Ik haal meestal harde mais, dan week ik het 24 uur, en ze zeggen dat het dan zacht wordt, maar er is gewoon geen verschil, toen ze geweekt waren, en toen ze nog niet geweekt waren, uitgezonderd dan, dat ze daarna nat zijn. Weet iemand hoe ik de mais wel zacht krijg.
alvast bedankt, en aan iedereen een goede vangst
mais
- Bart Janssen
- Berichten: 1354
- Lid geworden op: 18-01-2002 01:00
- Locatie: Tussen de Rivieren
- Contacteer:
Wat dacht je van koken!
-
- Berichten: 407
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Nootdorp
- Contacteer:
Matthijs.
na het weken een 1/2uur goed doorlaten koken,of als ze dan nog niet zacht zijn wat langer laten koken,dan worden ze wel zacht.
franca.
na het weken een 1/2uur goed doorlaten koken,of als ze dan nog niet zacht zijn wat langer laten koken,dan worden ze wel zacht.
franca.
-
- Berichten: 126
- Lid geworden op: 19-06-2002 02:00
Hoi,
24 uur weken en geen verschil....uhm, jah?! Zou kunnen hoor!
Zie de reacties hierboven, koken is wel de beste manier, maar weken kan ook wel hoor! Weken in warm water wil trouwens veel beter dan weken in koud water.
Sccs ermee,
Albert
24 uur weken en geen verschil....uhm, jah?! Zou kunnen hoor!
Zie de reacties hierboven, koken is wel de beste manier, maar weken kan ook wel hoor! Weken in warm water wil trouwens veel beter dan weken in koud water.
Sccs ermee,
Albert
-
- Berichten: 474
- Lid geworden op: 25-06-2002 02:00
Misschien oude mais die al een 'tijdje' staat?
MVG JoHaN
MVG JoHaN
-
- Berichten: 432
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Maastricht
Als ik mijn mais 24 uur week is die altijd zacht hoor.
Evenzacht als ik hem nog eens een halfuur kook.
MVG Josse
Evenzacht als ik hem nog eens een halfuur kook.
MVG Josse
Hoi,
het weken doe je ook niet om de mais zacht te laten worden, maar om de korrels uit te laten zetten! Als ik zachte mais wil, koop ik wel een blikje in de supermarkt.
Harde mais is juist witvisbestendig. Na het weken moet je de mais koken, dan wordt het wel zachter.
Gr Bob
het weken doe je ook niet om de mais zacht te laten worden, maar om de korrels uit te laten zetten! Als ik zachte mais wil, koop ik wel een blikje in de supermarkt.
Harde mais is juist witvisbestendig. Na het weken moet je de mais koken, dan wordt het wel zachter.
Gr Bob
-
- Berichten: 1178
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Zaandam
- Contacteer:
Mais word na het koken ook niet zacht hoor.
het word zachter ja.
maar niet zacht!
als je zachte mais wilt, zoals al gezegt werd' moet je bliken/potjes met 'verse' mais kopen in de supermarkt.
het word zachter ja.
maar niet zacht!
als je zachte mais wilt, zoals al gezegt werd' moet je bliken/potjes met 'verse' mais kopen in de supermarkt.
-
- Berichten: 67
- Lid geworden op: 10-07-2002 02:00
Bedankt voor de tips
Na het weken in warm water, werd het wel zachter, en ook na het koken, werd het wel zachter, wat de bedoeling was.
Na het weken in warm water, werd het wel zachter, en ook na het koken, werd het wel zachter, wat de bedoeling was.
-
- Berichten: 110
- Lid geworden op: 18-07-2002 02:00
- Locatie: denderhoutem
Hallo,
doe er wel veel suiker op.
doe er wel veel suiker op.
kdz