flavourgigant
-
- Berichten: 47
- Lid geworden op: 14-10-2004 23:49
- Locatie: tongeren
whisky-kees flavour
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Glenfiddich als ik kiezen mag.
Maar ik laat dat niet verdampen.
Maar ik laat dat niet verdampen.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
daar soak jij jezelf liever in?
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Als dat zou kunnen. Maar zal wel voorzichtig nippen worden.
En bovendien, niet verdunnen.
Kees
En bovendien, niet verdunnen.
Kees
- lindsey de boer
- Berichten: 153
- Lid geworden op: 13-06-2005 11:04
- Locatie: amstelveen
ik geef ook me mening kees,jij wilt zo graag de werking van pine apple boilies weten,heb niks met de topic te maken
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Neuh, mis. Hoewel ik wel nieuwsgierig ben naar deze toevoeging in met name een mierzoete boilie. Heb ik vorig jaar even mee gevist (geen flavourgigant!), maar niet voldoende om er iets zinnigs over te zeggen. Maar inmiddels begrijp ik dat het een zure boilie moet worden.
Daan echter vroeg naar ervaringen met pineapple (en garlic) van de flavour gigant. Niet naar een mening over flavours. Die krijgt hij echter in overmaat.
Maar de ervaringsdeskundigen blijken zich niet in rijen van drie aan te sluiten om hun successen met pineapple uit de doeken te doen. Geen één, tot nu toe. Dan moeten we het doen met de verhalen van oompje Warwick. Mij ook best hoor. Dat die wat tussen zijn oren heeft geloof ik direct.
Kees
Daan echter vroeg naar ervaringen met pineapple (en garlic) van de flavour gigant. Niet naar een mening over flavours. Die krijgt hij echter in overmaat.
Maar de ervaringsdeskundigen blijken zich niet in rijen van drie aan te sluiten om hun successen met pineapple uit de doeken te doen. Geen één, tot nu toe. Dan moeten we het doen met de verhalen van oompje Warwick. Mij ook best hoor. Dat die wat tussen zijn oren heeft geloof ik direct.
Kees
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Heren,
Ik heb daarnet zo eens op de site zitten kijken van de flavourgigant.
Ik zag daar wat interessants staan----> Flavour op oliebasis.
Mijn vraag is of deze erg geconcentreerd is? Ik wil er m'n boilie's namelijk in soaken......Het voordeel van de olie lijkt me verdomd interessant!
Ik hoor het graag van jullie.
Ik heb daarnet zo eens op de site zitten kijken van de flavourgigant.
Ik zag daar wat interessants staan----> Flavour op oliebasis.
Mijn vraag is of deze erg geconcentreerd is? Ik wil er m'n boilie's namelijk in soaken......Het voordeel van de olie lijkt me verdomd interessant!
Ik hoor het graag van jullie.
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Koen,
dan kun je toch ook gewoon olie nemen?
dan kun je toch ook gewoon olie nemen?
Er zijn Geurstoffen en er zijn smaakstoffen.
Douwe heeft volgens mij gelijk als hij schrijft dat we in Nederland met het woord Flavour bedoelen Geur.... en met het woord aroma geur en smaak.
Naar mijn mening is een wat wij een aroma noemen altijd bitter omdat het zeer geconcentreerd is..... daarom voegen we zo weinig toe.
De spullen die uit de ijsfabriek komen zijn kwalitatief hoogwaardig en worden vaak speciaal voor dat soort toepassingen ontwikkeld, wat je in de viswinkel koopt is vaak zeer sterk versneden.
Douwe heeft volgens mij gelijk als hij schrijft dat we in Nederland met het woord Flavour bedoelen Geur.... en met het woord aroma geur en smaak.
Naar mijn mening is een wat wij een aroma noemen altijd bitter omdat het zeer geconcentreerd is..... daarom voegen we zo weinig toe.
De spullen die uit de ijsfabriek komen zijn kwalitatief hoogwaardig en worden vaak speciaal voor dat soort toepassingen ontwikkeld, wat je in de viswinkel koopt is vaak zeer sterk versneden.
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
mitsz van der kamp schreef:Koen,
dan kun je toch ook gewoon olie nemen?
Hey Mitsz,
Klopt......Zelf kruiden myoteren is een goede optie.
Maar dan heb je alleen een olie met smaak. ik zoek een goede essential olie o.id
Wellicht heb je iets voor me uit het WaterlandBaits assortiment?
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Bij Waterland Baits gebruiken we heel graag essentiele olien in de bollen Koen.
Kom gerust eens een kijkje nemen
Kom gerust eens een kijkje nemen
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Komt goed Mitsz!
Bedankt voor je belletje en advies, ben nu zoekende...
Bedankt voor je belletje en advies, ben nu zoekende...
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
- lindsey de boer
- Berichten: 153
- Lid geworden op: 13-06-2005 11:04
- Locatie: amstelveen
klopt het dat waterland baits in niet veel winkels ligt,terwijl ik wel al wat goeds heb gehoord erover,onder andere door roy uiit amstelveen
Flavours is een interessant onderwerp heren.
Zelf gebruik ik soms een bepaalde flavour omdat ik liever met iets extra vertrouwen op een water zit.
Mijn bol ruikt goed, maar of ik er altijd iets aan heb geloof ik niet.
Over flavours heb ik al een iets geschreven, het is een hot issue in de karperwereld..flavours.
Ik durf te stellen dat als de flavours geen aroma's zijn, wat velen niet zijn, dat de karper alleen het oplosmiddel proeft .
Laten we stellen dat er verschillende vissers op de plas vissen en zich willen onderscheiden dmv flavours.
Er wordt gevist met aardbei, banaan en maple en de dragers van de flavours is van alle drie de flavours hetzelfde.
Naar mijn mening proeft de karper geen verschil mbt tot de flavours.
Aroma's is een ander verhaal, de aardbei die ik gebruik kan ik in de yoghurt gebruiken.
Het mooiste is als fabrikanten het gebruikte oplosmiddel er bij zetten.
gr Chris.
Zelf gebruik ik soms een bepaalde flavour omdat ik liever met iets extra vertrouwen op een water zit.
Mijn bol ruikt goed, maar of ik er altijd iets aan heb geloof ik niet.
Over flavours heb ik al een iets geschreven, het is een hot issue in de karperwereld..flavours.
Ik durf te stellen dat als de flavours geen aroma's zijn, wat velen niet zijn, dat de karper alleen het oplosmiddel proeft .
Laten we stellen dat er verschillende vissers op de plas vissen en zich willen onderscheiden dmv flavours.
Er wordt gevist met aardbei, banaan en maple en de dragers van de flavours is van alle drie de flavours hetzelfde.
Naar mijn mening proeft de karper geen verschil mbt tot de flavours.
Aroma's is een ander verhaal, de aardbei die ik gebruik kan ik in de yoghurt gebruiken.
Het mooiste is als fabrikanten het gebruikte oplosmiddel er bij zetten.
gr Chris.
- lindsey de boer
- Berichten: 153
- Lid geworden op: 13-06-2005 11:04
- Locatie: amstelveen
gebruiken we wel is flavours op basis van ethyl alcohol?? swinters word het veel gebruikt,ook wel een oppervlakte flavour genoemd
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Neen Lindsey,
Ik geloof er niet in.
Vangen enkel "de vissers".
Ik geloof er niet in.
Vangen enkel "de vissers".
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Chris sinds jij mij het verschil hebt laten ontdekken voel ik mij hier soms een roepende in een woestijn.
Ben dan ook blij met je "inbreng".
Douwe
Ben dan ook blij met je "inbreng".
Douwe
Vissen is een hobby, geen religie!
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Begin ik mij toch wel een beetje schuldig te voelen aan de grote misleiding van Douwe.
En ik kan weten hoe het in de woestijn is.
Trouwens, hadden we niet afgesproken dat we de alcohol eruit zouden stoken? Moeten jullie niet zeuren over de smaak.
Maar troost je, ikzelf gebruik slechts smaakstoffen in mijn boilies en alcohol in mijn drank!
Groet, Kees
En ik kan weten hoe het in de woestijn is.
Trouwens, hadden we niet afgesproken dat we de alcohol eruit zouden stoken? Moeten jullie niet zeuren over de smaak.
Maar troost je, ikzelf gebruik slechts smaakstoffen in mijn boilies en alcohol in mijn drank!
Groet, Kees
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
allemaal harstikke mooi.
gaan we even in op de aroma's:
wat zijn die dingen waard als je je neus dicht knijpt?
Precies!
Flavours maken een meer dan substantieel deel uit van een aroma.
Douwe,
je mag wat mij aangaat blijven schreeuwen en dan mag Chris naast je gaan staan, maar laat me nu even weten , wat een aroma is zonder flavour?
mvg Mitsz
gaan we even in op de aroma's:
wat zijn die dingen waard als je je neus dicht knijpt?
Precies!
Flavours maken een meer dan substantieel deel uit van een aroma.
Douwe,
je mag wat mij aangaat blijven schreeuwen en dan mag Chris naast je gaan staan, maar laat me nu even weten , wat een aroma is zonder flavour?
mvg Mitsz
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Mitsz wat is geur waard als je het niet kunt waarnemen?
Juist!!
Juist!!
Vissen is een hobby, geen religie!
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
lindsey de boer schreef:klopt het dat waterland baits in niet veel winkels ligt,terwijl ik wel al wat goeds heb gehoord erover,onder andere door roy uiit amstelveen
Lindsey,
Stuur een PBtje naar Mitsz. Die kan je het een en ander vertellen over Waterlandbaits!
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
- Bertil Wielink
- Berichten: 1760
- Lid geworden op: 27-12-2001 01:00
- Locatie: Nederland
- Contacteer:
Halloa Heren,
Zeer interessante materie weeral.. om het geheel nog wat extra leven in te blazen wil ik hier een stukje quoten uit de RL van Roelof Schut op deze site:
http://www.karperwereld.nl/rotary/deel41.php
Begin quote:
"De oplettende lezer is het wellicht opgevallen. In dit epistel over soaks en flavours heb ik tot nu toe slechts gesproken over een natuurlijke voedingsreactie. Er is echter ook nog zoiets als een aangeleerde voedingsreactie. Dit effect doet zich op alle wateren voor waar jaar in jaar uit de nodige boilies inclusief diverse flavours en soaks c.a. ingedonderd worden. Simpel gezegd: de karper heeft geleerd dat een chocoladeflavour op glycerolbasis gelijk staat aan voedsel. En zo geldt dat voor het hele scala aan additieven. De karper associeert een bepaalde geur/smaak met voedsel. Tenminste, als er maar genoeg mee gevoerd is! Het mag duidelijk zijn dat in dergelijke omstandigheden de karper door veel stoffen, zowel natuurlijke als chemische, aangezet kan worden tot azen. Een staaltje van klassieke (positieve) conditionering zoals ontdekt door de Russische fysioloog I.P. Pavlov. Er zit echter een addertje onder het gras. Naast de aangeleerde positieve ervaring (flavour = voedel) leert de karper ook wat negatieve ervaringen zijn. Juist ja, dat scherpe stukje metaal wat regelmatig in z'n bek dringt. Vervolgens resulteert dit weer in behoudend aasgedrag of nog erger, geen aasgedrag. In het meest extreme geval vertoont de karper zelfs vluchtgedrag. In moderne karpertaal worden deze verschijnselen dressuur of negatieve conditionering genoemd. Voor ons karpervissers is er op dat moment weer een uitdaging geboren en mogen we onze hersenen weer pijnigen met gedachten over rigs, aas, etc."
Einde quote
Als we gaan voeren is een niet veel gebruikte flavour op den duur dus toch een "attractor".. stom als we daar geen gebruik van maken?
Als we instant gaan vissen doen we er toch ook ons voordeel mee als we een "bekende" flavour in ons aas doen.. de vis herkent het dan snel(ler) als voedsel?
Gr.
bertil
Zeer interessante materie weeral.. om het geheel nog wat extra leven in te blazen wil ik hier een stukje quoten uit de RL van Roelof Schut op deze site:
http://www.karperwereld.nl/rotary/deel41.php
Begin quote:
"De oplettende lezer is het wellicht opgevallen. In dit epistel over soaks en flavours heb ik tot nu toe slechts gesproken over een natuurlijke voedingsreactie. Er is echter ook nog zoiets als een aangeleerde voedingsreactie. Dit effect doet zich op alle wateren voor waar jaar in jaar uit de nodige boilies inclusief diverse flavours en soaks c.a. ingedonderd worden. Simpel gezegd: de karper heeft geleerd dat een chocoladeflavour op glycerolbasis gelijk staat aan voedsel. En zo geldt dat voor het hele scala aan additieven. De karper associeert een bepaalde geur/smaak met voedsel. Tenminste, als er maar genoeg mee gevoerd is! Het mag duidelijk zijn dat in dergelijke omstandigheden de karper door veel stoffen, zowel natuurlijke als chemische, aangezet kan worden tot azen. Een staaltje van klassieke (positieve) conditionering zoals ontdekt door de Russische fysioloog I.P. Pavlov. Er zit echter een addertje onder het gras. Naast de aangeleerde positieve ervaring (flavour = voedel) leert de karper ook wat negatieve ervaringen zijn. Juist ja, dat scherpe stukje metaal wat regelmatig in z'n bek dringt. Vervolgens resulteert dit weer in behoudend aasgedrag of nog erger, geen aasgedrag. In het meest extreme geval vertoont de karper zelfs vluchtgedrag. In moderne karpertaal worden deze verschijnselen dressuur of negatieve conditionering genoemd. Voor ons karpervissers is er op dat moment weer een uitdaging geboren en mogen we onze hersenen weer pijnigen met gedachten over rigs, aas, etc."
Einde quote
Als we gaan voeren is een niet veel gebruikte flavour op den duur dus toch een "attractor".. stom als we daar geen gebruik van maken?
Als we instant gaan vissen doen we er toch ook ons voordeel mee als we een "bekende" flavour in ons aas doen.. de vis herkent het dan snel(ler) als voedsel?
Gr.
bertil
Leer van andermans fouten. Je leeft niet lang genoeg om ze allemaal zelf te maken.
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Het aardige is dat glyserol ( glyserine ) als oplosmiddel genoemd wordt.
Het aardige hierin vind ik dat het kleur- en reukloos is en het smaakt zoet. De stof is oplosbaar in water en wordt oa in de voedingsindustrie als zoetmaker gebruikt.
Wat is dan de trigger? de hier genoemde chocoladegeur of de zoete smaak van het oplosmiddel?
Douwe
Het aardige hierin vind ik dat het kleur- en reukloos is en het smaakt zoet. De stof is oplosbaar in water en wordt oa in de voedingsindustrie als zoetmaker gebruikt.
Wat is dan de trigger? de hier genoemde chocoladegeur of de zoete smaak van het oplosmiddel?
Douwe
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 43
- Lid geworden op: 06-01-2005 22:38
- Locatie: Leiden
ik snap sommige dingen nog niet helemaal!??? Als jullie met flavours vissen met een bittere smaak waarom gebruiken jullie dan niet gewoon natuurlijke flavours. Ik heb het idee dat deze stukken beter zijn voor de karper. IK gebruik zelf helemaal geen flavours uit flessen of dat soort dingen. ten eerste omdat ik vind dat er in de meeste troep zit en ten 2de er een bittere smaak aan zit. Ik gebruik gewoon kruiden bijv, paprika, kerry enzo... Wat wel en goede oplossing is zijn olieen.
the catch.... the power.... the carp...