Heren,
Hoe denken julie over het invriezen van losse ingrediënten? Vele ingrediënten koop ik per 5 kg, maar soms blijft er wel eens een halve zak staan.... Nu wilde ik weer gaan draaien maar het ruikt nu heel muf en heb dat dus weggegooit.
Zou ik het ook gewoon in een afgesloten zak kunnen invriezen? of word het dan te nat?
Groeten,
Luuk
invriezen van losse groge ingrediënten
- luuk schenkelaars
- Berichten: 1643
- Lid geworden op: 17-04-2002 02:00
- Locatie: Raamsdonk
Karpervissen is net als..... .....vissen op karper
- robert grootenboer
- Berichten: 622
- Lid geworden op: 11-10-2003 02:00
- Locatie: Willemstad
Luuk,
ik denk dat je losse ingredienten niet perse hoef in te vriezen ( heb het zelf ook nog nooit gedaan) Het is zoiezo al droog dus het zou goed moeten blijven ook als het niet in de vriezer staat. Dat muf ruiken kan ook gekomen zijn doordat de zak of bak waar het in zat niet goed was afgesloten, zo wil je nog wel eens anderen geuren krijgen.
mvg,
robert
ik denk dat je losse ingredienten niet perse hoef in te vriezen ( heb het zelf ook nog nooit gedaan) Het is zoiezo al droog dus het zou goed moeten blijven ook als het niet in de vriezer staat. Dat muf ruiken kan ook gekomen zijn doordat de zak of bak waar het in zat niet goed was afgesloten, zo wil je nog wel eens anderen geuren krijgen.
mvg,
robert
Als julie me missen ben ik op het mooiste water van nederland aan het visse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Mark Noorman
- Berichten: 1922
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
- Locatie: Zeist
Luuk,
Droog, donker en luchtdicht verpakken is het beste dat je kunt doen.
Groeten,
Mark
Droog, donker en luchtdicht verpakken is het beste dat je kunt doen.
Groeten,
Mark
- Harnold Kikkert
- Berichten: 2174
- Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
- Locatie: Hoogeveen
Koop een grote regenton van plastic en je voer blijft wel 2 jaar goed.
gr Harnold
gr Harnold
- menno laarmans
- Berichten: 2070
- Lid geworden op: 20-09-2004 10:34
- Locatie: lapzwansland
Vraagje ?
Hoe wil 2.5 kg = halve 5 kilo zak nu 2 jaar goed blijven in n regen ton ????????
Koop of minder in t vervolg of gooi t gewoon weg.
Er gaat niks boven vers voer met of zonder ton.
Gr
Hoe wil 2.5 kg = halve 5 kilo zak nu 2 jaar goed blijven in n regen ton ????????
Koop of minder in t vervolg of gooi t gewoon weg.
Er gaat niks boven vers voer met of zonder ton.
Gr
- Marco Mensing
- Berichten: 5504
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Mark Noorman schreef:Luuk,
Droog, donker en luchtdicht verpakken is het beste dat je kunt doen.
Groeten,
Mark
Lang leve de zuurkooltonnetjes, voldoen precies aan bovengestelde eisen, en is een wat handelbaarder formaat als een regenton, en bovendien stapelbaar !
CarpeR Diem
- Harnold Kikkert
- Berichten: 2174
- Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
- Locatie: Hoogeveen
menno laarmans schreef:Vraagje ?
Hoe wil 2.5 kg = halve 5 kilo zak nu 2 jaar goed blijven in n regen ton ????????
Koop of minder in t vervolg of gooi t gewoon weg.
Er gaat niks boven vers voer met of zonder ton.
Gr
Er kunnen zich situaties voordoen die je belemmer om een bepaalde tijd te vissen.
Ik zeg niet dat ik het 2 jaar bewaar, ik stel alleen dat het zou kunnen en dat is toch echt iets anders.
gr Harnold
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
omdat ik het liever vers inkoop.........
De enige goeie optie Luuk.
MVG Mitsz
De enige goeie optie Luuk.
MVG Mitsz
- chris koekoek
- Berichten: 146
- Lid geworden op: 12-12-2004 18:32
- Contacteer:
Hoe weet je dan dat iets vers is als je het koopt in de winkel?
Hoe vers is vers?
Het komt dan idd niet uit een vriezer!
Maar hoe oud zou het al zijn?
Hoe vers is vers?
Het komt dan idd niet uit een vriezer!
Maar hoe oud zou het al zijn?
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Als je echt wil, zoek je "de meest verse weg" vanzelf.
Een meelsoort, die vers is, ruikt niet dood. Als je een vers meel samenknijpt in je hand, blijft het als het ware aaneen plakken. Het moet zo min mogelijk van het originele product afwijken
Allemaal niet eenvoudig, maar komt, naarmate je vaker producten in koopt.
wel de moeite...
MVG Mitsz
Een meelsoort, die vers is, ruikt niet dood. Als je een vers meel samenknijpt in je hand, blijft het als het ware aaneen plakken. Het moet zo min mogelijk van het originele product afwijken
Allemaal niet eenvoudig, maar komt, naarmate je vaker producten in koopt.
wel de moeite...
MVG Mitsz
- Albert v Hasselt
- Berichten: 197
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: vught
Dat van die losse ingrediënten invriezen vind ik wel erg ver gaan. Is het dan niet makkelijker om er eerst boillies van te maken, en ze dan in te vriezen.
'T lijkt me inderdaad ook niet makkelijk met vocht ed.
Koop het inderdaar vers in de winkel.
Dit is misschien niet voor iedereen even makkelijk, maar plakkende zakken, prijsstickers in gludens. Kijk naar de verpakking. Proef het thuis een beetje verdiep je in je aas, dit hoort toch ook bij het karpervissen.
Ik denk als je een beetje oplet dat het best mogelijk is om wat verse spullen te verzamelen. Koop wat je gebruikt, en laat de regentonnen achterwege....
'T lijkt me inderdaad ook niet makkelijk met vocht ed.
Koop het inderdaar vers in de winkel.
Dit is misschien niet voor iedereen even makkelijk, maar plakkende zakken, prijsstickers in gludens. Kijk naar de verpakking. Proef het thuis een beetje verdiep je in je aas, dit hoort toch ook bij het karpervissen.
Ik denk als je een beetje oplet dat het best mogelijk is om wat verse spullen te verzamelen. Koop wat je gebruikt, en laat de regentonnen achterwege....
groetjes albert.en nog vele strakken lijnen toe gewenst
- luuk schenkelaars
- Berichten: 1643
- Lid geworden op: 17-04-2002 02:00
- Locatie: Raamsdonk
goed, ik weet nu hoe julie erover denken. Bedankt voor die reacties.
Maar simpele ingrediënten als broodmeel, vismeel, trouvit en ga nog maar even door, koop ik gewoon altijd vers.
Maar ik doel eigenlijk op ingrediënten als robinret, caseïne, eigeel, eialbumine, betaine, enz. Dit zijn niet de ingrediënten die je voor een paar euro voor 5 of kg koopt. deze zijn stukken duurder dan de bovenstaande ingrediënten.
Ik heb eergister met allemaal nieuwe ingrediënten 15 kg bollen grdraaid en heb weer wat over. één zak heb ik droog, en donker opgeborgen, de andere ingevroren. Ben benieuwd wat het gaat worden de volgende keer.
Groeten,
Luuk
Maar simpele ingrediënten als broodmeel, vismeel, trouvit en ga nog maar even door, koop ik gewoon altijd vers.
Maar ik doel eigenlijk op ingrediënten als robinret, caseïne, eigeel, eialbumine, betaine, enz. Dit zijn niet de ingrediënten die je voor een paar euro voor 5 of kg koopt. deze zijn stukken duurder dan de bovenstaande ingrediënten.
Ik heb eergister met allemaal nieuwe ingrediënten 15 kg bollen grdraaid en heb weer wat over. één zak heb ik droog, en donker opgeborgen, de andere ingevroren. Ben benieuwd wat het gaat worden de volgende keer.
Groeten,
Luuk
Karpervissen is net als..... .....vissen op karper
-
- Berichten: 67
- Lid geworden op: 16-01-2005 19:45
- Locatie: Oldenzaal
Ga anders eens naar een patatzaak en vraag daar om mayonaise emmers met deksel.
Deze emmers sluiten goed af en er kan ongeveer 10 kg mix (of ingrediënten) in.
Als je die dan in de kelder zet (mits droog) blijft dit jaren goed.
Deze emmers sluiten goed af en er kan ongeveer 10 kg mix (of ingrediënten) in.
Als je die dan in de kelder zet (mits droog) blijft dit jaren goed.
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Kijk uit met het bewaren van ingredienten in plastic afgesloten emmers, de
ingredienten kunnen dan gaan "zweten" (broeien).
Wil je het wel in emmers bewaren, doe dan het volgende:
- Leg in de bodem van de emmer een stuk karton, wat precies op maat is ge-
knipt is.
- Kiep hier je ingredient op.
- Knip nu weer een stuk rond karton uit, en prik hier een paar gaten in. Leg
dit stuk karton weer bovenop het ingredient (moet precies passen).
- Prik nu in de deksel van de emmer ook enkele gaten, en sluit de emmer af.
- Plaats de emmer in een droge en vochtvrije ruimte!
Het voer kan zo niet gaan zweten, dit door dat het ingredient zo beter kan ademen
Tot slot: Het beste verwerk je natuurlijk de ingredienten zo snel mogelijk!!!
groetjes Benny
ingredienten kunnen dan gaan "zweten" (broeien).
Wil je het wel in emmers bewaren, doe dan het volgende:
- Leg in de bodem van de emmer een stuk karton, wat precies op maat is ge-
knipt is.
- Kiep hier je ingredient op.
- Knip nu weer een stuk rond karton uit, en prik hier een paar gaten in. Leg
dit stuk karton weer bovenop het ingredient (moet precies passen).
- Prik nu in de deksel van de emmer ook enkele gaten, en sluit de emmer af.
- Plaats de emmer in een droge en vochtvrije ruimte!
Het voer kan zo niet gaan zweten, dit door dat het ingredient zo beter kan ademen
Tot slot: Het beste verwerk je natuurlijk de ingredienten zo snel mogelijk!!!
groetjes Benny
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Oh ja....ook niet in eem warme ruimte!