Wie o wie kan me helpen? Ik ben op zoek naar een fruit flavour die met name de koudere maanden goed uitlekt. Hij moet in de smaak ananas, banaan of perzik zijn. Welke flavours hebben jullie goede ervaringen mee, en voor mij nog belangrijker, waarom vinden jullie het een goede flavour?
Is een flavour op synthetische basis of een flavour op oliebasis nou beter? en welke lekt beter uit?
Ik heb in meerdere hengelsportzaken gekeken, maar ik zie eigenlijk door de bomen het bos niet meer...
En als je 2 flavours door elkaar gebruikt, is het dan mogelijk dat ze elkaar opheffen, of elkaar juist versterken? Of werken ze als 2 aparte geuren naast elkaar?
Ik ben erg benieuwd naar de reacties...
Stefan Gooijert
flavour
-
- Berichten: 317
- Lid geworden op: 10-01-2004 17:24
kijk maar eens bij de flavours van cipro, allemaal op alcohol basis, ideaal voor de winter.
ga je zeker je ding vinden.
butter caramel was altijd mijn favoriet.....
mvg
ga je zeker je ding vinden.
butter caramel was altijd mijn favoriet.....
mvg
- Jeroen Hof op't
- Berichten: 1346
- Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
- Locatie: Zuid-Holland
- Contacteer:
Laat ik je een geheimpje verklappen, bijna niemand gebruikt het ( nu dus wel maar ja )
Flavour samenvoeging:
Maisolie
Amandel olie
Suiker
of
Maisolie
Trassi (surinaams garnaal )
Gebruikmakende van een kant en klare boilie, gebruik een kilo boilies en vries deze gedipt in en voila. Ik had er laatst 20 runs op in twee maal vissen. Overtuigd!!
Flavour samenvoeging:
Maisolie
Amandel olie
Suiker
of
Maisolie
Trassi (surinaams garnaal )
Gebruikmakende van een kant en klare boilie, gebruik een kilo boilies en vries deze gedipt in en voila. Ik had er laatst 20 runs op in twee maal vissen. Overtuigd!!
BORN TO FISH, FORCED TO WORK
- Koos Snijders
- Berichten: 172
- Lid geworden op: 07-01-2005 16:06
Cipro .. Pistache .. buitengemeen effectief .. reeds !
Groeten van Koos
Groeten van Koos
- Stefan Gooijert
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 03-01-2005 11:07
Bedankt voor de snelle reacties.
Ik heb al vaker gehoord dat pistache een van de betere smaken voor de winter is. Daarbij komt dat deze vrij zoete van smaak is (voor mij ook een vereiste).
Heeft er nog iemand antwoorden op mijn andere vragen?
Vind deze persoonlijk belangrijker om te weten (ben niet nieuwsgierig ofzo )
Dennis, waarom is een flavour op alcohol basis beter in de winter? Ik ga ervan uit dat hij beter uitlekt, maar ik wil juist weten WAAROM een flavour op alcohol basis beter uitlekt. Elk resultaat heeft een oorzaak heb ik eens gehoord...
Jeroen, Het lijkt me een goedkope oplossing. Heb zelf wel wat aangemonsterd met een combinatie van visolie en een vrij sterke vruchtensiroop uit de toko. Combi hiervan was ook perfect. Vrij zoete geur met een fish smaak. Na een nacht in een glas water smaakte het water naar de siroop, maar het rook naar de visolie. Smaak van de boilie was wel hetzelfde gebleven...
Stefan Gooijert
Ik heb al vaker gehoord dat pistache een van de betere smaken voor de winter is. Daarbij komt dat deze vrij zoete van smaak is (voor mij ook een vereiste).
Heeft er nog iemand antwoorden op mijn andere vragen?
Vind deze persoonlijk belangrijker om te weten (ben niet nieuwsgierig ofzo )
Dennis, waarom is een flavour op alcohol basis beter in de winter? Ik ga ervan uit dat hij beter uitlekt, maar ik wil juist weten WAAROM een flavour op alcohol basis beter uitlekt. Elk resultaat heeft een oorzaak heb ik eens gehoord...
Jeroen, Het lijkt me een goedkope oplossing. Heb zelf wel wat aangemonsterd met een combinatie van visolie en een vrij sterke vruchtensiroop uit de toko. Combi hiervan was ook perfect. Vrij zoete geur met een fish smaak. Na een nacht in een glas water smaakte het water naar de siroop, maar het rook naar de visolie. Smaak van de boilie was wel hetzelfde gebleven...
Stefan Gooijert
-
- Berichten: 317
- Lid geworden op: 10-01-2004 17:24
alcohol vervliegt veel sneller dan vb olie.
Zeker bij lagere watertemp. komt alcohol veel sneller uit de boilie dan olie.
wrm alcohol sneller vervliegt weet ik ook niet, ben geen chemicus.
mvg
Zeker bij lagere watertemp. komt alcohol veel sneller uit de boilie dan olie.
wrm alcohol sneller vervliegt weet ik ook niet, ben geen chemicus.
mvg
-
- Berichten: 7
- Lid geworden op: 28-05-2004 20:00
green zing van extreem fishing baits
is een echte winter flavour
is een echte winter flavour
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
doordat de bindingen tussen de elementen
makkelijker te breken zijn
DENK IK
makkelijker te breken zijn
DENK IK
-
- Berichten: 108
- Lid geworden op: 10-01-2005 15:24
- Locatie: alblasserdam
- Contacteer:
hoi jeroen, ik heb zelf ook al wel eens gevist met iets dergelijks. In welke verhouding gebruik jij het?Is het ook niet zo dat de olie te langzaam oplost voor in de wintermaanden? Alcohol vind ik vaak te snel oplossen. Er zijn tegenwoordig ook flavours die er tussenin zitten. Heeft iemand hier ervaring mee? en wat zijn in het algemeen de ervaringen met aminodips? ik betwijfel namelijk of dit nou wel echt een extra waarde geeft. groet matthijs
- Ruud Rustenburg
- Berichten: 335
- Lid geworden op: 01-09-2005 10:52
- Locatie: oudenbosch
ik laat mn tutti frutti boilie altijd goed in de tutti frutti dip hangen voordat ik uitvaar werkt perfect..
of een 22mm fishpellet doet ook wonderen
succes
of een 22mm fishpellet doet ook wonderen
succes
Carphunting!!! Just My Way Of Life!!!
Je kan flavouren wat je wilt maar het beste is om je bollie zelf niet al te compact te maken zodat de flavour goed kan uitlekken anders heb je er nog erg weinig aan,vooral in de winter als het water maar 4 a 5 graden is.
green zing.
pineappel.
pistace.
allemaal goede flavours voor de winter maar je moet naar de basis kijken houd er rekening mee dat als je de bollie,s kookt en je gebruikt flavours op alcohol basis dat deze zeer snel uit de bollie kookt vooral bij het gebruik van wat grovere meelsoorten na flavouren dus.
mvg peter.
green zing.
pineappel.
pistace.
allemaal goede flavours voor de winter maar je moet naar de basis kijken houd er rekening mee dat als je de bollie,s kookt en je gebruikt flavours op alcohol basis dat deze zeer snel uit de bollie kookt vooral bij het gebruik van wat grovere meelsoorten na flavouren dus.
mvg peter.
-
- Berichten: 516
- Lid geworden op: 29-09-2005 12:22
- Locatie: almere
Wel eens gedacht aan geen flavour??
De karper ruikt het toch wel op een behoorlijke afstand en een geen sterk ruikende ,smakende boilie kan erg dressuur brekend werken.
greatingzzzz
De karper ruikt het toch wel op een behoorlijke afstand en een geen sterk ruikende ,smakende boilie kan erg dressuur brekend werken.
greatingzzzz