hoge eiwitten/ instant respons
- Danny Pauwels
- Berichten: 382
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Antw.
[quote="mitsz van der kamp"]Goed,
Ik ben benieuwd.
MVG Mitsz[/quote]
ik ook
Ik ben benieuwd.
MVG Mitsz[/quote]
ik ook
i was never loyal, except to my own pleasure zone => i'm forever black eyed
- Martijn Julien
- Berichten: 1119
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Purmerend
Mitsz,
Ik denk dat je in dit experiment een aantal variabelen vergeet, o.a. smaak.
Het eerste recept is nogal "vissige", het tweede "noot-achtig" en de derde.... tja, aardappelachtig
Voor alle volledigheid zou ik graag zien dat je deze "smaken" op verschillende manieren combineert met de factor "voedingsstof/-waarde". Mits mogelijk natuurlijk, ik ben zelf geen expert op het gebied van mixen.
Groetjes,
Martijn
Ik denk dat je in dit experiment een aantal variabelen vergeet, o.a. smaak.
Het eerste recept is nogal "vissige", het tweede "noot-achtig" en de derde.... tja, aardappelachtig
Voor alle volledigheid zou ik graag zien dat je deze "smaken" op verschillende manieren combineert met de factor "voedingsstof/-waarde". Mits mogelijk natuurlijk, ik ben zelf geen expert op het gebied van mixen.
Groetjes,
Martijn
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Martijn,
ik heb voor dit experiment twee tot drie jaar uitgetrokken, zodat ik dus ook de samenstellingen kan veranderen. Na die periode, ga ik er vanuit dat het resultaat dan wel duidelijk zal zijn.
Zin om mee te doen?
Mitsz
ik heb voor dit experiment twee tot drie jaar uitgetrokken, zodat ik dus ook de samenstellingen kan veranderen. Na die periode, ga ik er vanuit dat het resultaat dan wel duidelijk zal zijn.
Zin om mee te doen?
Mitsz
- Martijn Julien
- Berichten: 1119
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Purmerend
Mitsz,
Bedankt voor het aanbod, maar ik vrees dat ik daar niet aan mee kan doen.
Ik benut mijn schaarse tijd liever aan het vissen, dan aan het draaien van kilo's boilies.
Maar ik hoor graag wat je resultaten zijn, ik ben nooit te beroerd om wat te leren
Succes,
Martijn
Bedankt voor het aanbod, maar ik vrees dat ik daar niet aan mee kan doen.
Ik benut mijn schaarse tijd liever aan het vissen, dan aan het draaien van kilo's boilies.
Maar ik hoor graag wat je resultaten zijn, ik ben nooit te beroerd om wat te leren
Succes,
Martijn
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
Mitsz,
hoe zijn de resultaten tot niu toe?
Denk wel dat je nu eens al iets kan meedelen.
Iedereen is waarschijnlijk wel benieuwd naar de resultaten, LAAT ZE MAAR HOREN( ookal ben je nog nie ver)
kenny
hoe zijn de resultaten tot niu toe?
Denk wel dat je nu eens al iets kan meedelen.
Iedereen is waarschijnlijk wel benieuwd naar de resultaten, LAAT ZE MAAR HOREN( ookal ben je nog nie ver)
kenny
-
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 19-09-2002 02:00
- Locatie: gelderland
henk ter maat ,wanneeer is dit in wageningen onderzocht?
Ik werk namelijk al geruime tijd als chemisch analist bij de leerstoelgroep Visteelt en Visserij van WUR te Wageningen.
Ik werk namelijk al geruime tijd als chemisch analist bij de leerstoelgroep Visteelt en Visserij van WUR te Wageningen.
Een karper vangen op de rivier is .............
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Kenny,
laat ik nog even niets over los. Heeft geen zin in zo'n korte tijd.
Tino,
moet je even aan Johan vragen
laat ik nog even niets over los. Heeft geen zin in zo'n korte tijd.
Tino,
moet je even aan Johan vragen
- Danny Pauwels
- Berichten: 382
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Antw.
@ Mitsz ha ha ik ben toch benieuw, ik vis nu zelfs in de winter nog met hoog eiwit boilies en ik voer niet weinig.
Ik vang nog altijd goed.
Ik vang nog altijd goed.
i was never loyal, except to my own pleasure zone => i'm forever black eyed
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
@ Mitsz,
ik zou toch de resulaten van deze zomer eens meedelen. Iedereen is nieuwsgierig!!!!!!!
Of zijn ze zo goed dat je ze niet wil vertellen
kenny
ik zou toch de resulaten van deze zomer eens meedelen. Iedereen is nieuwsgierig!!!!!!!
Of zijn ze zo goed dat je ze niet wil vertellen
kenny
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Kenny,
ik heb geen resultaten gehad deze zomer
Danny,
zolang je blijft bijvoeren met mais en hennep, vis je nog altijd met een laag eiwitgehalte
Mitsz
ik heb geen resultaten gehad deze zomer
Danny,
zolang je blijft bijvoeren met mais en hennep, vis je nog altijd met een laag eiwitgehalte
Mitsz
- Danny Pauwels
- Berichten: 382
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Antw.
mitsz van der kamp schreef:Danny,
zolang je blijft bijvoeren met mais en hennep, vis je nog altijd met een laag eiwitgehalte
Mitsz
inderdaad maar wel een grote hoeveelheid voedsel
i was never loyal, except to my own pleasure zone => i'm forever black eyed
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
DUS??
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
@Mitsz,
volgend seizoen ga ik eens iets uitproberen.
De ene vist met koolhydratenmix, weinig andere met eiwitmix.
Wat ik zou willen uittesten is 2 mixen maken met de zelfde smaak en geur, de ene een koolhydratenmix en de andere een eiwitmix.
kga ze dan goed verdelen, in elke zak evenveel eiwitboilies dan koolhyrdraatboilies. Zo vis je met eiwitten en koolhydraten tergelijkertijd op een en dezelfde voerplek.
volgend seizoen ga ik eens iets uitproberen.
De ene vist met koolhydratenmix, weinig andere met eiwitmix.
Wat ik zou willen uittesten is 2 mixen maken met de zelfde smaak en geur, de ene een koolhydratenmix en de andere een eiwitmix.
kga ze dan goed verdelen, in elke zak evenveel eiwitboilies dan koolhyrdraatboilies. Zo vis je met eiwitten en koolhydraten tergelijkertijd op een en dezelfde voerplek.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Kenny,
dat is dus ook een van mijn aasexperimenten. Ik ben heel benieuwd hoe het bij jou afloopt.
Houd er rekening mee, dat je niet te snel conclusies trekt. Daarom vertel ik je nog niet hoe het bij mij gaat. Ik wil liever betrouwbare resultaten bekendmaken
succes Mitsz
dat is dus ook een van mijn aasexperimenten. Ik ben heel benieuwd hoe het bij jou afloopt.
Houd er rekening mee, dat je niet te snel conclusies trekt. Daarom vertel ik je nog niet hoe het bij mij gaat. Ik wil liever betrouwbare resultaten bekendmaken
succes Mitsz
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Kenny, ben ik toch benieuwd hoe je dezelfde smaak kunt maken in die mixen, om over geur maar te zwijgen.
Volgens mijn idee is dit onmogelijk, ga nu niet vertellen dat je dit met flavours denkt te bereiken want dan sla je de plank compleet mis.
Volgens mijn idee is dit onmogelijk, ga nu niet vertellen dat je dit met flavours denkt te bereiken want dan sla je de plank compleet mis.
Vissen is een hobby, geen religie!
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Het gaat ook niet om de smaak Douwe. Het is gewoon leuk om te zien of er voorkeur is bij de karper.
Dezelfde smaak is natuurlijk onmogelijk en ook niet nodig volgens mij.
Wat denk jij dat de uitslag wordt van het experiment?
Dezelfde smaak is natuurlijk onmogelijk en ook niet nodig volgens mij.
Wat denk jij dat de uitslag wordt van het experiment?
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Ik gok vooreerst op de koolhydraatjes
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
@Douwe
Het gaat natuurlijk geen exact dezelfde smaak en geur zijn maar wel ietsje minder voor de ene.
Hoe ik het ga doen is zo.
Ik heb een basis mix met koolhydraten waar ik dan een kleine hoeveelheid vis meel toevoeg waar door het nog altijd een koolhydratenmix blijft en dan doe ik voor de eiwitmix elk de helft.
Het gaat natuurlijk geen exact dezelfde smaak en geur zijn maar wel ietsje minder voor de ene.
Hoe ik het ga doen is zo.
Ik heb een basis mix met koolhydraten waar ik dan een kleine hoeveelheid vis meel toevoeg waar door het nog altijd een koolhydratenmix blijft en dan doe ik voor de eiwitmix elk de helft.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Kenny,
welk vismeel ga je hiervoor gebruiken??
welk vismeel ga je hiervoor gebruiken??
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
ik dacht van wat haringmeel en touvit
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
ok
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
@Mitsz,
is dat zo belangrijk welk vismeel ik gebruik???
is dat zo belangrijk welk vismeel ik gebruik???
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ja
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Kenny, met alle respect maar dan ben je in mijn gedachten meer bezig met een test van een lager eiwit gehalte tov een hoger eiwitgehalte met als boventoon de smaak van je vismeel dat is volgens mij een heel ander gegeven.
Ook door het toevoegen van meer vismeel blijft je mix koolhydraatrijk het is dezelfde basis alleen met meer vismeel.
Alleen al door het toevoegen van je eieren stijgt je eiwitgehalte boven de zeg maar 10 % die je op een koolhydraatrijke mix zult krijgen.
In mijn opinie kun je alleen conclusies trekken; voor zover mogelijk dat mogelijk is, als je de vismeel weglaat uit je koolhydraat rijke mix.
Maismeel, tarwemeel, roggemeel, griesmeel enz. bevatten altijd nog een procent of 10 eiwit, sojamelen daarintegen zitten tussen de 35 en 45 % eiwit afhankelijk van de soort.
Wil je dus je eiwitgehalte in een koolhydraat rijke mix verhogen moet je dus sojameel toevoegen ipv vismeel.
Nog een nadenkertje, grote karper heeft minder behoefte aan eiwitten dan aan koolhydraten, vandaar mijn gok op koolhydraatjes als het om grote karper gaat.
Wedden dat de discussie nu een andere draai gaat krijgen
Ook door het toevoegen van meer vismeel blijft je mix koolhydraatrijk het is dezelfde basis alleen met meer vismeel.
Alleen al door het toevoegen van je eieren stijgt je eiwitgehalte boven de zeg maar 10 % die je op een koolhydraatrijke mix zult krijgen.
In mijn opinie kun je alleen conclusies trekken; voor zover mogelijk dat mogelijk is, als je de vismeel weglaat uit je koolhydraat rijke mix.
Maismeel, tarwemeel, roggemeel, griesmeel enz. bevatten altijd nog een procent of 10 eiwit, sojamelen daarintegen zitten tussen de 35 en 45 % eiwit afhankelijk van de soort.
Wil je dus je eiwitgehalte in een koolhydraat rijke mix verhogen moet je dus sojameel toevoegen ipv vismeel.
Nog een nadenkertje, grote karper heeft minder behoefte aan eiwitten dan aan koolhydraten, vandaar mijn gok op koolhydraatjes als het om grote karper gaat.
Wedden dat de discussie nu een andere draai gaat krijgen
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Je hebt toch ook nog zoiets als, dierlijk, melk en plantaardige-eiwitten of
zie ik dit verkeerd....?
Wat ik wel weet is dat plantaardige-eiwitten, heel wat instanter zijn dan de
dierlijke of de melk-eiwitten.
Een test is dan wel mooie en wel, maar houd wel rekening met de ver-
schillende werkingen van de verschillende soorten eiwitten.
Tot slot: Ik gok ook op de koolhydraten...!
groetjes Benny
zie ik dit verkeerd....?
Wat ik wel weet is dat plantaardige-eiwitten, heel wat instanter zijn dan de
dierlijke of de melk-eiwitten.
Een test is dan wel mooie en wel, maar houd wel rekening met de ver-
schillende werkingen van de verschillende soorten eiwitten.
Tot slot: Ik gok ook op de koolhydraten...!
groetjes Benny