De aardappel boilie.
-
- Berichten: 886
- Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
- Locatie: Barendrecht
- Contacteer:
Ik zat vanavond onder het eten van aardappels te denken,ja aardappel boilies!Ik bedoel mijn opa of andere wat oudere mensen,hoor ik vaak genoeg zeggen ''al die nieuwe troep,het kost alleen maar een hoop geld,en vroeger ving ik met een aardappel net zo veel karpers als jullie tegenwoordig met die gekleurde knikkers".Dus ik dacht tja zit wat in,met aardappel meel en de juiste toevoegingen moet het toch kunnen?Ik denk dat ik eens wat gaat expirimenteren.Wat denken juliie....?
Greetz Danny
Greetz Danny
-
- Berichten: 2768
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg
Zetmelen.....
Is volgens mij iets wat een aardappel tot een geweldig aas maakt.
Maar waarom er een boilie van maken dat snap ik niet. Net zoals men tijgernoten meel in boilies verwerkt....
Misschien dat de oudere aardappeleters, uhm.. vissers, hier wat meer over kwijt kunnen?
Groetn,
Frank
Is volgens mij iets wat een aardappel tot een geweldig aas maakt.
Maar waarom er een boilie van maken dat snap ik niet. Net zoals men tijgernoten meel in boilies verwerkt....
Misschien dat de oudere aardappeleters, uhm.. vissers, hier wat meer over kwijt kunnen?
Groetn,
Frank
- Theo de Vries
- Berichten: 442
- Lid geworden op: 15-02-2003 01:00
- Locatie: Lelystad
In de winter maanden (voor de uitvinding van de toverballetjes) goed, wat zeg ik, zeer goed gevangen op aardappeldeeg =aardappel met paneermeel, maar ook met vrij harde krieltjes is goed te vissen dus waarom een boilie?
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ik sluit me aan bij Theo.
Ik heb al meerdermaal geprobeerd een boilie te maken, die de aardappel naar de kroon kon steken, maar tevergeefs.
Het aardappelmeel heeft geen binding en is ook erg zacht. Eer je er een draaibaar/visbaar recept van hebt gemaakt, ben je aardig wat verder.
Je kunt er hele mooie deegjes van maken, maar de aardappel op zich is een heel effectief aas. Gewoon wat extra piepers in de pan en that's it.
succes Mitsz
Ik heb al meerdermaal geprobeerd een boilie te maken, die de aardappel naar de kroon kon steken, maar tevergeefs.
Het aardappelmeel heeft geen binding en is ook erg zacht. Eer je er een draaibaar/visbaar recept van hebt gemaakt, ben je aardig wat verder.
Je kunt er hele mooie deegjes van maken, maar de aardappel op zich is een heel effectief aas. Gewoon wat extra piepers in de pan en that's it.
succes Mitsz
-
- Berichten: 886
- Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
- Locatie: Barendrecht
- Contacteer:
Ja tuurlijk waarom geen gewone aardappel,maar ja,een aardappel blijft niet zo lang als een boilie aan je hair zitten,laat staan het werpen!Maare mitz,jij hebt het dus al geprobeerd en lukte niet echt...hmmm das jammer.hoef ik het eigenlijk al niet meer te proberen.Iemand met tips of suggesties,kom maar op....
Greetz Danny
Greetz Danny
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Danny,
Maak eens een aardappel deegje!
- 1kg zacht gekookte aardappelen zeer fijn stampen.
- Roer er 2 grote geklutste eieren door.
- Kneed er nu tarwebloem door, net zo lang tot er een perfect deeg ont-
staat.
- Voeg er iets anijs-olie aan toe.
groetjes Benny
Maak eens een aardappel deegje!
- 1kg zacht gekookte aardappelen zeer fijn stampen.
- Roer er 2 grote geklutste eieren door.
- Kneed er nu tarwebloem door, net zo lang tot er een perfect deeg ont-
staat.
- Voeg er iets anijs-olie aan toe.
groetjes Benny
-
- Berichten: 257
- Lid geworden op: 26-09-2004 13:20
- Locatie: maasbrecht
italiaanse gnokkies mitsz
jij al kok moet er toch al van gehoord hebben
dus zo moeilijk hoeft het niet te zijn om van een echte!! aardappel
boilies te maken
mits enkele kleine aanpassingen van het basisrecept voor gnokkies
mischien een tip voor de toekomst?
jij al kok moet er toch al van gehoord hebben
dus zo moeilijk hoeft het niet te zijn om van een echte!! aardappel
boilies te maken
mits enkele kleine aanpassingen van het basisrecept voor gnokkies
mischien een tip voor de toekomst?
op het randje
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Scherp Joel,
ik heb echt duizenden van die dingen gemaakt. Zit er toch al weer 300 gr bloem op een kilo aardappel.
Moet je eens proberen op een rolplank!! Kom ik foto's maken
niet te doen dus. Gaat er weer wat andere spullen bij en voor je het weet,m zit er nog maar 25% aardappel in je recept.
ik heb echt duizenden van die dingen gemaakt. Zit er toch al weer 300 gr bloem op een kilo aardappel.
Moet je eens proberen op een rolplank!! Kom ik foto's maken
niet te doen dus. Gaat er weer wat andere spullen bij en voor je het weet,m zit er nog maar 25% aardappel in je recept.
- Marvin Smier(s)
- Berichten: 157
- Lid geworden op: 22-09-2004 14:44
- Locatie: Omg. Rotterdam
Probeer eens een deegje te maken met Smak en Kaas.
Gewoon de smak fijnhaken/malen/stampen beetje geraspte parmazaanse kaas. Dit samen met aardappelmeel en een beetje paneermeel maakt een super deegje(niet geschikt om boilies mee te maken, maar toch).
Met vriendelijke groet,
Marvin
Gewoon de smak fijnhaken/malen/stampen beetje geraspte parmazaanse kaas. Dit samen met aardappelmeel en een beetje paneermeel maakt een super deegje(niet geschikt om boilies mee te maken, maar toch).
Met vriendelijke groet,
Marvin
-
- Berichten: 257
- Lid geworden op: 26-09-2004 13:20
- Locatie: maasbrecht
als ik je nu eens vertel dat 200 gr bloem ruim voldoende is
1 uitharder erbij 100 gr en ewa eieren
kom je al een heel eind
ketel kokend water koordje over spannen en vulling in een spuitzak
en gaan maar
ze hoeven toch niet per definietie rond te zijn
je bied een heel nieuw concept aan
in ieder geval heb ik er al schitterende resultaten op behaald waaronder enkele toppers van verschillende waters
moet ik eerlijk erbij zeggen dat ik er truffelpasta onder gemengd had
persoonlijk vind ik het ook wel een lekker hapje tussendoor
effe opbakken in de pan en hhhhhhhhmmmmmmmmm
1 uitharder erbij 100 gr en ewa eieren
kom je al een heel eind
ketel kokend water koordje over spannen en vulling in een spuitzak
en gaan maar
ze hoeven toch niet per definietie rond te zijn
je bied een heel nieuw concept aan
in ieder geval heb ik er al schitterende resultaten op behaald waaronder enkele toppers van verschillende waters
moet ik eerlijk erbij zeggen dat ik er truffelpasta onder gemengd had
persoonlijk vind ik het ook wel een lekker hapje tussendoor
effe opbakken in de pan en hhhhhhhhmmmmmmmmm
op het randje
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Goeie Joel,
lijkt me zonde aan de vissen te voeren!!
Vanavond gnocchi op het menu voor thuis.
Waar kook jij? Lijkt me ook niet echt een hobbyist
groet Mitsz
lijkt me zonde aan de vissen te voeren!!
Vanavond gnocchi op het menu voor thuis.
Waar kook jij? Lijkt me ook niet echt een hobbyist
groet Mitsz
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Oud begin jaren tachtig recept aardappelen fijnprakken klontje boter twee eieren erdoor met bloem.
Daar draaide ik ballen van geen balletjes omdat ik toen nog freelinend viste.
even koken, er vormt zich dan een taai huidje.
vanuit de pan door paneermeel rollen laten afkoelen en vissen maar.
Is geen boilie maar blijft langer goed in het water en je kunt het verder wegzetten, denk overigens dat het niet goed lukt met de hengels van tegenwoordig.
Daar draaide ik ballen van geen balletjes omdat ik toen nog freelinend viste.
even koken, er vormt zich dan een taai huidje.
vanuit de pan door paneermeel rollen laten afkoelen en vissen maar.
Is geen boilie maar blijft langer goed in het water en je kunt het verder wegzetten, denk overigens dat het niet goed lukt met de hengels van tegenwoordig.
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 85
- Lid geworden op: 08-05-2003 02:00
- Locatie: enschede
Hoi,
Bevestig gewoon een krieltje op je haar ( kook niet helemaal gaar.. 10 minuten).
Lukte vroeger prima .. en nu ook nog!
Groetjes
Rinus
Bevestig gewoon een krieltje op je haar ( kook niet helemaal gaar.. 10 minuten).
Lukte vroeger prima .. en nu ook nog!
Groetjes
Rinus
- Rob Borjans
- Berichten: 857
- Lid geworden op: 29-08-2002 02:00
- Locatie: Landgraaf
hoy danny,
iK weet niet of je het grote karperboek van good old Rini Groothuis hebt maar er staat geloof ik ergens een stukje in met een rietje over de hair en daar de aardappel overheen schuiven. dubbelgevouwen grasspriet, of suikerklontje eronder en klaar is kees.
zo kun je met een beetje behendigheid gewoon ingooien.
groeten rob
iK weet niet of je het grote karperboek van good old Rini Groothuis hebt maar er staat geloof ik ergens een stukje in met een rietje over de hair en daar de aardappel overheen schuiven. dubbelgevouwen grasspriet, of suikerklontje eronder en klaar is kees.
zo kun je met een beetje behendigheid gewoon ingooien.
groeten rob
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Rob over de tijd die jij noemt met die truc werden er geen hairs gebruikt.
De montage was als volgt; stukje rietje op de lijn schuiven, aardappel fleuren, haak monteren maatje 1, korst brood in de haakbocht aardappel terug schuiven en het rietje erin schuiven.
Helemaal heen hairgedoe.
De montage was als volgt; stukje rietje op de lijn schuiven, aardappel fleuren, haak monteren maatje 1, korst brood in de haakbocht aardappel terug schuiven en het rietje erin schuiven.
Helemaal heen hairgedoe.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Kees was helemaal niet klaar.
Als je pak hem beet een metertje of 30 moest werpen lag de aardappel al gauw op de (over)kant en de haak in het water. En dat waren soepele trage glasstokken.
Moest je wat ze noemen de tijd van de nieuwe aardappelen hebben. Van die stuk kokers.
Vergeet niet dat de aardappel bij voorkeur boterzacht was omdat je de haak nog door de aardappel heen moest slaan bij een aanbeet.
Mogelijk lukt het met die minikrieltjes van de supermarkt op de hair, na kort of helemaal niet koken.
Nooit geprobeerd. Iemand een idee?
Of doel je daarop Marinus...
Groet, Kees
Als je pak hem beet een metertje of 30 moest werpen lag de aardappel al gauw op de (over)kant en de haak in het water. En dat waren soepele trage glasstokken.
Moest je wat ze noemen de tijd van de nieuwe aardappelen hebben. Van die stuk kokers.
Vergeet niet dat de aardappel bij voorkeur boterzacht was omdat je de haak nog door de aardappel heen moest slaan bij een aanbeet.
Mogelijk lukt het met die minikrieltjes van de supermarkt op de hair, na kort of helemaal niet koken.
Nooit geprobeerd. Iemand een idee?
Of doel je daarop Marinus...
Groet, Kees
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
PVA-zakje met aardappelzetmeel? Als je er suiker in kan stoppen kan dat ook...
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Gaat drijven
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Kees,
je kunt je rikkies met de piepertjes thuis maken. Stukje riet op de hair en een knoopje als boiliestop. Vries het zooitje in en neem ze mee in een koelboxje. Monteren en uitgooien
succes Mitsz
je kunt je rikkies met de piepertjes thuis maken. Stukje riet op de hair en een knoopje als boiliestop. Vries het zooitje in en neem ze mee in een koelboxje. Monteren en uitgooien
succes Mitsz
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Mitsz,
Leer mij wat. Is mij allemaal niet onbekend. Maar ik ben al zo een 20 jaar afgekickt en heb geen zin in een revival. Vissen met aardappel heeft voor mij slechts nostalgische waarde. De eerste 10 jaar van mijn karper carrière aan besteedt. Het afwerpen was uiteindelijk niet eens het grootste probleem. Heb jij de Korda video gezien?
Groet, Kees
Leer mij wat. Is mij allemaal niet onbekend. Maar ik ben al zo een 20 jaar afgekickt en heb geen zin in een revival. Vissen met aardappel heeft voor mij slechts nostalgische waarde. De eerste 10 jaar van mijn karper carrière aan besteedt. Het afwerpen was uiteindelijk niet eens het grootste probleem. Heb jij de Korda video gezien?
Groet, Kees
-
- Berichten: 85
- Lid geworden op: 08-05-2003 02:00
- Locatie: enschede
Hoi,
Ben al een tijd weer terug naar af. Gewoon een blokje kaas of een krieltje.
Vang echt niet minder dan met boilies.
Een tip: op korte afstand een kaasblokje van La vache qui rit ( het lachende koetje). Neem wel naturel! Poivre vert ( groene peper) lukt niet.
Het proberen waard toch?
Groetjes
Rinus
Ben al een tijd weer terug naar af. Gewoon een blokje kaas of een krieltje.
Vang echt niet minder dan met boilies.
Een tip: op korte afstand een kaasblokje van La vache qui rit ( het lachende koetje). Neem wel naturel! Poivre vert ( groene peper) lukt niet.
Het proberen waard toch?
Groetjes
Rinus
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Nee Kees,
niet gezien. Wilde je niet betuttelen fozo. De vraag verbaasde me dan ook.
Het vissen met piepertjes (afgezien die van Fox), hoeft van mij ook niet zo nodig.
excuus
Mitsz
niet gezien. Wilde je niet betuttelen fozo. De vraag verbaasde me dan ook.
Het vissen met piepertjes (afgezien die van Fox), hoeft van mij ook niet zo nodig.
excuus
Mitsz
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Nou, zo gevoelig ben ik niet hoor, Mitsz.
Maar de Korda video laat zien dat, in hun geval, de zeelt het eerst erop zit. Die doen voortdurende aanvallen op het aas. Ze halen de hele stek overhoop. De voornaamste reden dat ze maar beperkt gevangen kunnen worden met het haakaas is omdat de presentatie, inclusief de haak, te groot is. Ze kunnen het dus gemakkelijk weer kwijt zonder gehaakt te worden.
Hetzelfde is aan de hand met brasems. Op de aardappel met een pennetje had je aanhoudend aanbeten. Toen was de voortdurende onzekerheid, brasems of een karper? Ik heb vaak genoeg de presentatie verkleind om dan vervolgens een brasem te vangen. Je werd er soms compleet gestoord van?
Een boodschap die je uit de Korda video kan halen is dat de presentatie niet kwetsbaar mag zijn. De boilie bracht dat. Aardappel en deeg niet. Daarom was dat het einde van een tijdperk en betraden we een nieuwe. Een aardappel boilie is natuurlijk allang bedacht, maar gaf geen betere boilie. Betekent natuurlijk allemaal niet dat je met aardappel en deeg geen karper meer zou kunnen vangen. Maar het is alleen geen superieur aas. Instant werking van bepaalde boilies is overigens helemaal niet inferieur aan de aardappel. Denk ook eens aan een PVA zakje met voer bij de boilie, of een Method bal.
Groet, Kees
Maar de Korda video laat zien dat, in hun geval, de zeelt het eerst erop zit. Die doen voortdurende aanvallen op het aas. Ze halen de hele stek overhoop. De voornaamste reden dat ze maar beperkt gevangen kunnen worden met het haakaas is omdat de presentatie, inclusief de haak, te groot is. Ze kunnen het dus gemakkelijk weer kwijt zonder gehaakt te worden.
Hetzelfde is aan de hand met brasems. Op de aardappel met een pennetje had je aanhoudend aanbeten. Toen was de voortdurende onzekerheid, brasems of een karper? Ik heb vaak genoeg de presentatie verkleind om dan vervolgens een brasem te vangen. Je werd er soms compleet gestoord van?
Een boodschap die je uit de Korda video kan halen is dat de presentatie niet kwetsbaar mag zijn. De boilie bracht dat. Aardappel en deeg niet. Daarom was dat het einde van een tijdperk en betraden we een nieuwe. Een aardappel boilie is natuurlijk allang bedacht, maar gaf geen betere boilie. Betekent natuurlijk allemaal niet dat je met aardappel en deeg geen karper meer zou kunnen vangen. Maar het is alleen geen superieur aas. Instant werking van bepaalde boilies is overigens helemaal niet inferieur aan de aardappel. Denk ook eens aan een PVA zakje met voer bij de boilie, of een Method bal.
Groet, Kees
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Even een klein beetje off-topic,
Aangezien er hier over zachte aassoorten word gepraat. Wie kent "Pfannie
meel" (hoop dat het goed geschreven is?)...? Dit stond destijds in een dik
boek, uitgegeven door BEET. Het was zo'n groen kaft, en het was deel 3.
groetjes Benny
Aangezien er hier over zachte aassoorten word gepraat. Wie kent "Pfannie
meel" (hoop dat het goed geschreven is?)...? Dit stond destijds in een dik
boek, uitgegeven door BEET. Het was zo'n groen kaft, en het was deel 3.
groetjes Benny