ook kun je wat vogelvoer gebruiken voor een grovere structuur. Van alles is mogelijk.
Heb weleens met vierkante boilies gevist met als mix ongeveer: griesmeel, soyabloem, tarwemeel, koekjesmeel, speculaaskruiden en zoetstof (vloeibaar). Ging prima!
-
- Berichten: 553
- Lid geworden op: 03-01-2006 00:43
ja, maar kan je ook zulke aaswolken bereiken als met die vismelen... zodat t lekker actratief word?
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Geen idee. Ik weet niet wat die vismelen aan aaswolken teweegbrengen...
Een bal lokvoer brengt wel aaswolken die lekker attractief zijn.
Een bal lokvoer brengt wel aaswolken die lekker attractief zijn.
-
- Berichten: 553
- Lid geworden op: 03-01-2006 00:43
ik bedoel dat wanneer je een boilie in een glas water doet dat er dan veel miniscule deeltjes boilie door t water gaan zweven en er dingen uit de boilie lekken. waardoor de carper ze kan vinden...
groeten
groeten