wit uitslaan van boilies
hallo. ik ben sinds kort aan het boiliedraaien begonnen, maar toen ik net een nieuwe lading in de vriezer deed, zag ik dat sommige boilies daarvoor iets wit waren uitgeslagen. altans een paar daarvan. |is dat normaal????
Gr Erik
Gr Erik
weet je wat het is.......`t is meer water dan vis.
-
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 05-01-2006 18:59
Hi
Ik denk dat het komt door uitdroging van de boillie is wel normaal
Ik denk dat het komt door uitdroging van de boillie is wel normaal
- Kevinskie de Boer
- Berichten: 542
- Lid geworden op: 12-02-2005 17:34
is gewoon uitdroging waarschijnlijk zijn de kanten die naar boven lagen wituitgeslagen... hierdoor is al het vocht eruitgezogen heb dit ook gehad..
Ga toch vissen, dan vang je nog eens wat
- Kevinskie de Boer
- Berichten: 542
- Lid geworden op: 12-02-2005 17:34
het heeft verder naar mijn idee geen invloed op vangsten....
Ga toch vissen, dan vang je nog eens wat
- Peter Ponsteen
- Berichten: 1632
- Lid geworden op: 08-05-2005 15:17
- Locatie: Nunspeet
Ik heb hier ook last van gehad, maar het heeft zeker gevolgen voor de vangsten!
Ik vroeg me dit ook af, dus ben ik gaan 'experimenteren'
een boilie (1 nachtje in de vriezer) in een glas water en na een uurtje of 2 was het glas bruin (kleur van boilie dus) en er zweefden allemaal voedseldeeldjes. Het water meurde na de boilies. Een tijdje later was het nog bruiner. Een nacht later was hij niet bruiner meer.
Toen een boilie die al een maandje in de vriezer lag, met een witte 'vlek' erop. DUs ook deze boilie in het water gedaan. Na 2 uur was het glas nauwelijks bruin. Na 4 uur was er iets uitgelekt. Na een nacht was het water wel aardig bruin maar het begon een beetje te schimmelen.
Dus boilies niet te lang in de vriezer!!
Ik vroeg me dit ook af, dus ben ik gaan 'experimenteren'
een boilie (1 nachtje in de vriezer) in een glas water en na een uurtje of 2 was het glas bruin (kleur van boilie dus) en er zweefden allemaal voedseldeeldjes. Het water meurde na de boilies. Een tijdje later was het nog bruiner. Een nacht later was hij niet bruiner meer.
Toen een boilie die al een maandje in de vriezer lag, met een witte 'vlek' erop. DUs ook deze boilie in het water gedaan. Na 2 uur was het glas nauwelijks bruin. Na 4 uur was er iets uitgelekt. Na een nacht was het water wel aardig bruin maar het begon een beetje te schimmelen.
Dus boilies niet te lang in de vriezer!!
''Een schone waterkant ligt voor het opruimen!''
- Kevinskie de Boer
- Berichten: 542
- Lid geworden op: 12-02-2005 17:34
daar heb ik niks van gemerkt maar goewd ervaringen verschillen..
Ga toch vissen, dan vang je nog eens wat
- Peter Ponsteen
- Berichten: 1632
- Lid geworden op: 08-05-2005 15:17
- Locatie: Nunspeet
Je moet men verhaaltje niet verkeerd begrijpen:
Je kan met de 'witte' boilies gewoon goed vangen. Alleen de uitlekking en dergelijke is behoorlijk minder geworden.
De kwaliteit gaat dus achteruit, maar je kan er best mee vangen hoor!
Je kan met de 'witte' boilies gewoon goed vangen. Alleen de uitlekking en dergelijke is behoorlijk minder geworden.
De kwaliteit gaat dus achteruit, maar je kan er best mee vangen hoor!
''Een schone waterkant ligt voor het opruimen!''
- Harnold Kikkert
- Berichten: 2174
- Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
- Locatie: Hoogeveen
Erik Romp schreef:hallo. ik ben sinds kort aan het boiliedraaien begonnen, maar toen ik net een nieuwe lading in de vriezer deed, zag ik dat sommige boilies daarvoor iets wit waren uitgeslagen. altans een paar daarvan. |is dat normaal????
Gr Erik
Wat is normaal? Erg subjectief? Maar ala ik zal een poging wagen...
Heb je een droge worst en laat je die te lang liggen komt er zout naar buiten en dat geeft een witte uitslag, (grapje)
Het kan best zijn dat een bepaalde meel wat klonterig was, en dat die niet goed uit elkaar is gevallen tijdens het mixen, en dat je die kleine bolletjes voor witte uitslag aanziet...
gr Harnold
Hallo,
Wit uitslaan = predigested = helemaal hot
De boilies hebben nog steeds vangkracht! U kunt er nog steeds goede resultaten mee boeken! Ga vissen en bewijs het uzelf!
Groet,
WB
Wit uitslaan = predigested = helemaal hot
De boilies hebben nog steeds vangkracht! U kunt er nog steeds goede resultaten mee boeken! Ga vissen en bewijs het uzelf!
Groet,
WB
- Kevinskie de Boer
- Berichten: 542
- Lid geworden op: 12-02-2005 17:34
en als je er niet als haakaas mee wilt vissen gebruik je ze gewoon als voer oid... als je dat ook niet ziet zitten voer je ze aan je vijvervissen ( als je een vijver hebt ) ik heb er gewoon mee gevangen met die halfwitte bollen...
Ga toch vissen, dan vang je nog eens wat
-
- Berichten: 115
- Lid geworden op: 15-08-2002 02:00
- Locatie: groningen
Volgens mij heet het vriesbrand , en is gewoon een vorm van indroging
Verder geen probleem .
Verder geen probleem .
carpbusters groningen
-
- Berichten: 553
- Lid geworden op: 03-01-2006 00:43
wat ik vaak doe als mijn bolie uit droogd is ze te soaken met bijvoorbeeld visolie o i d
als je dan net een beetje te veel erop doet dan krigj je echt een mooi geur spoor onder water!
als je dan net een beetje te veel erop doet dan krigj je echt een mooi geur spoor onder water!
-
- Berichten: 553
- Lid geworden op: 03-01-2006 00:43
waarom denk e dat ik t doe dan. terwijl de rest niks ving omdat iemand anders een goede voertacktiek had had ik er toch nog 4 gevangen. dusja!
- robert grootenboer
- Berichten: 622
- Lid geworden op: 11-10-2003 02:00
- Locatie: Willemstad
Erik,
stuur is een mailtje naar eddy sterckx met een toegevoegde foto van de uitslag en verteld hem welke ingredienten er allemaal indoet. Ik weet zeker dat hij u een goed antwoord kan geven en wat u er zelfs eventueel aan kan doen.
Ik maat van mij had hetzelfde probleem met zijn bolle en stuurde ook een mail naar eddy en vertelde hem wat er allemaal inzat. Eddy kon hem precies uitleggen wat en waardoor het kwam.
En ook eddy zei dat het niks uitmaakt en dat er nog heel goed mee gevist kan worden. Maar probeer het even en u weet het meteen.
mvg,
robert.
stuur is een mailtje naar eddy sterckx met een toegevoegde foto van de uitslag en verteld hem welke ingredienten er allemaal indoet. Ik weet zeker dat hij u een goed antwoord kan geven en wat u er zelfs eventueel aan kan doen.
Ik maat van mij had hetzelfde probleem met zijn bolle en stuurde ook een mail naar eddy en vertelde hem wat er allemaal inzat. Eddy kon hem precies uitleggen wat en waardoor het kwam.
En ook eddy zei dat het niks uitmaakt en dat er nog heel goed mee gevist kan worden. Maar probeer het even en u weet het meteen.
mvg,
robert.
Als julie me missen ben ik op het mooiste water van nederland aan het visse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dat witte laagje op je boillies heet ook wel.... DOORVETTEN...
Op dat moment moet je je boillies juist je vriezer in doen! Waarom, (naar mijn ervaring) zijn ze dan op hun top!!! Vangkracht, ruikbaarheid, uitlekken en al die dingen dat ze minder worden.... PURE onzin!!!! Je boillie is zo alleen maar beter!! Ik heb zelf 3 mixen, ik kook ze... laat ze 2 nachten drogen en hij begint lichtelijk wit aan te slaan! Zolang het alleen wit is is er niks aan de hand! want het is een dun zacht laagje die je zo kan wegvegen en in het wat er dus ook zo af is en je weer je "normale" boillie hebt. Maak je hier dus geen zorgen om...
MAAR... laat ze op het moment dat je ziet dat ze wit gaan uitslaan niet te lang meer liggen en stop ze meteen in de vriezer!!! Want anders kan de schimmel er wel heeeeeel snel inslaan!!!
Op dat moment moet je je boillies juist je vriezer in doen! Waarom, (naar mijn ervaring) zijn ze dan op hun top!!! Vangkracht, ruikbaarheid, uitlekken en al die dingen dat ze minder worden.... PURE onzin!!!! Je boillie is zo alleen maar beter!! Ik heb zelf 3 mixen, ik kook ze... laat ze 2 nachten drogen en hij begint lichtelijk wit aan te slaan! Zolang het alleen wit is is er niks aan de hand! want het is een dun zacht laagje die je zo kan wegvegen en in het wat er dus ook zo af is en je weer je "normale" boillie hebt. Maak je hier dus geen zorgen om...
MAAR... laat ze op het moment dat je ziet dat ze wit gaan uitslaan niet te lang meer liggen en stop ze meteen in de vriezer!!! Want anders kan de schimmel er wel heeeeeel snel inslaan!!!
-
- Berichten: 130
- Lid geworden op: 17-12-2004 21:59
- Locatie: turnhout
wat een onzin janwillem
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Jan Willem,
Wat doe je dan als je een meerdaagse sessie gaat vissen?
Dan heb je geen vriezer bij de hand en moeten je bollen minimaal een week houdbaar zijn...
Wat doe je dan als je een meerdaagse sessie gaat vissen?
Dan heb je geen vriezer bij de hand en moeten je bollen minimaal een week houdbaar zijn...
-
- Berichten: 219
- Lid geworden op: 06-12-2005 12:08
- Locatie: Oisterwijk
Jan Willem,
In mijn optiek zit je er volledig naast. Wat jij bedoelt met wit uislaan is denk ik het uitdrogen van je boilie waardoor de kleur wat afneemt.
Als het gaat om een zacht wit laagje mik ik in ieder geval de hele zooi in de container. Dat is dan toch echt schimmel.
In mijn optiek zit je er volledig naast. Wat jij bedoelt met wit uislaan is denk ik het uitdrogen van je boilie waardoor de kleur wat afneemt.
Als het gaat om een zacht wit laagje mik ik in ieder geval de hele zooi in de container. Dat is dan toch echt schimmel.
-
- Berichten: 115
- Lid geworden op: 15-08-2002 02:00
- Locatie: groningen
ja Patrick hier moet ik je gelijk geven .
Dat witte laagje is toch echt iets anders dan wat er met deze topic bedoelt wordt.
Dat witte laagje is toch echt iets anders dan wat er met deze topic bedoelt wordt.
carpbusters groningen
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
maar het vangt wel en nog beter ook. Ik mik dus nix weg.
Daan, Patrick en Richard...
Misschien dat jullie gelijk hebben... ik vertel alleen me eigen ervaring ermee!!! Bij mij is het totaal GEEN schimmel! Want ze blijven bij mij vaak nog een week houdbaar buiten de vriezer om!!
Patrick, misschien dat je toch gelijk hebt dat het uitdroging is... ME boillie verkleurd heeeeeel lichtelijk maar schimmel is het nog lang niet bij mij!
Klaas...
Vangen doet het inderdaad... althans, mij heeft het nog nooit (bijna nooit) in de steek gelaten en misschien dat ik op sommige momenten door dat wel beter heb gevangen...
Smaken verschillen... Klein schimmellaagje op je boillie kan dat zoveel kwaad? Is dat zo schadelijk? Worden de vangsten minder... Misschien een idee om verder op door te gaan wat iedereen ervan vind. nav deze topic....
Misschien dat jullie gelijk hebben... ik vertel alleen me eigen ervaring ermee!!! Bij mij is het totaal GEEN schimmel! Want ze blijven bij mij vaak nog een week houdbaar buiten de vriezer om!!
Patrick, misschien dat je toch gelijk hebt dat het uitdroging is... ME boillie verkleurd heeeeeel lichtelijk maar schimmel is het nog lang niet bij mij!
Klaas...
Vangen doet het inderdaad... althans, mij heeft het nog nooit (bijna nooit) in de steek gelaten en misschien dat ik op sommige momenten door dat wel beter heb gevangen...
Smaken verschillen... Klein schimmellaagje op je boillie kan dat zoveel kwaad? Is dat zo schadelijk? Worden de vangsten minder... Misschien een idee om verder op door te gaan wat iedereen ervan vind. nav deze topic....
-
- Berichten: 115
- Lid geworden op: 15-08-2002 02:00
- Locatie: groningen
om er dan maar ff op door te gaan .
ja misschien vangen ze beter met een schimmellaagje
maar ik betwijfel het of het op de lange duur goed is voor de karper.
maar dat weet ik niet wegens te weinig kennis wat d at betreft.
het heeft mijn voorkeur in iedergeval niet .
mvg Richard
ja misschien vangen ze beter met een schimmellaagje
maar ik betwijfel het of het op de lange duur goed is voor de karper.
maar dat weet ik niet wegens te weinig kennis wat d at betreft.
het heeft mijn voorkeur in iedergeval niet .
mvg Richard
carpbusters groningen