Tijgernoten zuur
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 18-01-2005 09:16
- Locatie: Emmeloord
Hoi,
Ik heb eergisteren tijgernoten gekookt en een dag later zijn ze al zo zuur als wat iemand enig idee hoe dat komt ? Door het weer mischien ?
onderstaande heb ik gedaan
48 uur weken
30 minuten koken
500 gr suiker per kg noten
1 dag in gesloten emmer in de schuur
Ik heb eergisteren tijgernoten gekookt en een dag later zijn ze al zo zuur als wat iemand enig idee hoe dat komt ? Door het weer mischien ?
onderstaande heb ik gedaan
48 uur weken
30 minuten koken
500 gr suiker per kg noten
1 dag in gesloten emmer in de schuur
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
afspoelen, nieuw water op en vissen maar
- Remco van Hal
- Berichten: 550
- Lid geworden op: 28-06-2005 00:13
- Locatie: Strijen
Als ze beginnen te gisten vangen ze juist beter!!!
-
- Berichten: 54
- Lid geworden op: 18-01-2005 18:28
Als bij mij de tijgernoten zuur zijn gooi ik ze in de container, Heb er dan namelijk geen vertrouwen in.
Doet vaak wel tijgers in vriezer als ik een grote partij gekookt hebt, en dan een paar uur voor dat ik ga vissen opnieuw even aan de kook brengen dan kom de slijmlaag er ook beter op.
Zoals Klaas zegt blijven ze gewoon zuur.
Ik zou graag jullie mening willen horen over zure tijgernoten en of je er namelijk wel mee vangt . Ik zelf vis of voer er namelijk niet mee bang dat ik mij stek om zeep brengt.
Ruud
Doet vaak wel tijgers in vriezer als ik een grote partij gekookt hebt, en dan een paar uur voor dat ik ga vissen opnieuw even aan de kook brengen dan kom de slijmlaag er ook beter op.
Zoals Klaas zegt blijven ze gewoon zuur.
Ik zou graag jullie mening willen horen over zure tijgernoten en of je er namelijk wel mee vangt . Ik zelf vis of voer er namelijk niet mee bang dat ik mij stek om zeep brengt.
Ruud
-
- Berichten: 3083
- Lid geworden op: 03-04-2003 02:00
- Locatie: Barendrecht - Carnisselande
Ik zou ze op deze manier nog een week laten staan minimaal en dan pas mee gaan vissen!
Als je er maar vertrouwen in hebt.
-
- Berichten: 409
- Lid geworden op: 23-08-2004 21:32
- Locatie: gouda
ja idd Lexus,
gewoon nog wat dagen laten staan en als er een dikke slijmlaag opzit zijn ze het best..
gewoon nog wat dagen laten staan en als er een dikke slijmlaag opzit zijn ze het best..
- lindsey de boer
- Berichten: 153
- Lid geworden op: 13-06-2005 11:04
- Locatie: amstelveen
als je ze dan weg gooit,geef ze dan aan mij,lekker als ze gisten,des te beter
-
- Berichten: 54
- Lid geworden op: 18-01-2005 18:28
Ook als ze zuur ruiken ????
Lindsey,
Je mag ze van mij wel ophalen maar dat loont toch niet de moeite kost je een vermogen aan reis kosten.
Ruud
Lindsey,
Je mag ze van mij wel ophalen maar dat loont toch niet de moeite kost je een vermogen aan reis kosten.
Ruud
Als je niet vist, weet je niet wat je mist
-
- Berichten: 864
- Lid geworden op: 17-07-2005 01:37
- Locatie: amsterdam
ook als ze zuur ruiken,geen probleem,denk je dat wat er op de bodum ligt aan natuurlijk voedsel,allemaal vers is?
www.castmarine.nl
alles voor de karpervisser op het gebied van elektromotoren/accus/laders/rubberboten/buitenboordmotoren etc
alles voor de karpervisser op het gebied van elektromotoren/accus/laders/rubberboten/buitenboordmotoren etc
Zure tijgernoten ik denk dat iedereen dat probleem wel heeft. Hoewel probleem ben ik niet zo van overtuigd, ik heb er nooit "downs"van gehad. Een gerenommeerde ready mades producer gebruikt dat zuur zelfs in zijn/haar boilies. Ik weet het merk zo niet mocht je het interesseren kan het wel ff opzoeken. Als ik me niet vergis bevat dat slijm boterzuur waar door sommige mensen bij gezweerd wordt.
Maar wat betreft slijm op je tijgers, hoe lang denk je dat dat nog in hoge concentratie aanwezig is een halfuur na het voeren? Ik denk dat het naar gelang de stroming binnen 5 minuten als een grote wolk erom heen zweeft en na een half uur niet weer te vinden is.
Persoonlijk vind ik het dus alleen een verrijking van het aas.
Maar wat betreft slijm op je tijgers, hoe lang denk je dat dat nog in hoge concentratie aanwezig is een halfuur na het voeren? Ik denk dat het naar gelang de stroming binnen 5 minuten als een grote wolk erom heen zweeft en na een half uur niet weer te vinden is.
Persoonlijk vind ik het dus alleen een verrijking van het aas.
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 18-01-2005 09:16
- Locatie: Emmeloord
mja dan moet ik toch maar eens een poging doen met die zure noten normaal gooi ik ze dus ook weg als ze zuur zijn. Nu was dat al na een dag dat is me nog nooit gebeurd
- william van den broek
- Berichten: 354
- Lid geworden op: 17-12-2004 22:59
- Locatie: made noord-brabant
- Contacteer:
maar wel een uur koken he ivm blauwzuurgas en giftige stoffen.
daar krijg je pop-up karpers van
daar krijg je pop-up karpers van
- Bas Jansen
- Berichten: 335
- Lid geworden op: 10-02-2005 12:46
- Locatie: Renkum / Wageningen
Hoi,
Mij is altijd verteld, Hoe zuurder hoe beter!
Kennis van me zweerd er ook bij en laat ze rustig 2 weken staan gisten op deze manier.
Hij trekt er alleen maar joelels uit met die zure tijgernoten.
mvg,
Bas
Mij is altijd verteld, Hoe zuurder hoe beter!
Kennis van me zweerd er ook bij en laat ze rustig 2 weken staan gisten op deze manier.
Hij trekt er alleen maar joelels uit met die zure tijgernoten.
mvg,
Bas
de emmer moet je eerts ontsmetten,ik doe dat met troep uit de wijnhandel!half uurtje desinfectie erin en goed afspoelen,dan tijgers met kookvocht erin en deksel erop,zo steriel als wat!
zet ze in de kelder en hou in de gaten waneer er slijm komt!
niet met je handen erin natuurlijk,want dan worden ze snel zuur door de bacterieen van je handen,maar ff schudden aan de emmer,dan merk je t wel!
als ze goed zijn gelijk invriezen,ze ruiken dan egt bizar goed,en niet zuur!
sucses ermee,en hou het hygienisch,dan word het niet zuur en bederft het niet!
laurens
zet ze in de kelder en hou in de gaten waneer er slijm komt!
niet met je handen erin natuurlijk,want dan worden ze snel zuur door de bacterieen van je handen,maar ff schudden aan de emmer,dan merk je t wel!
als ze goed zijn gelijk invriezen,ze ruiken dan egt bizar goed,en niet zuur!
sucses ermee,en hou het hygienisch,dan word het niet zuur en bederft het niet!
laurens
- Patrick van Leur
- Berichten: 581
- Lid geworden op: 18-03-2002 01:00
- Locatie: maarssen
Laurens
ik citeer
niet met je handen erin natuurlijk,want dan worden ze snel zuur door de bacterieen van je handen,maar ff schudden aan de emmer,dan merk je t wel!
is dat een 1 april grap?
ik citeer
niet met je handen erin natuurlijk,want dan worden ze snel zuur door de bacterieen van je handen,maar ff schudden aan de emmer,dan merk je t wel!
is dat een 1 april grap?
eyy patrick!
nee,dat is egt zo,op je handen zitten miljoenen bacterieen die het bedervings proces zeer erg versnellen.....dus al ga je in de emmer tijgers met je handen,dan komen alle bacterieen van je handen in het vocht van de tijgers.....de bacterieen vermenigvuldigen zich razend snel,dus daar gaat je lekkere zoete wondermiddeltje..
nee,dat is egt zo,op je handen zitten miljoenen bacterieen die het bedervings proces zeer erg versnellen.....dus al ga je in de emmer tijgers met je handen,dan komen alle bacterieen van je handen in het vocht van de tijgers.....de bacterieen vermenigvuldigen zich razend snel,dus daar gaat je lekkere zoete wondermiddeltje..
had al eerder wat over bederf geschreven,maby heb je er nog iets aan....,dat schudden van de emmer trouwens,dan kun je voelen of er al slijm opzit of niet....
hey haloww!
als je je boilies hebt gekookt gaan ze op het droogrek neem ik aan...
zorg ervoor dat je droogrek goed is ontsmet,ik doe dit zelf met n poeder wat ik heb gehaald bij n wijn winkel.
het poeder word gebruikt om flessen bacterie vrij te maken,zodat ze daarna weer kunnen worden gevuld met wijn of iets anders.
als je je boilies goed heb gekookt zijn ze steriel en bacterie vrij,dus als je ze dan op n niet ontsmet droogrek legt gaan de bacterien van het rek direct op je boilies zitten..
bacterien hebben 7 levens voorwaarden:voedingstoffen,vochtgehalte,tempratuur,zuurgehalte,zoutgehalte,zuurstof,en de aanwezigheid van remmende stoffen...
ontneem je een van deze dingen dan zal de groei van bacterien sterk afnemen of zelfs stoppen........hierdoor word het product langer houdbaar!
we laten de boilies drogen dus ontnemen we ze het vochtgehalte,de bacterien hebben nu een probleempje...
wat ook de helft scheelt is de gekookte boilies niet meer met je handen aanraken,je wil namelijk niet weten hoeveel bacterien er op je handen leven,dus ik heb altijd van die steriele handschoentjes als ik boilies maak.
dus vanaf het moment dat ze de pan verlaten tot het moment van invriezen raak ik ze niet meer aan met me handen....scheeelt egt bizar!
probeer maar eens:kook n paar boilies,de ene helft hou je ff vast met je blote handen,de andere doe je met de steriele handschoenen......doe ze in n zakje en leg ze in de koelkast,k weet zeker dat je dan overtuigt ben!
hey haloww!
als je je boilies hebt gekookt gaan ze op het droogrek neem ik aan...
zorg ervoor dat je droogrek goed is ontsmet,ik doe dit zelf met n poeder wat ik heb gehaald bij n wijn winkel.
het poeder word gebruikt om flessen bacterie vrij te maken,zodat ze daarna weer kunnen worden gevuld met wijn of iets anders.
als je je boilies goed heb gekookt zijn ze steriel en bacterie vrij,dus als je ze dan op n niet ontsmet droogrek legt gaan de bacterien van het rek direct op je boilies zitten..
bacterien hebben 7 levens voorwaarden:voedingstoffen,vochtgehalte,tempratuur,zuurgehalte,zoutgehalte,zuurstof,en de aanwezigheid van remmende stoffen...
ontneem je een van deze dingen dan zal de groei van bacterien sterk afnemen of zelfs stoppen........hierdoor word het product langer houdbaar!
we laten de boilies drogen dus ontnemen we ze het vochtgehalte,de bacterien hebben nu een probleempje...
wat ook de helft scheelt is de gekookte boilies niet meer met je handen aanraken,je wil namelijk niet weten hoeveel bacterien er op je handen leven,dus ik heb altijd van die steriele handschoentjes als ik boilies maak.
dus vanaf het moment dat ze de pan verlaten tot het moment van invriezen raak ik ze niet meer aan met me handen....scheeelt egt bizar!
probeer maar eens:kook n paar boilies,de ene helft hou je ff vast met je blote handen,de andere doe je met de steriele handschoenen......doe ze in n zakje en leg ze in de koelkast,k weet zeker dat je dan overtuigt ben!