Ik heb een vraagje:
wat doet cacaopoeder met je bolie voegt het kleur en/of geur toe?
ben benieuwd
en hoeveel voeg je toe op een kilo als je er wat van gebruik.
mvg Jaimy Dijkhuizen
Wat doet cacaopoeder met je mix?
- jaimy dijkhuizen
- Berichten: 299
- Lid geworden op: 21-02-2004 11:21
- Locatie: scheveningen
- Contacteer:
wat een weertje en wat een wijffies ineens. . . . .
-
- Berichten: 417
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Eindhoven
50 gram op een kilo, bruine mix op zeker.
-
- Berichten: 387
- Lid geworden op: 27-10-2004 17:19
- Locatie: borne
cacoapoeder is een flinke 'kleurstof', het is namelijk zo dat als je er 5 % van in je mix verwerkt deze flink donker zal worden van kleur als je de boilie eenmaal gedraaid hebt.
ik zou het percentage bij 5% houden, dat vind ik genoeg.
het is een best leuk ingredient, niet veel gebruikt, tenminste bij mij in de buurt, kan je je voordeel mee doen.
ook niet duur en de smaak is apart.
succes!
ik zou het percentage bij 5% houden, dat vind ik genoeg.
het is een best leuk ingredient, niet veel gebruikt, tenminste bij mij in de buurt, kan je je voordeel mee doen.
ook niet duur en de smaak is apart.
succes!
verscholen tussen het riet, niemand die mij ziet
- jaimy dijkhuizen
- Berichten: 299
- Lid geworden op: 21-02-2004 11:21
- Locatie: scheveningen
- Contacteer:
en wat gebruik je als stof om je bolie iets lichter van kleur te maken? buiten kleurstof dan?
mvg jaimy dijkhuizen
mvg jaimy dijkhuizen
wat een weertje en wat een wijffies ineens. . . . .
-
- Berichten: 417
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Eindhoven
jeroen postma. schreef:cacoapoeder is een flinke 'kleurstof', het is namelijk zo dat als je er 5 % van in je mix verwerkt deze flink donker zal worden van kleur als je de boilie eenmaal gedraaid hebt.
ik zou het percentage bij 5% houden, dat vind ik genoeg.
het is een best leuk ingredient, niet veel gebruikt, tenminste bij mij in de buurt, kan je je voordeel mee doen.
ook niet duur en de smaak is apart.
succes!
......en 5 % van 1000 gram is........????????
-
- Berichten: 38
- Lid geworden op: 26-11-2005 12:14
- Locatie: Woudenberg
Als je cacaopoeder gebruikt zal je een boilie volgens mij moeilijk lichter van kleur kunnen maken zonder kleurstof. Maar is het nodig om hem lichter van kleur te maken? Ik heb zelf 1,5 jaar met een combinatie van chocolademelkpoeder (van die zakken voor een automaat) en cacaopoeder gevist. Leuk mee gevangen.
gr. Mark
gr. Mark
- Kevinskie de Boer
- Berichten: 542
- Lid geworden op: 12-02-2005 17:34
naar mijn idee word ie alleen maar donkerder ( licht eraan wat voor een cacao je gebruikt en hoe die verwerkt is etc. )
Ga toch vissen, dan vang je nog eens wat
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Volgens Joris worden de karpers er blij van....... Hij kan het weten toch?
-
- Berichten: 117
- Lid geworden op: 16-02-2005 17:45
- Locatie: Hertsberge (B)
Even meegeven (voor wat het waard is) dat het voedingsvezelgehalte van cacaopoeder 34gram per 100gram eetbaar gedeelte is.
Kortweg, het 'schuift' niet zo lekker.
Dat de karper er een andere vertering dan de mens op na houdt, weten we allemaal, maar met dat hoog vezelgehalte in het achterhoofd zou ik er toch maar niet té veel van gebruiken! (5% lijkt me prima)
Dat het wateroplosbaar is, moge duidelijk zijn.
Proberen dus.
Filip.
Kortweg, het 'schuift' niet zo lekker.
Dat de karper er een andere vertering dan de mens op na houdt, weten we allemaal, maar met dat hoog vezelgehalte in het achterhoofd zou ik er toch maar niet té veel van gebruiken! (5% lijkt me prima)
Dat het wateroplosbaar is, moge duidelijk zijn.
Proberen dus.
Filip.