soja meel waar ??????
-
- Berichten: 35
- Lid geworden op: 25-05-2005 16:47
- Locatie: kerkdriel
- Contacteer:
waar koop ik soja meel ???
wie kan me helpen ??
wie kan me helpen ??
groetjes patrick
http://www.cu2.nl/alfaromeo155
http://www.cu2.nl/alfaromeo155
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
in de winkel misschien???
bijna alle hengelsport zaken hebben wel sojameel.. en anders ligt het volgens mij ook in de supermarkt. al is het daar wel duurder..
bijna alle hengelsport zaken hebben wel sojameel.. en anders ligt het volgens mij ook in de supermarkt. al is het daar wel duurder..
- robbin kremer
- Berichten: 760
- Lid geworden op: 25-02-2004 09:20
- Locatie: Norg!
Molens hebben het vaak ook wel!
De betere hengelsportzaak heeft het zeker liggen..
De betere hengelsportzaak heeft het zeker liggen..
FCG, Trots van het Noorden!
- martijn v manen
- Berichten: 155
- Lid geworden op: 06-01-2005 18:37
- Locatie: hoogkarspel
- Contacteer:
Ik zou niet weten wat je waarom je met sojameel aan de slag wilt...een drama-bestanddeel!
Of bedoel je soms sojabloem? Te koop in elke beter gesorteerde hengelsport zaak inderdaad.
Super-ingrediënt!
Behalve soja-lecithine heb ik trouwens nog nooit sojameel of sojabloem zien liggen in de supermarkt.....
Vr. Gr.
Of bedoel je soms sojabloem? Te koop in elke beter gesorteerde hengelsport zaak inderdaad.
Super-ingrediënt!
Behalve soja-lecithine heb ik trouwens nog nooit sojameel of sojabloem zien liggen in de supermarkt.....
Vr. Gr.
er zwemt een karper in mijn hoofd
-
- Berichten: 35
- Lid geworden op: 25-05-2005 16:47
- Locatie: kerkdriel
- Contacteer:
bedankt jongens ik bedoelde sojabloem
groetjes patrick
http://www.cu2.nl/alfaromeo155
http://www.cu2.nl/alfaromeo155
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
kan iemand mij dan uitleggen wat het verschil is tussen sojameel en sojabloem?
- martijn v manen
- Berichten: 155
- Lid geworden op: 06-01-2005 18:37
- Locatie: hoogkarspel
- Contacteer:
sojameel is veel grover, smaakt slecht....rolt slecht....
De soja die ik ooit geprobeerd heb althans. Zal wel van het merk afhangen, ik gebruikte toen die Wielco en het was een drama!
trouwens.... misschien niet onbelangrijk: sojabloem van de molenaar is in principe niet "getoast" en smaakt enorm bitter.
Groeten
De soja die ik ooit geprobeerd heb althans. Zal wel van het merk afhangen, ik gebruikte toen die Wielco en het was een drama!
trouwens.... misschien niet onbelangrijk: sojabloem van de molenaar is in principe niet "getoast" en smaakt enorm bitter.
Groeten
er zwemt een karper in mijn hoofd
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
er zijn ongeveer 40 soorten sojamelen en misschien nog wel meer.
wat jij bedoeld is sojaschroot. Inderdaad een ramp.
Wielco heeft ook mooie sojamelen hoor. Je winkelier moet je op z'n flikker geven, dat ie niet de goedkoopste rotzooi bestelt.
Sojabloem vind ik dus een vaag begrip. Ik benoem dus liever het meel.
Dus soja ontvet, soja volvet getoast of sunsoy 20. Dit zijn de meest bekende.
Sojameel is dus niet per definitie rotzooi er bestaan alleen diverse kwaliteiten in.
mvg Mitsz
wat jij bedoeld is sojaschroot. Inderdaad een ramp.
Wielco heeft ook mooie sojamelen hoor. Je winkelier moet je op z'n flikker geven, dat ie niet de goedkoopste rotzooi bestelt.
Sojabloem vind ik dus een vaag begrip. Ik benoem dus liever het meel.
Dus soja ontvet, soja volvet getoast of sunsoy 20. Dit zijn de meest bekende.
Sojameel is dus niet per definitie rotzooi er bestaan alleen diverse kwaliteiten in.
mvg Mitsz
-
- Berichten: 35
- Lid geworden op: 25-05-2005 16:47
- Locatie: kerkdriel
- Contacteer:
en wat kan ik als vervanger van de soja gebruiken ??
groetjes patrick
http://www.cu2.nl/alfaromeo155
http://www.cu2.nl/alfaromeo155
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
je moet het niet vervangen.........
-
- Berichten: 35
- Lid geworden op: 25-05-2005 16:47
- Locatie: kerkdriel
- Contacteer:
dan ga ik goed op zoek naar de juiste soort bedankt
groetjes patrick
http://www.cu2.nl/alfaromeo155
http://www.cu2.nl/alfaromeo155
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
heb laten vertellen Mitsz dat bloem en meel heel verschillende dingen zijn.
Net als gries.
MVG
Klaas
Net als gries.
MVG
Klaas
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
klopt Klaas...maar ik vind het zelf -om het verschil tussen de overdadig veel diverse soorten sojamelen- verstandiger om de dingen te benoemen.
Geef me dan eens antwoord op de vraag: wat is sojabloem?
Geef me dan eens antwoord op de vraag: wat is sojabloem?
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
De geraffineerde vorm van meel misschien.
Verder uitgemalen en weggezeefd waardoor er minder kiemen en zemelen in voorkomen misschien?
Verder uitgemalen en weggezeefd waardoor er minder kiemen en zemelen in voorkomen misschien?
Vissen is een hobby, geen religie!
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
dat gaat op voor tarwe, rogge etc, maar niet voor sojamelen vind ik.
- henk kostense
- Berichten: 467
- Lid geworden op: 14-10-2004 19:31
- Locatie: Almere
Mitsz je zegt het wel te moeten gebruiken, Terwijl je eigenlijk niet precies weet wat het is. Wat voegt het dan toe aan je boillie wat je niet met andere producten kan vervangen.
groetjes henk
groetjes henk
groetjes henk
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Henk,
ik weet juist wel wat het is. Het enige dat ik aangeef, is dat sojameel een te eenvoudige benaming is. Er bestaan nl vele soorten sojameel en daarom vind ik het beter de soorten te benoemen, zoals ik eerder aangaf.
Sojameel kan in een birdfoodbal een goede proteinebron zijn, zeker indien goed gebruikt. Hierbij is de combinatie met andere meelsoorten zoals maismeel weer wel van belang.
Mechanisch gezien kun je sojameel wel vervangen door bv tarwemeel, maar dat heeft natuurlijk een hele andere voedingswaarde.
mvg Mitsz
ik weet juist wel wat het is. Het enige dat ik aangeef, is dat sojameel een te eenvoudige benaming is. Er bestaan nl vele soorten sojameel en daarom vind ik het beter de soorten te benoemen, zoals ik eerder aangaf.
Sojameel kan in een birdfoodbal een goede proteinebron zijn, zeker indien goed gebruikt. Hierbij is de combinatie met andere meelsoorten zoals maismeel weer wel van belang.
Mechanisch gezien kun je sojameel wel vervangen door bv tarwemeel, maar dat heeft natuurlijk een hele andere voedingswaarde.
mvg Mitsz
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Soja
De sojaboon is een peulvrucht die voor een belangrijk deel bestaat uit olie, eiwit, koolhydraten en vezel. Voor sommige toepassingen wordt de boon in zijn geheel verwerkt. Vaker echter wordt eerst de olie eruit gehaald; de rest wordt dan hetzij opgewerkt tot sojameel, sojabloem en sojaeiwitconcentraat, hetzij verwerkt in de veevoederindustrie. Soja groeit het beste in gebieden met warme, vochtige zomers, zoals de Verenigde Staten, Brazilië en Argentinië. Nederland importeert jaarlijks ongeveer 4 miljoen ton, vanuit vooral de Verenigde Staten van Amerika, uit Brazilië en nog geringe hoeveelheden uit Itali‰ en Frankrijk. De sojaboon groeit niet in Nederland.
De sojaboon wordt traditioneel al heel lang gebruikt (onder andere in het verre oosten) en verwerkt tot producten als tofu, tempeh, tahoe, miso en ketjap. Van meer recente datum is de toepassing als vervanger van amandelen in spijs. Behalve de rechtstreekse toepassing als spijsolie/slaolie wordt sojaolie in een groot aantal productcategorieën verwerkt, vaak ook nog samen met andere (plantaardige) vetten. Hierbij valt te denken aan margarine, halvarine en andere boterhamsmeersels, bakkersvetten en bak en braadproducten, frituurvetten, mayonaise, slasauzen en dressings, koekjes, koffiecreamer, chocolade fantasie en coatings, en in kant en klaarmaaltijden. Sojalecithine is een bestanddeel van de vetten in de sojaboon dat wordt toegepast als emulgeermiddel in bakkerijproducten, snoep en chocoladecoatings, als stabilisator in bakkersvetten en als anti spatmiddel in margarine.
Het ontvette sojameel kan worden opgewerkt tot sojaproducten met verschillend eiwitgehalte voor allerlei toepassingen, waaronder brood en bakkerijproducten, brood en cakemix, pannenkoekmeel, taart of pizzabodems, vleesvervangende 'sojaburgers' en snacks, kant en klare mixen voor soepen en sauzen, kant en klaarmaaltijden, pastaproducten, snoep, sojamelk en dieetvoedingsmiddelen.
Vooral de laatste alinea is van belang voor de 'thuisdraaiers'.
Mede door de veschillende eiwitgehaltes geschikt voor allerlei 'breede toepassingen', zelfs als eivervanger is een optie..
De sojaboon is een peulvrucht die voor een belangrijk deel bestaat uit olie, eiwit, koolhydraten en vezel. Voor sommige toepassingen wordt de boon in zijn geheel verwerkt. Vaker echter wordt eerst de olie eruit gehaald; de rest wordt dan hetzij opgewerkt tot sojameel, sojabloem en sojaeiwitconcentraat, hetzij verwerkt in de veevoederindustrie. Soja groeit het beste in gebieden met warme, vochtige zomers, zoals de Verenigde Staten, Brazilië en Argentinië. Nederland importeert jaarlijks ongeveer 4 miljoen ton, vanuit vooral de Verenigde Staten van Amerika, uit Brazilië en nog geringe hoeveelheden uit Itali‰ en Frankrijk. De sojaboon groeit niet in Nederland.
De sojaboon wordt traditioneel al heel lang gebruikt (onder andere in het verre oosten) en verwerkt tot producten als tofu, tempeh, tahoe, miso en ketjap. Van meer recente datum is de toepassing als vervanger van amandelen in spijs. Behalve de rechtstreekse toepassing als spijsolie/slaolie wordt sojaolie in een groot aantal productcategorieën verwerkt, vaak ook nog samen met andere (plantaardige) vetten. Hierbij valt te denken aan margarine, halvarine en andere boterhamsmeersels, bakkersvetten en bak en braadproducten, frituurvetten, mayonaise, slasauzen en dressings, koekjes, koffiecreamer, chocolade fantasie en coatings, en in kant en klaarmaaltijden. Sojalecithine is een bestanddeel van de vetten in de sojaboon dat wordt toegepast als emulgeermiddel in bakkerijproducten, snoep en chocoladecoatings, als stabilisator in bakkersvetten en als anti spatmiddel in margarine.
Het ontvette sojameel kan worden opgewerkt tot sojaproducten met verschillend eiwitgehalte voor allerlei toepassingen, waaronder brood en bakkerijproducten, brood en cakemix, pannenkoekmeel, taart of pizzabodems, vleesvervangende 'sojaburgers' en snacks, kant en klare mixen voor soepen en sauzen, kant en klaarmaaltijden, pastaproducten, snoep, sojamelk en dieetvoedingsmiddelen.
Vooral de laatste alinea is van belang voor de 'thuisdraaiers'.
Mede door de veschillende eiwitgehaltes geschikt voor allerlei 'breede toepassingen', zelfs als eivervanger is een optie..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.