hallo, onlangs heb ik een voerstek gemaakt met onder andere mais.
ik weet dat je mais eerst moet koken als je het wilt voeren maar ik
heb gehoord van iemand dat je ze niet hoeft te koken als je ze net
hebt geplukt omdat ze dan niet uitzetten .kan iemand hier een antwoord op geven? voor de zekerheid had ik het toch maar gekookt
gr, dennis van selst
mais koken?
- dennis van selst
- Berichten: 227
- Lid geworden op: 15-10-2005 19:38
- Locatie: veldhoven
nie lulle maor bewaarzakke vulleh
-
- Berichten: 317
- Lid geworden op: 10-01-2004 17:24
altijd koken...
goed aan gedaan om toch maar te koken.
mvg
goed aan gedaan om toch maar te koken.
mvg
-
- Berichten: 112
- Lid geworden op: 30-01-2004 19:17
- Locatie: Didam
- Contacteer:
Mais zet altijd uit in het water het neemt altijd wel wat water in zich op
goed bezig dat je toch ff die mais gekookt heb.
mvg
michael
goed bezig dat je toch ff die mais gekookt heb.
mvg
michael
laat je swingers maar swingen )
- jordyopthof
- Berichten: 1606
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Zuid-Holland
Dennis,
Als jij je mais bijvoorbeeld nog even 48 uur of langer weekt (hoe harder het stinkt....)
Dan is er eigenlijk ook niets aan de hand.
Bijzaak van koken is dat je het sneller kunt gebruiken, en door het koken een bepaalde stof vrij kookt waardoor de mais attractiever wordt.
Weleens zover gekookt dat ze plakkerig worden en open springen...........
Als jij je mais bijvoorbeeld nog even 48 uur of langer weekt (hoe harder het stinkt....)
Dan is er eigenlijk ook niets aan de hand.
Bijzaak van koken is dat je het sneller kunt gebruiken, en door het koken een bepaalde stof vrij kookt waardoor de mais attractiever wordt.
Weleens zover gekookt dat ze plakkerig worden en open springen...........
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Lezen blijft lastig, pas geplukt staat er mijne heren.
Pas geplukt wil zeggen niet gedroogd.
Koken is in feite een must, bij verschillende temperaturen worden de koolhydraten en zetmelen omgezet in diverse suikers die de attractiviteit van partikels dus ook maïs verhogen.
Dat is de belangrijkste reden voor een visser, je aas attractiever maken en het is ook nog eens beter voor de vertering.
Dus op zeker geen bijzaak.
Pas geplukt wil zeggen niet gedroogd.
Koken is in feite een must, bij verschillende temperaturen worden de koolhydraten en zetmelen omgezet in diverse suikers die de attractiviteit van partikels dus ook maïs verhogen.
Dat is de belangrijkste reden voor een visser, je aas attractiever maken en het is ook nog eens beter voor de vertering.
Dus op zeker geen bijzaak.
Vissen is een hobby, geen religie!