ingredient
-
- Berichten: 101
- Lid geworden op: 30-10-2003 01:00
- Locatie: Sliedrecht
hallo,
wie weet er welke meelsoorten voor een goede binding in de mix kunnen zorgen?
wie weet er welke meelsoorten voor een goede binding in de mix kunnen zorgen?
-
- Berichten: 697
- Lid geworden op: 15-05-2002 02:00
- Locatie: Nederland
-
- Berichten: 54
- Lid geworden op: 24-09-2003 02:00
- Locatie: Malden
Denk hierbij aan:
Griesmeel
Maismeel
soyameel
dit is eigenlijk al gewoon een basis mix wat een goede binding heeft
of als je mix niet goed bind doe er gewoon alleen Eiwit bij weet je wel het witte uit een ei , dit zorgt ook voor een goede binding!
hoop dat dit voldoende is om je antwoord mee te geven
Griesmeel
Maismeel
soyameel
dit is eigenlijk al gewoon een basis mix wat een goede binding heeft
of als je mix niet goed bind doe er gewoon alleen Eiwit bij weet je wel het witte uit een ei , dit zorgt ook voor een goede binding!
hoop dat dit voldoende is om je antwoord mee te geven
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
maismeel bind niet
-
- Berichten: 697
- Lid geworden op: 15-05-2002 02:00
- Locatie: Nederland
Griesmeel wel
-
- Berichten: 101
- Lid geworden op: 30-10-2003 01:00
- Locatie: Sliedrecht
bedankt voor jullie reacties, paneermeel bind toch ook goed?
weten jullie of die uit de supermart ook werkt?
weten jullie of die uit de supermart ook werkt?
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Paneermeel rolt slecht is dus ook geen binder.
Brinta daarintegen is een goede binder.
Brinta daarintegen is een goede binder.
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 101
- Lid geworden op: 30-10-2003 01:00
- Locatie: Sliedrecht
en een beetje custard, je weet wel om van die gele vanille pudding mee te maken, werkt dat goed als binder?
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
Denk van niet, te veel suikers en naar mijn weten bind suiker niet
- Marvin Smier(s)
- Berichten: 157
- Lid geworden op: 22-09-2004 14:44
- Locatie: Omg. Rotterdam
Zo'n doosje bindmiddel uit de supermarkt
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Roel,
Tarwebloem is een perfecte binder, is ook lekker goedkoop. Kun je ge-
woon in de supermarkt kopen, of gebruik je veel dan via een zaak die via
Wielco levert.
Dosering 10 tot 20%. Soms kan het handig zijn om er een ingredient erbij
te doen, dat niet bind. Omdat tarwebloem wel heel erg kleeft, en zo het
rollen kan bemoeilijken. Polentabloem zou je hiervoor kunnen gebruiken.
groetjes Benny
Tarwebloem is een perfecte binder, is ook lekker goedkoop. Kun je ge-
woon in de supermarkt kopen, of gebruik je veel dan via een zaak die via
Wielco levert.
Dosering 10 tot 20%. Soms kan het handig zijn om er een ingredient erbij
te doen, dat niet bind. Omdat tarwebloem wel heel erg kleeft, en zo het
rollen kan bemoeilijken. Polentabloem zou je hiervoor kunnen gebruiken.
groetjes Benny
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Custard bevat géén suiker.
Custard is Maïszetmeel.
Custard bevat zout, aroma, kleustof (E104, E110).
Bindt wel.
70 gram Custard plus 70 gram suiker bindt 1 liter melk tot een pudding.
Custard is Maïszetmeel.
Custard bevat zout, aroma, kleustof (E104, E110).
Bindt wel.
70 gram Custard plus 70 gram suiker bindt 1 liter melk tot een pudding.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
Ah ik heb et dan op die andere zakjes voor de smaak.
Zijn dat die zakjes ofniet???
Zijn dat die zakjes ofniet???
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Kenny,
Vanillesuiker soms??
Vanillesuiker soms??
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
kan weet et niet zeker
-
- Berichten: 101
- Lid geworden op: 30-10-2003 01:00
- Locatie: Sliedrecht
Hallo allemaal,
Bedankt voor jullie reacties, Tarwebloem ga ik zeker proberen.
Weet er iemand ook hoeveel custard je in je mix toe kan voegen?
Dat bindmiddel uit de supermarkt is dat toevallig van t merk
dureya allesbinder? van die gele pakjes?
Mijn 'mix' bestaat uit gewoon witvisvoer dus ik weet niet precies wat er in zit. maar op zich waren er met 25 % trouvit er bij al wel bollen van te rollen maar de binding was nog niet super. ik denk dan met een beetje tarwebloem er bij dat het wel goed moet komen.
MVG Roel
Bedankt voor jullie reacties, Tarwebloem ga ik zeker proberen.
Weet er iemand ook hoeveel custard je in je mix toe kan voegen?
Dat bindmiddel uit de supermarkt is dat toevallig van t merk
dureya allesbinder? van die gele pakjes?
Mijn 'mix' bestaat uit gewoon witvisvoer dus ik weet niet precies wat er in zit. maar op zich waren er met 25 % trouvit er bij al wel bollen van te rollen maar de binding was nog niet super. ik denk dan met een beetje tarwebloem er bij dat het wel goed moet komen.
MVG Roel
-
- Berichten: 101
- Lid geworden op: 30-10-2003 01:00
- Locatie: Sliedrecht
Weet iemand hoeveel % custard je op een normale mix kan gebruiken?
MVG Roel
MVG Roel
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Roel,
custard stolt al koud. Dit beteknt dat je aas ahw een laagje krijgt waaruit weini of minder stoffen uit kunnen ontsnappen. Ook kan er minder intrekken is dus wat je wilt bereiken.
In elk geval verliest je aas een deel van de instant aantrekkingskracht.
MVG
Klaas
custard stolt al koud. Dit beteknt dat je aas ahw een laagje krijgt waaruit weini of minder stoffen uit kunnen ontsnappen. Ook kan er minder intrekken is dus wat je wilt bereiken.
In elk geval verliest je aas een deel van de instant aantrekkingskracht.
MVG
Klaas
Roel,
Ik denk dat Marvin idd de allesbinder van dureya bedoelt, verder kan je in je mix ook maizena toevoegen voor de binding, wat je ook weer in de supermarkt kan vinden, gebruik er alleen niet al te veel van, ik houd het meestal op zo`n 10 %
MVG,
FP
Ik denk dat Marvin idd de allesbinder van dureya bedoelt, verder kan je in je mix ook maizena toevoegen voor de binding, wat je ook weer in de supermarkt kan vinden, gebruik er alleen niet al te veel van, ik houd het meestal op zo`n 10 %
MVG,
FP
klaas custard stold niet koud
moet eerst verhit worden
custard; ongemodificeerd zetmeel met vanille aroma en gele kleurstof
durea alles binder; gemodificeerd zetmeel bind wel koud
mvg jacco
moet eerst verhit worden
custard; ongemodificeerd zetmeel met vanille aroma en gele kleurstof
durea alles binder; gemodificeerd zetmeel bind wel koud
mvg jacco
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
bedoel ik, Jacco. Alle 2 sluiten ze wel je bol af. bij mij wel.