Ik ben begonnen met het zelf draaien van boilies. Voor de eerste mix heb ik het volgende gebruikt:
400 gr maismeel
200 gr Tarwegriesmeel
250 Soyameel
150 gram hennep
Hier heb ik 10 eieren aan toegevoegd.
Na het uitharden van de boilies bleken ze niet erg hard te zijn geworden. Opzich kun je er prima met een naald doorheen steken en vallen ze niet uit elkaar. Als ik hardere boilies wil hebben, heeft iemand dan een advies gezien de mix die ik heb gebruikt?
Op advies heb ik in een volgende mix meer griesmeel gebruikt, aangezien dit de boilie iets harder kan maken.
300 gr Maismeel
300 gr Tarwegriesmeel
300 gr Soyameel
100 gr Hennep
aan deze mix heb ik ongeveer 12 eieren moeten toevoegen. Bij het draaien kwam ik tot ontdekking dat deze mix niet helemaal goed blijkt te plakken. Tijdens het maken van worsten ontstonden er al scheuren en tijdens het draaien van de boilies scheurden ze vaak uit elkaar of namen ze de meest rare vormen aan. Wie weet hoe ik mijn mix zo kan aanpassen dat deze goed rolbaar is?
Groeten Jos
Boilies harden niet goed uit en deeg rolt moeilijk
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Jos,
Maismeel met 100gr verminderen, en 100gr tarwebloem toevoegen. Pro-
beer dit eens...
groetjes Benny
Maismeel met 100gr verminderen, en 100gr tarwebloem toevoegen. Pro-
beer dit eens...
groetjes Benny
- Jos Klungers
- Berichten: 33
- Lid geworden op: 09-01-2006 22:31
Okay dankjewel, maar bedoel je dan de eerste of de tweede mix?
Jos
Jos
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Jos,
2de!
groetjes Benny
2de!
groetjes Benny
-
- Berichten: 62
- Lid geworden op: 14-02-2006 12:33
- Locatie: Zwevegem/ Belgie
5%eipoeder toevoegen ipv van soya. En 20ml olie/kgmix is ook belangrijk.
Daarnaast stel ik mij de vraag of uw produkten wel vers zijn? Zowel dat eerste als dat tweede voorstel moet normaal vlekkeloos draaien.
Goed mengen en kneden is ook een vereiste, maar dit zal wel niet nieuw zijn.
Daarnaast stel ik mij de vraag of uw produkten wel vers zijn? Zowel dat eerste als dat tweede voorstel moet normaal vlekkeloos draaien.
Goed mengen en kneden is ook een vereiste, maar dit zal wel niet nieuw zijn.
That's live!
-
- Berichten: 62
- Lid geworden op: 12-01-2005 22:44
- Locatie: Groningen
He Jos,
Dat wordt hard/snel draaien voor Frankrijk!!
Succes.
Gerard
Dat wordt hard/snel draaien voor Frankrijk!!
Succes.
Gerard
Wanneer ik pas echt gelukkig ben? Jagend met de pen!
- Thijs Tweebeeke
- Berichten: 216
- Lid geworden op: 01-08-2002 02:00
gebruik soyabloem ipv soyameel?
- mario niemann1
- Berichten: 263
- Lid geworden op: 26-02-2006 20:35
- Locatie: raalte
ik denk dat jullie het wel weten maar altijd eerst de eieren en daarna de mix is het veel makelijker om te voelen of het te nat is of te droog want ik heb liever iets te nat dan droog
- j van der beek
- Berichten: 2281
- Lid geworden op: 17-04-2005 12:52
klein beetje visolie toevoegen of casseine werkt ook erg goed om je bollen harder te maken!
succes ermee
succes ermee
i love france...
http://www.youtube.com/watch?v=mC6wEFZYbpM
http://www.youtube.com/watch?v=mC6wEFZYbpM