hoeveel peperkoek kan er ( % ??) in een boillie mix
en hoeveel stroopwafelmeel ??
en moet men ondere elke boillie mix die men gaat draaien ( zelf maken )
een bepaald percentage kant en klare boillie mix van uit de winkel doen..
de een zegt van wel de andere van niet..
dus vraag ik het aan jullie...
alle nuttige tips zijn welkom
mvg
hoeveel ??
- robbin kremer
- Berichten: 760
- Lid geworden op: 25-02-2004 09:20
- Locatie: Norg!
Je hoeft geen kant & klare 50/50 mix uit de winkel erbij te doen hoor..
Je kunt ook je eigen basis samen stellen dus bv:
20% maismeel
20% griesmeel
20% sojameel (vet)
Nu kan je nog voor 40% andere melen erin doen..
Wat betreft de stroopwafelmeel & de peperkoek zou ik uit gaan van een percentage van 5 a 10% in je boilie mix.
Succes ermee!
Mocht je meer vragen hebben kun je me altijd een PBtje sturen!
Je kunt ook je eigen basis samen stellen dus bv:
20% maismeel
20% griesmeel
20% sojameel (vet)
Nu kan je nog voor 40% andere melen erin doen..
Wat betreft de stroopwafelmeel & de peperkoek zou ik uit gaan van een percentage van 5 a 10% in je boilie mix.
Succes ermee!
Mocht je meer vragen hebben kun je me altijd een PBtje sturen!
FCG, Trots van het Noorden!
- Mark Noorman
- Berichten: 1922
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
- Locatie: Zeist
Waarom zo weinig? Dát zijn juist de smaakmakers in je mix!
Groeten,
Mark
Groeten,
Mark
- Harnold Kikkert
- Berichten: 2174
- Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
- Locatie: Hoogeveen
Waarom zoveel?
Ik heb destijds speculaas gebruikt met een max van 5% en de bolletjes smaakten heerlijk.
Dus is het afhankelijk van de kwaliteit van de peperkoek, die je volgens mij , wel met speculaas kan vergelijken.
In combi met wat robin red krijg je een heerlijke mix.
gr Harnold
Ik heb destijds speculaas gebruikt met een max van 5% en de bolletjes smaakten heerlijk.
Dus is het afhankelijk van de kwaliteit van de peperkoek, die je volgens mij , wel met speculaas kan vergelijken.
In combi met wat robin red krijg je een heerlijke mix.
gr Harnold
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
tussen de kruiden en de meel zit een verschilletje. Geloof dat er op een ontbijtkoek 4% kruiden gaan.
-
- Berichten: 27
- Lid geworden op: 08-06-2005 10:51
- Locatie: diepenbeek
ik had de volgende samenstelling in mijn gedachten.
giesmeel 20 %
peperkoek 20 %
robin red 10 %
cocosmeel 10 %
koekjesmeel 15 %
druivensuiker 10 %
stroopwafelmeel 15 %
+ eventueel flavour
ben nog maar een leek ..
graag een beetje commentaar.
mvg raf
giesmeel 20 %
peperkoek 20 %
robin red 10 %
cocosmeel 10 %
koekjesmeel 15 %
druivensuiker 10 %
stroopwafelmeel 15 %
+ eventueel flavour
ben nog maar een leek ..
graag een beetje commentaar.
mvg raf
- robbin kremer
- Berichten: 760
- Lid geworden op: 25-02-2004 09:20
- Locatie: Norg!
Zie PB !
FCG, Trots van het Noorden!
-
- Berichten: 27
- Lid geworden op: 08-06-2005 10:51
- Locatie: diepenbeek
graag nog een paar reacties
ik zou ze morgen willen draaien om maandag te gaan vissen..
mvg
ik zou ze morgen willen draaien om maandag te gaan vissen..
mvg
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Hallo Raf,
wat is peperkoek?
Is het gedroogd gemalen peperkoek, of bedoel je de koekkruiden welke men gebruikt voor het vervaardigen van peperkoek.
In het laatste geval zou ik niet hoger gaan dan 5% van je droge mix.
wat is peperkoek?
Is het gedroogd gemalen peperkoek, of bedoel je de koekkruiden welke men gebruikt voor het vervaardigen van peperkoek.
In het laatste geval zou ik niet hoger gaan dan 5% van je droge mix.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 27
- Lid geworden op: 08-06-2005 10:51
- Locatie: diepenbeek
de gemallen peperkoek is het..mvg raf
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Dan zijn dit de ingredieënten..
Glucose-fructosestroop, roggebloem, suiker (parelsuiker), koekkruiden, specerijen (waaronder zoethout, peper, steranijs en koriander), rijsmiddel (natriumbicarbonaat, zuurnatriumpyrofosfaat) zout, gebrande suiker, aroma.
griesmeel 40 %
maïsmeel 20 %
peperkoek 10 %
robin red 5 %
cocosmeel 5 %
koekjesmeel 10 %
druivensuiker 5 %
stroopwafelmeel 5 %
+ eventueel flavour
Glucose-fructosestroop, roggebloem, suiker (parelsuiker), koekkruiden, specerijen (waaronder zoethout, peper, steranijs en koriander), rijsmiddel (natriumbicarbonaat, zuurnatriumpyrofosfaat) zout, gebrande suiker, aroma.
griesmeel 40 %
maïsmeel 20 %
peperkoek 10 %
robin red 5 %
cocosmeel 5 %
koekjesmeel 10 %
druivensuiker 5 %
stroopwafelmeel 5 %
+ eventueel flavour
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 27
- Lid geworden op: 08-06-2005 10:51
- Locatie: diepenbeek
merci voor de reacties
zal ze zo eens proberen de volgende x laat jullie zeker nog iets weten
mvg raf
zal ze zo eens proberen de volgende x laat jullie zeker nog iets weten
mvg raf
percentage koek kruiden of speculaas kruiden in het eind product is niet meer dan 2%
wil je dus de volle smaak in je bol voeg dan max 2 % toe
iets te veel en je kansen zijn verkeken
wil je dus de volle smaak in je bol voeg dan max 2 % toe
iets te veel en je kansen zijn verkeken
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Jacco,
Het ging over de toevoeging 'gemalen peperkoek' als eindproduct.
Niet over % koek en speculaaskruiden..
Het ging over de toevoeging 'gemalen peperkoek' als eindproduct.
Niet over % koek en speculaaskruiden..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.