Maaltijden
- Jaap Koster
- Berichten: 38
- Lid geworden op: 10-02-2005 20:57
- Locatie: Reiderland
Ik zoek nog een paar gemakelijk te bereiden culinaire hoogstandjes,
voor onze frankrijksessie, wie heeft een paar recepten.
Groet, Jaap
voor onze frankrijksessie, wie heeft een paar recepten.
Groet, Jaap
-
- Berichten: 886
- Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
- Locatie: Barendrecht
- Contacteer:
culinair niet echt,lekkers...Ja zekers!
Broodje hamburger met alles er op en er aan,je kan zelf wel verzinnen wat.
Pizza
bami
pannekoeken
pan pizza
frituur zooi
En zo kan ik nog wel ff doorgaan,maar ja,je weet zelf wel wat er allemaal kan met een pannetje!
En vergeet alsjeblieft niet de bier beque.
Greetz danny
Broodje hamburger met alles er op en er aan,je kan zelf wel verzinnen wat.
Pizza
bami
pannekoeken
pan pizza
frituur zooi
En zo kan ik nog wel ff doorgaan,maar ja,je weet zelf wel wat er allemaal kan met een pannetje!
En vergeet alsjeblieft niet de bier beque.
Greetz danny
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Jaap,
Culinaire hoogstandjes.
Gamba's gebakken in knoflookolie.
Coqiulles op een bedje van waterkers.
Ganzenlever met walnoot.
Gerookte eendenborst.
Nog meer?
Die eerste 2 zijn wel te doen aan het water.
Daarna wordt het wat moeilijker.
En of het echt de maag vult is ten tweede.
Culinaire hoogstandjes.
Gamba's gebakken in knoflookolie.
Coqiulles op een bedje van waterkers.
Ganzenlever met walnoot.
Gerookte eendenborst.
Nog meer?
Die eerste 2 zijn wel te doen aan het water.
Daarna wordt het wat moeilijker.
En of het echt de maag vult is ten tweede.
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
-
- Berichten: 1009
- Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
- Locatie: Fikkersdries
Danny, ikzelf beschik over een eenpits campinggas brandertje....
Ik weet niet waar jij een frituurpan, oven en kookset vandaanhaalt?
Daniel
Ik weet niet waar jij een frituurpan, oven en kookset vandaanhaalt?
Daniel
-
- Berichten: 886
- Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
- Locatie: Barendrecht
- Contacteer:
Wel blijven nadenken daniel,
pizza zo uit de verpakking zo in de koekepan,smaakt perfect.
pannetje met frituur olie,en dan zo uit de verpakking,frikandellen,kroketten,patat,kasoefles...moet ik doorgaan?
Tevens is een frikandel in de koekepan prima te doen.
Pannekoeken beslag meenemen en hop...zo in de koekepan.
En zo kan ik nog wel even doorgaan,heb ik alleen geen zin meer in
Beetje inteligentie,dan kom je al een heel eind!
Greetz Danny
pizza zo uit de verpakking zo in de koekepan,smaakt perfect.
pannetje met frituur olie,en dan zo uit de verpakking,frikandellen,kroketten,patat,kasoefles...moet ik doorgaan?
Tevens is een frikandel in de koekepan prima te doen.
Pannekoeken beslag meenemen en hop...zo in de koekepan.
En zo kan ik nog wel even doorgaan,heb ik alleen geen zin meer in
Beetje inteligentie,dan kom je al een heel eind!
Greetz Danny
-
- Berichten: 1009
- Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
- Locatie: Fikkersdries
Haha ok, ik kom er al achter dat een bakkie koffie en knakworsten niet het einde zijn...
Afijn, ik hou het meestal bij die welbekende nescafe en een boterhammetje
Mvg. Daniel
Afijn, ik hou het meestal bij die welbekende nescafe en een boterhammetje
Mvg. Daniel
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Stelletje koekenbakkers ook he!
Als je aan het water zit dan eet ik puur omdat ik vulling nodig heb.
Als ik in de keuken sta dan eet ik om m'n eindproduct te beoordelen op smaak,structuur en nasmaak(ook is nasmaak belangrijk!!).
Aan het water eet ik dus meer richting de vette hap dan het culinaire gebeuren. Dat culinaire komt ook wel aan bod aan het water want een visser die kookt voor z'n boterham heeft toch ook aan het water z'n "kookfeeling" meegenomen, al is dat in mindere mate.
Wil je iets speciaals eten aan het water bij een speciale vangst o.i.d dan zijn de eerder genoemde amuses zeker het proberen waard!
En zo heb ik er nog veeeeeeeeeeeeeeeel meer!
Als je aan het water zit dan eet ik puur omdat ik vulling nodig heb.
Als ik in de keuken sta dan eet ik om m'n eindproduct te beoordelen op smaak,structuur en nasmaak(ook is nasmaak belangrijk!!).
Aan het water eet ik dus meer richting de vette hap dan het culinaire gebeuren. Dat culinaire komt ook wel aan bod aan het water want een visser die kookt voor z'n boterham heeft toch ook aan het water z'n "kookfeeling" meegenomen, al is dat in mindere mate.
Wil je iets speciaals eten aan het water bij een speciale vangst o.i.d dan zijn de eerder genoemde amuses zeker het proberen waard!
En zo heb ik er nog veeeeeeeeeeeeeeeel meer!
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
-
- Berichten: 445
- Lid geworden op: 14-08-2002 02:00
Ik eet eiwittjes, want ik moet groeien
-
- Berichten: 1009
- Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
- Locatie: Fikkersdries
een visser die kookt voor z'n boterham
Haha wat een prachtzin
- Casper Hijkoop
- Berichten: 319
- Lid geworden op: 06-08-2004 12:37
[quote]frikandellen,kroketten,patat,[b]kasoefles[/b]...moet ik doorgaan?
[/quote]
kasoefles? hmm...
Ik heb ooit eens 2 blikjes gehad met een automatisch opwarmsysteem. Er zat nasi in, en naast het compartiment waar het eten inzat zat een compartiment met een of ander chemisch goedje. Als je iets indrukte warmde de maaltijd zich vanzelf op in ongeveer 10 minuten. Het heeft ooit ook in de beet gestaan dacht ik, maar ik zou niet meer weten hoe het heet...
Mijn maaltijden aan de waterkant zijn geen culinaire hoogstandjes, maar ik probeer toch wel iets beters te eten dan prutje uit de pan of de patat die moeders rond etenstijd komt brengen?
heb wel eens ontbeten op een zondagochtend met een ''zondags'' ontbijt. bacon met eieren, en eeen kerststol die was afgeprijst. Niet echt de ultieme combinatie, maar toch smaakt het wel... (aan de waterkant)
[/quote]
kasoefles? hmm...
Ik heb ooit eens 2 blikjes gehad met een automatisch opwarmsysteem. Er zat nasi in, en naast het compartiment waar het eten inzat zat een compartiment met een of ander chemisch goedje. Als je iets indrukte warmde de maaltijd zich vanzelf op in ongeveer 10 minuten. Het heeft ooit ook in de beet gestaan dacht ik, maar ik zou niet meer weten hoe het heet...
Mijn maaltijden aan de waterkant zijn geen culinaire hoogstandjes, maar ik probeer toch wel iets beters te eten dan prutje uit de pan of de patat die moeders rond etenstijd komt brengen?
heb wel eens ontbeten op een zondagochtend met een ''zondags'' ontbijt. bacon met eieren, en eeen kerststol die was afgeprijst. Niet echt de ultieme combinatie, maar toch smaakt het wel... (aan de waterkant)
- Bart van den Hurk
- Berichten: 1568
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Someren
- Contacteer:
Voor de eerste dagen, koel houden dus,
Indiase wokmix van de AH incl. saus (bak 400gram), rivierkreeftjes (bakje 125gr. AH) en daarbij gele rijst (kant en klaar, enkel opwarmen in de zakjes van Uncle Benz, oranje zakjes). Enkel een gasbrander en een wok nodig, echt overheerlijk en veel gezonder dan de alledaagse struikmaaltijd.
Voor na 2 a 3 dagen, als je geen gaskoelbox meehebt, laat de slager dan vlees inblikken, de meeste keurslagers doen dit. Ook weer rijst of wat aardappels mee en wat blikgroenten. Nog steeds vele malen beter dan die struikshit
Wil je het volhouden aan de waterkant, zeker tijdens een vermoeiende lange sessie, dan zal je goed moeten eten en de vitamines binnen moeten krijgen. Ik knikker alles gewoon in de wok op de coleman, werkt perfect, 1 pan voor al het werk en scheelt beduidend in het afwassen. Want we zijn wel op vakantie in France, of niet . Heb ik Frankrijk al enkele karpervissers laten meegenieten van mijn wokkunsten (ahum), en de eerste moet nog komen klagen..., maar na een paar dagen op struik, water en brood, tja, dan vinden ze natuurlijk alles lekker!
Indiase wokmix van de AH incl. saus (bak 400gram), rivierkreeftjes (bakje 125gr. AH) en daarbij gele rijst (kant en klaar, enkel opwarmen in de zakjes van Uncle Benz, oranje zakjes). Enkel een gasbrander en een wok nodig, echt overheerlijk en veel gezonder dan de alledaagse struikmaaltijd.
Voor na 2 a 3 dagen, als je geen gaskoelbox meehebt, laat de slager dan vlees inblikken, de meeste keurslagers doen dit. Ook weer rijst of wat aardappels mee en wat blikgroenten. Nog steeds vele malen beter dan die struikshit
Wil je het volhouden aan de waterkant, zeker tijdens een vermoeiende lange sessie, dan zal je goed moeten eten en de vitamines binnen moeten krijgen. Ik knikker alles gewoon in de wok op de coleman, werkt perfect, 1 pan voor al het werk en scheelt beduidend in het afwassen. Want we zijn wel op vakantie in France, of niet . Heb ik Frankrijk al enkele karpervissers laten meegenieten van mijn wokkunsten (ahum), en de eerste moet nog komen klagen..., maar na een paar dagen op struik, water en brood, tja, dan vinden ze natuurlijk alles lekker!
mvg
Bart van den Hurk
Bart van den Hurk
- Michiels Gino
- Berichten: 667
- Lid geworden op: 29-11-2004 22:22
- Locatie: Bredene (België)
Man man wat ik al heb klaargemaakt aan de waterkant.
Velen hebben dan al ook hun ogen uitgekeken op me.
Kipfilet appemoes patatjes
Steak, een roomsausje en frieten
Verse spaghetti
Vol au vent met frieten
BBQ
Spek en eieren
Pannekoeken
etc etc etc .....
eigenlijk alles wat je thuis kan eten.
Ben in bezit van een 3 bek fornuis en zulk van coleman op fuel, met deze beiden kan ik me gerust 2 weken een koningsmaal bereiden.
Ik kook graag, en aan de waterkant is het een prettig tijdsverdrijf om de "dode" momenten op te vullen.
grtz peeke
men maat had eens een eend gevangen, gefilleerd en s'avonds was het kroketjes met eendeborstfilet in portosaus..........
ps: Frigo op gas
idd bart ik ken er ook die een week doorbrengen in France met ne camenbert en een stokbrood zelle
maar als je dan zoiets klaarmaakt, ze zijn der zelle.
Ze hebben dan wel voor duizenden euro's aan materiaal, maar iets deftig eten kan er niet van af, allé daar kunnen ze niet mee pronken he, hun materiaal daarin tegen.....
Velen hebben dan al ook hun ogen uitgekeken op me.
Kipfilet appemoes patatjes
Steak, een roomsausje en frieten
Verse spaghetti
Vol au vent met frieten
BBQ
Spek en eieren
Pannekoeken
etc etc etc .....
eigenlijk alles wat je thuis kan eten.
Ben in bezit van een 3 bek fornuis en zulk van coleman op fuel, met deze beiden kan ik me gerust 2 weken een koningsmaal bereiden.
Ik kook graag, en aan de waterkant is het een prettig tijdsverdrijf om de "dode" momenten op te vullen.
grtz peeke
men maat had eens een eend gevangen, gefilleerd en s'avonds was het kroketjes met eendeborstfilet in portosaus..........
ps: Frigo op gas
idd bart ik ken er ook die een week doorbrengen in France met ne camenbert en een stokbrood zelle
maar als je dan zoiets klaarmaakt, ze zijn der zelle.
Ze hebben dan wel voor duizenden euro's aan materiaal, maar iets deftig eten kan er niet van af, allé daar kunnen ze niet mee pronken he, hun materiaal daarin tegen.....
Greets Gino
alles wat ik thuis klaarmaak kan ik in een lite vorm ook aan de waterkant klaarmaken op een meer daagse sessie.
pannekoeken vers
beslag thuis maken in een flesje(spa) en dan bakken aan de water kant.
beetje bacon mee stroop en red me de eerste dag wel.
pannekoeken vers
beslag thuis maken in een flesje(spa) en dan bakken aan de water kant.
beetje bacon mee stroop en red me de eerste dag wel.
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Snel en lekker:
Gefrituurde champignons + knoflook saus (eigen maak).
Gewoon de knof bij huis maken, en gekoeld bewaren in de koelbox.
Tot slot: Ik sla grote stukken vlees (bief) ook niet af....
O ja.... Niet vergeten tandenborstel + tandpasta mee te nemen en adem ver-
frisser, in verband met de knoflook...
groetjes Benny
Gefrituurde champignons + knoflook saus (eigen maak).
Gewoon de knof bij huis maken, en gekoeld bewaren in de koelbox.
Tot slot: Ik sla grote stukken vlees (bief) ook niet af....
O ja.... Niet vergeten tandenborstel + tandpasta mee te nemen en adem ver-
frisser, in verband met de knoflook...
groetjes Benny
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Benny van de Werfhorst schreef:O ja.... Niet vergeten tandenborstel + tandpasta mee te nemen en adem ver-
frisser, in verband met de knoflook...
groetjes Benny
Benny,
Sinds wanneer krijg jij dames op bezoek met het vissen?
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
- Dennis van den Bogaert
- Berichten: 4400
- Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
- Locatie: Den Haag
- Contacteer:
Heb al eens een weekje op blikken koude ravioli,koude ontdooide pakjes sate en koude blikken soep moeten leven
PROUD TO HAVE BEEN A WATERLANDER
BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
-
- Berichten: 365
- Lid geworden op: 28-03-2004 10:53
Dennis van den Bogaert schreef:Heb al eens een weekje op blikken koude ravioli,koude ontdooide pakjes sate en koude blikken soep moeten leven
Handig he, zo'n coleman ? (Wel benzine meenemen )
-
- Berichten: 853
- Lid geworden op: 19-02-2002 01:00
- Locatie: Amsterdam
- Contacteer:
Bart
Ziet er goed uit, wanneer mag ik mee om culinair verwend te worden?
Wil ook graag de recepten van de boilie's (presentatie) toegestuurd krijgen!
Gr. Piet
Ziet er goed uit, wanneer mag ik mee om culinair verwend te worden?
Wil ook graag de recepten van de boilie's (presentatie) toegestuurd krijgen!
Gr. Piet
- Bart van den Hurk
- Berichten: 1568
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Someren
- Contacteer:
Piet,
Het wordt tijd voor een stoomcursus "wokken aan de sloterplas voor gevorderden" , maar dan wel even de stokken eruit tijdens een overheerlijk maal, om het concentratieniveau daarna weer voor de volle 100% te laten werken. Maar zeker een keer gezellig, daar hebben we het nog wel een keer over.
PB me even je e-mail, kan ik de presentatie even doorsturen, heeft Maarten hem trouwens ontvangen (e-mail was iets of wat moeilijk leesbaar)?
Het wordt tijd voor een stoomcursus "wokken aan de sloterplas voor gevorderden" , maar dan wel even de stokken eruit tijdens een overheerlijk maal, om het concentratieniveau daarna weer voor de volle 100% te laten werken. Maar zeker een keer gezellig, daar hebben we het nog wel een keer over.
PB me even je e-mail, kan ik de presentatie even doorsturen, heeft Maarten hem trouwens ontvangen (e-mail was iets of wat moeilijk leesbaar)?
mvg
Bart van den Hurk
Bart van den Hurk
- koos kalkman
- Berichten: 585
- Lid geworden op: 24-05-2004 11:38
een van tevoren gebraden kip in de koelbox gaat er ook wel in.
heerlijk met appelmoes.
groetjes koos.
heerlijk met appelmoes.
groetjes koos.
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Koen,
Altijd het zekere voor het onzekere nemen...! Je weet maar nooit, wat je
zult ontmoeten.
groetjes Benny
Altijd het zekere voor het onzekere nemen...! Je weet maar nooit, wat je
zult ontmoeten.
groetjes Benny
- menno laarmans
- Berichten: 2070
- Lid geworden op: 20-09-2004 10:34
- Locatie: lapzwansland
Op bepaalde franse wateren mijn no 1 :
N emmertje kreeft rapen en die ff koken.
Wat mayo en stokbrood erbij en n flesje witte wijn
Laat dan die dikkes maar komen.
Ps kreeft afval wel op je stek dumpen , in vuilnis zak is zonde
N emmertje kreeft rapen en die ff koken.
Wat mayo en stokbrood erbij en n flesje witte wijn
Laat dan die dikkes maar komen.
Ps kreeft afval wel op je stek dumpen , in vuilnis zak is zonde
- Jeroen houdijk
- Berichten: 682
- Lid geworden op: 11-09-2002 02:00
- Contacteer:
Hoi,
vaak zijn struikmaaltijden te weinig om van te leven. (Ontken maar niet dat jullie je nog nooit aan zo'n maaltijd hebben vergrepen.) Een uitje of wat blikgroente geeft wat meer volume en variatie.
De grote blikken bami en nasi zijn zeer goed aan te vullen met vlees in saus.
Wat heel handig is om rekening mee te houden is of je water meeneemt of ter plaatse koopt. Wanneer je alles meeneemt is droogvoer niet echt handig omdat je dan meer water mee moet nemen. Gedroogd eten is dus alleen nuttig als je ter plaatste water haalt.
Jeroen
vaak zijn struikmaaltijden te weinig om van te leven. (Ontken maar niet dat jullie je nog nooit aan zo'n maaltijd hebben vergrepen.) Een uitje of wat blikgroente geeft wat meer volume en variatie.
De grote blikken bami en nasi zijn zeer goed aan te vullen met vlees in saus.
Wat heel handig is om rekening mee te houden is of je water meeneemt of ter plaatse koopt. Wanneer je alles meeneemt is droogvoer niet echt handig omdat je dan meer water mee moet nemen. Gedroogd eten is dus alleen nuttig als je ter plaatste water haalt.
Jeroen
- Jeroen houdijk
- Berichten: 682
- Lid geworden op: 11-09-2002 02:00
- Contacteer:
PS,
die klikkerdeklak instant opwarm maaltijden heb ik ook geprobeerd, uiteindelijk niet echt een succes. lauwe hap...
die klikkerdeklak instant opwarm maaltijden heb ik ook geprobeerd, uiteindelijk niet echt een succes. lauwe hap...
- Mark Zelle
- Berichten: 943
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Vorden
- Contacteer:
tips voor frankrijk voedsel:
jongens vergeet de saucijzen en worstebroodjes niet!! ( aldi)
je zet 2 koekepannen op elkaar.( krijge je het idee van een oven). laag vuurtje... pan beetje vet maken. en lekker warm laten worden... lekker hoor
een paar blikken soep met stokbrood. lekker ontbijt
ei met spek als ontbijt...
ik heb een koelkast op gas bij me. neem dan ook wat huzarensalade mee. ook kun je dan meer dingen goed houden. ( en bier koud)
jongens vergeet de saucijzen en worstebroodjes niet!! ( aldi)
je zet 2 koekepannen op elkaar.( krijge je het idee van een oven). laag vuurtje... pan beetje vet maken. en lekker warm laten worden... lekker hoor
een paar blikken soep met stokbrood. lekker ontbijt
ei met spek als ontbijt...
ik heb een koelkast op gas bij me. neem dan ook wat huzarensalade mee. ook kun je dan meer dingen goed houden. ( en bier koud)