Martin SB Vs Dynamite baits
-
- Berichten: 886
- Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
- Locatie: Barendrecht
- Contacteer:
Nou daar gaat ie,waar gaat jullie intresse eerder naar uit?
Martin Sb boilies,of die nieuwe range van dynamite baits?
Martin Sb boilies,of die nieuwe range van dynamite baits?
- lust frank
- Berichten: 816
- Lid geworden op: 24-09-2004 22:50
- Locatie: Koolskamp - België
- Contacteer:
Ik heb gekozen voor de readymates van Dynamite Baits, met wel met dien verstande als ik al readymates dien te gebruiken.
Maar dien wel te vermelden dat ik bijna nooit of toch héél zelden readymates ga gebruiken, als ik deze al gebruik zijn het enkel maar de pop-ups die ik gebruik en dan gaat mijn voorkeur wel uit naar de Dynamite baits.
Mvg
Frank
Maar dien wel te vermelden dat ik bijna nooit of toch héél zelden readymates ga gebruiken, als ik deze al gebruik zijn het enkel maar de pop-ups die ik gebruik en dan gaat mijn voorkeur wel uit naar de Dynamite baits.
Mvg
Frank
----------------------------------------------------
bezoek onze site en forum http://www.carpmates.be
----------------------------------------------------
http://www.fishing.be
----------------------------------------------------
bezoek onze site en forum http://www.carpmates.be
----------------------------------------------------
http://www.fishing.be
----------------------------------------------------
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 24-03-2005 23:38
- Locatie: Katwijk
Ik stem op Martin SB,puur omdat ik de dynamite baits nog nooit gebruikt heb. Zolang ik die ballen zelf moet betalen maak ik ze liever zelf.
Bla blaa blaaa
- Lars Akkermans
- Berichten: 185
- Lid geworden op: 21-08-2003 02:00
Ik stem toch voor dynamite baits die spreken mij toch persoonlijk meer aan.
- Denny Verdoold
- Berichten: 1562
- Lid geworden op: 08-09-2004 12:33
- Locatie: Hoogvliet
Martin SB, voor mij in alle opzichten beter.
En op Martin SB heb ik mijn PR gevangen!
En op Martin SB heb ik mijn PR gevangen!
-
- Berichten: 886
- Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
- Locatie: Barendrecht
- Contacteer:
Martin sb ligt dus net ff voor ,hmm intersant.
Greetz Danny
Greetz Danny
-
- Berichten: 206
- Lid geworden op: 24-08-2003 02:00
- Locatie: spaubeek
- Contacteer:
Geen ervaringen met dynamite baits maar wel met Martin SB. De Martin SB maiscorn is een goede boilie en de Tiger Peanut heb ik het ook goed zien doen bij een vriend van me.
- Daniel Legrand
- Berichten: 459
- Lid geworden op: 23-06-2004 10:17
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
Absoluut Martin SB
Kunnen die engelsen nog een hoop van leren dat is mijn mening !
Kunnen die engelsen nog een hoop van leren dat is mijn mening !
-
- Berichten: 111
- Lid geworden op: 30-09-2004 20:18
- Locatie: Netherlands
Heb nu toch gekozen voor Dynamite, heb altijd met beide gevist maar heb toch meer gevangen op de monster tigernut dan op de mais-scopex pellets van MSB.
Ga toch die nieuwe range van MSB proberen, heb toch ook altijd nog goed gevangen op MSB bollen en vooral bij de nieuwe range zitten wel hele mooie bollen bij.
Ga toch die nieuwe range van MSB proberen, heb toch ook altijd nog goed gevangen op MSB bollen en vooral bij de nieuwe range zitten wel hele mooie bollen bij.
- Kenneth Pepels
- Berichten: 267
- Lid geworden op: 30-01-2005 13:58
- Locatie: Spaubeek (limburg)
Ik ga toch voor dynamite ik ben er zelf pas mee begonnen en heb er pas 1 karper op gevangen, maar spreekt mij toch meer aan dan martin sb.
Groetjes Kenneth
Groetjes Kenneth
Carpfishing isn't just a sport, it's a lifestyle!
- Jos van Dalum
- Berichten: 280
- Lid geworden op: 21-01-2004 15:20
Ik vis met beide merken maar omdat de prijs van SB bollies mij iets beter licht, kies ik voor deze!!
Verder ga ik dit seizoen ook zelf bollies maken, hoop dat daaruit net zulke goede resultaten uitkomen als met ready-mades.
Groeten Jos
Verder ga ik dit seizoen ook zelf bollies maken, hoop dat daaruit net zulke goede resultaten uitkomen als met ready-mades.
Groeten Jos
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Heb zelf met dynamite beter gevangen dan met martinsb.
Die enkele keer dat ik readymades gebruik wil ik ook zeker weten dat ze ongeveer net zo goed vangen als mijn eigen bollen, dan tel ik rustig een paar cent meer neer voor dynamite.
Die enkele keer dat ik readymades gebruik wil ik ook zeker weten dat ze ongeveer net zo goed vangen als mijn eigen bollen, dan tel ik rustig een paar cent meer neer voor dynamite.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
mannen,
als je ready mades wil gebruiken, waarom dan niet een zonder conserveringsmiddelen?
bij martin SB is er jarenlang keihard gewerkt om dit doel te bereiken en ik kan (met de beperkte kennis die ik heb over aas) de producten van deze firma echt aanbevelen.
gewoon een toffe bol voor een goede prijs ook nog eens.....
mvg Mitsz
als je ready mades wil gebruiken, waarom dan niet een zonder conserveringsmiddelen?
bij martin SB is er jarenlang keihard gewerkt om dit doel te bereiken en ik kan (met de beperkte kennis die ik heb over aas) de producten van deze firma echt aanbevelen.
gewoon een toffe bol voor een goede prijs ook nog eens.....
mvg Mitsz
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Zonder?? leg uit Mitsz.
Nu niet zeggen luchtgedroogd he, ik heb een zak opengehad en de boilies vochtig en toch geen schimmel leg dat dan ook eens uit aub.
Nu niet zeggen luchtgedroogd he, ik heb een zak opengehad en de boilies vochtig en toch geen schimmel leg dat dan ook eens uit aub.
Vissen is een hobby, geen religie!
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Douwe,
leg eens uit waarom er wel conserveringsmiddel in zit dan?
mvg Mitsz
leg eens uit waarom er wel conserveringsmiddel in zit dan?
mvg Mitsz
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Mitsz,
Ik kan het fout hebben, maar volgens mij staat er op de verpakking: Dat ze
niet met chemische bewaarmiddelen zijn geconserveerd, dus ze zijn wel ge-
conserveerd...!?
Overigens wel een hele goede readymade.
groetjes Benny
Ik kan het fout hebben, maar volgens mij staat er op de verpakking: Dat ze
niet met chemische bewaarmiddelen zijn geconserveerd, dus ze zijn wel ge-
conserveerd...!?
Overigens wel een hele goede readymade.
groetjes Benny
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Niet een vraag omdraaien Mitsz ik stel je een vraag en verwacht zeker van jou een goed antwoord.
Open, vochtig, niet schimmelen en toch geen conservering hoe kan dat dat was de vraag.
Open, vochtig, niet schimmelen en toch geen conservering hoe kan dat dat was de vraag.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Jeroen Hof op't
- Berichten: 1346
- Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
- Locatie: Zuid-Holland
- Contacteer:
Voor mij is Martinsb een echte topper. De knikkers in de maat 20mm zijn voor mij dit seizoen alweer echte killers.
Ik kan dan ook niet anders dan wederom mijn lof uitspreken over deze geweldige knikkers..
Ik kan dan ook niet anders dan wederom mijn lof uitspreken over deze geweldige knikkers..
BORN TO FISH, FORCED TO WORK
-
- Berichten: 357
- Lid geworden op: 04-04-2002 02:00
- Locatie: Wageningen en Nijverdal
Beste Douwe,
volgens mij staat er duidelijk geen chemische conservering, maar NATUURLIJKE conservering. Dit zal waarschijnlijk niet net zo goed conserveren als de chemische variant, maar blijkbaar conserveert het wel redelijk. (mijn sb boilies waar ik ooit mee viste schimmelde wel degelijk, misschien die bijzondere friese luchtomstandigheden, maar dat terzijde.) Vroeger conserveerde men ook met zout en suiker, dus waarom zou dit niet in een boilie werken?
volgens mij staat er duidelijk geen chemische conservering, maar NATUURLIJKE conservering. Dit zal waarschijnlijk niet net zo goed conserveren als de chemische variant, maar blijkbaar conserveert het wel redelijk. (mijn sb boilies waar ik ooit mee viste schimmelde wel degelijk, misschien die bijzondere friese luchtomstandigheden, maar dat terzijde.) Vroeger conserveerde men ook met zout en suiker, dus waarom zou dit niet in een boilie werken?
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Beste Anton, laat je niks wijsmaken over onschuldige conservering omdat er natuurlijk opstaat.
Er zijn heel veel natuurlijke conserveringsmiddelen die niet zo onschuldig zijn dan hun naam doet voorkomen.
Een boiliebakker wil niet dat er zakken met schimmel op de boilies in de schappen liggen.
Ook niet als die zak kapot is en vrij vocht op kan nemen uit de omgeving.
Dus alleen drogen is niet voldoende hij moet conserveren hoe dan ook.
Droog wil niet zeggen zonder water, alleen maar zonder vrij opneembaar water.
Suiker heeft oa de eigenschap om vocht aan zich te binden zodat een schimmel of bacterie geen vocht tot de beschikking heeft.
Maar zodra de boilie vochtig wordt krijgt die schimmel - bacterie wel een kans.
Suiker is geen middel wat schimmeldodend werkt.
Het zorgt er alleen maar voor dat de boilie zgn droog blijft.
Het is maar net hoeveel procent conservering er gebruikt wordt.
Martin SB zal minder gebruiken en zeker niet alleen suiker of zout, maar zonder??????????????
Douwe
Er zijn heel veel natuurlijke conserveringsmiddelen die niet zo onschuldig zijn dan hun naam doet voorkomen.
Een boiliebakker wil niet dat er zakken met schimmel op de boilies in de schappen liggen.
Ook niet als die zak kapot is en vrij vocht op kan nemen uit de omgeving.
Dus alleen drogen is niet voldoende hij moet conserveren hoe dan ook.
Droog wil niet zeggen zonder water, alleen maar zonder vrij opneembaar water.
Suiker heeft oa de eigenschap om vocht aan zich te binden zodat een schimmel of bacterie geen vocht tot de beschikking heeft.
Maar zodra de boilie vochtig wordt krijgt die schimmel - bacterie wel een kans.
Suiker is geen middel wat schimmeldodend werkt.
Het zorgt er alleen maar voor dat de boilie zgn droog blijft.
Het is maar net hoeveel procent conservering er gebruikt wordt.
Martin SB zal minder gebruiken en zeker niet alleen suiker of zout, maar zonder??????????????
Douwe
Vissen is een hobby, geen religie!
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Douwe,
probeer het volgende eens met je eigen aas:
Zorg dat je bollen goed luchtgedroogd zijn. Dat wil dan zeggen, dat ze echt een laag vochtgehalte hebben. Als je bollen dan gaan zweten in de zak, wordt het vocht ook gelijk weer opgenomen en verdeeld over de bollen, maar het vochtgehalte zal niet meer stijgen. Zo werkt het gewoon.
Daarnaast is de samenstelling van je mix doorslaggevend. Als je met vitamealo en aanverwante melkpoeders in de weer gaat, duurt het feest niet zo lang.
Eigenlijk vind ik het niet zo leuk wat jij doet. Je zegt dat ik de boel omdraai, maar eigenlijk doe jij dat. Als je er nu eens vanuit ging dat het de MSB bollen NIET chemisch geconserveerd zijn, zoals de producent dit aangaf, zou je jezelf ook de ruimte geven te onderzoeken hoe dit kan.
Maar zoals je toch wel vaker de neiging hebt, ga je eerst uit van het negatieve. Hierdoor geef je jezelf geen kans.
Luchtdrogen (en ik weet er slechts heel weinig van) is een studie op zich, die een hoop kennis vereist. Blijkbaar hebben ze hier bij MSB veel aandacht aan besteed.
Laat ik mijn betoog dan maar besluiten met een paar wedervragen
-Hoe komt het dan dat die MSB bollen er al jaren met kop en schouders bovenuit steken qua resultaten?
-Waarom bederft eipoeder, melkpoeder, vismeel, etc niet
-Waarom bederft mijn stokvis/baccalao niet, als ik het verpakt bewaar?
zo kan ik nog wel even doorgaan.
Met hygienische groet
Mitsz
probeer het volgende eens met je eigen aas:
Zorg dat je bollen goed luchtgedroogd zijn. Dat wil dan zeggen, dat ze echt een laag vochtgehalte hebben. Als je bollen dan gaan zweten in de zak, wordt het vocht ook gelijk weer opgenomen en verdeeld over de bollen, maar het vochtgehalte zal niet meer stijgen. Zo werkt het gewoon.
Daarnaast is de samenstelling van je mix doorslaggevend. Als je met vitamealo en aanverwante melkpoeders in de weer gaat, duurt het feest niet zo lang.
Eigenlijk vind ik het niet zo leuk wat jij doet. Je zegt dat ik de boel omdraai, maar eigenlijk doe jij dat. Als je er nu eens vanuit ging dat het de MSB bollen NIET chemisch geconserveerd zijn, zoals de producent dit aangaf, zou je jezelf ook de ruimte geven te onderzoeken hoe dit kan.
Maar zoals je toch wel vaker de neiging hebt, ga je eerst uit van het negatieve. Hierdoor geef je jezelf geen kans.
Luchtdrogen (en ik weet er slechts heel weinig van) is een studie op zich, die een hoop kennis vereist. Blijkbaar hebben ze hier bij MSB veel aandacht aan besteed.
Laat ik mijn betoog dan maar besluiten met een paar wedervragen
Niet een vraag omdraaien Mitsz ik stel je een vraag en verwacht zeker van jou een goed antwoord.
Open, vochtig, niet schimmelen en toch geen conservering hoe kan dat dat was de vraag.
-Hoe komt het dan dat die MSB bollen er al jaren met kop en schouders bovenuit steken qua resultaten?
-Waarom bederft eipoeder, melkpoeder, vismeel, etc niet
-Waarom bederft mijn stokvis/baccalao niet, als ik het verpakt bewaar?
zo kan ik nog wel even doorgaan.
Met hygienische groet
Mitsz
-
- Berichten: 196
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Sorbinezuur, citroenzuur, etc. zijn natuurlijke conserveringsmiddelen. En zo zijn er ook natuurlijke anti-oxidanten. Dus met behulp van deze stoffen kun je boilies conserveren. Dus NATUURLIJK geconserveerd lijkt me?
Nou weet ik niet hoe sommige fabrikanten hun aas conserveren. Maar het is maar net welke definitie je gebruikt van natuurlijk en chemisch conserveren.
Maar daar ging deze topic niet over.
Groet,
Roelof
Nou weet ik niet hoe sommige fabrikanten hun aas conserveren. Maar het is maar net welke definitie je gebruikt van natuurlijk en chemisch conserveren.
Maar daar ging deze topic niet over.
Groet,
Roelof
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Heren,
Iets kan natuurlijk geconserveerd zijn met kaliumsorbaat.
Iets kan chemisch geconserveerd zijn met kaliumbenzoaat.
Wat is het punt?
Mijn inziens gaat het om toevoegingen die bij overschrijding van een gegeven concentratie schadelijk wordt voor karper. Welk label daar aanhangt maakt weinig uit.
Waarmee en hoe MSB precies conserveert is mij nog niet geheel helder uit hun verhaal. Net zo min voor Dynamite baits.
Groet, Kees
Iets kan natuurlijk geconserveerd zijn met kaliumsorbaat.
Iets kan chemisch geconserveerd zijn met kaliumbenzoaat.
Wat is het punt?
Mijn inziens gaat het om toevoegingen die bij overschrijding van een gegeven concentratie schadelijk wordt voor karper. Welk label daar aanhangt maakt weinig uit.
Waarmee en hoe MSB precies conserveert is mij nog niet geheel helder uit hun verhaal. Net zo min voor Dynamite baits.
Groet, Kees