mais bewaren?
kan je mais na koken en weken ook buiten de vriezer bewaren?
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Dat kan wel, maar het zal gaan verzuren en verschimmelen op den duur. Ik kook particles altijd in grote aantallen en vries het gewoon in porties in. Nu het buiten wat kouder is zal het langer duren voor het bederft als je de mais buiten bewaard, maar logischerwijs gaat het toch op den duur stinken.
- Marco Mensing
- Berichten: 5504
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Idd in no time minder !
Mais uit een blikje is 's zomers na één dag ook al niet meer echt okselfris
Mais uit een blikje is 's zomers na één dag ook al niet meer echt okselfris
CarpeR Diem
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Klopt. Ook al is het nog niet zuur na 1 dag na opening, het ruikt toch anders dan als je een vers blik lostrekt. Ik gebruik het daarom ook niet graag op die manier. Dan maar een nieuw blikje. Of gelijk invriezen als je het niet gebruikt. Ik vind wel dat ingevroren blikmais niet goed stevig meer is om als haakaas te gebruiken. Korrels zijn niet zo fijn meer. Maar als ik een spodmix samenstel gaat er niet teveel mais in. Dus dan meestal een half blikje op een emmer spodvoer. De rest de vriezer in, dan maakt t ook niet zoveel uit.
- Marco Mensing
- Berichten: 5504
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Mais uit de vriezer als haakaas heb ik nog nooit geprobeerd, lijkt me idd dat het al snel een zacht snotje word.
Gebruiken als spodmix of los bijvoeren kan natuurlijk altijd wel.
Ach,
ik koop gewoon een tray met die middelmaat blikjes, trek er één open en maak 'm gewoon op !
Gebruiken als spodmix of los bijvoeren kan natuurlijk altijd wel.
Ach,
ik koop gewoon een tray met die middelmaat blikjes, trek er één open en maak 'm gewoon op !
CarpeR Diem
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Blikmaïs invriezen? open maken en gebruiken heb je over gewoon voeren.
Wat maakt het uit wie het dan opvreet, kost immers bijna niks.
Invriezen is duurder
Wat maakt het uit wie het dan opvreet, kost immers bijna niks.
Invriezen is duurder
Vissen is een hobby, geen religie!
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Voor mij niet
(Het zijn mijn ouders die de rekening krijgen) En ach ja, de diepvries staat toch al aan he...
(Het zijn mijn ouders die de rekening krijgen) En ach ja, de diepvries staat toch al aan he...
- Marco Mensing
- Berichten: 5504
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Tsja,
hier staan er twee vriezers
en de rekening ?, die krijg ik ook.
Mais voeren ?, gooi het idd het restant gewoon in de plomp, ook al ga ik er nooit meer vissen.
hier staan er twee vriezers
en de rekening ?, die krijg ik ook.
Mais voeren ?, gooi het idd het restant gewoon in de plomp, ook al ga ik er nooit meer vissen.
CarpeR Diem
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
"Luccen" met blikmais!
-
- Berichten: 219
- Lid geworden op: 06-12-2005 12:08
- Locatie: Oisterwijk
Persoonlijk kook ik mijn paticles altijd daags van te voren. Ik heb het idee dat dit gewoon beter werkt. Ik zeg niet dat dit regel is maar mijn ervaring hiermee is gewoon goed.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Luccen met blikmais?
grote karperboek van Rini Groothuis pagina 177...werd in 1977 al gedaan en mag het Luccen van mij betreft tot "Rinien" worden omgedoopt....
grote karperboek van Rini Groothuis pagina 177...werd in 1977 al gedaan en mag het Luccen van mij betreft tot "Rinien" worden omgedoopt....
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Ja Mitsz,het Luccen bestond al voordat Luc ermee begon.
Alleen hij heeft het een naam gegeven
Alleen hij heeft het een naam gegeven
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Stimmt Herr Jeurninck.........
- bjorn kolfschoten
- Berichten: 33
- Lid geworden op: 12-09-2005 08:37
probeer is een keer om je mais 24 uur te laten weken , dan een half uurtje koken , en daarna 2weken in het water laten weken
Als je de mais uit t water haalt , wel een wasknijper op je neus want het ruikt dan naar kots
Maar het vangt als een tierelier
(het is nogal zuur , dus voer er niet teveel van)
suc6
Als je de mais uit t water haalt , wel een wasknijper op je neus want het ruikt dan naar kots
Maar het vangt als een tierelier
(het is nogal zuur , dus voer er niet teveel van)
suc6
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
twee dagen is genoeg hoor. En dan invriezen in het kookvocht. Al die zure zooi......moet ik liters aardbeienflavour voor inkopen
- Marc Schrikkema
- Berichten: 3034
- Lid geworden op: 09-10-2004 16:43
- Locatie: Heerhugowaard
Rick Boerboom schreef:Klopt. Ook al is het nog niet zuur na 1 dag na opening, het ruikt toch anders dan als je een vers blik lostrekt. Ik gebruik het daarom ook niet graag op die manier. Dan maar een nieuw blikje. Of gelijk invriezen als je het niet gebruikt. Ik vind wel dat ingevroren blikmais niet goed stevig meer is om als haakaas te gebruiken. Korrels zijn niet zo fijn meer. Maar als ik een spodmix samenstel gaat er niet teveel mais in. Dus dan meestal een half blikje op een emmer spodvoer. De rest de vriezer in, dan maakt t ook niet zoveel uit.
De mais raakt doorweekt (wel handig als je weekt toch?) met vocht, lees water. Bevriezend water heeft de unieke eigenschap groter te worden dan de vloeibare versie waardoor je de structuur van je mais om zeep helpt. Hierdoor zal de mais een stuk minder stevig worden en waarschijnlijk minder geschikt zijn om als haakaas te gebruiken.
M.
Blauw helmen, zijn ook maar mensen ..... af en toe laten ze hun emotie spreken