ALS ik een flavour gebruik uit de hengelsportzaak... En ik denk dat je die bedoelt. Die kleine potjes met grote prijskaartjers erop uit de karperrekken in de viswinkel. Dan is het een flavour waarvan ik echt denk dat het meerwaarde heeft voor de smaak van de boilie. Ik vind het belangrijk om ook vloeibare attractors in het aas te hebben dus om die reden gebruik ik wel flavours of olien in de boilie. Maar dat zijn dus niet altijd voor de visserij gemaakte flavours. Zaken als magi, ranjasiroop, honingsiroop (bakkerij) zijn voor mij ook flavours.
Een goede flavour is geen namaak. Dus niet een potje rommel waar scopex op staat alleen omdat het naar scopex ruikt. Aftershave gooi je ook niet in je boillies. Maar dus een goede flavour die ergens naar smaakt. Cipro heeft bijvoorbeeld een aantal leuke. Verder heb ik er niet veel kijk op. Nash, Mainline zullen ook wel goede spulletjes hebben. Het succes van een flavour staat of valt ook met de mate waarin het zich kan verspreiden in het water, dus uitlekken uit de boilie.
Ik kijk wat ik in het kruidenrek heb staan en maak daar een bal van.
okee, werkt de ene keer beter dan de andere maar heeft al leuke dingen opgeleverd. Fish/peperkoek, Kipkruiden.
Heeft en smaak en ruiken allebei erg goed.
ik gebruik meestal ook spulle uit de keuken van ons thuis.
zoals shoarmakruiden en zo magi ook en zout en peper enz.
k ken wel de hele keuken opnoemen mar daar komen we nie ver mee
Luuk ligt naar de omstandigheden. Voeren of instant. Ik vis vaak met een sterk gekruide bal ( zoals de rest van het forum ).
Vis ik instant of wil ik mijn aas wat meegeven heb ik goeie ervaringen met Nash Red Liver, Amino concentrate en liver extract. Naar die flavours wil ik s'winters wel terug stappen.
Voer ik veel dan hoeft er van mij geen flavour bij beetje onzinnig hoogstends een aminodip...
Daaf, wat is een flinke scheut bij jou als het gaat om maggi. Ik wil ook eens maggi gaan gebruiken in de boilie. Er zijn wat topics over geweest, maar echt een richtlijn wat betreft hoeveelheden kon ik er niet uit halen. Dus hoeveel gebruik jij ervan?
Laat ik voorop stellen dat ik niet heilig in flavours geloof, maar de volgen-
de flavours hadden mijn inziens een positief effect:
- Scopex van Rod Hutchinson.
- Chocolate malt van Rod Hutchinson.
- Milky cream van UCP.
- Pistasch van UCP.
- Chocolate van UCP.
- Tuttie fruttie van Ritchworth of Nash.
- Strawberry cream van Ritchworth.
- Pineapple van Mainline.
- Banana & Pear van Mainline.
- Caramel toffee van Passion Carp.
- Vanilie van Passion Carp.
Dit wat flavours betreft! Ben je nog benieuwd naar andere additieven zo-
als b.v. sweetners, pb me dan!
Kijk ook eens bij groothandels zoals b.v. de Hanos! Vaak goedkoper
smaakmakers, b.v. milkshake siroop enz. enz.