tijgernoten
-
- Berichten: 7
- Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
- Locatie: delft
hoe lang kan je ze laten weken maximaal,als ze gaan slijmen is dat goed of niet ??kan iemand me iets vertellen .bvd Dennis
- Mark Noorman
- Berichten: 1922
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
- Locatie: Zeist
Dennis,
Je kunt ze na het koken gerust enkele dagen tot een week laten staan. Het slijmen duidt erop dat ze aan het gisten zijn. Dat hierbij suikers vrijkomen kun je goed ruiken aan het slijm.
Groeten,
Mark
Je kunt ze na het koken gerust enkele dagen tot een week laten staan. Het slijmen duidt erop dat ze aan het gisten zijn. Dat hierbij suikers vrijkomen kun je goed ruiken aan het slijm.
Groeten,
Mark
-
- Berichten: 415
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Week de tijgernoten ongeveer een 48 uur,dat is lang genoeg. Het slijmen is inderdaad doodnormaal, en ontstaat dan een of andere smurrie die op het water drijft.
gr lode
gr lode
Karpers vangen die je met http://www.borntofish.be
Word het slijm wit dam wassen mer vers water en gewoon mee vissen, levert soms nog meer op ook.
Groeten Pieter
Groeten Pieter
-
- Berichten: 7
- Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
- Locatie: delft
ik ga ze 2 a 3 maanden in het water laten staan ,na het gisten gaat het toch rotten of niet??en hoe meer slijm er aan hangt hoe beter toch??iemand ervaring mee laat het me weten .groeten
- Henk Jan Borghuis
- Berichten: 77
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Groningen
- Contacteer:
Op 15-01-2002 21:07, schreef Pieter de Jongh:
Word het slijm wit dam wassen mer vers water en gewoon mee vissen, levert soms nog meer op ook.
Groeten Pieter
Euh, lijkt me toch niet zo'n strak plan. Als je tijgernoten hebt met slijm erop heb je een beter aas dan tijgernoten zonder.
Echt waar, het voert makkelijker, alles plakt namelijk aan elkaar.
Volgens mij is die slijmlaag een echte lokker, beter dan de 'gewone' tijgernoot.
Misschien moet je het dus eens met slijm proberen en het er niet afwassen. Als je de tijgers trouwens gewoon bewaart krijg je volgens mij niet zo snel een slijmlaag.
In een luchtdicht afgesloten emmer en dan in de zon zetten. Binnen 1 dag staat het slijm erop.
- Eus Molewijk
- Berichten: 2418
- Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
- Contacteer:
2a3 maanden??? Dan lopen ze je emmer uit.
Wat is hiervan het voordeel?
Heb zelf de beste ervaring met verse tijgers die ik minimaal 24 uur laat weken en een half uur laat koken.
Met slijmerige noten heb ik ook vis gevangen maar niet meer als met verse.
Doordat engelse karpervissers ooit beweerd hebben dat slijmerige noten beter zouden zijn dan verse heeft iedereen dit blind aangenomen maar mijn ervaring is het niet.
Ook tijgernoten die ingevroren waren geweest vingen naar mijn idee minder dan verse en slechte ervaringen heb ik met noten die zuur gingen ruiken.
Hoe je het ook wilt gaan doen, gebruik ze NOOIT ongekookt!!!
Groetje, Eus.
Wat is hiervan het voordeel?
Heb zelf de beste ervaring met verse tijgers die ik minimaal 24 uur laat weken en een half uur laat koken.
Met slijmerige noten heb ik ook vis gevangen maar niet meer als met verse.
Doordat engelse karpervissers ooit beweerd hebben dat slijmerige noten beter zouden zijn dan verse heeft iedereen dit blind aangenomen maar mijn ervaring is het niet.
Ook tijgernoten die ingevroren waren geweest vingen naar mijn idee minder dan verse en slechte ervaringen heb ik met noten die zuur gingen ruiken.
Hoe je het ook wilt gaan doen, gebruik ze NOOIT ongekookt!!!
Groetje, Eus.
- Eus Molewijk
- Berichten: 2418
- Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
- Contacteer:
Ja een tijdje ertussenuit geweest maar nieuwe pc dus maar weer opnieuw aangemeld bij het carpboard. Wist niet dat jij ook veel met tijgers vistte. Wereldaas he?
Gebruik het 75% van de tijd dat ik vis, super!
Hoe is't?
Gebruik het 75% van de tijd dat ik vis, super!
Hoe is't?
-
- Berichten: 175
- Lid geworden op: 22-01-2003 01:00
- Locatie: belgië/limburg/zonhoven/hoekstraat 12
volgens mij is het beste dat je de tijgers 2 tot 3 dagen laat weken
dan met het weekwater koken ongeveer een half uur
en dan nog een drie dagen laten staan
mvg tim
dan met het weekwater koken ongeveer een half uur
en dan nog een drie dagen laten staan
mvg tim
-
- Berichten: 28
- Lid geworden op: 20-10-2002 02:00
- Locatie: sassenheim
ik week ze altijd 24 uur of ook wel wat langer soms. daarna een half uur koken.
wat is het voordeel dan van zoooooo lang weken?
je kan ze wel beter te lang weken dan te kort anders gaan ze in de buik van de karper uitzetten en dan is het voor hem/haar afgelopen....
greetz
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: joachim stelmaster op 2003-02-03 20:54 ]</font>
wat is het voordeel dan van zoooooo lang weken?
je kan ze wel beter te lang weken dan te kort anders gaan ze in de buik van de karper uitzetten en dan is het voor hem/haar afgelopen....
greetz
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: joachim stelmaster op 2003-02-03 20:54 ]</font>
- Rob van Burik
- Berichten: 158
- Lid geworden op: 22-07-2002 02:00
Wat is het voordeel van zolang weken?
Wat is het voordeel van Tijgernoten?
Noem nou eens 1 goede reden om tijgernoten te verkiezen boven bijvoorbeeld kikkererwten!!
Omdat in Engeland ooit eens 1 iemand gezegd heeft dat je er goed vis mee vangt vist iedereen ermee, en waarom? ze zijn allejesus duur je moet ze lang laten weken je moet ze lang koken, noem het allemaal maar op!!
Nee geef mij maar gewoon de kikkererwt of nog beter mijn favoriete particle de Maple, zoals ik al zei ik weet geen reden waarom ik de tijgernoot boven de kikkererwt of de maple zou verkiezen, de karper vind ze lekkerder???, dat vinnik de grootste onzin, maar probeer me maar te overtuigen mocht je daar behoefte aan hebben!!!
Wat is het voordeel van Tijgernoten?
Noem nou eens 1 goede reden om tijgernoten te verkiezen boven bijvoorbeeld kikkererwten!!
Omdat in Engeland ooit eens 1 iemand gezegd heeft dat je er goed vis mee vangt vist iedereen ermee, en waarom? ze zijn allejesus duur je moet ze lang laten weken je moet ze lang koken, noem het allemaal maar op!!
Nee geef mij maar gewoon de kikkererwt of nog beter mijn favoriete particle de Maple, zoals ik al zei ik weet geen reden waarom ik de tijgernoot boven de kikkererwt of de maple zou verkiezen, de karper vind ze lekkerder???, dat vinnik de grootste onzin, maar probeer me maar te overtuigen mocht je daar behoefte aan hebben!!!
Rob van Burik schreef:
Wat is het voordeel van Tijgernoten?
Wat ik beter vind van tijgers is dat ik er geen brasems op pak en de hardheid van het aas.
Seizoen 2008:
Doelstelling:
Geen grote karpers vangen maar Veel mooie karpers vangen.
Actief /passief verhouding 70%/30%
Doelstelling:
Geen grote karpers vangen maar Veel mooie karpers vangen.
Actief /passief verhouding 70%/30%
- dayo steenkist
- Berichten: 1523
- Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
- Locatie: haarlem
pak je wel maar weinig
- Rinus Schuurman
- Berichten: 695
- Lid geworden op: 26-08-2006 14:50
- Locatie: Lelijkstad
- Contacteer:
lol....en zo leeft een topic van 4 jaar oud weer
Van al degenen die niets te zeggen hebben zijn de meest aangenamen zij die zwijgen.
http://www.icarp.nl
http://www.icarp.nl
- tino beunk
- Berichten: 2626
- Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
- Locatie: Duiven
Leuk man ! Ik laat mijn tijgers altijd een dag weken en dan kook ik ze ongeveer 30 minuutjes. Met de tijgers heb ik erg veel vis gevangen. Zowel met net gekookte tijgers en met tijgers die al langer dan 2 weken aan het gisten waren.
Tijdens het weken van de tijgers kan je er ook een aantal scheppen suiker bij doen. Voor de rest werken gebroken tijgernoten ook erg goed!
Tijdens het weken van de tijgers kan je er ook een aantal scheppen suiker bij doen. Voor de rest werken gebroken tijgernoten ook erg goed!
~~Dreams can be true.~~
-
- Berichten: 278
- Lid geworden op: 02-08-2006 18:29
Zo heb ik pas ook mijn tijgernoten geweekt en gekookt.
En heb ik WEL de zoekfunctie gebruikt, en toen het board nog helemaal niet zo oud was werden er ook vragen over tijgers gesteld, en na een paar topic's zei men ook al: gebruik de zoekfunctie.
In de loop der jaren zijn er al 10tallen topics geopend over tijgers.
Ik denk dat er nou genoeg informatie over te vinden is, in ieder geval, wat ik moest weten over het koken, de slijmlaag en het weken van de tijgers (met evt attractors) ben ik te weten gekomen.
Met zoekfuntie-gebruikende groet
En heb ik WEL de zoekfunctie gebruikt, en toen het board nog helemaal niet zo oud was werden er ook vragen over tijgers gesteld, en na een paar topic's zei men ook al: gebruik de zoekfunctie.
In de loop der jaren zijn er al 10tallen topics geopend over tijgers.
Ik denk dat er nou genoeg informatie over te vinden is, in ieder geval, wat ik moest weten over het koken, de slijmlaag en het weken van de tijgers (met evt attractors) ben ik te weten gekomen.
Met zoekfuntie-gebruikende groet
- Jeroen Hof op't
- Berichten: 1346
- Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
- Locatie: Zuid-Holland
- Contacteer:
Een aantal methoden:
Koelbox methode
Voor snel en makkelijk gebruik. Week de tijgers één dag en stop ze daarna in een koelbox, kook je water en gooi dit over de tijgers heen tot ze flink onder water staan. Laat ze nu nog twee dagen onder druk staan en voilá klaar zonder te koken. (een goede koelbox kan je water tot 20 uur warm houden)
Dikke slijmlaag methode
Laat de tijgers twee dagen weken en daarna een half uur tot driekwartier de kook erover. Laat ze vervolgens nog drie tot vijf dagen staan, nu heb je een dikke slijmlaag erover heen.
Suikertijgers
Laat de tijgers twee dagen weken, voeg er 500 gram bruine suiker bij. Wanneer dit voltooid is een half uur tot driekwartier de kook erover. Laat ze vervolgens nog twee dagen staan.
Hoog vangrijk gehalte
Wanneer je de tijgers klaar hebt meng deze dan met een flinke hoeveelheid hennep, de hennep week je en kook je in KOKOS melk.
Koelbox methode
Voor snel en makkelijk gebruik. Week de tijgers één dag en stop ze daarna in een koelbox, kook je water en gooi dit over de tijgers heen tot ze flink onder water staan. Laat ze nu nog twee dagen onder druk staan en voilá klaar zonder te koken. (een goede koelbox kan je water tot 20 uur warm houden)
Dikke slijmlaag methode
Laat de tijgers twee dagen weken en daarna een half uur tot driekwartier de kook erover. Laat ze vervolgens nog drie tot vijf dagen staan, nu heb je een dikke slijmlaag erover heen.
Suikertijgers
Laat de tijgers twee dagen weken, voeg er 500 gram bruine suiker bij. Wanneer dit voltooid is een half uur tot driekwartier de kook erover. Laat ze vervolgens nog twee dagen staan.
Hoog vangrijk gehalte
Wanneer je de tijgers klaar hebt meng deze dan met een flinke hoeveelheid hennep, de hennep week je en kook je in KOKOS melk.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK
- erwin snaaijer
- Berichten: 186
- Lid geworden op: 09-03-2007 16:24
- Locatie: hellevoetsluis
hebben jullie wel is met zwarte tijgernoten gevist die grote vind ik zelf beter dan de normale,maar die week ik niet ik doe ze in een pan met water en breng ze aan de kook doe er dan pas suiker en een beetje melasse bij voordeel hiervan is dat de tijgers gelijk het suiker opnemen .laat ze dan zoon 30 min koken en zet ze dan afgesloten weg
2 dagen derna hopa vissen ermee .
2 dagen derna hopa vissen ermee .
- Niek da Bont
- Berichten: 456
- Lid geworden op: 28-11-2005 10:32
- Locatie: Uden
2 a 3 maanden bewaren.
Dan vis je denk ik met Tijgersnot ipv Tijgernoot.
Wel regelmatig (2x) per week water verversen.
Jeroen, wat kost eigenlijk 25 kilo hennep?
Gr niek
Dan vis je denk ik met Tijgersnot ipv Tijgernoot.
Wel regelmatig (2x) per week water verversen.
Jeroen, wat kost eigenlijk 25 kilo hennep?
Gr niek
- Hans Brinkel
- Berichten: 5271
- Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
Jeroen Hof op't schreef:Een aantal methoden:
Koelbox methode
Voor snel en makkelijk gebruik. Week de tijgers één dag en stop ze daarna in een koelbox, kook je water en gooi dit over de tijgers heen tot ze flink onder water staan. Laat ze nu nog twee dagen onder druk staan en voilá klaar zonder te koken. (een goede koelbox kan je water tot 20 uur warm houden)
.
Jeroen, niet om het een of ander, maar ik heb bij bovenstaande methode zo mijn twijfels aan de haalbaarheid.
Wat nou als iemand jou tip overneemt en een minder goede koelbox heeft...
M.a.w , waar aan moet een goede koelbox in jou ogen aan voldoen?
- dayo steenkist
- Berichten: 1523
- Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
- Locatie: haarlem
bij mij slijmen ze nooit na een paar dagen
mischien omdat ik geen deksle op me pan doe???
ik week kook en laat ze daarnaa ook zonder deksel doen jullei eht anders
mischien omdat ik geen deksle op me pan doe???
ik week kook en laat ze daarnaa ook zonder deksel doen jullei eht anders
- Jeroen Hof op't
- Berichten: 1346
- Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
- Locatie: Zuid-Holland
- Contacteer:
Hans,
Een goede koelbox is gewoon te koop bij de blokker, bij mij werkt dit perfect, een goede koelbox moet maximaal 20 uur het water blijven verwarmen, daarna nieuw warm water erbij doen!!. Dus even ter verbetering (koop een goede koelbox).
Niek,
25 kilo hennep koop ik voor 15euro, doorgaans ligt de prijs rond de 1,20€ de kilo.
Een goede koelbox is gewoon te koop bij de blokker, bij mij werkt dit perfect, een goede koelbox moet maximaal 20 uur het water blijven verwarmen, daarna nieuw warm water erbij doen!!. Dus even ter verbetering (koop een goede koelbox).
Niek,
25 kilo hennep koop ik voor 15euro, doorgaans ligt de prijs rond de 1,20€ de kilo.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK
- Hans Brinkel
- Berichten: 5271
- Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
OK..zal het eens proberen
Heb deze methode wel eens toegepast met mais en ander klein zaad, bij kleinere hoeveelheden met een thermosfles...en dat ging goed.
Een zwarte emmer met deksel en deze in de zomer in de volle zon zetten werkt ook met klein zaad.
Maar dat je er ook tijgernoten in kan bewerken is nieuw voor mij, immers die krengen moeten vrij lang gekookt worden (30 tot 45 min).
Heb deze methode wel eens toegepast met mais en ander klein zaad, bij kleinere hoeveelheden met een thermosfles...en dat ging goed.
Een zwarte emmer met deksel en deze in de zomer in de volle zon zetten werkt ook met klein zaad.
Maar dat je er ook tijgernoten in kan bewerken is nieuw voor mij, immers die krengen moeten vrij lang gekookt worden (30 tot 45 min).